Top 5 WhatsApp alternative u 2020. godini [Najbolje za privatnost i sigurnost]


S više od 1 milijarda korisnika u 180 zemalja, WhatsApp je omiljena svjetska aplikacija za razmjenu poruka.

Facebook je kupnja WhatsAppa 2014. godine ostavila zabrinute stručnjake za zaštitu privatnosti i sigurnosno svjesne korisnike. Uostalom, Facebook i njegove treće strane sudjelovali su u višestrukim narušavanjima sigurnosti, što je rezultiralo da su procurile tisuće privatnih podataka. Međutim, WhatsApp su uvijek inzistirali da se radi o zasebnoj aplikaciji, posvećen stvaranju i održavanju sigurne usluge razmjene poruka.

To će se promijeniti. Facebook je nedavno objavio da razmišlja o spajanju tri odvojene platforme za razmjenu poruka. Oni planirate kombinirati Facebook Messenger, WhatsApp i InstagramFunkcije za poruke, omogućujući korisnicima da međusobno komuniciraju između tri mreže.

Izvor je potvrdio da će trenutačni planovi uključivati ​​uvođenje enkripcije od kraja do kraja na sve tri platforme. To bi, teoretski, učinilo da Facebook Messenger i Instagram postanu sigurni koliko i WhatsApp. Međutim, to bi WhatsApp moglo učiniti i mnogo manje sigurnim, što ga usklađuje sa standardima drugih platformi.

Sigurnosne rupe u WhatsApp-u

WhatsApp obećava šifriranje od početka do kraja - sjajna sigurnosna značajka. Međutim, postoji nekoliko rupa koje tvrtka treba riješiti.Top 5 WhatsApp alternative u 2020. godini [Najbolje za privatnost i sigurnost]

U pravnom odricanju odgovornosti stoji: „Kao dio društvene mreže Facebook, WhatsApp prima informacije od i dijeli informacije s ovom obitelji tvrtki. Mi možemo koristiti informacije koje dobivamo od njih, a oni ih mogu koristiti informacijama koje dijelimo s njima da bi radili, pružili, poboljšali, razumjeli, prilagodili, podržali i ponudili na tržište naše usluge i njihove ponude. "

Facebook i druge tvrtke iz obitelji Facebook također mogu koristiti informacije od nas poboljšati vaša iskustva unutar njihovih usluga, poput davanja prijedloga proizvoda. "

"Poruke naših korisnika ne zadržavaju se u redovnom postupku pružanja naših usluga. Mi, međutim, ugošćujemo podatke o računima naših korisnika, uključujući sliku profila korisnika, ime profila ili poruku o statusu, ako odluče uključiti ih kao dio podataka o svom računu. "

Ukratko, to znači da iako su vaše poruke vjerojatno sigurne, WhatsApp pohranjuje korisničke podatke na privatnim poslužiteljima. Tvrtka može koristiti ove informacije u marketinške svrhe.

Što je više, podaci pohranjeni na njihovim poslužiteljima mogu se dati vladi u slučaju nekog izvanrednog događaja. Hakeri također mogu provaliti na WhatsApp poslužitelje i dobiti pristup telefonskim brojevima i podacima o računima korisnika.

5 najboljih alternativa WhatsApp - te aplikacije će zadržati vašu privatnost i čuvati vas

Top 5 WhatsApp alternative u 2020. godini [Najbolje za privatnost i sigurnost]1. Signal

Signal je besplatan, ima jaku enkripciju i radi na svim mobilnim platformama. Kao i većina drugih aplikacija za razmjenu poruka, Signal je zaista jednostavan za korištenje. Također nudi glasovne i video pozive, tako da nećete propustiti WhatsApp.

Signal uključuje instalacijske datoteke na radnoj površini možete koristiti aplikaciju na računalu kao i vaš mobitel.

Svaka je poruka šifrirana, pa ih može pročitati samo pošiljatelj i primatelj. Poruke su hakerima potpuno nečitljive. Signal koristi šifriranje otvorenog koda, što stručnjacima omogućuje testiranje i pronalaženje bugova. To aplikaciju čini još sigurnijom.

Korisnici mogu izabrati neka poruke nestanu postavljanjem vremenskog intervala za automatsko brisanje. Ovo jamči privatnost, čak i ako netko drugi ima pristup vašem telefonu.

Signal nema animirane emojije. Međutim, možete uvesti emojis uređaja s uređaja u aplikaciju.

prozodija

 • Šifriranje od početka do kraja
 • Šifriranje otvorenog koda
 • Dostupno na svim glavnim platformama
 • Poruke nestaju

kontra

 • Nema animiranih emojisa

Rangiranje: 4,8 / 5

Top 5 WhatsApp alternative u 2020. godini [Najbolje za privatnost i sigurnost]2. Threema

Threema obećava potpunu privatnost. Popisi kontakata i podaci o grupi pohranjuju se isključivo na vašem telefonu, a ne u aplikaciji. Poruke se brišu čim su poslane. Pored toga, umjesto telefonskog broja možete se povezati s ljudima koji koriste 8-znamenkasti ID Threema i tako štite vašu privatnost. Kontakte možete potvrditi jedinstvenim QR kodovima.

Threema pruža krajnje kriptiranje za sve vrste poruka, uključujući tekst, glasovne pozive, zajedničke datoteke i grupne chatove. Čak šifrira i vaše statusne poruke pa nitko ne može pratiti što objavljujete. Poruke može čitati samo pošiljatelj i primatelj.

Sigurno možete koristiti Threema u pregledniku. Kao i WhatsApp, aplikacija nudi značajke oblikovanja, kao i slanje lokacija i datoteka. Za razliku od WhatsAppa, korisnici mogu kreirati ankete i ostavljati "slične" povratne informacije o pojedinačnim porukama. Možete čak sakriti određene chatove i zaštititi ih lozinkom.

Threema je osnovana u Švicarskoj, koja je poznata po zakonima o zaštiti privatnosti.

prozodija

 • Nema potrebe za telefonskim brojem
 • Kontakti se mogu provjeriti QR kodovima
 • Značajke oblikovanja teksta
 • Lozinkom zaštitite svoje chatove

kontra

 • Plaćena aplikacija

Rangiranje: 4,6 / 5

Top 5 WhatsApp alternative u 2020. godini [Najbolje za privatnost i sigurnost]3. Telegram

S više od 200 milijuna aktivnih korisnika, Telegram je popularna alternativa WhatsApp-u. aplikacija utemeljena na oblaku funkcionira na više platformi. Slično kao i WhatsApp, koristi se dvostrukim kvačicama da vidi kada je netko primio poruku.

Aplikacija ima zadane značajke šifriranje krajnjeg do kraja za glasovne pozive, osiguravajući da nitko više ne može slušati vaše pozive. Međutim, šifriranje za poruke potrebno je ručno uključiti kako bi se spriječilo pohranjivanje.

Kao i Signal, Telegram nudi mogućnost automatskog brisanja poruke nakon određenog vremena. Također podržava razmjenu multimedijskih datoteka.

Pros:

 • Softver s otvorenim kodom
 • Korisnička platforma
 • U oblaku, tako da nikada ne izgubite svoj materijal

Cons:

 • Šifriranje nije zadano i treba ga ručno uključiti
 • Stvorio je vlastitu standardnu ​​enkripciju koja je kritizirana

Rangiranje: 4,5 / 5

Top 5 WhatsApp alternative u 2020. godini [Najbolje za privatnost i sigurnost]4. Žica

Zaštićena europskim zakonima o zadržavanju podataka, Wire je sigurna aplikacija za razmjenu poruka s enkripcijom od početka do kraja. Nudi besplatne osobne račune i plaćene poslovne planove s dodatnom podrškom i značajkama. Žica ima jasne glasovne i video komunikacije.

Wire nudi 1: 1 i zajedničko dijeljenje zaslona. Također podržava dijeljenje multimedijskih datoteka i filtriranje zvuka. Dostupno na svim glavnim platformama, možete se prijaviti na svoj račun s osam sinkroniziranih uređaja.

Možete formatirati tekst podebljanim i kurzivnim slovima i izrađivati ​​popise unutar chatova. I vi ćete to moći optimizirajte veličinu datoteka za jednostavno dijeljenje, i postavite timere za brisanje poruka radi dodatne privatnosti.

prozodija

 • Sigurni chatovi
 • Vremenske poruke
 • Sposobnost istovremenog korištenja 8 uređaja
 • Bogati razgovori

kontra

 • Plaćena aplikacija

Poredak: 4.4 / 5

Top 5 WhatsApp alternative u 2020. godini [Najbolje za privatnost i sigurnost]5. Riot.IM

Podržava VoIP i video pozive, kao i krajnje kriptiranje poruka. Svaki korisnik dobiva jedinstveni ID; ovaj se ID koristi umjesto telefonskog broja, čime se štiti vaša anonimnost.

Riot radi na softver otvorenog koda. Iako ima svoje botove, programeri su dobrodošli da izrade vlastite. Ovo omogućuje korisnicima interakciju sa softverom, što ga čini svestranijim i sigurnijim. Njegove značajke otvorenog koda čine Riot pogodnijim za programere programera nego korporativne grupe.

Riot ima sobe za razgovore i korisnici mogu posjetiti bilo koju javna chat soba. Nudi i privatne sobe koje možete posjetiti s vezom.

U Dodatku, desktop klijent ima čisto i prijateljsko sučelje a aplikacija je dostupna na sedam jezika. Također vam omogućuje povezivanje s drugim aplikacijama.

prozodija

 • Korisnički brojevi umjesto telefonskih brojeva
 • Softver s otvorenim kodom
 • Čisti klijent radne površine
 • Dostupno na sedam jezika

kontra

 • Šifriranje nije omogućeno prema zadanim postavkama i treba ga ručno uključiti

Rangiranje: 4,2 / 5

Ako želite osigurati da vaše privatne poruke ostanu privatne, možda želite iskopati WhatsApp i pronaći alternativu. Predložene aplikacije poznate su po jakoj enkripciji.

Tražite li više rješenja o privatnosti? Provjerite kako zaštititi svoju privatnost na svom iPhoneu ili saznajte kako preživjeti na mreži bez Googlea.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me