Top 10 najboljih besplatnih VPN-ova za prijenosna računala u 2020. godini


Trebate zaštititi prijenosno računalo, ali ne želite platiti bogatstvo za vrhunski VPN? Potpuno razumijem. Zbog toga sam odlučio pronaći desetku najbolji besplatni VPN-ovi za prijenosna računala.

Imajte to na umu nijedan "besplatni VPN" nikada nije uistinu besplatan. Neki besplatni VPN-ovi preuzimaju se malware na svoj uređaj i pratite svoje digitalne otiske.

Zato preporučujem upotrebu premium usluge kao što je NordVPN. Koristi napredne sigurnosne značajke, a ima strogu politiku nepojavljivanja koja jamči vašu anonimnost. Osim toga, može deblokirati sve vrhunske streaming usluge, uključujući Netflix US. NordVPN ima 30-dnevna garancija povrata novca bez rizika tako da možete isprobati prije pretplate.

Dobra vijest je da postoji nekoliko besplatnih VPN-ova koja su sigurna za upotrebu. Testirao sam 33 VPN-a da bih ga pronašao najsigurniji besplatni VPN-ovi za zaštitu vašeg prijenosnog računala. 

Najbolji besplatni VPN-ovi za prijenosna računala - Kratki vodič

 1. NordVPN: Neograničene podatke, strele i brze sigurnosne značajke, uključujući zaštitu od propuštanja DNS-a i IPv6. Možete testirati NordVPN sa 30-dnevnim jamstvom povrata novca.
 2. Windscribe: 10 GB besplatnih podataka mjesečno i mogućnost zaobilaženja cenzure i geoblokova, ali to ne može deblokirati Netflix US.
 3. TunnelBear: 500MB besplatnih podataka mjesečno i poslužitelja u 22 i više zemalja. To je dovoljno podataka za provjeru vaše e-pošte i društvenih medija, ali ne možete strujati ili strujati.
 4. ZenMate: Neograničeno besplatne podatke i šifriranje vojnog stupnja, ali ograničava vašu brzinu na 2Mbps. Ovo je prikladno za pregledavanje, ali nije dovoljno brzo za bujicu ili strujanje u visokoj razlučivosti.
 5. ProtonVPN: Neograničeno besplatni podaci i savršena tajna naprijed, ali imate samo pristup na tri mjesta poslužitelja.

Pogledajte ostalih 5 besplatnih VPN-ova za prijenosna računala

Što je ulov sa besplatnim VPN-ovima?

Besplatni VPN-i zvuče odlično u teoriji, ali mogu vas dugoročno koštati više od vrhunskog VPN-a. Pogledajmo rizike s kojima biste mogli biti izloženi ako koristite besplatni VPN na prijenosnom računalu.

sigurnosti

Izgradnja sigurnog VPN-a zahtijeva mnogo planiranja, a razvoj je vrlo skup. Besplatni VPN-ovi ne mogu uložiti toliko novca u izgradnju i održavanje svoje mreže.

Većina besplatnih VPN-ova štedi novac rezanjem osnovnih sigurnosnih značajki. Koriste manje sigurne protokole šifriranja, a neki čak bilježe vaše aktivnosti pregledavanja kako biste ih prodali oglašavačima.

Kada govorimo o oglasima, puno besplatnih VPN-a prikazuje uznemirujuće skočne prozore, a neki su uhvaćeni pri preuzimanju štetnog zlonamjernog softvera na uređaje korisnika. 

Premium VPN-ovi mogu si priuštiti ulaganje u jače sigurnosne značajke, poput prekidača kill i vojnog šifriranja. Uspijevaju ili ne uspiju na temelju svoje reputacije, tako da ne riskiraju izgubiti poslovanje propuštajući vaše podatke trećim stranama.

Kompatibilnost

Većina besplatnih VPN-ova koje sam testirao imali su samo aplikacije za Windows. Ako vaše prijenosno računalo koristi macOS, Linux ili Chrome OS, nemate sreće.

Čak i ako vaše prijenosno računalo pokreće Windows, nećete naći mnogo besplatnih VPN-ova s ​​upotrebljivim Windows aplikacijama. Besplatne usluge ne objavljuju zakrpe i ažuriranja dovoljno često pa su aplikacije često lagane. Tijekom testa, neki su mi čak zamrznuli laptop i morao sam ga ponovo pokrenuti kako bih ponovno radio. 

Premium VPN-ovi nude aplikacije za sve operativne sustave. Neki čak imaju aplikacije za vašu igračku konzolu i pametni televizor. Te se aplikacije redovito ažuriraju, tako da ne morate brinuti zbog loših performansi ili zaostajanja.

Ograničenja

Besplatni VPN-ovi ograničavaju vašu propusnost, brzinu, lokacije poslužitelja i podatke uštedjeti novac i potaknuti vas da nadogradite na premium plan.

Ograničene lokacije poslužitelja to znače besplatni VPN-ovi obično ne mogu zaobići geoblokove, tako da ne možete pristupiti streaming uslugama poput Netflixa i SlingTV-a. Čak i ako možete deblokirati uslugu, smanjena propusnost i podaci onemogućavaju gledanje u visokoj razlučivosti. 

Premium VPN-ovi upravljaju globalnim mrežama poslužitelja, a mnogi imaju poslužitelje optimizirane za strujanje koji mogu prevladati geo-ograničenja i VPN blokove. Oni također nude neograničene podatke, propusnost i brzine.

Najbolji besplatni VPN-ovi za prijenosna računala

Testirao sam 33 besplatna VPN-a kako bih pronašao najbolje opcije za prijenosna računala. Tražio sam usluge s proširenjima preglednika, naprednom zaštitom, značajkama specifičnim za laptop.

1. NordVPN

NordVPN

 • Neograničene podatke i velike brzine
 • Luk preko VPN-a za Tor
 • Do šest istodobnih veza
 • DNS i IPv6 zaštita od curenja
 • 5.100+ poslužitelja u 60 zemalja
 • P2P i poslužitelji optimizirani za strujanje
 • Radi s: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, SlingTV
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, AndroidTV, Chrome, Firefox i usmjerivači

NordVPN je vrhunska usluga, ali izdašna 30-dnevna garancija povrata novca bez rizika stavlja ga na vrh moje liste. Mjesec dana je dovoljno vremena da odlučite želite li uslugu i hoćete li pristup svim svojim premium značajkama dok ga testirate.

Koristi 256-bitnu AES enkripciju da biste anonimili vaš promet. NordVPN zadržava stroga politika bez zapisivanja, što znači da nigdje nema zapisa o vašoj aktivnosti pregledavanja. Baziran je u Panami prilagođenoj privatnosti izvan 5/9 / 14-očiNadležnost.

IPv6 i DNS zaštita od curenja raditi na zaustavljanju mogućih propusta u sigurnosti koji curi vašu lokaciju i aktivnosti pregledavanja prema trećim stranama, poput vašeg davatelja internetskih usluga (ISP). Ako želite strujati, zaštita od curenja DNS-a ključan je alat za zaobilaženje VPN blokova.

Njegova mreža sastoji se od 5.100+ brzi poslužitelji u 59 zemalja, uključujući struje optimizirane poslužitelje koji mogu deblokirati Netflix US i Hulu. Značajka CyberSec blokira oglase i tragače dok pregledavate i pregledavate. Također pomaže u sprječavanju zlonamjernog softvera blokiranjem sumnjivih web mjesta prije učitavanja.

NordVPN je posvetio P2P poslužitelje. Ovi su serveri brzi i optimizirani za bujice. Možete uključiti značajku Onion over VPN u aplikaciji za jednostavan pristup web lokacijama Tor i.onion.

Postoje aplikacije za gotovo svaki operativni sustav i možete osigurati do šest svojih uređaja jednim računom. Na taj način možete zaštititi telefon, televizor i tablet bez plaćanja dodatnih pretplata.

Podrška je dostupna 24/7 putem chata uživo na početnoj stranici NordVPN-a.

NordVPN stavljamo na test da vidimo kako se uspoređuje s ostalim premijskim i besplatnim uslugama. Možete pročitati opsežni pregled mog kolege o cjelovitim rezultatima. 

Započnite s NordVPN odmah!

2. Windscribe

uređaji za vjetrobran

 • 10 GB besplatnih podataka mjesečno
 • Zaštita od propuštanja WebRTC / IPv6 / DNS
 • Poslužitelji na deset lokacija
 • Podržava P2P veze
 • Radi s: HBO GO, YouTube i Kodi
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox, Opera, Amazon Fire TV, Nvidia Shield, Kodi i usmjerivačima

Windscribe je a doista besplatna VPN usluga s 10 GB podataka mjesečno i naprednim sigurnosnim značajkama. Dovoljno je za gledanje deset sati videozapisa, ali ne možete pristupiti nijednoj usluzi streaminga ako ne nadogradite. Ako vam treba više podataka, dodatnim 5 GB možete zaraditi tvitovanjem tvrtke.

Za razliku od većine besplatnih VPN-ova, ne zahtijeva nikakve osobne podatke za registraciju. Trebate samo unijeti svoju adresu e-pošte, što znači da ne sadrži nijednu identifikacijsku informaciju.

Njegova stroga politika bez zapisa i šifriranje vojnog stupnja neka aktivnost ostane anonimna. Za korištenje Stealth Mode Windscribe možete koristiti zaobići cenzuru i geoblokove čak i u naj restriktivnijim dijelovima svijeta, uključujući Kinu i Rusiju.

Windscribe omogućuje bujicu, i dovoljno je brz za preuzimanje velikih datoteka brzo. Iako ne može pristupiti Netflixu ili Huluu, uspio sam nesmetano strujati YouTube i Kodi.

Imate poslužitelje pristupa na 10 globalnih lokacija. To nije toliko restriktivno kao i većina besplatnih VPN-a, ali znači da ne možete deblokirati web lokacije s ograničenom geološkom lokacijom iz bilo koje druge zemlje.

Aplikacije je lako instalirati i uključuju ugrađeni vatrozid i tempomat, koji vas povezuje na najbrži dostupni poslužitelj. Ne služi vam nikakvim skočnim prozorima u aplikaciji, ali ne postoji sredstvo za blokiranje oglasa, pa ćete i dalje vidjeti oglase na web lokacijama treće strane poput YouTubea.

Chatbot Windscribe može odgovoriti na gotovo svako pitanje o značajkama i planovima. Ako ne može, povezuje vas s ljudskim predstavnikom za podršku uživo u chatu.

Želite saznati više o Windscribe-u? Pogledajte bolje kako je izdržala naše testove u našoj recenziji.

Započnite s Windscribe-om odmah!

3. TunnelBear

Top 10 najboljih besplatnih VPN-ova za prijenosna računala u 2020. godini

 • 500MB besplatnih podataka mjesečno
 • Poslužitelji velike brzine u više od 22 zemlje
 • Poseban, besplatni blokator oglasa za Chrome
 • Radi s: HBO GO, YouTube, Kodi
 • Kompatibilno je s: Mac, Windows, iOS, Android, Opera, Chrome i Firefox

TunnelBear vam daje 500MB besplatnih podataka mjesečno. Možete shvatiti na društvenim mrežama i e-mailovima ili gledati videozapise oko 30 minuta, ali to nije dovoljno podataka za preuzimanje velikih datoteka ili bujica.

Njegove simpatične, medvjeđe tematske aplikacije lako se preuzimaju i koriste. Uspio sam je instalirati i konfigurirati za manje od pet minuta. 

TunnelBear koristi 256-bitnu AES enkripciju i drži strogu politiku no-log-a. Zahvaljujući načinu rada GhostBear, vaši kriptirani podaci izgledaju kao redovni promet pod dubinskim pregledom paketa (DPI). To je bitno u zemljama poput Kine, gdje vlada redovito blokira VPN veze. Kada omogućite GhostBear način rada, nadzorne agencije uopće ne znaju da upotrebljavate VPN.

Postoji Chrome proširenje pod nazivom TunnelBear Blocker blokira oglase, tragače i Flash. To ipak nije ugrađeno u aplikaciju, pa ćete je morati odvojeno preuzeti.

TunnelBear-a Uvijek uključen pokreće aplikaciju i povezuje vas s najboljim dostupnim VPN serverom čim pokrenete uređaj, tako da nikad niste zaštićeni. Budni način rada u osnovi je prekidač za zaustavljanje koji sprečava curenje podataka u rijetkom slučaju kada vam VPN veza padne.

Možete upotrijebiti njegovu postavku Najbliži tunel za automatski se povezati s najbržim poslužiteljem na temelju vaše lokacije. Prikladno je za osnovnu zaštitu dok pregledavate, ali nije korisno ako pokušavate zaobići geoblock.

TunnelBear ne može pristupiti uslugama streaminga kao što su Netflix, Hulu ili BBC iPlayer. Ipak, uspio sam ga koristiti za deblokiranje videozapisa s ograničenim YouTubeom i dodataka Kodi.

Niste sigurni da je TunnelBear za vas? Saznajte više o značajkama u cjelovitom pregledu dobavljača. 

Započnite s TunnelBear odmah!

4. ZenMate

Zenmate-uređaji-Novi

 • Neograničeno besplatni podaci
 • 128-bitna enkripcija
 • Četiri lokacije poslužitelja
 • Radi s: Netflix US, HBO GO, Hulu i Amazon Prime Video
 • Kompatibilno je s: Chrome, Firefox i Opera

Besplatna verzija ZenMate-a nudi neograničene besplatne podatke, ali dostupna je samo kao proširenje za preglednik Proširenja su lagana i jednostavna za korištenje, ali samo štite promet vašeg preglednika. Podaci iz aplikacija i drugih programa nisu šifrirani.

Proširenja preglednika koriste 128-bitnu enkripciju. Iako je niži od 256-bitnog, on je i dalje dovoljno jak da zaštiti vaše osobne podatke. ZenMate ne bilježi vašu aktivnost pregledavanja, ili.

Može deblokirati streaming servise, uključujući Netflix US i Hulu. Ali, brzina vaše veze ograničena je na 2Mbps. Minimalna brzina potrebna za strujanje Netflixa u standardnoj definiciji je 3Mbps. Bio sam još uvijek u stanju tijekom struje, ali ograničenje brzine uzrokovalo je tampon i smanjilo kvalitetu mog videa. 

Imate pristup poslužitelji u Njemačkoj, Hong Kongu, Rumunjskoj i SAD-u. Budući da možete pristupiti samo geoblokiranom sadržaju koji je dostupan u tim zemljama, ne možete strujati BBC iPlayer.

ZenMate ima sjedište u Njemačkoj, čiji je član Savez 14 očiju. Ali to nije previše zabrinjavajuće jer ZenMate ne bilježi nijedan vaš podatak. Čak i ako je saveznička vlada zatražila podatke o vama, ZenMate im ne bi imao što dati.

Kada se prvi put registrirate za besplatni račun ZenMate, dobit ćete 7-dnevno besplatno probno razdoblje njegove premium usluge. Ovo nije pretplata, a kad istekne probno razdoblje, neće vas naplatiti.

Ne postoji razgovor uživo, ali možete se obratiti korisničkoj podršci putem obrasca za kontakt na njegovoj web stranici. Kad sam stigao, dobio sam odgovor u roku od 24 sata.

Žele saznati više o ZenMate-u? Pogledajte kako je izdržalo opsežno testiranje u našoj recenziji ZenMate.

Započnite s ZenMate-om odmah!

5. ProtonVPN

protonvpn uređaji

 • Neograničeno besplatni podaci i propusnost
 • IKEv2 / IPSec i OpenVPN protokoli
 • Poslužitelji u Japanu, Nizozemskoj i SAD-u
 • Radi s: YouTube, Kodi, Netflix i Hulu
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, Android, iOS i Linux

ProtonVPN vam daje neograničene besplatne podatke i propusnost. Ne bilježi nijednu vašu aktivnost pregledavanja i nudi savršenu tajnu prema naprijed.

Savršena tajna naprijed osigurava vam novi privremeni ključ za enkripciju za svaku sesiju. To znači da, čak i ako haker kompromitira jedan od vaših ključeva za šifriranje, ostatak sjednica je siguran.

Također koristi 256-bitna AES enkripcija, DNS zaštita od curenja i automatski prekidač. Sjedište je u Švicarskoj, izvan Nadležnost 5/9/14-Oči.

Aplikacija Uvijek uključeno uspostavlja VPN vezu čim se laptop pokrene, tako da ste uvijek zaštićeni.

ProtonVPN ne poslužuje vas oglase, ali nema ugrađenog blokatora. I dalje ćete vidjeti oglase trećih strana tijekom pregledavanja i strujanja.

Uspio sam strujati Netflix i Hulu u standardnoj definiciji s minimalnim puferiranjem. Budući da ProtonVPN ima besplatne servere samo u Japanu, Nizozemskoj i SAD-u, morate nadograditi na premium kako biste pristupili poslužiteljima u Velikoj Britaniji i drugim lokacijama. Besplatni poslužitelji podržavaju P2P veze. 

Ograničeni izbor poslužitelja uzrokuje zagušenja mreže tijekom vršnih vremena. S toliko besplatnih korisnika spojenih na samo tri poslužitelja, poslužitelji se preopterećuju i usporavaju. Otkrio sam da je, tijekom sporih razdoblja, još uvijek dovoljno brzo da provjerim svoje e-mailove i Facebook, ali nisam mogao učitati videozapis s YouTubea dok se zastoji ne smanje. 

Na web stranici postoji opsežna baza znanja. Ako tamo ne možete pronaći odgovor na svoje pitanje, možete se obratiti korisničkoj službi putem sustava za prodaju ulaznica u centru za pomoć.

Više o značajkama ProtonVPN-a možete pročitati u našem opsežnom pregledu.

Započnite s ProtonVPN odmah!

6. PrivateVPN

PrivateVPN uređaji

 • 7-dnevno besplatno probno razdoblje s neograničenim podacima
 • OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 / IPSec protokoli
 • IPv6 zaštita od propuštanja
 • Radi s: Netflix, BBCiPlayer, YouTube i Kodi
 • Kompatibilno sa: Windows, Mac, iOS, Android

PrivateVPN vam daje neograničena količina podataka, brzina i propusnost tijekom 7-dnevnog besplatnog suđenja. Možete povezati i do šest svojih uređaja s jednim računom.

Uz to čuva vaše podatke vojni stupanj šifriranja i sigurne VPN protokole, poput OpenVPN, PPTP, L2TP i IKEv2 / IPSec. PrivateVPN-a IPv6 zaštita od propuštanja čuva vašu IP adresu skrivenom, tako da ne morate brinuti da će druge aplikacije propustiti vašu lokaciju.

PrivateVPN ima sjedište u Švedskoj, koja je dio Saveza 14 oka. Ali ne morate brinuti, jer PrivateVPN drži strogu politiku nepojavljivanja. Nema podataka o vašoj aktivnosti pregledavanja koja je procurila.

Imate pristup 150+ brzi poslužitelji u 60 zemalja. Može deblokirati najpopularnije servise za streaming, uključujući Netflix US i BBC iPlayer. Također možete koristite PrivateVPN da biste zaobišli sjajni vatrozid Kine pomoću L2TP protokola.

Ako naiđete na probleme i obratite se podršci, razgovarat ćete izravno s programerima, tako da ćete uvijek dobiti odgovor kojem možete vjerovati.

Želite saznati više o PrivateVPN? Pročitajte rezultate ispitivanja testa u našoj recenziji. 

Započnite s PrivateVPN odmah!

7. Opera VPN

slika opernog uređaja

 • Neograničeno besplatni podaci i propusnost
 • Poslužitelji u tri regije
 • Nije potrebna registracija
 • Radi s: YouTube i Kodi
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, Linux i Android

Opera VPN je besplatno proširenje preglednika za Opera i OperaGX. Daje vam neograničen broj podataka i propusnost, ali poslužitelji su ograničeni na Aziju, Europu i Ameriku. Ne možete odabrati poslužitelj iz određenog područja unutar ovih regija, tako da je teško zaobići geoblokove s Opera VPN-om..

Budući da je to proširenje za preglednik, Opera VPN štiti samo vaš promet iz Opere. Nije dostupna za bilo koji drugi preglednik.

Koristi 256-bitnu enkripciju i drži strogu politiku no-log. Otkrio sam tijekom testa da su poslužitelji Opere VPN spori. Uspio sam pogledati YouTube videozapis u slaboj razlučivosti, ali doživio sam dosta slaganja. Ne može deblokirati Netflix ili bilo koje druge usluge struje.

Na glavnom web mjestu Opera nalazi se kratki odjeljak s VPN-ovima, ali podrška za proširenje preglednika nije dostupna.

Možete saznati više o prednostima i nedostacima korištenja Opera VPN-a od čitajući detaljni pregled mojeg kolege. 

Započnite s OperaVPN odmah!

8. skrivati.me

windows hid.me

 • 2 GB besplatnih podataka mjesečno
 • Automatska sklopka za isključivanje i 256-bitna enkripcija
 • Split tuneliranje
 • Radi s: Hulu, Netflix, HBO Go, Spotify i Amazon Prime Video
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, iOS, Android, Amazon Fire OS, Windows Phone, Linux, Blackberry, Chrome, Firefox, usmjerivačima i NAS

Svakog mjeseca sa hid.meom dobijate 2 GB besplatnih podataka. Dovoljno je provjeriti svoju e-poštu i ažurirati Facebook ili strujati u standardnoj definiciji oko dva sata.

Možeš pristupite pet lokacija poslužitelja sa svojim besplatnim planom, ali možete zaštititi samo jedan uređaj po računu. hid.me nije prikladan ako želite povezati cijelo kućanstvo odjednom.

Koristi premium sigurnosne značajke, uključujući 256-bitna enkripcija, IP zaštita od curenja i automatski prekidač. Također ne bilježi nikakve vaše podatke.

Možete koristiti značajka podijeljenog tunela da biste prilagodili koji promet prolazi kroz vašu VPN i koji koristi vašu lokalnu IP adresu. Samo nekoliko premium VPN-ova nudi podijeljeno tuneliranje, a rijetko ih je vidjeti i u besplatnom VPN-u.

Može deblokirati Netflix US, Amazon Prime Video i Hulu. Također podržava bujicu. To ne gasi brzinu vaše veze, što znači da možete bujati i strujati bez zastoja.

Više informacija o hid.me potražite u našem stručnom pregledu.

Započnite s hid.me odmah!

9. Ubrzajte

Top 10 najboljih besplatnih VPN-ova za prijenosna računala u 2020. godini

 • 2 GB besplatnih podataka mjesečno
 • Podržava P2P veze
 • 200+ poslužitelja u 50 zemalja
 • Radi s: YouTube, HBO GO i Kodi
 • Kompatibilno sa: Windows, macOS, Linux, iOS i Android

Speedify vam pruža 2 GB besplatnih podataka svakog mjeseca. Ne trebate se prijavljivati ​​ili davati osjetljive podatke i možete pristupiti 200+ poslužiteljima u 50 zemalja.

Iako ima poslužitelje SAD-a i Velike Britanije, ne može deblokirati Netflix, Hulu ili BBC iPlayer. Bio sam u mogućnosti pristupiti HBO GO, YouTubeu i Kodiju tijekom svojih testova.

Koristi AES 128-GCM enkripciju. Nije snažno poput 256-bitnog, ali je još uvijek vrlo sigurno. Ne bilježi vašu aktivnost pregledavanja, a nudi i DNS zaštitu od propuštanja.

Ubrzajte ponude značajka povezivanja kanala koja tvrdi da povećavaju brzinu i pouzdanost vaše veze kombiniranjem Wi-Fi, mobilnih i Ethernet veza. Međutim, tijekom testa sam utvrdio da vezivanje kanala nije pomoglo. Moja je veza bila spora čak i uz omogućeno ovu značajku. 

Također je važno to imati na umu vezanje kanala koristi dvostruko više podataka. Dakle, ako imate ograničeni podatkovni plan s mobitelom ili Wi-Fi uređajem, trebali biste ga isključiti.

Želite znati više o Speedifyju? Provjerite kako se uspoređuje s drugim uslugama s najviše ocjene u našoj recenziji. 

Započnite s ubrzavanjem odmah!

10. Betternet

betternet chromebook

 • 500MB besplatnih podataka dnevno
 • Šifriranje vojnog stupnja
 • Radi s: YouTube i Kodi
 • Kompatibilno je sa: Mac, Windows, iOS, Android i Chrome

Betternetov besplatni plan koji podržava oglase uključuje sigurnost na vojnoj razini i 500MB podataka dnevno. To je dovoljno za pregledavanje oko osam sati ili strujanje 30 minuta. Nažalost, Betternet ne može deblokirati usluge strujanja poput Netflixa, ali uspio sam gledati YouTube i Kodi u standardnoj definiciji.

Koristi 256-bitnu enkripciju, ali nema automatskog prekidača za ubijanje. Njegov protokol Catapult Hydra dizajniran je tako da maksimizira vašu brzinu veze.

Sjedište Betterneta je u SAD-u Nadležnost 5/9/14-Oči. Kad sam provjerio njezinu politiku privatnosti, ustanovio sam to ne bilježi vašu aktivnost pregledavanja, ali čuva neke zapise o vašoj vezi, uključujući podatke o uređaju i mreži. On prikuplja i šifrira vašu stvarnu IP adresu, ali briše te podatke nakon prekida veze.

Postoji opsežan odjeljak s FAQ-om koji može odgovoriti na gotovo svako pitanje. Možete se obratiti i službi za korisnike putem kontakt obrasca na njegovoj web stranici.

Pogledajte naš temeljni pregled Betterneta da biste saznali više o njegovim sigurnosnim značajkama. 

Započnite s Betternet odmah!

Pitanja i odgovori

Zašto je šifriranje važno za korisnike prijenosnih računala?

Ako pregledavate Internet bez VPN-a, svatko može špijunirati vašu aktivnost pregledavanja. To uključuje sve poruke koje šaljete i sve lozinke koje unesete na web stranice

Šifriranje zaključava vaš internetski promet tako da mu hakeri i špijuni ne mogu pristupiti. Ako haker presreće vašu vezu i vaši su podaci šifrirani, umjesto serije vaših osobnih podataka vidjet će niz slučajnih slova i brojeva.

Korisnici prijenosnih računala suočavaju se s jedinstvenim rizikom jer koriste javne wi-fi mreže. Svatko može upravljati javnom wi-fi mrežom, uključujući kibernetičke kriminalce. Možete se povezati s opasnom mrežom bez ikakvog saznanja, stoga je ključno da vaši osobni podaci budu šifrirani.

Jesu li VPN-ovi legalni?

Da. VPN-ovi potpuno su legalni u većini zemalja. Samo nekoliko regija ograničava ili zabranjuje upotrebu VPN-a.

Ali ne brinite, niti jedan turist nikada nije uhićen za korištenje VPN-a dok je bio na odmoru.

Koji su rizici upotrebe besplatnog VPN-a na prijenosnom računalu?

Teško sam pronašao deset sigurnih besplatnih VPN-ova za ovaj popis. Većina usluga koje sam testirao koristi slabu enkripciju, bilježi podatke korisnika ili ima aplikacije koje ne rade.

Otkrio sam da većina besplatnih VPN-ova siječe kutove kada su u pitanju sigurnosne značajke. Korištenjem manje sigurnog VPN-a, svoje osobne podatke stavljate u opasnost. To uključuje vaše lozinke za bankarstvo, podatke o kreditnoj kartici i prijave.

Sažetak

Pronalazak doista besplatnog VPN-a gotovo je nemoguće. Čak i najbolje besplatne usluge ograničavaju podatke, brzinu i strujanje. Neki čak ograničavaju sigurnosne značajke, tako da nikad ne znate jesu li vaši podaci stvarno sigurni.

To je nešto o čemu ne biste trebali brinuti ako koristite vrhunski VPN. Većina premium usluga, poput NordVPN, nudite besplatna suđenja i garancije povrata novca kako biste ih mogli besplatno testirati. Nema potrebe riskirati sigurnost ili se ograničiti besplatnim VPN-om.

Možete saznati više o VPN-ovima za ostale uređaje u vodiču mog kolege najbolji VPN-ovi za više vezaIli uštedite nešto novca na vrhunskoj usluzi pomoću naše ponude i kuponi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me