Turistički vodič za Peking Kinu – besplatno ažurirano 2020


Peking je ne samo glavni grad Narodne Republike Kine, već je i jedno od najpopularnijih svjetskih turističkih odredišta. Sa 140 milijuna kineskih turista i 4,4 međunarodnih turista svake godine, integralni grad povijesti zemlje ima mnogo toga što treba učiniti i vidjeti.

Kao što su to opisali usamljeni planet i mnogi drugi ugledni turistički vodiči, najljepše znamenitosti koje ćete vidjeti prilikom posjete Pekingu uključuju:

 1. Veliki zid
  Ovaj legendarni zid izgrađen je tijekom vremenskog razdoblja od tri dinastije. Dok Veliki zid nikad nije igrao djelotvornu rolu u zaštiti ljudi od barbara, ipak je zaposlio tisuće, spriječio propadanje, proglasio tu zemlju i dokazao moć cara. Odjeljke koje je izgradila dinastija Ming najlakše je posjetiti u Pekingu, a Veliki zid otvoren je na ovom području tijekom cijele godine..Veliki zidOdabir pravog dijela zida za vas je izuzetno važan jer je izuzetno dug (21196 km). Za one koji nemaju puno vremena ili odlaze na vikend ili odmor, najprikladniji je Veliki zid Juyonggaun. Međutim, najpopularniji i restaurirani dio Pekinga je Veliki zid Badaling. Za zeleniji pogled posjetite Veliki zid Mutianyu. Ako tražite napola restaurirani, stariji dio zida, gotovi spotovi uključuju Veliki zid Zimatai, Veliki zid Gubeiko, Veliki zid Shixiangan ili Veliki zid Huanghuacheng. Iako su svi spomenuti dijelovi sjajne mogućnosti za doživljaj Velikog zida, dobra je ideja obaviti svoje istraživanje prije dolaska na zid. Na ovaj način ste sigurni da ste doživjeli iskustvo koje ste prešli udaljenost.
 2. Zabranjeni grad
  Zabranjeni grad jedan je od najpoznatijih muzeja u zemlji. Za javnost je otvoren 1925. godine, a mjesto UNESCO-a svjetske baštine postalo je 1987. Kako je ovo jedan od najposjećenijih muzeja u jednom od najposjećenijih gradova na svijetu, važno je ići ili rano ili kasno. Zabranjeni grad otvara se u 8:30, a zatvara se u 16:00. Donošenje vode i nošenje udobne odjeće također se visoko preporučuje da podnesete kaldrmu i vrućinu.Zabranjeni gradNajbolji put je putovati središnjom osom, međutim, bit će i najnapučeniji. Također se preporučuje sudjelovanje u turneji ili iznajmljivanje audio vodiča. Ovo je mjesto s toliko povijesti da jednostavno šetnja neće obuhvatiti sve čari koje znamenitost može ponuditi.
 3. Hram nebeskog parka
  Ova lijepa kombinacija hrama i velikog parka privlači ne samo turiste, već i mještane. Ako ustanete dovoljno rano, prije nego što se hram otvori, uobičajeno je vidjeti mještane kako rade razne vrste tjelesnih aktivnosti. Stečeno iskustvo potpuno je različito prije i poslije 9:30 sati, pa je lijepo moći doživjeti i jedno i drugo.Hram nebeskog parkaUz to, u parku postoje neke povijesne građevine koje ne bi trebalo propustiti. Tri od tih zgrada uključuju: Dvorana molitve za dobru žetvu, Carski svod nebeski, i Kružni žrtvenik. Svaka od tih zgrada novo je lijepo mjesto za štovanje. Opet, ovdje se mora naglasiti važnost udobnog odijevanja jer se očekuje mnogo šetnje ovim velikim parkom.
 4. 798 Umjetnički okrug
  Ovo lijepo područje koje obilazi uključuje brojne umjetničke ustanove, trgovine, kafiće i restorane. Smještena u sjeveroistočnom kutu Pekinga, umjetnička zona 798 obuhvaća površinu od 143 hektara. U Kini je postalo izložbeni centar umjetnosti i kulture. U ovom se području često održavaju važne umjetničke izložbe i aktivnosti, kao i modne revije. Umjetnički festivali održavaju se od kraja travnja do kraja svibnja i kraja rujna do kraja listopada.
 5. Hram Lama
  Šest glavnih dvorana i sedam dvorišta čine ovu palaču sagrađenu za cara Yongzheng-a kad je još bio princ. Njegov nasljednik pretvorio je palaču u hram lama 1744. Danas je Hram Lama najveće svetište tibetanskog budizma. Tri umjetnička djela koja se ne smiju propustiti uključuju tri brončana statua Bude iz tri vijeka, Brdo pet stotina Arhata i 26 metara visok statuu Bijelog sandalovina Maitrejevog Bude.Hram LamaIzdvajamo vas u blizini ako imate dodatnog vremena uključujući Imperial Academy, Ditan Park, Ulicu Gui i hram Konfucije.
 6. Trg Tiān'ānmén
  Najveći svjetski javni trg prepun je građevina sovjetskog stila pedesetih godina prošlog vijeka i okružen bijelom ogradom. Nešto drugo što se može vidjeti može uključivati ​​ceremoniju podizanja zastave koju je izveo vojnik Narodne oslobodilačke vojske. Ovo je simboličko središte kineskog svijeta jer ga je Mao izvorno stvorio kako bi dokazao veličinu Komunističke partije.Trg Tiān'ānménOvo je visoko osigurani prostor s prekrivanim TV kamerama, policajcima i oficirima. Idite vidjeti ceremoniju podizanja ili spuštanja zastave (pri izlasku i zalasku sunca) i nastavite istraživati ​​ostatak velikog grada Pekinga.
 7. Bubnjevi i zvonici
  26 Stubišta vas vode do satova koji su sagrađeni 1272. Na vrhu kule bubanj nalazi se izložba različitih instrumenata za mjerenje vremena koji se koriste u mnogim kineskim dinastijama. Također, tu je i izvedba bubnja i zvona koja posjetiteljima omogućuju slušanje zvukova stvorenih između dviju planina. Od dvije kule često se primjećuje da je Kula bubnjeva najzanimljivija. Ako imate vremena samo za jedno, idi s bubnjem.
 8. Jezera Hôuhāi
  Možete hodati ili voziti se oko ovih prekrasnih jezera kako biste zauzeli vidike i ljude. Ugodno područje popularno i kod turista i kod mještana prepuno je restorana i kafića. Mirno okruženje preporučuje se noću popiti piće i slušati glazbu uživo. Lijepo je to područje za vidjeti na večeri na vodi.Houhai jezera

Jedan od najvažnijih aspekata putovanja je uranjanje u novu kuhinju. Evo najboljih mjesta za dolazak u Peking, gdje ćete u najboljem slučaju doživjeti kuhinju:

 1. 4Corners
  Ležeći vanjski prostor koji služi vijetnamska i neka tajlandska jela.
 2. Zuō Lín Yòu Shè
  Tradicionalna pekinška kuhinja. Bez frke. Upravo autentičnost.
 3. Nàjiā Xiaoguan
  Izvrsni kineski restoran s naznakom stare kineske čajne kuće.
 4. Noćna tržnica Dōnghuámén
  Doživite sve svoje, noćna tržnica pružit će vam okus onoga o čemu se radi u Pekingu.

Kada ići:

Najbolje klime i šareni krajolik javljaju se između ožujka i svibnja te između rujna i listopada. To su mjeseci koji izbjegavaju vruće ljetne temperature i hladne temperature zime. Također je važno napomenuti da su mnoga povijesna i sveta mjesta tijekom državnih praznika preplavljena i domaćim i turistima. Uprkos tome, Peking je prekrasno mjesto za posjetu u bilo koje doba godine. Sve dok imate svoj šešir, kremu za sunčanje, kaput, rukavice ili bilo što drugo što je potrebno da biste se osjećali ugodno, ima puno kulture i ljepote za doživjeti.

Ostati sigurni i povezani:

Odlazite u Kinu na posao, na studij ili igru? Nije važan razlog ili dužina vašeg boravka, postojeća internetska politika u Kini spriječit će vam pristup raznim web lokacijama na društvenim mrežama, tražilicama, medijima i radnim alatima. Stoga je izuzetno važno biti svjestan i spreman za to VPN prije vašeg dolaska u zemlju. To jest, ako želite dijeliti svoja prekrasna iskustva s prijateljima i obitelji, kao i ostati povezani. Upotreba VPN-a ne samo da je važna za održavanje mrežne sigurnosti u vrijeme kada je cyber-kriminal na vrhuncu, već omogućava pristup web-lokacijama koje je kineski vatrozid zabranio.

Ključno je da se VPN preuzme prije ulaska u Kinu, jer su puno puta VPN web stranice često blokirane. Ovdje je preuzet softver. Iako pružatelji VPN-a često koriste "zrcalni URL" kako bi zaobišli određenu situaciju u kojoj je preuzimanje blokirano, preuzimanje VPN-a prije ukrcavanja u avion je daleko jednostavnije..

Ovo su najbolji VPN-ovi za Kinu

Obavezno kupite jedan PRIJE dolaska u Kinu. Nećete ga moći dobiti kada ste u Kini i blokirani od Facebooka, Gmaila, YouTubea itd.

Ocjena davatelja naših ocjena Ocjena korisnika
Izbor urednika 5.0 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
2 4.9 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
3 4.8 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
4 4.8 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
5 4.7 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me