Tot ce trebuie să știți despre ICO


Ce este un ICO?

Oferta inițială de monede (ICO) este un mijloc alternativ neregulat de crowdfunding bazat pe criptocurrențe digitale care au apărut în afara sistemului financiar tradițional. Recent a crescut în popularitate pentru a deveni o sursă majoră de capital pentru start-up-uri.

Încă de la primul set de ICO - deținut de Omni Layer (formal Mastercoin) în 2013 și Ethereum în 2014 - completat, multe altele au urmat.

Peste 3,2 miliarde de dolari au fost strânși în acest an din vânzările de monede digitale către investitori. Acest model ajută o mulțime de proiecte și start-up-uri să obțină finanțarea necesară pentru a-și începe afacerea.

Două start-up-uri emergente, Filecoin și Tezos au în prezent cea mai mare ofertă de monede de până la 257M USD, respectiv 232M USD.

Cum funcționează ICO?

Start-up-urile strâng bani prin crearea și vânzarea propriei monede digitale numite jetoane. Jetoanele sunt similare în ceea ce privește machiajul și caracteristicile monedelor digitale consacrate precum Bitcoin și Ether.

Crearea propriei monede digitale și inițierea unui ICO nu este atât de complicată pe cât pare. ICO-urile au de obicei loc în rețeaua Ethereum, care este principalul blockchain (tehnologia din spatele monedelor digitale) și platforma pentru ICOs.

Software-ul din spatele Ethereum și Bitcoin este open source, adică codul sursă este disponibil gratuit pentru oricine să-și modifice și să-și creeze propria monedă digitală folosind Contractul inteligent Ethereum.

Acesta este un protocol computerizat care facilitează transferul de active digitale între părți în condițiile comerciale convenite. Dacă nu vă simțiți confortabil să vă confruntați cu codul, există companii care doresc să facă acest lucru pentru dvs. cu o taxă mică.

Investitorii cumpără de obicei noile monede sau jetoane, trimițând dezvoltatorilor Bitcoin sau Ether - moneda digitală din rețeaua Ethereum. Jetoanele achiziționate sunt utilizate exclusiv pe un serviciu de calcul pe care dezvoltatorii îl construiesc sau promit să îl construiască.

De exemplu, un serviciu de streaming de filme start-up ar putea vinde jetoane de abonare publicului înainte de lansare și să acumuleze clienți motivați să promoveze serviciul odată ce va trece în direct.

Dar, convingerea investitorilor să-ți cumpere jetonul sau moneda cu o promisiune de valoare viitoare este, de obicei, partea dificilă și multe start-up-uri fac faliment înainte să valoreze ceva.

De ce investesc oamenii în aceste monede?

Fundații ICO promit deținătorilor de jetoane acces la un viitor serviciu online sau o platformă de aplicații.

Jetoanele pe care le vând sunt folosite ca bilet de intrare pe platformă. În aproape toate cazurile, nu există produse sau servicii concrete oferite, doar o promisiune.

Mai mult, oamenii investesc în monede, deoarece speră că valoarea va aprecia după ce serviciile promise de dezvoltatori vor fi finalizate, creând astfel cerere pentru jetoane.

Tot ce trebuie să știți despre ICO

Care este relația dintre IPO și ICO?

Deși este inspirată de Ofertele publice inițiale (IPO), Oferta inițială de monede (ICO) este, în realitate, diferită.

ICO-urile nu oferă investitorilor proprietatea asupra acțiunilor și majoritatea, dacă nu toate, proiectele din spatele ICO nu au un produs sau serviciu funcțional real.

În ciuda, ICO-urile sunt o alternativă mai ieftină la IPO, deoarece nu se bazează pe bursele și pe documentele riguroase asociate.

Puteți strânge mai mulți bani cu ICO-uri ca start-up decât ați putut vreodată de la o bursă sau de la capitalisti de risc.

ICO-urile sunt legale sau o înșelătorie?

Deoarece legile se străduiesc să țină pasul cu progresele tehnologice, lacunele de reglementare sunt inevitabile.

Acesta este în mod clar cazul ICO-urilor în majoritatea țărilor, cu excepția Chinei și Coreei de Sud, unde sunt interzise în mod direct.

Unele țări, precum SUA și Marea Britanie, sunt intensificarea supravegherii reglementare a ICO-urilor în mod similar modului în care reglementează acțiunile și obligațiunile. Între timp, însă, fondatorii și investitorii ICO au o zi de câmp.

ICO-urile pot fi utilizate pentru o serie de activități, de la strângerea de fonduri și finanțarea corporatistă la fraude directe. Poate fi dificil pentru investitorul mediu să efectueze diligența cuvenită în cadrul proiectelor ICO și să discerne posibilitățile potențiale de la sistemele de preluare a banilor și a rulării.

Comisia americană pentru valori mobiliare și schimb (SEC) a avertizat investitorii să se ferească de escroci care folosesc ICO-uri pentru a executa scheme de „pompare și descărcare”..

Aceasta este în cazul în care escrocii umfla artificial prețul unui jeton proprietate prin declarații pozitive înșelătoare pentru a se vinde după ce prețul este „pompat” de frenezia de cumpărare pe care o creează.

Odată ce operatorii sistemului „se descarcă” își vând jetoanele supraevaluate, prețul scade, iar investitorii își pierd banii.

Tot ce trebuie să știți despre ICO

Ce spun firmele financiare despre ICO-uri?

Iubește-l sau urăște-l, investitorilor instituționali devin din ce în ce mai greu să ignore monedele digitale. Majoritatea firmelor financiare încep să exploreze modalități de a folosi tehnologia blockchain. Crește interesul și presiunea din partea clienților de a urmări și chiar de a comercializa monedele digitale.

De exemplu, conform rapoartelor, Goldman Sachs se consultă cu experți în criptocurrency pentru a începe o operațiune de tranzacționare Bitcoin. Un purtător de cuvânt al companiei, Tiffany Galvin, a fost citat, spunând: „Ca răspuns la interesul clienților pentru monedele digitale, explorăm cum să le servim cel mai bine în spațiu.”

Dar, într-o mișcare divergentă surpriză, CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a numit Bitcoin o fraudă, deși banca sa cotează în continuare la prețurile Bitcoin. Potrivit Reuters, Dimon a spus că „nu poți avea o afacere în care oamenii să poată inventa o monedă fără aer și să creadă că oamenii care o cumpără sunt cu adevărat deștepți. Dacă vreun comerciant JPMorgan tranzacționa cu cripto-monedă, le-aș concedia într-o secundă, din două motive: este împotriva regulilor noastre și sunt proști și amândoi sunt periculoși. ”

Alții precum Chris Dixon din Andreessen Horowitz (o firmă americană de capital de risc) susțin că token-urile ar putea oferi un model pentru crearea de rețele deschise, descentralizate și resurse de calcul partajate (computer, baze de date și stocare de fișiere), care - potrivit lui Chris - ar putea ajuta la inversarea centralizării Internetului.

Ar trebui să investesc în ICO?

Gândiți-vă cu atenție înainte de a investi într-un ICO. De obicei, nu este atât de ușor să constate viabilitatea proiectelor din punct de vedere al afacerilor și tehnologiei.

Mulți emitenți ICO promit rentabilități nerezonabile, deși mulți investitori au râs până la bancă în timp ce unele monede au explodat în valoare. Cu toate acestea, potrivit experților, piața este încă caracterizată de o volatilitate uriașă.

Acesta este motivul pentru care unii solicită autorităților de reglementare să poarte bastonul mare pe ICO-uri iresponsabile. Deoarece nu există prea mult recurs, deocamdată, rezultatul probabil este că investitorii vor pierde bani atunci când lucrurile vor merge.

Prin urmare, este înțelept, ca de obicei, să nu comite niciodată mai mulți bani decât îți poți permite să pierzi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me