Webroot – zaštita utemeljena na oblaku za kućne korisnike i tvrtke


Iako Webroot još nije ime kućanstva, to bi moglo postati vrlo brzo. U razgovoru s Paulom Barnesom, višim direktorom za strategiju proizvoda u Webrootu, saznao sam da je Webroot trenutni lider u udjelu maloprodajne prodaje u SAD-u i da ima najveći neto promotorski rezultat za sigurnosni softver. Softver Webroot također je bio vrlo uspješan u zaštiti svojih kupaca od nedavnog napada otkupnine WannaCry. To je uglavnom zbog toga što je Webroot potpuno temeljen na oblaku i stoga može vrlo brzo i vrlo brzo ažurirati sve korisničke uređaje.

U našem razgovoru, Paul je sa mnom podijelio svoja tri najbolja sigurnosna savjeta za kućne korisnike. Također smo razgovarali o onome što on smatra glavnim rizičnim područjima koja utječu na sigurnosnu tehnologiju u narednih nekoliko godina.

Contents

Počnimo s malo o sebi i svojoj pozadini.

U sigurnosnoj industriji sam više od 10 godina. Nosio sam mnoge šešire, uključujući i kao vlasnik tvrtke i kao korporativni zaposlenik. U početku sam se fokusirao na upravljanje proizvodima, ali sada se više fokusiram na dugoročnu strategiju, a ne na kratkoročno izvršenje.

Prema videozapisu na vašoj početnoj stranici (uključen u nastavku), Webroot postoji još od 1997. To je impresivno od interneta koliko znamo da ga od tada jedva ima. Kako je tvrtka započela i kako se razvijala tijekom godina?

Tvrtka je započela 1997. godine s vizijom pružanja rješenja protiv špijunskog softvera, što je još bilo u povojima. To je pokrenulo Webroot u sigurnosni prostor i od tada smo proširili opseg naših rješenja. Uz vlastiti razvoj, razvijali smo se kroz nekoliko ključnih akvizicija. Naše antivirusno znanje temeljeno na ponašanju temelji se na tehnologiji koju smo stekli od Prevx-a, odnosno tvrtke iz koje sam došao. Naša komponenta obavještajnih podataka o prijetnjama temelji se na tehnologiji koju smo stekli od BrightCloud-a. Nedavno smo kupili mrežnu tvrtku za otkrivanje anomalija, koja se zove Cyberflow Analytics.

U videozapisu se također navodi da klasificirate i ocjenjujete 95% interneta 3x dnevno. Kako to činiš?!

Stvaramo ocjenu reputacije za URL-ove i IP adrese kombinacijom vlastitih pretraživača i podataka koje dobivamo od kupaca i partnera.

Domaćem korisniku i poslovnom korisniku obraćate se kao potpuno različita tržišta, s različitim paketima proizvoda za svako od njih.

Kad se Webroot kao osnovao, fokusirali smo na pružanje sigurnosnih rješenja za krajnje točke kućnim korisnicima, tijekom godina smo proširili fokus na poslovne korisnike s proširenim paketom sigurnosnih proizvoda.

Koliko je zajedničke tehnologije između dviju skupina proizvoda?

Zapravo puno. Oba su alata izrađena na istim tehnologijama, što znači da potrošačima pružamo zaštitu na poslovnoj razini. Glavna razlika između kućnih alata i poslovnih alata je korisničko sučelje i iskustvo. Domaći korisnik će upravljati softverom izravno na računalu ili uređaju na kojem je instaliran. Za poslovnog korisnika pružamo centraliziranu konzolu zasnovanu na oblaku za upravljanje svim poslovnim računalima i uređajima. Također pružamo veće detalje izvještavanja za poslovne korisnike kako bi mogli bolje procijeniti svoje korisničko okruženje.

Posjedovanje oba skupa proizvoda temeljenih na istim tehnologijama također je sjajno za prikupljanje podataka o prijetnjama koje se koriste za bolju zaštitu svih kupaca, jer možemo prikupiti širi skup scenarija. Na primjer, otkrivamo puno više prijetnji na potrošačkim uređajima - potrošački korisnici su 5 puta podložniji phishing napadima i 4 puta je vjerojatnije da će kliknuti na zlonamjerne veze za preuzimanje..

Razumijemo da prijetnje između potrošača i poduzeća mogu biti različite, posebno u ciljanijim scenarijima napada, pa poslovnom administratoru nudimo naprednije kontrole kako bi prilagodio zaštitu svojim korisnicima. Uskoro ćemo pokrenuti rješenje za zaštitu mreže dizajnirano tako da korisnicima onemogući pristup zlonamjernom sadržaju s bilo kojeg uređaja u njihovoj mreži, a to se naziva Webroot SecureAnywhere DNS-P.

webroot inteligencija

Vaš proizvod za kućne korisnike - SecureAnywhere ™, natječe se s više poznatih marki kao što su Norton, McAfee i AVG. Kako vidite svoje alate drugačijim i / ili boljim od njihovih?

Naši softverski paketi - i potrošački i poslovni proizvodi - ističu se u tri glavna područja:

 1. Efikasnost - Naš je softver uvijek ažurni budući da se analiza i sve "dizanje težih proizvoda" obavlja u oblaku. To nam omogućuje da na nove prijetnje odgovorimo mnogo brže nego što to mogu naši konkurenti. Dakako, na strani potrošača, nitko ne radi ono što radimo u oblaku.
 2. Izvođenje - Nudimo potpuno zlonamjerno softversko rješenje temeljeno na našem oblaku, a naš lagani, uređaj visokih performansi ima vrlo nizak utjecaj na rad sustava.
 3. Jednostavnost korištenja - Naš softver dizajniramo kao "Postavi & Zaboravi “- jednostavno za početno postavljanje i s minimalnim skočnim prozorima tijekom uporabe. Kad se pokrene softver, upravljamo i donosimo potrebne odluke za korisnika.

Još jedan jedinstveni aspekt našeg softvera je da naporno radimo na tome da bude kompatibilan s drugim sigurnosnim i antivirusnim / malware alatima kako bi naši kupci mogli istovremeno pokrenuti više alata ako žele.

Naši korisnici i tržište u cjelini su prepoznali ove prednosti. Trenutačno imamo # 1 maloprodajni udio u SAD-u i najveći neto promotorski rezultat za sigurnosni softver.

Softver za vaše poslovanje cilja tržište malih i srednjih poduzeća za male i srednje tvrtke za razliku od tržišta poduzeća - točno?

Da to je tačno. Iako imamo poslovne korisnike koji koriste naše rješenje SecureAnywhere, poslovnu odluku smo donijeli usredotočiti na SMB tržište. Vjerujemo da postoje ogromne mogućnosti bez potrebe za skupim naporima na tržištima potrebnim za prodaju poduzeća. Poduzeća mogu jednostavno naručiti naš softver putem interneta putem naše web stranice ili putem naših partnera, uključujući VAR-ove (prodavače na dodanu vrijednost), distributere i MSP-ove (upravljani davatelji usluga).

Naše MSP poslovanje vrlo je zdravo, jer imamo 30% prodora među najboljim MSP-ovima u svijetu. Imamo vrlo jaku strategiju za opsluživanje naših MSP-a i na to gledamo kao na obostrano koristan odnos, temeljen na načinu sudjelovanja i zaštite MSP-a i njihove korisničke baze.

Također služimo mnogim poduzećima putem naših OEM odnosa, gdje je naša tehnologija Threat Intelligence ugrađena u vodeće tehnološke pružatelje usluga

Općenito, na Webrootu u velikoj mjeri koristimo kanale.

webroot partneri

Možete li mi, molim vas, dati pregled pametnijeg softverskog paketa Cybersecurity ™?

Pametniji Cybersecurity ™ skup alata uključuje sljedeće komponente:

 • Zaštita od krajnje točke
 • Mobilna sigurnost
 • Zaštita od zlonamjernog softvera / trojanskih programa
 • Mrežna i DNS zaštita
 • Prijetnja inteligencija

Ključna poboljšanja u poslovnim alatima su:

 • Centralizirano upravljanje uređajima
 • Dodatni i robusniji podaci
 • Mnogo dublje izvještavanje za administratore
 • Integracija s alatima za daljinsko nadgledanje i upravljanje (RMM)

Koliko aktivnih poslovnih kupaca imate danas? Gdje se uglavnom nalaze?

Trenutno smo usredotočeni na države koje govore engleski jezik. To znači da je većina naših kupaca u Sjevernoj Americi, a slijede ih Velika Britanija, druge europske zemlje i Australija. Danas Webroot ima oko 8000 MSP korisnika širom svijeta, osiguravajući više od 160.000 tvrtki širom svijeta.

Za fiskalno tromjesečje koje je završilo 31. prosinca 2016., Webrootova rezervacija poslovnog segmenta porasla je za 46% za tromjesečje, a potrošački segment za 9%..

Jedna od stvari koja je dominirala u vijestima u posljednjih nekoliko tjedana - uključujući općenite prodajne vijesti - bio je napad za WannaCry otkupninskim softverom. Imate li neke posebne komentare ili nauke iz ovog napada?

Izazov napada ransomwarea pred očima je Webroot i ulažemo mnogo novca i napora kako bismo ga riješili. Bili smo ispred krivulje napada WannaCryja i kao rezultat dobili smo nekoliko dobrih medija. Uspjeli smo spriječiti bilo kakvo oštećenje naših zaštićenih uređaja prije objave napada.

Internetski napadači postaju sve sofisticiraniji, a prijetnje protiv otkucaja zapravo su samo dio većeg problema.

Koja su vaša tri najbolja sigurnosna savjeta za kućne korisnike?

 1. Izradite sigurnosnu kopiju važnih podataka.
 2. Povećajte svoju svijest / edukaciju o cyber prijetnjama.
 3. Osigurajte da imate stabilan sigurnosni / zaštitni sustav.

Kako vidite tehnologiju računalne sigurnosti i tržište zaštite u razvoju u narednim godinama?

Vidim sljedeća tri područja rizika koja pokreću sigurnosnu tehnologiju u narednim godinama:

 • Eksplozija uređaja i IoT (Internet of Things) - Danas je vrlo lako prototirati i brzo iznijeti nove uređaje na tržište, ali za mnoge od tih dobavljača sigurnost nije prioritet..
 • Ransomware - Ransomware napadi ne odlaze. Poslovni model je previše dobar!
 • Kućni uređaji i veze - Budući da kod kuće imaju IP adresu i spojeni su na mrežu, potrošači su u sve većem riziku. To može uključivati ​​fizički rizik, kao i što postajemo ovisniji o uređajima u svakodnevnom životu.

Tržište sigurnosti pratit će točke boli. Trpjet će se koji se ne mogu prilagoditi - ili će se konsolidirati ili će jednostavno nestati. Snažnije tvrtke će napredovati, posebno u IoT prostoru.

Koji su vaši budući planovi za Webroot?

Na temelju trenutnih trendova tehnologije i krajolika, nastavit ćemo se fokusirati na to da naši kupci i partneri ostanu zaštićeni od evoluirajućeg krajolika prijetnji.

Kao što to radimo od 2010, nastavit ćemo ulagati u tehnologiju strojnog učenja kako bismo održali i poboljšali svoje upozorenje o prijetnjama. Zaštita krajnjih točaka i mreža visoko se razlikuju u našoj strategiji, kao i zaštita korisnika i njihovih podataka, bilo kod kuće ili na poslu.

MSP i MSP su za nas ključni fokus i nastavit ćemo razvijati načine kako svoj posao učiniti što manje trećim, kada je u pitanju osiguranje njihove korisničke baze.

Koliko danas imate zaposlenih? Gdje se nalaze?

Trenutno imamo preko 575 zaposlenika, a većina ih je u našem sjedištu Broomfield, Colorado. Imamo dodatne urede u Kaliforniji, Velikoj Britaniji, Austriji, Japanu i Australiji. Naš R&D je distribuiran na svim našim lokacijama, osim u Japanu i Australiji.

webroot ured

Koliko sati dnevno normalno radite? Što volite raditi kad ne radite?

To ne bi trebalo biti iznenađenje da, kao viši menadžer u međunarodnoj tvrtki, obično radim 8-10 sati dnevno i uglavnom sam dostupan i izvan tih sati. Webroot pruža sjajno radno okruženje i fleksibilan je prema potrebama našeg tima, uz slobodu i podršku za učenje i rast u ovoj brzo razvijajućoj se industriji..

Većinu svog slobodnog vremena provodim sa svoje dvoje djece i divnom suprugom koja podnosi moj zahtjevan raspored putovanja i ja. Ako dobijem nekoliko sati slobodnog dana, bit ću na golf terenu.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me