Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом – шта је најбоље за вас у 2020. години?


ИПВанисх и НордВПН су две познате ВПН услуге које су заслужиле своје место у наше најбоље укупне ВПН ранг листе. Сваки од њих тврди да је брз, флексибилан и сигуран - али која ће се појавити победом у поређењу?

Ако сте овде, вероватно се питате управо то. Сретни смо одговорити на то питање за вас - држимо се док ИПВанисх и НордВПН постављамо један против другог у битци у неколико важних категорија.

Да бисте пронашли све што требате знати о овим популарним ВПН-има, погледајте наше детаље ИПВанисх преглед и НордВПН преглед.

Преглед садржаја

 1. Стреаминг
 2. Торрентинг
 3. Трошак
 4. Лакоћа коришћења
 5. Компатибилност
 6. Брзина
 7. Сервери и мрежа
 8. Приватност и сигурност
 9. Коначна пресуда

ИПВанисх вс НордВПН - Категорије

За ово поређење одабрали смо осам ВПН аспеката маке-ор-бреак-а.

Кренућемо од стриминг и бујица категорије да бисте пронашли који је ВПН бољи заобилазећи регионална ограничења и преузимајући торенте.

Затим ћемо погледати трошак, лакоћа коришћења, и компатибилност. Овде ћемо упоређивати ценовне тачке ИПВанисх и НордВПН, прилагођеност корисницима и општу подршку платформе.

Такође смо обавили темељне тестове брзине како бисмо пронашли бржи ВПН између њих две. Коначне резултате пронаћи ћете у брзина категорија.

И на крају, погледаћемо сервер мреже, приватност, и сигурност. С оба ВПН-а који се хвале хиљадама сервера и непрекидним шифрирањем, ове категорије ће се дефинитивно оспорити.

Блиски позив или убедљива победа? Открићемо - погледајмо који ВПН излази на врху!

1. Стреаминг

У данашње доба географских ограничења поуздан приступ омиљеном садржају је неопходан многим ВПН корисницима.

НордВПН је један од најбољих типова за стриминг, ако не и најбољи. Зарађује савршени резултат наши детаљни Нетфлик тестови, успевајући да заобиђе блокове за САД Нетфлик, Велика Британија, Канада, Француска, Јапан, и чак Бразил.

Остали популарни токови које слободно можете гледати уз НордВПН укључују ББЦ, Хулу, ХБО ГО, Амазон Приме Видео, а листа се наставља. Да ли се ИПВанисх може надметати са овом дугом листом?

нажалост не. Док амерички Нетфлик каталог требало би да ради на неколико ИПВанисх сервера, укупни потенцијал деблокирања је прилично низак код овог ВПН-а. Током наших тестова нисмо могли да приступимо превеликим количинама - ББЦ је био ван граница, као и Хулу, Амазон Приме Видео и ХБО ГО.

Стреаминг са ВПН-ом је пејзаж који се стално мења, а ми не кажемо ни ВПН никад функционише - али на основу резултата ИПВанисх не може да омогући доследан приступ најбољим веб локацијама. Са друге стране, НордВПН има звјездане перформансе у овој категорији. Шта је разлог за то?

Једноставно речено, НордВПН улаже додатни напор за безстручно струјање. Између 5.100+ сервера и тхе аутоматска функција СмартПлаи ДНС, овај провајдер има технологију и свестраност коју требате гледати готово било шта са било којег места.

У поређењу са тим, ИПВанисх не нуди сервере или функције усмјерене на стриминг и има мању мрежу за игру. 1.300+ сервера није лош број, али с већином њих већ су блокирани од стране популарних стреамова, можете видети зашто се ИПВанисх бори у овој категорији.

Победник за Стреаминг: НордВПН

ИПВанисх не би требао бити ваш први избор за стриминг - уз то, амерички Нетфлик је још увијек надомак овог ВПН-а. За лакши приступ омиљеном садржају, НордВПН је бољи (и јефтинији) избор.

Испробајте струјање уз НордВПН!

2. Торрентинг

Иако ИПВанисх и НордВПН подржавају П2П саобраћај, постоји велика разлика у начину на који њих двоје приступају томе.

ИПВанисх нема наменски профил бујице, уместо тога омогућава П2П везе на свим серверима. То чини ствари мало лакшим, јер сигурне торрентинг сесије захтевају да једноставно повежете ВПН као и обично.

НордВПН иде супротним путем, са засебном П2П картицом где можете да одаберете сервере оптимизоване за торенте. Најбољи део - добијате их преко 4,400, што је много више од целокупног пописа сервера ИПВанисх-а.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

За додатне функције, оба ВПН пружају СОЦКС5 проки која се може подесити са вашим клијентом за торрентинг. Ти проксији обично су бржи, јер их не успорава енкрипцијом - али постоји додатни безбедносни слој захваљујући напредној провери идентитета. Преусмеравање портова не подржава ниједан ВПН.

Једна од мана ИПВанисх-а је ДМЦА (Дигитал Милленниум Цопиригхт Ацт) политика. Као ВПН са седиштем у САД-у мора озбиљно схватити кршење ауторских права и поступати по ДМЦА обавештењима.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

Линије између легалне и илегалне бујице често су нејасне и лако их је злоупотребити ауторски тролови, који нажалост расту у САД-у. Као такав, коришћење ИПВанисх-а за бујицу може довести до главобоље и чак обуставе рачуна ако нисте пажљиви.

Панама НордВПН из Панаме имају велику предност у том погледу, јер не мора да буде у складу са захтевима ДМЦА.

Победник за тонеринг: НордВПН

Оба ВПН-а чине бујицу брзим и једноставним за почетнике и стручњаке. Поред тога, НордВПН има предност са својим наменским профилом за бујицу и јурисдикцијом прилагођеном П2П. ИПВанисх ради врло добро, али правна питања могу (у теорији) искључити кориснике БитТоррент-а чак и ако нису у криву.

Пробајте Торрентинг са НордВПН!

3. Трошак

Вриједност за новац важан је аспект приликом избора вашег сљедећег ВПН-а. И ИПВанисх и НордВПН имају много тога за понудити, али који има бољу цену?

Као и обично са ВПН ценама, нећете наћи повољну понуду ако тражите месечну претплату. Оба кандидата су овде подједнако скупа, али ИПВанисх је мало лакши на вашем новчанику захваљујући додатном попусту (обично око 15%).

Ствари се мењају са дужим плановима. Годишњи план НордВПН-а је 41% јефтинији од оног што плаћате месечно, и двогодишња претплата ће обријати 58% од коначне цене. ИПВанисх има сличан договор у свом годишњем плану (тренутно је попуст 46%), али то је најбоље што ћете добити.

У међувремену, можете да искористите одличну трогодишњу понуду НордВПН-а са попустом од 70% - само користите наш специјални код купона! Уз тако велику количину, у основи добијате један од водећих ВПН-ова на тржишту за промену џепова.

Ипак, не желе сви ВПН за супер дуге временске периоде. Ако желите мало средњег нивоа између месеца и године, ИПВанисх има тромесечни план са попустом од 25% - не најбоља понуда коју можете добити, али мало флексибилнија од годишње алтернативе.

Победник за цену: НордВПН

Са редовним великим попустима на своје дуже планове, НордВПН је услуга коју купујете ако неко време планирате да користите ВПН. Опћенито, ИПВанисх је скупљи и нуди мање вриједности за стриминг, али тромјесечна претплата за неке може бити одлучна.

Испробајте НордВПН!

4. Једноставност употребе

Као два најбоља премиум ВПН-а, ИПВанисх и НордВПН су фокусирани на пружање једноставног и безбрижног времена корисницима. Али који од њих ради бољи посао?

Оба ВПН-а имају елегантан, али функционалан дизајн. Избор сервера је једноставан захваљујући мени за брзо повезивање - ИПВанисх вам такође даје неколико падајућих листа ако желите одређену земљу или град.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

НордВПН нуди сличан услужни програм, али ви добијате компактна листа сервера на левој страни апликације такође.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

Са листе, можете брзо да одаберете најбржи сервер (одређује апликација) или је одаберите ручно. Такође можете избећи претрпане сервере захваљујући додатним информацијама о учитавању сервера.

Листа сервера ИПВанисх налази се на засебној картици, али долази са неколико врло корисних филтера. То вам дозвољавају сортирајте сервере по земљи, времену одзива, учитавању сервера, и фаворити.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

Оба ВПН-а доводе вас до менија поставки само једним кликом. Листа НордВПН-а је мало дужа, јер постоји више функција да бисте омогућили или онемогућили.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

ИПВанисх има два одвојена менија за општа и подешавања везе. Међутим, укупан број опција није тако велик, чинећи овај ВПН мало основнијим у овом одељењу.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

На крају, оба ВПН-а пружају ОпенВПН конфигурацијске датотеке на својим веб локацијама, ако бисте радије покренули прилагођено подешавање помоћу интерфејса треће стране.

Победник за лакоћу коришћења: НордВПН

Нећете бити разочарани ниједним ВПН-ом када је у питању једноставна употреба. Обе су једноставне, стабилне и прилично лепе за гледање, али НордВПН нуди уреднији интерфејс са доста сјајних подешавања.

Испробајте НордВПН!

5. Компатибилност

ИПВанисх и НордВПН могу се инсталирати на широком спектру платформи. Са одличним апликацијама за све главне платформе и мноштвом опција за ручна подешавања, мораћемо детаљније да пронађемо победника овде.

Виндовс

Ако вам ВПН-ова Виндовс апликација прави проблеме, вероватно то не вреди. Срећом, ниједан добављач у овом поређењу овде не оставља лопту.

Подршка за Виндовс почиње од Виндовс 7 и за ИПВанисх и НордВПН. Међутим, НордВПН има малу предност код старијих верзија, омогућавајући ручну конфигурацију на КСП и Виста. ИПВанисх не.

Мац

Компатибилност Мац је једнака између ИПВанисх и НордВПН. Да бисте користили њихове апликације, потребна вам је најмање верзија Иосемите (10.10).

Андроид

Оба ВПН-а нуде наменску апликацију за различите верзије Андроида. ИПВанисх је нешто бољи, па све до верзије 4.0.3, тако да је можда бољи избор ако имате старији Андроид уређај.

иОС

Ваш иОС уређај треба најмање верзију 9.0 покренути или ВПН-ове апликације. Још један жреб!

Линук

Оба ВПН-а могу радити на Линуку, али су усмерени на различите дистрибуције. Изаберите ИПВанисх ако имате Убунту; НордВПН је погодан за кориснике Дебиана. Све у свему, подршка Линука је прилично ограничена између ове две услуге.

Рутери

Оба ВПН-а имају сјајне водиче за рутере ДД-ВРТ и Томато, али НордВПН нуди подршку за неколико додатних фирмвареа. Ови водичи могу бити врло корисни ако вас занимају самостално подесите ВПН рутер.

Унапред конфигурисани рутери са било којим ВПН-ом доступни су и на веб локацијама трећих страна.

Остале платформе

ИПВанисх ради на следећим додатним платформама:

 • Цхромебоок
 • Виндовс Пхоне

НордВПН подржава следеће додатне платформе:

 • Проширења прегледача (Цхроме, Фирефок, Опера, Сафари, Интернет Екплорер)
 • Купина
 • Коди
 • Медија и играће конзоле (путем рутера)
 • Смарт ТВ (путем рутера)

Победник за компатибилност: НордВПН

Све док ваш софтвер није превише застарио, имат ћете нула проблема с било којом услугом. НордВПН подржава више платформи, а такође има и проширења за прегледач што га чини свестранијим избором у овој категорији.

Испробајте НордВПН!

6. брзина

Шифровање вас чува на мрежи, али вам такође одузима брзину. Због тога је важно имати стално брз ВПН.

ВПН брзине могу веома варирати зависно од одабраног сервера. Поврх тога, ствари могу постати неподношљиво споре ако додате удаљеност једнаџби.

Да ли су ИПВанисх и НордВПН брзи или троми? И која од њих боље ради? Тестирали смо сервере на 10 локација широм света да пронађете одговоре на ова важна питања.

Наши тестови су изведени из источне Европе. За референцу, ево наших брзина преузимања и слања без ВПН-а:

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

У наставку можете видети како су постигли ИПВанисх и НордВПН.

Сервер Брзина преузимања (Мбпс) Брзина отпреме (Мбпс)
ИПВанисх НордВПН ИПВанисх НордВПН
Ауто (најближе) 69.54 70.05 32.63 32.61
Румунија 64.38 55,90 30.81 34.15
Немачка 69.33 63.95 30,90 34.53
Велика Британија 68.25 53.72 35.67 24.44
Португал 50.54 33.93 24.13 30.00
Израел 53.14 34.52 31.09 11.62
Сједињене Америчке Државе (Нев Иорк) 43.44 54.35 22.91 27.61
Сједињене Америчке Државе (Лос Ангелес) 21.39 51.12 15.21 7.77
Јапан 0,53 28.09 1.16 2.02
Аустралија 10.67 24.56 0,35 1.97

Коначни резултати су дефинитивно импресивни. Оба ВПН-а била су озбиљно брза у Европи - ИПВанисх има нешто боље брзине преузимања, док НордВПН преузима водећу улогу у учитавању. Све у свему, разлике су занемарљиве.

ИПВанисх такође остварује убедљиву победу на серверу Израела, али ствари се окрећу на горе након тога. НордВПН има боље резултате на оба америчка сервера и доминира на тестовима у Јапану и Аустралији.

Главни потез - НордВПН делује много боље него ИПВанисх на удаљеним серверима. Били смо у могућности да постигнемо одличне брзине помоћу овог ВПН-а, иако је наша пробна локација била удаљена хиљадама километара.

Ипак, ИПВанисх није превише разочаравајуће, са изузетком јапанског сервера. Покушали смо у разним периодима да мењамо сервере и тестирамо, али веза је остала страшно спора на тој локацији. Лоша срећа или лоши сервери? Било како било, ИПВанисх није био тако доследан као НордВПН.

Победник за брзину: НордВПН

НордВПН се истиче невероватном брзином на серверима у близини и на удаљености. Током наших тестова блистали су европски сервери ИПВанисх-а, али овај ВПН је постајао све мање и мање ефикасан.

Испробајте НордВПН!

7. Сервери и мрежа

Хиљаде сервера и глобална покривеност су одличне вести ако вам треба ВПН да буде флексибилан. У овом поређењу треба да се направи јак случај за било који ВПН, али један од њих је овде јасни победник.

НордВПН пружа близу 4.600 стандардних сервера, од којих 4.400 подржава П2П. Поред тога, добијате 460+ Обфусцатион сервера, 30 Доубле ВПН сервера, 3 Онион-овер-ВПН сервера, и 70+ са наменским ИП адресама, доводећи укупан број до огромних 5.100+ сервера у 60 земаља.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

Нема много провајдера који имају ресурсе да победе овај пакет. Посебно је импресиван амерички списак НордВПН-а - са 1.750+ доступних сервера у тој регији, није ни чудо што је овај ВПН један од најбољих избора за приступ америчком садржају.

Обично бисмо похвалили ИПВанисх због његове мреже величине.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

Али ако упоредите са НордВПН, можете видети како 1.300 сервера у 50 земаља одједном ми се не чини као велика ствар. Штавише, ИПВанисх недостаје категорије специјалности које можете пронаћи на листи сервера НордВПН-а.

Ипак, морамо дати реквизите за целокупну покривеност. ИПВанисх је изједначен са НордВПН-ом, бар овде.

Победник за сервере и мрежу: НордВПН

НордВПН има једну од најцрњих серверских мрежа на тржишту, и то показује. ИПВанисх је пристојан сам по себи, али даје корак уназад у овом поређењу.

Испробајте НордВПН!

8. Приватност и сигурност

На површини, оба ВПН-а схватају сигурност и приватност врло озбиљно. Шифрирање је на месту, а нулта евиденција података обећана је у правилима о приватности.

Ипак поново ћемо морати да дубље пронађемо који ВПН узима победу.

Политика евидентирања

НордВПН има јасну предност када је у питању надлежност. Регистровано је у Панами - сигурно уточиште без драконских закона о чувању података. То омогућава НордВПН-у да гарантује политику без записивања.

Има још - Панама није део Савез за надзор 5/9/14-Еиес, што кориснике чува од потенцијалног шпијунирања владе. Нажалост, то није случај са америчким ИПВанисхом.

Ово не би требало бити велико питање, зар не? На крају крајева, ИПВанисх такође ради у складу са строгом политиком нулта евидентирања - али његов запис није чист.

Још 2016. године ИПВанисх је осетљиве корисничке податке предао Одељењу за унутрашњу безбедност. Информације су се показале врло корисним у истрази злостављања деце и порнографије која је у то време трајала. Правда је заиста служена, али на крају је ИПВанисх лагао о свом захтеву за нулте записе. Не треба ни рећи да људи нису били срећни.

Добра вест је да је СтацкПатх (нови власник ИПВанисх-а од 2017.) увео неке толико потребне промене у сервису, и данас би овај ВПН требао понудити заиста беспријекорну приватност. Ипак, ова гаранција тек треба да буде тестирана.

Шифрирање и протоколи

Оба ВПН-а имплементирају АЕС-256 енкрипцију, што је одлична вест за оне који се баве безбедношћу. 256-битна енкрипција сматра се изузетно јаком и готово нераскидивом.

НордВПН додаје додатни корак додавањем Савршена тајна за напред на микс. Укратко, то значи да су ваше ВПН сесије још сигурније помоћу динамичких кључева за енкрипцију уместо статичких.

Оба протокола увелико користе ОпенВПН протокол. Као индустријски стандард, ту подршку можете пронаћи у апликацијама за Виндовс, Мац и Андроид. ИКЕв2 / ИПСец је такође доступна.

Поред ОпенВПН и ИКЕв2 / ИПСец, ИПВанисх ради са ППТП и Л2ТП / ИПСец.

Безбедносне функције

НордВПН има читав арсенал сигурносних функција. Тхе власнички пакет ЦиберСец пружа заштиту од блокирања огласа и заштиту од злонамјерног софтвера. Такође добијаш две различите прекидаче и прилагођена подешавања ДНС-а, са опцијом да користите жељени ДНС или онај који нуди НордВПН. Доубле ВПН сервери такође су обухваћени.

ИПВанисх не заостаје превише, али не нуди исти ниво дубине. Прекидач за убиство је ту, али добијате само један за целу везу - НордВПН има други за одређене апликације. Тхе ДНС заштита од цурења такође је основна у односу на понуду НордВПН-а, јер не можете да унесете сопствена ДНС подешавања.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

Наопако, ИПВанисх омогућава вам лако пребацивање бројева отворених врата, а ту је и функција замрачења. Додатна прикриваност је често потребна у земљама са великом интернет цензуром - с тим у вези, имајте на уму да је ИПВанисх тренутно блокиран у Кини.

Ако желите ВПН који такође ради у Кини, НордВПН је савршен избор. Као и ИПВанисх, она нуди и додатну замраченост - али овде имате стотине посебних сервера.

Упоређивање ИПВанисх-а са НордВПН-ом - шта је најбоље за вас у 2020. години?

Ово напредно подешавање требало би да се користи само кад вам затреба, јер стандардни сервери неће бити доступни током затамњеног режима.

Победник за безбедност и приватност: НордВПН

ИПВанисх има робусну енкрипцију и обиље безбедносних функција, али америчка надлежност може бити проблем за приватнике који не поштују приватност. НордВПН напредује у свим аспектима ове категорије, остварујући убедљиву победу.

Испробајте НордВПН!

9. Коначна пресуда

Чиста брига за НордВПН - ИПВанисх се пристојно бори, али заостаје у свакој од наших осам упоређења. Без обзира шта тражите, НордВПН ће вероватно обавити бољи посао од свог конкурента.

НордВПН има значајне предности за стриминг, са масивном мрежом сервера и константно великим брзинама. То такође оставља нулту сумњу у приватност и сигурност - нешто што ИПВанисх не успе да постигне.

Било којем добављачу је тешко да иде против НордВПН-а. ИПВанисх није нужно лоша услуга - брз је, сјајан и може много тога да понуди. Све у свему, одлична алтернатива коју треба размотрити ако вас превише не занима струјање.

Али суштина је јасна. НордВПН доказује већу и бољу услугу у овом поређењу, дајући вам много више вредности за ваш новац.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me