Usporedba IPVanish vs NordVPN – što je najbolje za vas u 2020. godini?

IPVanish i NordVPN dvije su poznate VPN usluge koje su zaslužile svoje mjesto u naša najbolja ukupna VPN ljestvica. Svaki od njih tvrdi da je brz, fleksibilan i siguran - ali koja će se pojaviti pobjednička u usporedbi između glave?

Ako ste ovdje, vjerojatno se pitate samo to. Sretni smo odgovoriti na to pitanje za vas - držimo se dok IPVanish i NordVPN postavljamo jedan protiv drugog u bitci u nekoliko važnih kategorija.

Da biste pronašli sve što trebate znati o ovim popularnim VPN-ima, pogledajte naše detalje IPVanish pregled i NordVPN pregled.

Sadržaj

 1. streaming
 2. Torrenting
 3. cijena
 4. Jednostavnost korištenja
 5. Kompatibilnost
 6. Ubrzati
 7. Poslužitelji i mreža
 8. Privatnost i sigurnost
 9. Konačna presuda

IPVanish vs NordVPN - kategorije

Za ovu usporedbu odabrali smo osam VPN aspekata make-or break-a.

Počet ćemo s streaming i torrenting kategorije kako biste pronašli koji je VPN bolji u zaobilaženju regionalnih ograničenja i preuzimanju bujica.

Zatim ćemo pogledati cijena, Jednostavnost korištenja, i kompatibilnost. Ovdje ćemo usporediti cjenovne točke IPVanish-a i NordVPN-a, prilagođenost korisnicima i opću podršku platforme.

Također smo napravili temeljite testove brzine kako bismo pronašli brži VPN između ta dva. Konačne rezultate naći ćete u ubrzati kategorija.

Na kraju ćemo pogledati mrežama poslužitelja, privatnost, i sigurnosti. Uz oba VPN-a koji imaju tisuće poslužitelja i neprobojno šifriranje, ove će se kategorije definitivno osporiti.

Bliski poziv ili uvjerljiva pobjeda? Doznat ćemo - pogledajmo koji VPN izlazi na vrhu!

1. Streaming

Današnje doba zemljopisnih ograničenja mnogim je VPN-ovima potreban pouzdan pristup omiljenom sadržaju.

NordVPN je jedan od najboljih tipova za strujanje, ako ne i najbolji. Zarađuje savršen rezultat u naši detaljni Netflix testovi, uspjeli zaobići blokove za NAS Netflix, Velika Britanija, Kanada, Francuska, Japan, pa čak Brazil.

U ostale popularne struje koje slobodno možete gledati s NordVPN-om, nalaze se BBC, Hulu, HBO GO, Amazon Prime Video, a lista se nastavlja. Može li se IPVanish natjecati s ovim dugim popisom?

nažalost ne. Dok američki Netflix katalog trebao bi raditi na nekoliko IPVanish poslužitelja, ukupni potencijal deblokiranja prilično je nizak s ovim VPN-om. Tijekom naših testova nismo mogli pristupiti previše tokova - BBC je bio izvan granica, pa su to bili i Hulu, Amazon Prime Video i HBO GO.

Streaming s VPN-om je krajolik koji se stalno mijenja, a mi ne kažemo ni VPN nikada funkcionira - ali na temelju rezultata IPVanish ne može omogućiti dosljedan pristup najboljim web lokacijama vani. S druge strane, NordVPN ima zvjezdane performanse u ovoj kategoriji. Što je razlog za to?

Jednostavno rečeno, NordVPN ulaže dodatni napor za nesmetano strujanje. Između 5.100+ poslužitelja i the značajka automatskog SmartPlay DNS-a, ovaj provajder ima tehnologiju i svestranost koju trebate gledati gotovo bilo što s bilo kojeg mjesta.

U usporedbi s tim, IPVanish ne nudi servere ili značajke usmjerene na strujanje i ima manju mrežu s kojom se možete igrati. 1.300+ poslužitelja nije loš broj, ali s većinom njih već su ih blokirali popularni streamovi, možete vidjeti zašto se IPVanish bori u ovoj kategoriji.

Pobjednik u strujanju: NordVPN

IPVanish ne bi trebao biti vaš prvi izbor za strujanje - međutim, američki Netflix još je uvijek nadomak ovog VPN-a. Pristup omiljenom sadržaju bez napora, NordVPN je bolji (i jeftiniji) izbor.

Pokušajte strujanje putem NordVPN-a!

2. Torrenting

Iako IPVanish i NordVPN podržavaju P2P promet, postoji velika razlika u načinu na koji se njih dvojica tome približavaju.

IPVanish nema namjenski profil torrentinga, umjesto toga omogućuje P2P veze na svim poslužiteljima. To čini stvari malo lakšim, jer sigurne torrenting sesije zahtijevaju da jednostavno povežete VPN kao što bi to obično radili.

NordVPN ide suprotnim putem, s zasebnom karticom P2P na kojem možete odabrati servere optimizirane za torente. Najbolji dio - dobijete ih preko 4,400, što je puno više od čitavog popisa poslužitelja IPVanish-a.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

Za dodatne značajke, oba VPN-a pružaju SOCKS5 proxyje što se može postaviti s klijentom koji se bavi torrentom. Ti proksiji obično su brži, jer ih ne usporava enkripcijom - ali postoji dodatni sigurnosni sloj zahvaljujući naprednoj provjeri autentičnosti. Prosljeđivanje porta ne podržava nijedan VPN.

Jedan nedostatak IPVanish-a je DMCA (Digital Millennium Copyright Act) politika. Kao VPN sa sjedištem u SAD-u mora ozbiljno shvatiti kršenje autorskih prava i postupati po DMCA obavijestima.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

Linije između legalnih i ilegalnih torrentinga često su nejasne i zloupotrebljene od strane trolova koji se bave autorskim pravima, a koji u SAD-u nažalost rastu. Kao takav, korištenje IPVanish-a za bujicu može dovesti do glavobolje, pa čak i obustave računa ako niste pažljivi.

Panama NordVPN sa sjedištem u Panami imaju veliku prednost u tom pogledu, jer ne mora udovoljavati DMCA zahtjevima.

Pobjednik u Torrentingu: NordVPN

Oba VPN-a čine bujicu brzim i jednostavnim za početnike i stručnjake. U skladu s tim, NordVPN ima prednost uz svoj namjenski profil bujice i jurisdikciju prilagođenu P2P. IPVanish radi vrlo dobro, ali pravni problemi mogu (u teoriji) isključiti korisnike BitTorrent-a čak i ako nisu u krivu..

Isprobajte Torrenting sa NordVPN!

3. Trošak

Vrijednost za novac važan je aspekt prilikom odabira vašeg sljedećeg VPN-a. I IPVanish i NordVPN mogu ponuditi mnogo toga, ali onaj koji ima bolju cijenu?

Kao i obično s VPN cijenama, nećete naći jeftino ako tražite mjesečnu pretplatu. Oba su kandidata ovdje podjednako skupa, ali IPVanish je malo lakši na vašem novčaniku zahvaljujući dodatnom popustu (obično oko 15%).

Stvari se mijenjaju s dužim planovima. Godišnji plan NordVPN-a je 41% jeftiniji od onoga što plaćate mjesečno, i dvogodišnja pretplata obrijat će se 58% od konačne cijene. IPVanish ima sličan ugovor u svom godišnjem planu (trenutno 46% popusta), ali to je najbolje što ćete dobiti.

U međuvremenu, možete iskoristiti izvrsnu trogodišnju ponudu NordVPN-a sa popustom od 70% - samo koristite naš posebni kôd kupona! Uz tako veliku količinu, u osnovi dobivate jedan od vodećih VPN-ova na tržištu za promjenu džepa.

Ipak, ne žele svi VPN tijekom super dugih razdoblja. Ako želite da se sredinom mjeseca i godine uđe u sredinu, IPVanish ima tromjesečni plan s popustom od 25% - ne najbolja ponuda koju možete dobiti, ali malo fleksibilnija od godišnje alternative.

Pobjednik za cijenu: NordVPN

S redovitim velikim popustima na svoje duže planove, NordVPN je usluga koju trebate kupiti ako planirate neko vrijeme koristiti VPN. Općenito, IPVanish je skuplji i nudi manje vrijednosti za streaming, ali tromjesečna pretplata za neke može biti odlučna.

Isprobajte NordVPN!

4. Jednostavnost upotrebe

Kao dva najbolja premium VPN-a, IPVanish i NordVPN usredotočeni su na pružanje jednostavnog i lakog vremena korisnicima. Ali koji od njih radi bolji posao?

Oba VPN-a imaju elegantan, ali funkcionalan dizajn. Odabir poslužitelja je jednostavan zahvaljujući izbornik za brzo povezivanje - IPVanish vam također daje nekoliko padajućih popisa ako želite određenu zemlju ili grad.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

NordVPN nudi sličan uslužni program, ali dobili ste popis kompaktnih poslužitelja na lijevoj strani aplikacije.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

S popisa, možete brzo odabrati najbrži poslužitelj (određuje aplikacija) ili odaberite ručno. Također možete izbjeći pretrpane poslužitelje zahvaljujući dodatnim informacijama o učitavanju poslužitelja.

Popis poslužitelja IPVanish nalazi se na zasebnoj kartici, ali dolazi s nekim vrlo korisnim filtrima. To vam dopuštaju razvrstati servere po zemlji, vremenu odziva, učitavanju poslužitelja, i favoriti.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

Oba VPN-a dovode vas do izbornika postavki samo jednim klikom. Popis NordVPN-a malo je duži jer ima više značajki omogućiti ili onemogućiti.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

IPVanish ima dva odvojena izbornika za opće i postavke veze. Međutim, ukupan broj opcija nije tako velik, čineći ovaj VPN malo osnovnijim u ovom odjelu.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

posljednje, oba VPN-a pružaju konfiguracijske datoteke OpenVPN na svojim web mjestima, ako biste radije pokrenuli prilagođeno postavljanje sa sučeljem treće strane.

Pobjednik za jednostavnu upotrebu: NordVPN

Nećete biti razočarani nijednim VPN-om kada je u pitanju jednostavna upotreba. Obje su jednostavne, stabilne i lijepe za gledanje, ali NordVPN nudi urednije sučelje s obiljem sjajnih postavki.

Isprobajte NordVPN!

5. Kompatibilnost

IPVanish i NordVPN mogu se instalirati na širokom rasponu platformi. S izvrsnim aplikacijama za sve glavne platforme i mnoštvom opcija za ručna podešavanja, morat ćemo detaljnije pogledati pobjednika ovdje.

Windows

Ako vam VPN-ova Windows aplikacija pravi probleme, vjerojatno to ne vrijedi. Srećom, niti jedan ponuđač u ovoj usporedbi ne baca tu loptu.

Podrška za Windows počinje od Windows 7 i za IPVanish i NordVPN. Međutim, NordVPN ima malu prednost za starije verzije, omogućujući ručnu konfiguraciju za XP i Vista. IPVanish ne.

ortak

Kompatibilnost Mac jednaka je između IPVanish i NordVPN. Za upotrebu njihovih aplikacija potrebna vam je najmanje verzija Yosemite (10.10).

Android

Oba VPN-a nude namjensku aplikaciju za razne verzije Androida. IPVanish je malo bolji, još od verzije 4.0.3, tako da je možda bolji izbor ako imate stariji Android uređaj.

iOS

Vaš iOS uređaj treba najmanje verziju 9.0 za pokretanje bilo VPN-ovih aplikacija. Još jedan izvlačenje!

Linux

Oba VPN-a mogu raditi na Linuxu, ali su usredotočeni na različite distribucije. Odaberite IPVanish ako imate Ubuntu; NordVPN je pogodan za korisnike Debiana. Općenito, podrška ovih Linuxa prilično je ograničena između ove dvije usluge.

Usmjerivači

Oba VPN-a imaju sjajne vodiče za DD-WRT i Tomato usmjerivače, ali NordVPN nudi podršku za nekoliko dodatnih firmwarea. Ovi vodiči mogu biti vrlo korisni ako vas zanimaju samostalno postavljanje VPN rutera.

Unaprijed konfigurirani usmjerivači s bilo kojim VPN-om dostupni su i na web stranicama treće strane.

Ostale platforme

IPVanish radi na sljedećim dodatnim platformama:

 • Chromebook
 • Windows Phone

NordVPN podržava sljedeće dodatne platforme:

 • Proširenja preglednika (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • Kupina
 • kodi
 • Konzole za medije i igre (putem usmjerivača)
 • Pametni televizori (putem rutera)

Pobjednik za kompatibilnost: NordVPN

Sve dok vaš softver nije previše zastario, imat ćete nikakve probleme s bilo kojom uslugom. NordVPN podržava više platformi, a također ima i proširenja preglednika što ga čini svestranijim izborom u ovoj kategoriji.

Isprobajte NordVPN!

6. brzina

Šifriranje vas čuva na mreži, ali vam također oduzima brzinu. Zbog toga je važno imati stalno brz VPN.

VPN brzine mogu se uvelike razlikovati ovisno o poslužitelju kojeg ste odabrali. Što je više, stvari mogu postati nepodnošljivo spore ako jednadžbi dodate udaljenost.

Jesu li IPVanish i NordVPN brzi ili sporo? A koji bolje izvodi? Testirali smo servere na 10 lokacija širom svijeta kako biste pronašli odgovore na ova važna pitanja.

Naši testovi provedeni su iz istočne Europe. Za referencu, evo naše brzine za preuzimanje i prijenos bez VPN-a:

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

U nastavku pogledajte kako su postigli IPVanish i NordVPN.

server Brzina preuzimanja (Mbps) Brzina prijenosa (Mbps)
IPVanish NordVPN IPVanish NordVPN
Automatski (najbliže) 69,54 70,05 32.63 32.61
Rumunjska 64.38 55.90 30.81 34.15
Njemačka 69.33 63.95 30.90 34.53
Ujedinjeno Kraljevstvo 68.25 53.72 35.67 24.44
Portugal 50.54 33.93 24.13 30.00
Izrael 53.14 34.52 31.09 11,62
Sjedinjene Države (New York) 43.44 54.35 22.91 27.61
Sjedinjene Američke Države (Los Angeles) 21.39 51.12 15.21 7.77
Japan 0.53 28.09 1.16 2.02
Australija 10.67 24.56 0.35 1.97

Konačni rezultati definitivno su impresivni. Oba VPN-a bila su ozbiljno brza u Europi - IPVanish ima nešto bolje brzine preuzimanja, dok NordVPN preuzima vodeću ulogu u prenosu. Sve u svemu, razlike su zanemarljive.

IPVanish također ostvaruje uvjerljivu pobjedu na poslužitelju Izraela, ali nakon toga stvari postaju još gore. NordVPN ima bolje rezultate na oba američka poslužitelja i dominira na testovima u Japanu i Australiji.

Glavni uzlet - NordVPN djeluje znatno bolje nego IPVanish na udaljenim poslužiteljima. Uspjeli smo postići izvrsne brzine s ovim VPN-om, iako je naša probna lokacija bila udaljena tisućama kilometara.

Ipak, IPVanish nije previše razočaravajuće, s izuzetkom japanskog poslužitelja. Pokušali smo mijenjati poslužitelje i testirati u različito vrijeme, ali veza je ostala strašno spora na toj lokaciji. Loša sreća ili loši poslužitelji? Bilo kako bilo, IPVanish nije bio dosljedan kao NordVPN.

Pobjednik za brzinu: NordVPN

NordVPN se ističe nevjerojatnom brzinom na poslužiteljima u blizini i daleko. Europski poslužitelji IPVanisha probijali su se tijekom naših testova, ali ovaj VPN s daljinom je postajao sve manje učinkovit.

Isprobajte NordVPN!

7. Poslužitelji i mreža

Tisuće poslužitelja i globalna pokrivenost sjajne su vijesti ako vam VPN treba biti fleksibilan. U ovoj se usporedbi može primijetiti snažan slučaj za bilo koji VPN, ali jedan od njih je ovdje jasni pobjednik.

NordVPN pruža blizu 4.600 standardnih poslužitelja, od kojih 4.400 podržava P2P. Osim toga, dobivate 460+ nejasna poslužitelja, 30 dvostrukih VPN poslužitelja, 3 onion-over-VPN poslužitelja, i 70+ s namjenskim IP-ovima, dovodeći ukupan broj do ogromnih 5.100+ poslužitelja u 60 zemalja.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

Mnogi pružatelji usluga nemaju resurse za pobjedu nad tim paketom. Posebno je dojmljiv američki popis NordVPN-a - s 1.750+ dostupnih poslužitelja u toj regiji, nije čudo što je ovaj VPN jedan od najboljih izbora za pristup američkom sadržaju.

Normalno bismo pohvalili IPVanish zbog njegove mreže veličine.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

Ali ako usporedite sa NordVPN, možete vidjeti kako 1.300 poslužitelja u 50 zemalja odjednom mi se ne čini kao velika stvar. Nadalje, IPVanishu nedostaju kategorije specijalnosti koje možete pronaći na popisu poslužitelja NordVPN-a.

Ipak moramo dati rekvizite za cjelokupnu pokrivenost. IPVanish je izjednačen s NordVPN-om, barem ovdje.

Pobjednik za poslužitelje i mrežu: NordVPN

NordVPN ima jednu od najvažnijih mrežnih poslužiteljskih mreža na tržištu. IPVanish je pristojan sam po sebi, ali daje korak unatrag u ovoj usporedbi.

Isprobajte NordVPN!

8. Privatnost i sigurnost

Na površinu, oba VPN-a shvaćaju sigurnost i privatnost vrlo ozbiljno. Šifriranje je određeno, a u pravilima o privatnosti obećava se nulta evidentiranje podataka.

Pa opet, morat ćemo dublje pronaći kako bi VPN uzeo dobitak.

Pravila prijavljivanja

NordVPN ima jasnu prednost kada je u pitanju nadležnost. Registrirano je u Panami - sigurno utočište bez drakonskih zakona o čuvanju podataka. To omogućava NordVPN-u jamstvo pravila bez zapisivanja.

Ima još - Panama nije dio 5/9/14-Savez nadzora nadgledanja, što korisnike štiti od potencijalnog špijuniranja vlade. Nažalost, to nije slučaj sa američkim IPVanishom.

Pa, to ne bi trebalo biti veliko pitanje, zar ne? Napokon, IPVanish također djeluje u skladu s strogim pravilima evidentiranja nula - ali njegov zapis nije čist.

IPVanish je 2016. godine predao osjetljive korisničke podatke Službi za domovinsku sigurnost. Podaci su se pokazali vrlo korisnim u istrazi zlostavljanja djece i pornografije koja je u to vrijeme bila u tijeku. Pravda je doista bila servirana, ali na kraju je IPVanish lagao o svom zahtjevu za zapisivanje nula. Ne treba reći da ljudi nisu bili sretni.

Dobra vijest je da je StackPath (novi vlasnik IPVanish od 2017.) uveo neke prijeko potrebne promjene u uslugu, i danas bi ovaj VPN trebao ponuditi zaista besprijekornu privatnost. Ipak, ovo jamstvo još nije testirano.

Šifriranje i protokoli

Oba VPN-a implementiraju AES-256 enkripciju, što je odlična vijest za one koji se bave sigurnošću. 256-bitna enkripcija smatra se izuzetno jakom i gotovo neraskidivom.

NordVPN dodaje dodatni korak dodavanjem Savršena tajna naprijed na smjesu. Ukratko, to znači da su vaše VPN sesije još sigurnije pomoću dinamičkih ključeva za enkripciju umjesto statičkih.

OpenVPN protokol obje usluge jako koriste. Kao industrijski standard, izvornu podršku možete pronaći u aplikacijama Windows, Mac i Android. IKEv2 / IPSec je također dostupna.

Pored OpenVPN i IKEv2 / IPSec, IPVanish radi s PPTP i L2TP / IPSec.

Sigurnosne značajke

NordVPN ima čitav arsenal sigurnosnih značajki. vlasnički paket CyberSec pruža zaštitu od blokiranja oglasa i zaštitu od zlonamjernog softvera. Dobivate i vi dvije različite sklopke za ubijanje i prilagođene postavke DNS-a, s opcijom korištenja željenog DNS-a ili onoga koji nudi NordVPN. Dvostruki VPN poslužitelji uključeni su i.

IPVanish ne zaostaje previše, ali ne nudi istu razinu dubine. Prekidač za ubijanje je tu, ali dobivate samo jedan za cijelu vezu - NordVPN ima drugi za određene aplikacije. DNS zaštita od curenja je također osnovna u odnosu na ponudu NordVPN-a, jer ne možete unijeti vlastite DNS postavke.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

Naopako, IPVanish omogućuje vam jednostavno prebacivanje brojeva otvorenih vrata, a postoji zamračenje značajka. U zemljama s visokom cenzusom interneta često je potrebna dodatna tajna - međutim, imajte na umu da je IPVanish trenutno blokiran u Kini.

Ako želite VPN koji također radi u Kini, NordVPN je savršen izbor. Kao i IPVanish, ona nudi i dodatnu zamračenost - ali ovdje imate stotine posebnih poslužitelja.

Usporedba IPVanish vs NordVPN - što je najbolje za vas u 2020. godini?

Ova bi se napredna postavka trebala upotrebljavati samo kad vam zatreba, jer standardni poslužitelji neće biti dostupni u modu Začuđenosti.

Pobjednik za sigurnost i privatnost: NordVPN

IPVanish ima robusnu enkripciju i obilje sigurnosnih značajki, ali američka nadležnost može biti problem za privatnike koji ne poštuju privatnost. NordVPN napreduje u svim aspektima ove kategorije, ostvarujući uvjerljivu pobjedu.

Isprobajte NordVPN!

9. Konačna presuda

Čist pomak za NordVPN - IPVanish se pristojno bori, ali zaostaje u svakoj od naših osam usporedbi. Bez obzira što tražite, NordVPN će vjerojatno obaviti bolji posao od svog konkurenta.

NordVPN ima značajne prednosti u strujanju, s masivnom poslužiteljskom mrežom i dosljedno velikim brzinama. To također ne ostavlja nikakve sumnje u privatnost i sigurnost - nešto što IPVanish ne uspije postići.

Teško je bilo kojem davatelju da ide protiv NordVPN-a. IPVanish nije nužno loša usluga - brz je, uglađen i može mnogo toga ponuditi. Sve u svemu, sjajna alternativa koju treba razmotriti ako vas ne zanima previše strujanje.

Ali dno crta je jasno. NordVPN u ovoj usporedbi dokazuje veću i bolju uslugu, pružajući vam mnogo više vrijednosti za svoj novac.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me