Google i VPN – Jeste li doista sigurni? Ažurirani vodič 2020


Otkako se etablirao kao najbolja internetska tražilica na Internetu, Google je postao napredan u gotovo svim web uslugama. Google čak nudi vlastitu VPN uslugu. Čitajte dalje saznajte više o prednostima i nedostacima Google Cloud VPN-a i otkriti najbolje alternative.

Google je posljednjih godina postao dijete posta kršenja privatnosti u digitalno doba. Pa kad razmislite o upotrebi Google Cloud VPN-a, morate se zapitati: štitim li se ili se izlažem drugačijoj vrsti rizika?

Ovaj će vam članak pomoći odgovoriti na vaša pitanja o Google Cloud VPN-u i istražite ostale alternative na tržištu.

Što je Google Cloud VPN?

Većina se VPN-a oglašavaju kao alate za održavanje svoje privatnosti, a istovremeno drže na sigurnom internetu.

Google Cloud VPN zapravo nema istu misiju dvodijelnih. Također ne pokušava se predstaviti kao rješenje za pojedinačna pitanja sigurnosti.

Umjesto toga, to usredotočuje se na povećanje sigurnosti za organizacije i mreže, posebno one koje zanimaju pomoću drugih usluga Google Cloud.

Google Cloud VPN razlikuje se od mnogih drugih po tome što stvara siguran put samo za veze rutera i usmjerivača.

to je a ne vrstu usluge koju biste koristili da sakrijete IP adresu svog osobnog prijenosnog računala ili tablet kad god se poveže s internetom.

Nije postavljen na tom uređaju, već na usmjerivaču koji se može koristiti za više uređaja koji se povezuju s Google Cloudom.

Svi podaci koji prođu kroz taj usmjerivač da bi došli do interneta šifrirani su prije prolaska kroz proxy mrežu.

Kao i kod svih pouzdanih VPN-a, postupak dvostrukog šifriranja odvija se u oba smjera i čini ga mnogo više teško za hakere da biste vidjeli što se šalje ili prima preko mreže klijenata.

Google se hvali da to "štiti vaše podatke dok putuju internetom". Ali za razliku od mnogih drugih VPN-a, to ne govori ništa o privatnosti.

Ovo pokazuje da je Google može još uvijek imati pristup podacima koji prolazi kroz njegov oblačni VPN. I ovaj podatak mogu se arhivirati ili koristiti u iste upitne svrhe kao i sve ostale informacije koje Google stalno prikuplja.

Čak i ako nitko ne može reći čemu se koristi ovaj VPN, za pristup uvijek će biti jasno da promet prolazi kroz VPN.

Ostale službe poduzimaju korake kako bi sakrile odakle dolazi promet. Ali Google Cloud VPN objedinjuje sav promet na izvornoj mreži, svojom jedinstvenom IP adresom.

Koje su alternative?

To možda se čini da vrijedi rizikovati od identifikacije, sve dok nitko osim Googlea ne može vidjeti što radiš. To može biti točno ako su korisnici vaše mreže zabrinuti zbog hakiranja, ali ne i zbog Googleovog korporativnog preskakanja. Ali ako možete imati najbolje od oba svijeta, zašto ne bi ti?

To je što sljedeće VPN usluge ponuda. Svaki od njih može biti koristi se izravno u vašem pregledniku umjesto da se postavljaju na vašu mrežu.

Ali ovo ne sprječava vas da ih koristite za zaštitu cijele organizacije, jer se svaki može instalirati na više uređaja. Tada svaki uređaj može uživati zasebna enkripcija i zasebnim putovima na internet.

Sljedeći VPN-ovi se također održavaju pravila bez zapisivanja tako da se nitko ne može sastaviti i identificirati promet koji ulazi i napušta proxy poslužitelj.

Na ovaj način korisnici imaju kratkoročna zaštita od oportunističkih hakera, plus dugoročna zaštita od korporacija i vladinih agencija. Bilo da koriste legalna ili ilegalna sredstva, neće moći vidjeti što radite ili što ste radili.

Te su pogodnosti zajedničke većini poznatih VPN-ova. Ali imajući to na umu, rangirajmo pet najboljih VPN-ova za pristup uslugama Google Cloud bez Google Cloud VPN-a.

1. NordVPN

Google i VPN - Jeste li doista sigurni? Ažurirani vodič 2020

Ako koristite Google Cloud VPN, vaš će se proxy poslužitelj vjerojatno nalaziti negdje s malo pravne zaštite privatnosti i velikim brojem korporativnog utjecaja.

Ali NordVPN jest nalazi se u Panami, koji se nalazi izvan saveza 5/9/14-Eyes i koji se smatra a dobra nadležnost za privatnost. Kontrolira više od toga 5.200 poslužitelja u 60 zemalja, pružajući vam bezbroj sigurnih putova.

Jedini problem s postavljanjem je taj što veze mogu učiniti nešto sporije nego kod ostalih VPN-a. Ali to vam nije velika cijena za šifriranje izvan dosega hakera dok vas sigurno poslužuju sigurni poslužitelji izvan dosega oglašavača.

Govoreći o oglašivačima, NordVPN nudi niz dodatne mogućnosti uključujući an blokator oglasa i a filtriraju zlonamjerna web mjesta.

Također uključuje a ubojiti prekidač koji se može postaviti za potpuno isključivanje internetske veze ako nešto pokuša zaobići proxy. Ovaj plus stroga politika zapisivanja znači da nitko neće vidjeti uvid u ono što radite na mreži.

A to može biti točno za pet vaših kolega ili prijatelja kada platite samo jednu NordVPN pretplatu. To može biti pokreću se na šest uređaja odjednom. To mogu biti računala Microsoft ili Mac, telefoni Android ili iOS.

Pročitajte što korisnici moraju reći o NordVPN-u ili isprobajte sami 30-dnevna garancija povrata novca. 

Spremni ste za pretplatu? Uštedite novac na pretplati pomoću našeg kuponskog koda.

Isprobajte NordVPN odmah!

2. Surfshark

Surfshark

Ovisno o planu za koji ste se prijavili, Surfshark može biti jeftiniji opcija nego NordVPN.

Ima nešto manja geografska raznolikost i manje poslužitelja, ali postoje još uvijek stotine opcija.

I još uvijek se možete povezati praktički bilo koji uređaj, ili kroz dodaci preglednika i za Firefox i za Google Chrome.

Surfshark se podudara s NordVPN-om u smislu većine funkcija koje nudi. Oni uključuju: ubojiti prekidač i a politika bez zapisnika.

Ali Surfshark još više ide s „maskirni način,", Što gotovo svima, uključujući i vašem davatelju internetskih usluga, nije moguće vidjeti da koristite VPN. Ovo vam čak može pomoći pristup većini web lokacija koje ograničavaju VPN-ove.

Ti blokovi ne bi trebali biti problem za organizaciju koja pokušava koristiti Google Cloud usluge ili nešto slično.

Ali uobičajeni VPN-ovi obično ograničavaju koliko članova organizacije može pristupiti tim uslugama odjednom. Surfshark to ne čini.

Možeš povežite onoliko uređaja u istoj mreži koliko želite. Ovo je glavna prodajna točka, posebno za ljude koji su razmišljali o upotrebi Google Cloud VPN-a.

Možete isprobati Surfshark, bez rizika, pomoću 30-dnevna garancija povrata novca. Ako želite saznati više o ovom davatelju, pročitajte naš detaljni pregled.

Isprobajte Surfshark odmah!

3. IPVanish

IPVanish uređaji

Ne možete pobijediti neograničen pristup. No iako IPVanish to baš i ne nudi, to i dopušta 10 veza odjednom.

To bi većini trebalo biti dovoljno kolaborativni timovi i male tvrtke to treba siguran pristup oblačnim uslugama ili osjetljivih mrežnih podataka.

Ako je potreban veći broj veza, to možda neće biti dobra opcija kao Surfshark ili NordVPN, jer je njegova najniža cijena nije tako niska kao njihov. I je sučelje nije tako korisničko, barem za ljude koji su novi u VPN-ovima.

No, izostavljajući ta pitanja, IPVanish je solidan VPN pokrivenost poslužitelja koja je usporediva s konkurentima.

Također ima reputaciju postojanja jedan od najbržih VPN-a oko. To bi moglo biti prodajno mjesto ako treba više korisnika brzo obavite posao ili ako ih trebaju prenijeti veće količine podataka. A tih transfera bit će dobro kodiran i zaštićen a politika bez zapisnika.

IPVanish radi na svi glavni uređaji i platforme, ali to trenutno nema proširenja preglednika.

To nije ozbiljan nedostatak, posebno ako ga uspoređujete s VPN-om koji mora biti postavljen na usmjerivaču vaše mreže. Ali to daje dodatni korak u postupku sigurne veze, što će neke ljude frustrirati.

Više o IPVanish-u saznajte u našem cjelovitom pregledu.

Isprobajte odmah IPVanish!

4. CyberGhost

CyberGhost uređaji

Ova usluga samo nadmašuje NordVPN u smislu maksimalnog broja veza. Možete ga koristiti na najviše sedam uređaja s jednom pretplatom, i danas ćete dobiti neke od najpouzdanijih zaštita privatnosti na tržištu.

CyberGhostova predanost privatnosti i korisničkoj službi naglašava činjenica da je izdao godišnje izvješće o transparentnosti. To je ona stvar koja stvarno postavlja pouzdanu VPN osim usluge koju pruža Google.

Najveće tvrtke na Internetu izgleda da ne znaju značenje riječi transparentnost. A njihova sumnjiva ponašanja jedna su od glavnih stvari od koje VPN poput CyberGhosta treba zaštititi.

Na bilo kojem uređaju VPN će automatski odabrati najbolji poslužitelj ostvariti taj cilj.

Ali ako želite još veće jamstvo zaštite, CyberGhost održava premium NoSpy poslužitelji u Rumunjskoj s parom bolje brzine nego što su inače dostupni.

To povećava sigurnost korisnika šifriranje na visokoj razini, koji je osvježeni novim sigurnosnim ključevima svakog sata da veza ostaje otvorena.

Velika brzina, stalna sigurnost i više veza Sve to čini CyberGhost vodećim izborom VPN-a za ljude koji žele sarađivati ​​kroz oblak, ali u sigurnom okruženju.

Možete to isprobati i sami izdašno jamstvo povrata novca od 45 dana. Ako ste odlučili da je to VPN za vas, uštedite novac na pretplati pomoću našeg koda kupona.

Isprobajte CyberGhost odmah!

5. VyprVPN

VyprVPN uređaji

Ovaj VPN je posebno stvorena u jeku skandala s NSA nadzorom, tako da možete biti sigurni u njegovu opredijeljenost za privatnost.

to je sa sjedištem u Švicarskoj, gdje zakoni o privatnosti su među najnaprednijim u svijetu.

Nudi poslužitelje u jednako toliko zemalja kao i NordVPN. ukupni broj poslužitelja je mnogo manji, ali jesu dobro postavljen za pružanje dosljedne usluge i pouzdane brzine.

Tamo gdje VyprVPN stvarno sjaji, tamo je šifriranje. Iskorištava razni različiti protokoli a korisnicima također pruža pristup svom vatrozidu.

premijski plan također omogućuje pristup protokolu Chameleon koji skriva činjenicu da koristite VPN i omogućuje vam da u potpunoj slobodi pregledavate web. Ovoj i drugim značajkama možete pristupiti sa samo a skromna dodana naknada, a VyprVPN je inače jedan od najpovoljnijih opcije, čak i ako se prijavite samo na godinu dana.

Vrlo povoljna mjesečna cijena osigurat će pristup usluzi VyprVPN za pet uređaja. Ali nažalost, samo tri istodobne veze je dopušteno. Dakle, ako planirate koristiti ovu opciju za siguran pristup i suradnju u oblaku, vi i vaše kolege uglavnom ćete raditi odvojeno.

Pročitajte našu recenziju da biste saznali više o VyprVPN ili ga isprobajte sami 30-dnevna garancija povrata novca.

Isprobajte sada VyprVPN!

Zaključak & Daljnje čitanje

tu je nema razloga zašto biste žrtvovali privatnost zbog sigurnosti pri odabiru VPN-a. Smisao većine takvih usluga je pružiti obje stvari.

I iako nekoliko VPN-ova dizajnirano je za pružanje sigurnosti u grupi na cijelu mrežu, mnogi dopuštaju višestruke veze.

To čak može biti poželjno za mrežne VPN-ove jer svaki korisnik može koristiti zasebni VPN tunel i izbjegavajte izlaganje podataka o njihovoj lokaciji i aktivnosti.

Google Cloud VPN možda je dobra opcija za neke organizacijama. Ali to zahtijeva razinu udobnost s korporativnim špijuniranjem koju većina VPN korisnika jednostavno nema.

Ako želite izbjeći ciljane oglase i nadzor vlasti, kao i potencijalno hakiranje, postoji mnogo opcija koje možete odabrati. A neke od tih opcija napravljene su za dijeljenje s kolegama, obitelji i prijateljima.

Čini se da je najveća svjetska operacija prikupljanja podataka sveprisutna. Ali nikada se nemojte prepustiti uvjerenju da ne možete putem interneta bez Googlea. Ako možete pretraživati ​​web bez njega, sigurno ne treba Google za VPN usluge.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me