VPN usmjerivači: što jesu i kako ih instalirati (u rekordnom vremenu)


Postavljanje rutera putem VPN-a nije tako komplicirano koliko mislite. Ako želiš zaštita bez problema kod cijele mreže povezanih uređaja, apsolutno je vrijedan truda.

Bilo da se radi o vašem domu, uredu ili poslu, VPN usmjerivač može donijeti mnoge prednosti VPN veze onoliko korisnika koliko želite.

Iz jaka, sigurna enkripcija i jednostavno deblokiranje Netflixa do pristup izvrsnim regionalnim ponudama i čak i poboljšavajući brzinu interneta, potencijal je beskrajan - i najbolji je dio što ćete ove prednosti lako podijeliti.

Ako već upotrebljavate VPN uslugu, vjerojatno znate da sve gore već možete učiniti putem glatkih aplikacija i klijenata. Pa što je stvarna privlačnost VPN usmjerivača i zašto biste trebali uložiti napore u postavljanje?

U ovom vodiču naći ćete odgovore na ova važna pitanja kao i na mnoga druga. Ostanite s nama jer imamo i nekoliko sjajnih VPN prijedloga koji nude jednostavne postavke rutera!

Ako želite brzo prijeći na određeni dio ovog vodiča, slobodno upotrijebite tablicu u nastavku:

Sadržaj

 • Zašto vam (svibanj) treba VPN ruter
 • Kada razmotriti VPN usmjerivač
 • Kako nabaviti VPN usmjerivač
 • Idealne VPN usluge za vaš VPN usmjerivač
 • Zaključak

Zašto vam (svibanj) treba VPN ruter

Prije nego što počnemo, pojasnimo jedno: krajnji cilj VPN usmjerivača je potpuno isti kao kada pokrenete radnu ili mobilnu VPN aplikaciju.. Glavna razlika je razmjera.

Što pod tim mislimo? Pa, ako već koristite premium VPN (poput ExpressVPNor NordVPN), vjerojatno znate koliko je lako kriptirati vezu i ostati bezbjedni na internetu. Ali to se odnosi samo na broj dozvoljenih veza vašeg davatelja usluga i to samo na vaše uređaje.

Granice su ograničenja. VPN usmjerivači, međutim, nude rješenje ovog potencijalnog problema. Ima ih i druge jedinstvene prednosti do zaštite VPN "izravno od izvora".

Slijedi popis onoga što VPN usmjerivači mogu učiniti za vas:

 • Omogućite neograničene veze.
  Pri povezivanju na VPN poslužitelje putem usmjerivača možete koristiti onoliko uređaja koliko želite. Šifriranu vezu možete podijeliti i s prijateljima i gostima bez brige o dijeljenju računa (što je u uvjetima pružanja usluga VPN usluga gotovo uvijek zabranjeno).
 • Omogućuju bolju fleksibilnost platforme.
  Imate li pametni televizor? Ili možda konzola za strujanje poput Apple TV-a, Amazon Fire TV ili Chromecast-a? Nažalost, takvi uređaji nemaju izvornu VPN podršku.
  Dobra vijest je da ih možete dodati na popis zaštićenih uređaja spajajući ih na VPN usmjerivač. Dok neki vodeći davatelji nude određene usluge za ove platforme (poput ExpressVPN i njegov MediaStreamer DNS), VPN usmjerivači su bolja opcija ako želite šifriranje kao i globalni pristup omiljenim emisijama.
 • Samo jedna prijava potrebna - zauvijek.
  Mnogi ljudi često zaboravljaju prijaviti se na svoj VPN ili postaviti klijentima da se automatski pokreću pri pokretanju.
  Nakon što postavite VPN usmjerivač, ne morate se brinuti ni o čemu od toga - jednostavno morate jednom unijeti svoje vjerodajnice za prijavu i svi ste spremni koliko god želite! Ako uvijek koristite VPN na više uređaja, ovo je i praktično i učinkovito rješenje.
 • Omogućite da VPN veza bude dostupna 24/7.
  Ako imate omiljeni VPN poslužitelj koji stalno koristite, možete biti stalno povezani s njim (pod uvjetom da je usmjerivač uključen). Iako se to lako postiže značajkama automatskog povezivanja na VPN klijentima, VPN usmjerivači nude još jednostavniji način, zajedno s ostalim prednostima koji su istaknuti gore.

Uz to rečeno, postoje i oni neke nedostatke VPN usmjerivača trebali biste znati o:

 • VPN usmjerivači su (uglavnom) skupi.
  U većini slučajeva VPN ruter nije malo ulaganje. Za pokretanje VPN softvera na usmjerivaču potrebne su vam prave značajke i specifikacije, a to često znači da uređaji sa osnovnom linijom neće moći obaviti posao..
  Postoje načini da potrošite manje ili uštedite neke probleme - poput nadogradnje usmjerivača s naprednim firmwareom (AKO je to prikladno) ili kupnju kompatibilnog s VPN usmjerivačem ako vam je već potreban novi. Više o tome ukratko.
 • Više povezanih uređaja može rezultirati padom performansi.
  Učitavanje poslužitelja vrlo je važno za performanse vaše VPN. Ako pažljivo odaberete svoje poslužitelje, to ne bi trebao biti veliki problem - ali imajte na umu da što više veza imate, veće su šanse da vam brzina interneta uspori.
  Najveći faktor ovdje je vaša internetska veza, ali odabir prave VPN usluge također je glavni faktor.
 • Manja fleksibilnost poslužitelja.
  Recimo da imate dvije omiljene VPN lokacije s kojima se redovito prebacivate. S vašim VPN klijentom to je lak posao obavljen u samo nekoliko klikova, ali VPN usmjerivač obično nije tako fleksibilan - bit ćete ograničeni na poslužitelju koji ste koristili u konfiguraciji i morat ćete ga promijeniti ako želite nešto drugačije.
  Neki usmjerivači omogućuju postavljanje više od samo jednog poslužitelja, ali jednostavnost upotrebe nije na istoj razini kao VPN aplikacije - još uvijek, barem.

Kao što vidite, postoje i prednosti i nedostaci za dobivanje VPN usmjerivača. Ali postoji nekoliko situacija u kojima jake točke znatno nadmašuju one slabe.

Kada razmotriti VPN usmjerivač

Kao što smo ranije spomenuli, VPN usmjerivači mogu biti sjajna ideja ako želite privatnost i sigurnost na mreži u većem opsegu.

Pogledajmo našeg imaginarnog prijatelja, Johnnyja. Johnny ima hip-café koji svakodnevno privlači stotine željnih kupaca svojim fantastičnim pićima i super brzim wi-fi-jem.

Johnny se ne želi brinuti o hakerima ili kradljivcima identiteta na mreži, i želi osigurati da su njegovi zaštitnici na mreži sigurni jer je to dobro za posao.

Dakle, Johnny je uložio u VPN usmjerivač, koji skriva osjetljive podatke svih povezanih korisnika i omogućuje posjetiteljima da uživaju u ugodnoj kavi ili ukusnom smoothiju dok surfaju u miru.

Sara, s druge strane, otvara start-up. Odjel za kibernetičku sigurnost trenutačno je iz svog proračuna, pa je sljedeća najbolja stvar za njezinu novorođenu tvrtku VPN usmjerivač koji će organizaciju održati sigurnom na mreži i pružiti dodatnu privatnost.

Ima puno Johnnysa i Sarasa širom svijeta - a možda ste u vrlo sličnoj situaciji! Ako je to slučaj, svakako biste trebali razmisliti o korištenju VPN rutera za svoje društveno mjesto ili malo poduzetničko okruženje.

Ne želimo nikoga zavaravati - tako da budemo jasni da vam možda neće trebati razmjera i doseg VPN usmjerivača. Jedan primjer je ako VPN uglavnom koristite sami, za sebe. Isto se primjenjuje ako ste povremeni korisnik i samo tu i tamo pokrenete svoju VPN.

Također je vrijedno to primijetiti nemaju sve VPN usluge potrebne postavke i podršku za usmjerivače. Ako koristite osnovni besplatni VPN, vjerovatno je da ga nećete moći pokrenuti putem usmjerivača, ili još gore - možda ćete na kraju razbiti svoj usmjerivač i stvara ogromnu glavobolju za sebe.

Ako se ozbiljno bavite prebacivanjem na VPN usmjerivač (ili jednostavno želite najkvalitetniju VPN uslugu okolo), preporučujemo da pogledate vodeći VPN davatelji poput ExpressVPN i NordVPN. Uz sve njihove izvrsne karakteristike i veliki popusti, brzo ćete shvatiti zašto se smatraju premium VPN-ovima, ali cijenu nećete primijetiti.

Kako nabaviti VPN usmjerivač

O VPN usmjerivačima obično imate dva izbora - bilo koji nabavljanje uređaja s ugrađenom podrškom za VPN, ili nadogradnju vlastitog ako to dopušta (također poznato kao "treptanje"). To rezultira u tri glavne vrste VPN rutera - VPN-kompatibilni usmjerivači, unaprijed konfigurirani usmjerivači i ručno bljeskalice.

Slijedi pregled svake vrste kao i neki korisni pokazatelji:

1. VPN kompatibilni usmjerivači

Kada: Kupnja boljeg usmjerivača i gledanje uštede novca uz cijenu vremena za postavljanje.

Zašto: Želite VPN usmjerivač bez prolaska bljeskalice ili dodatnog plaćanja za konfiguraciju.

Što tražiti: Intuitivni firmver, izvorna podrška za OpenVPN.

Ako ste odlučili da je vrijeme za novi usmjerivač, ali se još niste odlučili za to, nabavka uređaja s integriranom podrškom za VPN. Budući da firmver već omogućava VPN veze, postupak postavljanja svodi se na jednostavno unos VPN poslužitelja i podataka o prijavi..

Dok većina usmjernika spremnih za VPN ima sve što vam je potrebno za nesmetan rad zajedno sa svojom VPN uslugom, dobro je dvaput provjeriti podržavaju li oni OpenVPN protokol, kao što se trenutno smatra najsigurnijom opcijom.

Preporučujemo odabir OpenVPN-a kad god koristite VPN uslugu, bez obzira na platformu - da biste saznali zašto, pogledajte našu usporedbu VPN protokola.

2. Unaprijed konfigurirani VPN usmjerivači

Kada: Kupnja boljeg usmjerivača i traženje najbržeg postavljanja uz minimalan napor - čak i ako to košta više.

Zašto: Želite da usmjerivač spreman za VPN bude izvan okvira, a ne smeta vam više plaćati konfiguraciju.

Što tražiti: Ugledni dobavljači.

Unaprijed konfigurirani ili „unaprijed trepnuti“ usmjerivači najskuplja su opcija za VPN usmjerivač, ali dobivate potpuno operativan uređaj za cijenu koju plaćate.

Glavni bonus ove vrste je jednostavnost upotrebe - budući da možete odabrati i za koju VPN uslugu za koju želite da usmjerivač bude pripremljen, praktički ne morate ništa raditi osim odabrati željeni poslužitelj, što se tiče podešavanja..

Uz to rečeno, Postoji nekoliko priličnih nedostataka pre-bljeskova VPN usmjerivača.

Osim što su skupe, teško je pronaći i raznolikost od pouzdanih dobavljača. Dobavljači poput Flashroutera tijekom godina nude pouzdanu uslugu, ali čuvajte se prijevara.

Drugi nedostatak je činjenica da je većina interneta najčešće jedini način na koji možete nabaviti unaprijed konfigurirani VPN usmjerivač - ovisno o tome gdje živite, to možda nije isplativa opcija između troškova isporuke i teških povrata ako nešto nije u redu s vašim uređajem.

3. Ručno bljesnuti VPN usmjerivači

Kada: Nadogradite svoj trenutni usmjerivač i tražite najjeftiniji način da ga poboljšate.

Zašto: Želite VPN usmjerivač, niste zainteresirani za kupnju novog uređaja i sigurni ste u svoje sposobnosti izvršavanja podešavanja..

Što tražiti: Korisni vodiči, informacije o vašem usmjerivaču i podržava li napredni firmware.

Bljeskati usmjerivač je zahtjevan zadatak koji zahtijeva neko istraživanje, ali nije tako teško ili rizično kako se čini.. Ako radije sami pripremite VPN rutera bez da trošite malo bogatstva na novo, ovo je put.

Kao što je spomenuto, "treptanje" je kratko za instaliranje naprednog softvera na vaš usmjerivač. Dvije najpopularnije vrste su DD-WRT i Rajčica - oboje imaju svoje jake strane.

Evo sažetka što trebate znati o ova dva dijela upravljačkog softvera. DD-WRT je višenamjenska opcija, nudeći podršku za 80+ marki usmjerivača - uključujući modele dobavljača na početnoj razini poput TP-Link, Tenda i D-Link.

Rajčica je kompatibilna s puno ograničenijim izborom usmjerivača, ali obično bolje funkcionira s OpenVPN-om, ima jedinstvene značajke (poput dopuštanja pokretanja dva VPN poslužitelja istovremeno) i za koje se smatra da ih ima čistije sučelje od DD-WRT.

Konačno, vaš izbor firmwarea ovisit će o usmjerivaču koji imate. Koji god slučaj, naš savjet je da provjerite je li usmjerivač prikladan za taj zadatak provjerom DD-WRT baze podataka i / ili popisa usmjerivača koji podržavaju Tomato PRIJE pokrećete postupak bljeskanja. U suprotnom, postoji veliki rizik da zabrljate usmjerivač nakon popravka.

Idealne VPN usluge za vaš VPN usmjerivač

Sada kada ste upoznati s vrstama dostupnih VPN rutera, vrijeme je da razgovaramo o VPN uslugama s kojima su upareni..

Odabir pravog davatelja VPN-a jednako je važan kao i odabir odgovarajućeg usmjerivača. Ispravan izbor jamči da ćete moći dodati VPN zaštitu bez puno muke, ali to neće značiti puno ako i sam VPN ima svoj dio problema.

Kako izbjegavate ovaj problem? Povjeravanjem prave VPN usluge za posao.

Bez obzira na platformu, postoji nekoliko kriterija za koje želite ispuniti svoju VPN. Brzina, pouzdani poslužitelji, i zajamčena privatnost svi su podjednako važni.

Budući da će sav vaš promet ići preko VPN + kombinacije usmjerivača, morate biti sigurni da je veza dovoljno brza da biste pokrili svakodnevne aktivnosti na mreži - od povremenog surfanja do HD streaminga, preuzimanja i igara.

Ako imate iskustva sa zaobilaženjem geoblokova, također znate koliko je važna raznolikost poslužitelja Trebat ćete dobar izbor VPN lokacija širom svijeta za pristup omiljenim streamovima i uslugama.

posljednje, vaš VPN mora raditi u skladu s pravilima bez zapisivanja ako vam je stalo do vaše privatnosti na mreži (nagovještaj: trebali biste). Učinkovitost je presudna, ali tako je i sigurnost - zbog čega se mnogi prije svega odlučuju za VPN.

Postoje i VPN značajke specifične za usmjerivač koje će vam biti korisne. Oni se kreću od tutorijali za detaljno postavljanje da vam pomognem, da prilagođeni firmver možete preuzeti s web stranice davatelja usluga i koristiti za usmjeravanje rutera, čineći ga VPN spremnim.

Imajte na umu da nisu sve VPN usluge idealne za uparivanje s usmjerivačem. Ako vam trebaju prijedlozi, potražite sljedeće pružatelje usluga:

1. ExpressVPN

ExpressVPN uređaji

ExpressVPNvodeći je pružatelj usluga najbrži poslužitelji na tržištu. Također je prilagođen privatnosti, čuvanje nula osjetljivih korisničkih dnevnika i deblokira sve iz Netflix USA na lokalni lokalni geoblokirani kanal s vijestima.

Jedna jedinstvena prednost ove usluge je niz prilagođene VPN aplikacije za nekoliko usmjerivača Asus, Linksys i Netgear, što postavljanje čini još lakšim ako imate pravi model.

Čak i ako nemaš, ovaj munjevit VPN može se konfigurirati ručno na razne marke usmjerivača, uz asistenciju korisni korak-po-korak tutorijali.

ExpressVPN nudi unaprijed treperi usmjerivače, kao i detaljne vodiče za postavljanje svih podržanih usmjerivača, uključujući DD-WRT i Tomato firmwares. Da biste saznali više o ExpressVPN-u i njegovoj reputaciji, provjerite njegove korisničke recenzije na našoj web stranici.

U slučaju da nešto pođe po zlu, ExpressVPN dolazi sa a 30-dnevna garancija povrata novca i pravila bez pitanja.

ExpressVPN može deblokirati:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN i BBC iPlayer.

Podržava bujicu:

 • Da, svi poslužitelji podržavaju P2P aktivnost.

ExpressVPN djeluje na ovim uređajima:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome i Firefox. Također nudi aplikaciju za upotrebu s određenim usmjerivačima.

Nabavite ExpressVPN odmah

2. NordVPN

NordVPN uređaji

NordVPNje još jedan premium dobavljač sa nevjerojatna vrijednost za njegovu cijenu.

Ovaj VPN sa sjedištem u Panami ima 5.100+ poslužitelja, stroga politika bez zapisa, i AES-256 OpenVPN enkripcija s Savršena tajna naprijed, ali njegova izvrsna sigurnost ne znači da nije brz.

S redovita ažuriranja usluga, korisni vodiči za postavljanje za više usmjerivača i praktične značajke kao što su pristup podacima o učitavanju poslužitelja, NordVPN je odličan izbor za vaš VPN usmjerivač po cijeni koju malo može pobijediti.

NordVPN ima detaljne upute za konfiguraciju rutera, zajedno s izborom unaprijed konfiguriranih usmjerivača.. Na stranici vodiča pronaći ćete upute za razne firmwarea, uključujući DD-WRT, Tomato, pfSense i OpenWRT. Za više informacija o ovom svestranom VPN-u, pogledajte što korisnici moraju reći o tome.

NordVPN nudi a 30-dnevna garancija povrata novca, pa ga možete testirati s usmjerivačem prije ulaganja u dugoročni plan.

NordVPN se može deblokirati:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video i Sling TV.

Podržava bujicu:

 • Da, dostupni su P2P posebni poslužitelji.

NordVPN radi na ovim uređajima:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome i Firefox. Kompatibilan je i s usmjerivačima.

Nabavite NordVPN odmah

3. SaferVPN

safervpn-uređaji

posljednje, SaferVPN je pristojna alternativa s prethodno uključenim usmjerivačima i ručnim vodičimaza 20 različitih firmwarea usmjerivača. Ako vam je prvi put slušanje ovog solidnog VPN-a, možete saznajte više iz korisničkih recenzija.

SaferVPN može deblokirati:

 • HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, BBC iPlayer i drugi.

Podržava bujicu:

 • Da.

SaferVPN radi na ovim uređajima:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox i usmjerivači.

Nabavite Sigurniji VPN odmah

Zaključak

Instaliranje VPN-a na usmjerivač ne mora biti težak zadatak, čak i ako idete na ručno postavljanje. S pravim davateljem usluga imat ćete sva uputstva koja će vam trebati za uspjeh.

Sada znate prednosti i detalje VPN usmjerivača, kao i najbolje VPN usluge za posao. Da biste postigli najbolje cijene, provjerite naše stranica ponude i kupona. Sretno!

Daljnje čitanje:

Najbolji poslovni VPN-ovi

Kako napraviti VPN neodrediv i zaobići VPN blokove

Provjera curenja VPN - Kako dijagnosticirati i popraviti DNS propuste

Savjeti za rješavanje problema sa VPN-om

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me