YouTube Private vs Neraspoređeni: Kakva je razlika u 2020. godini?


YouTube je odličan način za prikazivanje video vještina ili objavljivanje svojih omiljenih videozapisa u slatkim mačkama. Međutim, postoje slučajevi kada ne želite da ih cijeli svijet vidi. Jednostavno rješenje je ili otići privatno ili otići na popis.

Kako prepoznati razliku? Prvo, morate odrediti razinu sigurnosti svojih videozapisa. Želite li ih vidjeti samo prijatelji i obitelj? Imate li tvrtku koja želi dijeliti webinar? Jeste li ugodni za dijeljenje veza s potencijalnim kupcima ili prijateljima? Ovdje se mogu raspakirati mnoga pitanja, pa pogledajmo pobliže.

Razlika između privatnih i nenavedenih videozapisa na YouTubeu

Prije nego što uđemo u privatni i nenamjenski, istražimo što nudi javni videozapis na YouTubeu.

Javnost

Javna postavka usluge YouTube zadana je za sve videozapise. Ako vam je ugodno sa svima koji vide vaš videozapis, a nemate ništa protiv da se pojavljuje u rezultatima Google pretraživanja, pridržavajte se javne postavke.

Osim toga, postoje neke prednosti od na otvorenom:

 • ogroman broj pretplatnika je sjajan za posao, a može privući više kupaca.
 • To stvara učinkovita svijest o robnoj marki.
 • To je isplativo s pravom tvrtkom ili kreativnom strategijom.
 • To može učiniti za vas superstar na YouTubeu.

Ako vas javni forum nervira, niste sami. Neki nedostaci:

 • Privlače trolove.
 • To može ugroziti buduće izglede za posao ako imate kompromitirajuće videozapise.
 • Svatko može pronaći vaše YouTube videozapise, čak i ako ih izbrišete.

Privatna

Privatno je najsigurnija vrsta videozapisa na YouTubeu. Vidljivi su samo ljudima (do 50 ukupno) koje pozovete. Privatni videozapisi ne prikazuju se u preporukama za videozapise, rezultatima pretraživanja i odjeljcima na karticama videozapisa za prijenos.

Uz to, pozvani osobe ne mogu podijeliti videozapis s drugim ljudima. Također, čak i ako netko ima vezu, i dalje ne može vidjeti vaš videozapis ako nema pozivnicu.

Nije javno dostupno

YouTubeova neuobičajena postavka videozapisa nešto je križanje između privatnog i javnog. Neuvedeni videozapisi jesu nevidljivo u rezultatima pretraživanja, feedove pretplatnika, prijedloge i korisničkih video kartica. Međutim, s videozapisima koji nisu na popisu, svatko s vezom može vidjeti i dijeliti vaš videozapis.

To je osnovna suština privatnog i neraspoređenog. Idemo malo dublje i nabrojimo prednosti za svakog.

Prednost izrade videozapisa "privatnog"

Ako su vam videozapisi vrlo osobni ili, primjerice, imate tajni projekt tvrtke, tada je YouTube privatnik idealan.

Evo još nekoliko prednosti:

 • Dijeljenje videozapisa sa voljenim osobama: Ako rodbina živi daleko, to je savršen forum za privatno dijeljenje posebnih trenutaka.
 • Vaša privatna videoteka: Važne su osobne zbirke poput umjetnosti, stripova ili zapisa. Nije drukčije s videozapisima. Pripadaju vama - nitko drugi.
 • Pohranjivanje podataka o tvrtki: Ovo je izvrsna opcija ako imate poslovne strategije koje želite podijeliti sa zaposlenicima, ali ne želite da ih njihovi konkurenti vide (poput važnih videozapisa o treningu).
 • Ušteda prostora za pohranu: Privatna postavka je sjajno mjesto za pohranjivanje tona videozapisa (zdravo mačke), umjesto da vam ponestane prostora na telefonu.

Prednost izrade videozapisa "Nesuđeni"

Ako svoje videozapise želite podijeliti s velikom skupinom, ali ne želite da se prikazuju u rezultatima pretraživanja, YouTube koji nije na popisu je najbolji izbor za vas.

Evo još nekoliko prednosti:

 • Izvrsno je za povratne informacije suradnika: Ako imate veliku tvrtku (s preko 50 zaposlenih), dijeljenje video zapisa koji nisu na popisu je savršeno.
 • Dijeljenje vašeg portfelja s potencijalnim poslodavcima: Ovu opciju iskoristite ako želite dijeliti svoj životopis s više poslova.
 • Terensko testiranje potencijalnog javnog videozapisa: Videozapisi koji nisu na popisu idealni su za prikupljanje recenzija i pozitivnih komentara male grupe prije nego što se pojave u javnosti. Ako su recenzije loše, samo pritisnite delete!
 • Čišćenje vaše YouTube stranice: Želite organizirati svoju stranicu i riješiti se tih starih neugodnih videozapisa. Međutim, što ako i dalje želite da svi koji su te videozapise ugradili ili dijelili zadržavaju pristup? Nema problema. Video zapis mijenjate u neuvršteni, što uklanja vidljivost s vašeg kanala.

Moramo naglasiti dvije glavne točke koje nisu na popisu: Prvo, ova vrsta videozapisa ponekad završava i dijeli se na drugim web mjestima. Ima čak posvećena web lokacija za nesuđeni YouTube videozapise. Drugo, tvoje videozapisi koji nisu na popisu javno će se pojaviti ako su na popisu za reprodukciju.

Kako promijeniti svoje postavke privatnosti videozapisa

Nakon što se prijavite na svoj Youtube račun, idite u gornji desni kut do ikone fotoaparata kako biste prenijeli video:

Postavke privatnosti videozapisa

Zatim idite na Prijenos stranice ako imate mogućnost javnoga, privatnog ili nerazvrstanog:

Prijenos stranice za Youtube

Sada možete odabrati videozapis koji želite prenijeti s računala. To je to!

Zaključak

Zaštita vaše privatnosti važna je kada ste na internetu. Želite uživati ​​u slobodi stvaranja i uživanja u videozapisima bez upada neželjenih korisnika. Privatni i neuključeni YouTube pružaju prepreku javnosti. Učiniti privatne vaše videozapise na YouTubeu najbolje je ako želite osigurati da vaši videozapisi budu što sigurniji. Ali na kraju, na vama je da odlučite koja vam je razina sigurnosti potrebna.

Daljnje čitanje

Saznajte više o tome kako ostati siguran na mreži uz naš Ultimate vodič za internetsku privatnost i pročitajte općenito o najboljim VPN-ovima.

Možda će vas zanimati i čitanje Kako pristupiti YouTube TV-u s bilo kojeg mjesta.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me