Top 10 (ZATO BESPLATNO) VPN usluga koje i dalje rade u siječnju 2020. godine


Iako je lako pronaći besplatan VPN, pronađite pouzdanog, bez skrivenih troškova koji će vam zapravo dopustiti pristupite Netflixu i bujice, i čuvaj se? Ovo je puno izazovniji. Testirao sam i rangirao preko 45 VPN usluga za koje se tvrdilo da mogu biti slobodni krajnji popis 10 najboljih besplatnih VPN-ova.

Gotovo svaki besplatni VPN dolazi s ulovom. U većini slučajeva dobavljači će ograničiti vaše podatke, propusnu širinu, brzinu veze, dostupne lokacije poslužitelja i čak vas blokirati u streaming uslugama. Zapravo, neki besplatni VPN-ovi može ugroziti vašu privatnost. I zato sam toliko istraživao; popis koji ćete čitati ima sigurne besplatne VPN-ove, s bez skrivenih troškova, rizici ili glavobolje.

Spreman? zaronimo unutra!

Kratko vrijeme? Evo sažetka najboljih besplatnih VPN-ova

 1. ExpressVPN: Uživajte u najskupljem VPN-u bez rizika za mjesec dana uz garanciju povrata novca. Sigurnost svjetske klase i velike brzine bez ograničenja podataka.
 2. Štitnik žarišta Koristite brze i pouzdane veze na američkom poslužitelju sa 500 MB besplatnih podataka svaki dan. To je dovoljno za provjeru e-pošte ili ažuriranje Facebooka, ali dovoljno je nije dobro za strujanje.
 3. Windscribe: Iskoristite snažnu sigurnost i prilagođeno korisničko sučelje Windscribe-a 10 GB besplatnih podataka na mjesec. Postoji 10 besplatnih servera koje možete odabrati, ali nitko od njih ne može deblokirati Netflix.
 4. ProtonVPN: Osigurajte VPN pomoću neograničeni podaci i napredne sigurnosne značajke, ali samo tri lokacije poslužitelja.
 5. sakrij me:- Siguran i pouzdan izbor koji nudi 2 GB mjesečno na svom slobodnom planu. To je dovoljno za streaming epizode TV emisije, ali ne i film.
 • Plus još 5 stvarno besplatnih VPN-ova
 • Više o mojoj VPN metodologiji istraživanja

Najbolji besplatni VPN-ovi (ažurirano 2020.)

Testirao sam 45 besplatnih VPN-a i pronašao samo 10 koji će vam pružiti velike brzine, odličan streaming i sigurnost u koje možete vjerovati. Iako će besplatni VPN-ovi uvijek imati ograničenja u usporedbi s vrhunskom uslugom, besplatni VPN-ovi na ovom popisu dokazali su svoju sposobnost zaštite i pomoći vam anonimno pregledavanje bez usporavanja.

1. ExpressVPN

Nabavite najskuplji VPN besplatno tijekom 30 dana - neograničeni poslužitelji, streaming i torrent ExpressVPN uređaji

 • Dobijte 30 dana neograničenih podataka pomoću ExpressVPN-a koristeći njegovu garanciju povrata novca
 • 3.000+ poslužitelja na 160 lokacija
 • 256-bitna enkripcija, preklopna sklopka i DNS zaštita od curenja
 • Djeluje izvan saveza 5/9/14-Eyes radi potpune anonimnosti
 • Radi s: Netflix, Hulu, HBO, BBC iPlayer, Showtime, Amazon Prime Video, Sling TV i stotinama drugih
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Linux, Firefox, Chrome, usmjerivači

ExpressVPN obično nije besplatan. Zapravo je premium VPN prepun nekih najnaprednijih značajki. Pa zašto ga ovdje nabrajamo s našim najbolje ocijenjenim besplatnim VPN-ovima? Sa ExpressVPN-ovima 30-dnevno jamstvo povrata novca možete koristiti najskuplju VPN uslugu cijeli mjesec bez rizika.

I ja sam testirao garanciju - nema ulova. Ovo je sjajna opcija ako samo trebate VPN na kratko vrijeme tijekom putovanja, ili da struji.

Sigurnost ExpressVPN-a teško je pobijediti. Njegova stroga politika zapisivanja bez evidencije potpomognuta je tehnologijom TrustedServer koja redovno briše svaki poslužitelj vaši se podaci ne mogu pohraniti ili prodati. Za razliku od većine besplatnih VPN-ova koji će ograničiti vaš streaming, ExpressVPN omogućuje strujanje svojih omiljenih emisija s bilo kojeg mjesta.

Ova VPN može pristupite geoblokiranom sadržaju sa stotina platformi za strujanje. ExpressVPN aktivno pronalazi načine kako zaobići stalno razvijajuće se geoblokove i čak radi u Kini.

Ostale korisne značajke uključuju podrška za bujice i split-tuneliranje. Naravno, ExpressVPN nije besplatan zauvijek, ali možete to učiniti za 30 dana.

Želite znati više? Pročitajte cijeli pregled da biste vidjeli istraživanje i testiranje ExpressVPN-a.

Krenite BESPLATNO s ExpressVPN!

2. Štitnik žarišta

Besplatni VPN s 500 MB podataka svaki dan - prijazan za bujice, ali ne i najbolji izbor za strujanje Uređaji zaštitne točke

 • 500 MB besplatnih podataka svaka 24 sata, što znači 15 GB mjesečno
 • Jednostavno, korisničko sučelje olakšava početak rada
 • Vojna šifriranje štiti vašu internetsku aktivnost
 • Stabilne veze osiguravaju pregledavanje bez zaostajanja
 • Radi s: YouTube i Spotify
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome

Ponuda Hotspot Shield pouzdane veze i vojno šifriranje. Moji testovi nisu otkrili nikakvo curenje DNS-a, što znači da učinkovito maskira vašu IP adresu radi zaštite vaše privatnosti na mreži. Hotspot Shield kompatibilan je sa svim većim operativnim sustavima, ima a politika bez zapisnika radi zaštite anonimnosti i nudi posvećenu tehničku podršku.

Pruža i P2P podršku za besplatne i premium korisnike. Njegova prilagođena ponuda posvećena je korisnicima spajanje jednim klikom, tako da možete započeti bez gnjavaže. Besplatna verzija dolazi s ograničenjima. Podržavaju ga oglasi i daje vam samo 500 MB podataka dnevno. Iako je ovo premalo za preuzimanje velikih datoteka, nećete imati problema s provjerom e-pošte ili pregledavanjem društvenih medija. Nažalost, ne možete koristiti besplatnu verziju za strujanje.

Iako Hotspot Shield ima 3200+ poslužitelja u više od 70 zemalja, besplatna verzija omogućuje vam samo virtualnu lokaciju u SAD-u. Blokirat će vas Premium Payment zid ako pokušate pristupiti streaming sadržaju s omogućenom VPN-om.

Čak i sa samo jednom virtualnom lokacijom, Hotspot Shield vam i dalje može pomoći izbjeći vladinu cenzuru i zaobići filtre sadržaja u školi ili na poslu tako da možete pristupiti svojim omiljenim web lokacijama i aplikacijama za društvene mreže s bilo kojeg mjesta.

Ako vam se sviđa Hotspot Shield Free i želite isprobati premium verziju, možete ga testirati 7-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

Želite znati više? Pročitajte cjelovit pregled da biste vidjeli istraživanja i ispitivanja Hotspot Shield-a.

Započnite BESPLATNO sa Hotspot Shieldom!

3. Windscribe

Sigurni, besplatni VPN s 10 GB besplatnih podataka mjesečno ali s ograničenim lokacijama poslužitelja Top 10 (ZATO BESPLATNO) VPN usluga koje i dalje rade u siječnju 2020. godine

 • 10 GB besplatnih podataka svaki mjesec
 • Pristup blokiranom sadržaju u 10 zemalja
 • Čvrsta enkripcija, zaštita od zlonamjernog softvera i blokiranje oglasa
 • Podrška za bujice
 • Radi s: Netflix, Hulu, HBO
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Firefox, Chrome, Linux

Windscribe-a izdašni dodatak podataka čini ga jednim od mojih najboljih besplatnih VPN-ova. Dovoljno je da struji u visokoj razlučivosti nešto više od tri sata. Dodatnih 5 GB možete dobiti tvitovanjem tvrtke. Možete i „osvojiti“ dodatnih 1 GB besplatnih podataka svakog mjeseca pozivanjem prijatelja.

Windscribe se hvali stanje sigurnosti, s robusnom AES enkripcijom i podrškom za više VPN protokola. I plaćeni i besplatni korisnici mogu pristupiti svim značajkama Windscribe-a, uključujući i njihove značajke blokiranje oglasa i zlonamjernog softvera. Prilično je rijetko pronaći besplatan VPN s ovom značajkom, tako da je ovo veliki bonus.

Windscribe dolazi s a vatrozid koji blokira sav promet izvan sigurnog tunela VPN-a kako bi se spriječili neočekivani curenja. Ostale korisne značajke uključuju prosljeđivanje porta i podijeljeno tuneliranje. Tvrtka ima detaljnu politiku privatnosti koja jasno objašnjava koje podatke pohranjuje, kao i pravilo zabrane zapisa radi zaštite vaše privatnosti.

Windscribe nudi: desktop aplikacija i proširenje za preglednik. Program ima korisničko sučelje, s izborom opcija za korisničku podršku uključujući live chat, i vodiči za postavljanje. Povezivanje jednim klikom olakšava početak rada. Uz ograničavanje podataka, besplatan račun Windscribe ograničava vas na poslužitelje samo u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Nizozemskoj, Norveškoj, Rumunjskoj i Švicarskoj. Ograničeni izbor poslužitelja znači da ne možete koristiti Windscribe za deblokiranje sadržaja izvan ovih regija.

Želite znati više? Pročitajte cijeli pregled da biste vidjeli istraživanja i ispitivanja Windscribe-a.

Započnite BESPLATNO uz Windscribe!

4. ProtonVPN

Sigurna, besplatna usluga s neograničenim podacima, ali samo tri lokacije protonvpn uređaji

 • Neograničeno besplatni podaci
 • Politika bez prijave i švicarski zakoni o zaštiti privatnosti kako bi zaštitili vašu anonimnost
 • Robusna enkripcija i automatski prekidač
 • Radi s: YouTube, Spotify, Kodi
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

ProtonVPN nudi ograničenu besplatnu verziju svoje jake premium usluge. Jedna od njegovih najvećih prednosti u odnosu na većinu besplatnih VPN-a je ta dolazi s neograničenim podacima. Također je i bez oglasa, što je veliki plus. Sa besplatnim planom dobijate pristup poslužitelji samo u Japanu, Nizozemskoj i SAD-u.

Budući da su svi ProtonVPN-ovi besplatni korisnici povezani na samo tri lokacije, njegovi se serveri često preopterećuju i brzina vaše veze može biti mala. Morat ćete nadograditi na plaćeni plan za strujanje ili bujicu pomoću ProtonVPN, ali besplatne virtualne lokacije i dalje možete koristiti za zaobići cenzuru i pristupiti geoblokiranim platformama društvenih medija i aplikacijama za razmjenu poruka.

Značajke ProtonVPN lako, intuitivno sučelje koje se jednostavno koristi kompatibilnost s više platformi. Značajka brzog povezivanja povezuje vas na najbrži poslužitelj u blizini. VPN također nudi snažnu sigurnost, uključujući moćna AES enkripcija i automatski prekidač. Ostale značajke uključuju DNS zaštitu od curenja i podršku za podjelu tunela.

Jedna stvar koja mi se svidjela kod ProtonVPN-a bila je koliko je njegova politika privatnosti jasna. Ovaj VPN ima jasna nulta politika evidentiranja koja se strogo provodi. Sjedište tvrtke je u Švicarskoj, van nadležnosti Saveza 5/9/14-Eyes, što je super za privatnost.

Želite znati više? Pročitajte cjelovit pregled da biste vidjeli istraživanja i ispitivanja ProtonVPN-a.

Krenite BESPLATNO s ProtonVPN!

5. skrivati.me

Jednostavna, besplatna usluga uz dobru sigurnost - mjesečno ograničenje od 2 GB hideme uređaji

 • 2 GB besplatnih podataka mjesečno
 • Besplatni poslužitelji u 5 zemalja
 • Snažna enkripcija i više dostupnih protokola
 • Dobre brzine spajanja za brzo učitavanje i pregledavanje
 • Radi s: Hulu, iPlayer, Amazon Prime Video, HBO GO
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Chrome Firefox, Amazon Fire TV, usmjerivači

hid.me nudi a skinuta leđa, pouzdana besplatna usluga. Dobit ćete 2 GB besplatnih podataka svaki mjesec i sve blagodati skrivenih skriva.me prilagođenih aplikacija i stroge sigurnosti. Ovo je VPN snažna AES enkripcija, automatska sklopka za isključivanje i stroga pravila bez dnevnika pobrinut će se da vaše pregledavanje ostane privatno i sigurno.

Sa hid.me možete se povezati s nesigurnim javnim WiFi mrežama bez brige o špijunskim očima. sakrij me podržava više VPN protokola tako da možete optimizirati vezu i odabrati najbolje stajanje za svoj uređaj. Ostale značajke uključuju IP zaštitu od curenja i podršku za podijeljeno tuneliranje. Imat ćete i 24/7 pristup tehničkoj podršci i pregledavanje bez oglasa.

Besplatni poslužitelji nalaze se samo u Singapuru, Kanadi, Nizozemskoj, američkom istoku i američkom zapadu. Nećete moći pristupiti geoblokiranom sadržaju iz bilo koje druge zemlje, poput BBC iPlayera. Ovu VPN možete koristiti za obilazite filtre sadržaja na vašem radnom mjestu ili u školi, pa čak zaobići strogu vladinu cenzuru.

Nažalost, hid.me vam neće dati pristup Netflixu. Međutim, podržava bujicu za besplatne i plaćene korisnike. Nećete moći dijeliti previše datoteka s mjesečnim ograničenjem podataka od 2 GB, ali opcija je i dalje dobra. Besplatni račun također vas ograničava na jedna veza uređaja istovremeno. Dakle, ako pregledavate prijenosno računalo, telefon ili tablet neće biti aktivno zaštićeni.

Želite znati više? Pročitajte cijeli pregled da biste vidjeli istraživanje i testiranje skriva.me.

Započnite BESPLATNO sa hid.me!

6. TunnelBear

Korisnički besplatan VPN uz dobru sigurnost, ali samo 500 MB besplatnih podataka mjesečnouređaji za tunele

 • 500 MB besplatnih podataka svakog mjeseca
 • Poslužitelji u više od 22 zemlje
 • Zajamčeno je ne-bilježenje
 • Radi s: YouTube, Spotify
 • Kompatibilno je sa: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox i Opera

Ako ste novi u VPN-ovima, besplatna verzija TunnelBear-a izvrstan je način za početak. Ono ima user-friendly sučelje koja dolazi u kompletu s animiranim medvjedima grizlija. Za razliku od većine besplatnih VPN-a koji vas ograničavaju na nekoliko poslužitelja, TunnelBear omogućava besplatnim korisnicima da se povežu u mnogim zemljama i uživajte u pristojnim brzinama veze.

TunnelBear je neovisno revidiran, koristi AES 256-bitnu enkripciju i ne jamči beleženje podataka. To znači da vaši podaci nikada neće biti pohranjeni, a vaš identitet će uvijek ostati privatni. Ova VPN može deblokirajte većinu geo-ograničenih web stranica i zaobiđite filtre nespretnog sadržaja bez gnjavaže, ali to ne radi s Netflixom ili drugim servisima za strujanje.

Besplatni račun TunnelBear daje vam samo 500 MB podataka svaki mjesec, ali možete ih tvitovati za dodatnih 1 GB. Ovo je dovoljno za strujanje oko 30 minuta, ali vi neće moći preuzeti velike datoteke ili gledati bilo koji film.

Želite znati više? Pročitajte cijelu recenziju. vidjeti istraživanje i testiranje TunnelBear-a.

Krenite BESPLATNO s TunnelBear!

7. Opera VPN

Besplatan VPN u pregledniku s neograničenim mjestima s ograničenim podacima i ne štiti sav promet

slika opernog uređaja

 • Neograničena količina podataka i propusnost
 • Ugrađeni blokator oglasa i zaštita od zlonamjernog softvera
 • Nije potrebna registracija
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

Besplatni web preglednik Opera dolazi s ugrađenim VPN-om koji maskira vašu IP adresu dok pregledavate web. Trebat ćete Omogućite VPN u postavkama preglednika. Budući da je to samo proširenje za preglednik, vaš Opera VPN neće zaštititi bilo kakav promet poslan drugim preglednicima ili aplikacijama. Dakle, iako je vaša aktivnost pregledavanja sigurna, vaše adrese e-pošte i bankarske aplikacije nisu zaštićene.

Uz besplatnu VPN uslugu, preglednik ima ugrađenu blokator oglasa i zaštita od zlonamjernog softvera. Kada koristite preglednik, VPN funkcija skriva vaš identitet za anonimno pregledavanje - ovo je posebno korisno u javnim WiFi mrežama. Možete birati između samo tri virtualne lokacije: Amerika, Europa i Azija.

Budući da ne možete odabrati određene poslužitelje unutar tih regija, OperaVPN nije dobar izbor za strujanje. Nisam uspio deblokirati Netflix US, BBC iPlayer, ili bilo koju drugu uslugu streaminga koju sam probao. Preglednik je dostupan za sve glavne platforme.

Želite znati više? Pročitajte cjelovit pregled da biste vidjeli istraživanja i testiranja Opera VPN-a.

Započnite BESPLATNO s Opera VPN!

8. ubrzati

Besplatna usluga s 2 GB besplatnih podataka mjesečno - tehnologija povezivanja kanala povećava brzinu, ali upotrebljava podatke ubrzati uređaj

 • 2 GB besplatnih podataka svaki mjesec
 • 200+ poslužitelja na 50+ lokacija širom svijeta
 • Brze i pouzdane veze s tehnologijom lijepljenja kanala
 • Šifra šifriranja ChaCha kombinira sigurnost i brzinu
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

Kao što mu ime govori, Speedify je dizajniran pomoću VPN protokola koji poboljšavaju vašu brzinu veze. Tehnologija kanalnog povezivanja usmjerava vaš promet putem dvije odvojene internetske veze odjednom. To malo povećava brzinu vaše veze, ali isto tako koristi dvostruko više wi-fi i mobilnih podataka. Speedify je prošao sve moje testove na otkrivanju curenja DNS-a. To znači učinkovito maskira vašu IP adresu kako biste zaštitili svoju privatnost i pomogli vam pristupite cenzuriranom i geografski ograničenom sadržaju na mreži.

Vaša mrežna aktivnost ostaje sigurna i anonimna s jedinstvenim šifriranim šifriranim ChaCha šifrirom i strogim pravilima bez zapisivanja. Amsterdamski poslužitelj Speedify optimiziran je za BitTorrent i P2P aktivnost. 2 GB besplatnih podataka mjesečno ima mnogo ako želite sigurnu VPN zaštitu dok brzo provjeravate e-poštu ili ažurirate svoj FB feed, ali to nije dovoljno za strujanje ili bujicu.

Kao i većina besplatnih VPN-ova, Speedify vas potiče da nadogradite na premium račun. Međutim, dobavljač se obvezuje zadržati besplatnu verziju oglas bez. To je sjajno za vašu sigurnost jer znači da Speedify ne mora dijeliti nikakve vaše podatke s trećim oglašivačima ili Google oglasima.

Želite znati više? Pročitajte cjelovit pregled da biste vidjeli istraživanje i testiranje Speedifyja.

Započnite BESPLATNO s Speedify!

9. Betternet VPN

Besplatan VPN s 500 MB podataka dnevno - oglasi i neko prikupljanje podataka plus bez strujanja za besplatne korisnike bolji uređaji

 • 500 MB besplatnih podataka dnevno
 • Nije potrebna registracija - samo preuzmite i započnite
 • Čvrsta enkripcija i zaštita od zlonamjernog softvera
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome

Iako bi 500 MB moglo biti dovoljno za 30 minuta nekvalitetnog prijenosa, Betternet ne dopušta vam strujanje putem besplatnog računa. Možete se povezati samo s njegovom lokacijom u poslužitelju u SAD-u i ne možete pristupiti geoblokiranim web lokacijama bilo gdje drugdje u svijetu. Ipak, Betternet čini dobar posao pokrivajući osnove kada je u pitanju sigurnost.

Nudi robusna enkripcija, dobre brzine i savršena tajna naprijed - ali ne i prekidač. Ako vaša veza s VPN serverom ne uspije, vaš promet neće biti zaštićen. Ovaj besplatni VPN dobar je izbor za zaštitu od špijunskih očiju kada se povežete na nesigurnu javnu WiFi mrežu, ali trebali biste potražite drugdje potpunu anonimnost.

Betternet prikupi više korisničkih podataka nego je idealan za privatnost, od kojih se neki mogu podijeliti s davateljima usluga treće strane. Također možete očekivati ​​da ćete vidjeti obilje oglasa sa vašim besplatnim računom.

Želite znati više? Pročitajte cjelovit pregled da biste vidjeli istraživanja i ispitivanja Betternet VPN-a.

Krenite BESPLATNO s Betternet-om!

10. VPNBook

Sigurna, besplatna usluga bujice s neograničenim podacima - potrebna je neka konfiguracija i bez Netflixa

Top 10 (ZATO BESPLATNO) VPN usluga koje i dalje rade u siječnju 2020. godine

 • Neograničeno podataka
 • Virtualne lokacije u 6 zemalja
 • Izgrađena od sigurne OpenVPN tehnologije
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

VPNBook nudi neograničene besplatne podatke, sigurna AES enkripcija i izbor OpenVPN i PPTP veza. Možete se povezati s bilo koje lokacije bez brige o špijunskim očima, ali VPNBook poslužuje samo u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj i Poljskoj..

Na svojoj web stranici, VPNBook tvrdi da će deblokirati Netflix i Hulu, ali ja nije mogao pristupiti nijednom od njih kad sam ga testirao. Tvrtka posluje izvan privatna Rumunjska i ne prikuplja zapise o aktivnostima, ali to zadržava neke zapise veza u trajanju do tjedan dana. Za razliku od ostalih VPN-ova na ovom popisu, VPNBook ne nudi namjenske aplikacije za vaše uređaje. Umjesto toga, pruža datoteke za ručnu konfiguraciju za OpenVPN.

Nije tako komplicirano kako zvuči, pogotovo s postupnim vodičima za instalaciju VPNBook-a. VPNBook podržava bujicu na nekim poslužiteljima i može se koristiti zaobići cenzuru. Ovaj VPN podržavaju oglasi, tako da možete očekivati ​​da ćete ih vidjeti dok koristite uslugu.

Želite znati više? Čitajte stvarni korisnici koji moraju reći kako bi vidjeli istraživanje i testiranje VPNBook-a.

Započnite BESPLATNO s VPNBook-om!

Besplatna metodologija istraživanja VPN-ova

Testirao sam vodeće besplatne VPN-ove da vidim mogu li pronaći bilo koji koji nudi sigurnu uslugu bez ikakvih ograničenja. Nažalost, niti jedan istinski besplatan VPN ne nudi cijeli paket sigurnosti, brzine, pouzdanosti i neograničene uporabe. Za to vam treba niskobudžetni premium VPN. Ono što sam pronašao je 10 besplatnih VPN-ova koje je sigurno koristiti sve dok nemate ništa protiv kompromisa. Svaka moja preporuka rangirana je na temelju kombiniranih rezultata sigurnosti, brzine, ograničenja upotrebe i pouzdanosti. Također sam pogledao podršku za strujanje i bujicu, pravila za bilježenje, dostupnost poslužitelja, kompatibilnost i bonus značajke poput blokiranja zlonamjernog softvera..

sigurnosti

Mnogi besplatni VPN-ovi tvrde da vam nude potpunu sigurnost i privatnost na mreži. Nažalost, to je rijetko slučaj. Testirao sam sigurnosne značajke svake usluge na curenje i potencijalne ranjivosti. Također sam proučio njihove politike evidentiranja kako bih saznao točno koje podatke pohranjuju - ako ih ima - i kako se te informacije koriste. Imajte to na umu samo VPN sa strogim pravilima bez zapisivanja može jamčiti da se niti jedan od vaših podataka ne pohranjuje ili prodaje.

Ubrzati

Brzinu veze testirao sam s speedtest.net, uspoređujući brzinu veze prije i nakon povezivanja na svaki VPN. Možete očekivati ​​da većina VPN-a do određene mjere uspori vezu. Međutim, zbog ograničenih mreža ili namjernih ograničenja, besplatni VPN-ovi mogu biti toliko spori da otežavaju pregledavanje ili strujanje.. Samo najbolji VPN-ovi mogu vam dati brzinu koja je usporediva s vašom uobičajenom vezom.

Ograničenja upotrebe

Besplatni VPN rijetko vam daje neograničeno korištenje. VPN-ove koji često rade otežavaju male brzine uzrokovane pretrpanim poslužiteljima. Svaku sam preporuku rangirao prema kompromisu koji nude između besplatnih podataka i drugih značajki. Na primjer, ako besplatni VPN nudi neograničene podatke, ali je previše spor za upotrebu, to se ne ocjenjuje kao visoko.

Pouzdanost

Rezultati koje dobivate od VPN-a mogu se razlikovati ovisno o poslužitelju koji koristite. Što je mreža VPN-a veća, to možete izabrati više poslužitelja i pouzdanija je usluga. Tamo gdje je to moguće, testirao sam niz poslužitelja širom mreže VPN-a kako bih vam dao najtačniju sliku onoga što možete očekivati ​​od svake usluge.

Pitanja i odgovori

Kako besplatni VPN-ovi zarađuju?

Kao i kod svake besplatne usluge, morate to platiti na neki način. U nekim slučajevima to znači dosadni ciljani oglasi koji se pojavljuju na vašem zaslonu, ali s nekim besplatnim VPN-ovima možda ćete se morati suočiti s posljedicama loše šifriranje ili čak povrede privatnosti. Većina besplatnih VPN-a samo ima ograničene podatkovne planove (tako da ne postoje bujice) ili usporenu vezu (tako da nema Netflixa) kako bi korisnici dobili poticaj za nadogradnju na plaćenu uslugu.

Jesu li besplatni VPN-ovi sigurni?

Iako su VPN-ovi na ovom popisu testirani i dokazano da su potpuno sigurni za preuzimanje i upotrebu, mnogi drugi besplatni VPN-ovi mogu predstavljati ozbiljne rizike za vašu sigurnost. Neki su notorni za neželjenu poštu i zlonamjerni softver; a u nekim slučajevima Korisnici su to čak prijavili besplatne VPN usluge ukrale su njihove osobne podatke i prodale ih trećim osobama.

Jesu li VPN-ovi legalni?

Korištenje VPN-a potpuno je legalno u većini dijelova svijeta, ali u nekolicini zemalja - uključujući Kina i Rusija - ograničiti upotrebu VPN-a. Pogledajte naš vodič da biste saznali više o pravnom statusu VPN-a u svakoj zemlji. Imajte na umu da čak i ako su VPN-ovi legalni u vašoj zemlji, i dalje biste se mogli suočiti s posljedicama upotrebe VPN-a za nezakonite aktivnosti poput torrenting sadržaja zaštićenog autorskim pravima..

Sažetak:

Iako možete pronaći nekoliko dobrih besplatnih VPN-ova, čak i najsigurnije besplatne usluge ne mogu se natjecati s niskobudžetnim premium VPN-ovima.Premium usluga nudi najbolju sigurnost, kao i podrška za strujanje i bujicu. A za razliku od većine besplatnih VPN-ova, premium VPN-ovi nude vam neograničen broj podataka i širinu pojasa. Moći ćete pristupiti više poslužitelja i uživati ​​u bržim vezama.

Većina vrhunskih VPN-ova nudi besplatna suđenja i garancije povrata novca tako da možete biti sigurni da je usluga koju ste odabrali prikladna za vas. Preporučujem ExpressVPN. To je brzo, sigurno i može deblokirati stotine streaming usluga, uključujući Netflix US. Najbolje od svega, testirali ste bez rizika s 30-dnevnom garancijom povrata novca.

Pogledajte našu stranicu VPN ponuda (ažurira se tjedno) gdje možete pronaći vrhunske VPN-ove za smiješno povoljne cijene!

Evo današnjeg izbora vrhunskih VPN usluga:

Ocjena davatelja naših ocjena Ocjena korisnika
Izbor urednika 5.0 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
2 4.8 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
3 4.6 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
4 4.5 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
5 4.3 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto

Možda će vam se svidjeti:

 • Besplatno VPN vs plaćeni VPN - što je najbolje za vas
 • 7 skrivene opasnosti od korištenja besplatnih VPN-ova
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me