Tot ce trebuie să știți despre geoblocare


Ați fost vreodată în afara SUA și ați încercat să accesați Hulu sau Sling TV? Dacă aveți, probabil că ați primit un mesaj ca acesta:

Mesaj de eroare sling

Aceasta se numește geo-blocare, și este o durere de rezolvat.

Chiar dacă este posibil să nu fi auzit niciodată cuvântul „Geoblocare”, sunt sigur că l-ai experimentat.

Deci, ce este geo-blocarea exact?

Pe scurt, geo-blocarea este atunci când conținutul nu este disponibil din cauza locației dvs. geografice, dar devine ceva mai complicat de atât.

Este destul de comun pentru producătorii de conținut pentru a limita accesul la o anumită locație, în principal din cauza licențelor, drepturilor de autor, discriminării prețurilor sau blocării conținutului ilegal.

Multe organizații folosesc geo-blocarea pentru categorizați și împărțiți lumea într-o serie de segmente de piață. Companiile de divertisment precum Amazon, Netflix și Hulu fac locația conținutului specifică.

Aceștia fac acest lucru pentru a stabili diferite oferte pentru produsele lor și pentru a-și crește profitul total, având în vedere regiunile individuale, mai degrabă decât să aibă o singură politică pentru întregul glob. Aceasta înseamnă că publicul din Statele Unite se poate bucura de spectacole pe Netflix, dar nu poate urmări BBC iPlayer.

Cum funcționează geo-blocarea?

Fiecare computer este recunoscut prin unicul său adresa IP. Ori de câte ori vizitați un site web, acesta este trimis serverului său, astfel încât știe unde trebuie să trimită toate pachetele de informații.

Obțineți adresa dvs. IP de la Furnizorul de servicii Internet imediat ce vă înregistrați la aceasta. Vă va arăta locația în lume și oricine vă poate urmări cu ușurință.

Radiodifuzorii folosesc acest lucru pentru a decide dacă utilizatorii ar trebui să permită vizualizarea conținutului în funcție de locația lor. Deci, dacă încercați să vă conectați la un serviciu de pe o adresă IP care nu se află pe o listă permisă, veți fi blocat.

Acest lucru se întâmplă chiar dacă plătiți pentru serviciu. Să presupunem că locuiți în America și să plătiți și să urmăriți Netflix tot timpul. Când pleci în vacanță sau călătoriți pentru afaceri în alte țări, nu veți putea accesa același conținut.

De ce folosesc atât de multe site-uri Geoblocking?

Prin împărțirea globului în regiuni, producătorii de la Hollywood se asigură că filmele pot fi lansate pe o singură piață simultan. Unele filme sunt, de asemenea, destinate publicului local și divizarea crește efectul general al campaniilor de marketing.

În același mod, site-urile de streaming populare precum Netflix și BBC iPlayer folosesc geoblocarea pentru a restricționa conținutul în funcție de locația geografică a utilizatorului.. Este unul dintre cele mai simple moduri de a face față termeni de licență.

Tot ce trebuie să știți despre geoblocare

Geoblocarea înseamnă și ea Retailerii online pot percepe o taxă diferită pe diferite piețe, pe baza regiunilor geografice.

Cum trec prin Geoblocking?

Locația dvs. este baza tuturor geoblocării, deci dacă doriți să vă ocoliți, va trebui să găsiți o modalitate de a vă masca adresa IP.

Unul dintre cele mai populare moduri de a face acest lucru este să folosiți servere proxy. Acestea acționează ca un intermediar pentru tot traficul dvs. pe internet.

Aceștia transmit cererea către serverele primitoare ca fiind ale lor și îi păcălesc mascând complet adresa dvs. IP.

Alte servicii permit utilizatorilor să acceseze conținut blocat geografic printr-o rețea peer-to-peer. Vă orientează traficul prin alte noduri din rețea folosind resursele lor inactive.

Cu toate acestea, chiar dacă serverele proxy și serviciile colaborative de rețea P2P vă pot ajuta să ocoliți geoblocarea, există unele dezavantaje ale securității și siguranței.

Nu vă faceți griji, există o alternativă mai bună și mai eficientă. Utilizarea unui VPN vă va ajuta să rotunjiți orice geobloc. Vă va cripta în mod inteligent cererile și le va tuna printr-o rețea privată, asigurându-vă că adresa dvs. IP nu va fi văzută de nimeni.

Iată o listă cu cele mai bune servicii VPN.

Furnizor de rang Scorul nostru Evaluarea utilizatorilor
Alegerea editorilor 5.0 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul
2 4.9 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul
3 4.8 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul
4 4.8 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul
5 4.7 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul

Depășirea restricțiilor în funcție de zona dvs. geografică

Netflix

Netflix este unul dintre cele mai populare site-uri de streaming cu o bază de abonați de peste 100 de milioane. Recent, a dezvăluit că are mai mulți abonați la nivel internațional decât în ​​Statele Unite.

Acordurile de licență existente înseamnă că Netflix oferă o bibliotecă de conținut relativ mai mică utilizatorilor din afara SUA. De exemplu, dacă sunteți abonat în India, nu puteți vedea Family Guy. Aproximativ 93% din titlurile disponibile pe Netflix nu sunt disponibile în India.

prin urmare mulți utilizatori au apelat la utilizarea VPN-urilor pentru a-și ascunde adresa IP și a accesa mai mult conținut ocolind geoblocks.

Problema aici este că Netflix detectează și blochează VPN-urile, și acum sunt doar câteva care pot ocoli blocul. Puteți afla cum să ocoliți blocurile VPN pe Netflix aici.

YouTube

YouTube primește peste 30 de milioane de vizitatori în fiecare zi. Oferă încărcătorilor o opțiune de geoblocare a videoclipurilor lor. Doar schimbarea adresei URL a YouTube a fost suficientă pentru a evita restricțiile geografice. Din păcate, acest truc nu mai funcționează.

Utilizarea un VPN de încredere rămâne unul dintre cele mai bune moduri pentru a evita aceste restricții.

BBC iPlayer

BBC iPlayer este un serviciu de streaming, radio și televiziune pe internet de la British Broadcasting Corporation, care este disponibil doar pentru rezidenții din Marea Britanie. Chiar dacă sunteți un rezident britanic care călătorește în străinătate, nu puteți accesa conținutul.

VPN-urile vă vor permite să îl transmiteți indiferent de locație. Peste 60 de milioane de persoane din afara Regatului Unit urmăresc gratuit folosind VPN sau servere proxy.

China singură contribuie la aproximativ 38,5 milioane de utilizatori, în timp ce restul traficului provine în principal din țări precum SUA, Australia, Irlanda, India, Brazilia, Franța și Germania. Iată cele mai bune 5 VPN-uri pentru BBC iPlayer care funcționează de fapt.

Chiar dacă există o justificare pentru geoblocare, nu este corect din punctul de vedere al utilizatorului. Dacă plătiți taxa de abonament completă, ar trebui să puteți urmări întregul conținut al acestuia oriunde v-ați afla.

VPN-urile vă permit să vă ascundeți adresa IP și să împiedicați alții să vă urmărească locația. De asemenea, vor spori securitatea dispozitivului dvs. criptând traficul dvs. trimițându-l printr-o rețea privată.

Netflix și alte servicii au încercat din greu să le blocheze, dar serviciile VPN vin în mod constant cu modalități noi și eficiente de a vă ocoli blocurile.

Doriți să aflați mai multe? Aflați cum puteți viziona Sling TV fără card de credit american și aflați mai multe despre cele mai bune VPN-uri pentru streaming.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me