Сравнение на IPVanish срещу NordVPN – кое е най-доброто за вас през 2020 г.?


IPVanish и NordVPN са две известни VPN услуги, които са спечелили своето място в най-добрите ни цялостни VPN класации. Всеки от тях твърди, че е бърз, гъвкав и сигурен - но кой ще излезе победител в сравнение с глава?

Ако сте тук, вероятно се питате точно това. Радваме се да отговорим на този въпрос за вас - се придържаме, докато поставяме IPVanish и NordVPN един срещу друг в битка в няколко важни категории.

За да намерите всичко, което трябва да знаете за тези популярни VPN, вижте нашите подробности Преглед на IPVanish и Преглед NordVPN.

Съдържание

 1. Streaming
 2. Torrenting
 3. цена
 4. Лесно използване
 5. Съвместимост
 6. скорост
 7. Сървъри и мрежа
 8. Поверителност и сигурност
 9. Окончателна присъда

IPVanish срещу NordVPN - Категориите

За това сравнение подбрахме осем VPN аспекта на „make-or break“.

Ще започнем с поточно и torrenting категории, за да намерите кой VPN е по-добър в заобикалянето на регионалните ограничения и изтеглянето на торенти.

След това ще разгледаме цена, лекота на използване, и съвместимост. Тук ще сравним ценовите точки на IPVanish и NordVPN, удобството за потребителя и цялостната поддръжка на платформата.

Също така проведохме щателни тестове за скорост, за да намерим по-бързия VPN между двете. Крайните резултати ще намерите в скорост категория.

И накрая, ще разгледаме сървърни мрежи, поверителност, и сигурност. И двете VPN се гордеят с хиляди сървъри и безпроблемно криптиране, тези категории определено ще бъдат оспорени.

Близо повикване или убедителна победа? Предстои да разберем - нека видим кой VPN излиза отгоре!

1. Поток

В днешната ера на географските ограничения надеждният достъп до любимото ви съдържание е задължителен за много потребители на VPN.

NordVPN е един от най-добрите избори за стрийминг, ако не и най-добрият. Печели перфектен резултат в нашите подробни тестове на Netflix, управление за заобикаляне на блоковете за НАС Netflix, Великобритания, Канада, Франция, Япония, и дори Бразилия.

Други популярни потоци, които можете да гледате свободно с NordVPN, включват BBC, Hulu, HBO GO, Amazon Prime Video и списъкът продължава. Може ли IPVanish да се конкурира с този дълъг списък?

за съжаление не. Докато американският каталог на Netflix трябва да работи на няколко IPVanish сървъра, общият потенциал за деблокиране е доста нисък при този VPN. По време на нашите тестове не можахме да имаме достъп до твърде много потоци - BBC беше извън границите и Hulu, Amazon Prime Video и HBO GO.

Потокът с VPN е постоянно променящ се пейзаж и не казваме нито VPN никога работи - но въз основа на резултатите IPVanish не е в състояние да предостави постоянен достъп до най-добрите сайтове там. От друга страна, NordVPN има звездно представяне в тази категория. Каква е причината за това?

Просто казано, NordVPN влага допълнителни усилия за безпроблемно стрийминг. Между 5100+ сървъри и на автоматична функция за SmartPlay DNS, този доставчик разполага с технологията и гъвкавостта, от която се нуждаете, за да гледате почти всичко отвсякъде.

В сравнение с това, IPVanish всъщност не предлага сървъри или функции, ориентирани към поточно предаване и има по-малка мрежа, с която да си играете. 1300+ сървъра не е лошо число, но с повечето от тях вече блокирани от популярни потоци, можете да видите защо IPVanish се бори в тази категория.

Победител в стрийминг: NordVPN

IPVanish не трябва да е първият ви избор за стрийминг - казахме, че САЩ Netflix все още са в обсега на тази VPN. За лесен достъп до любимото ви съдържание, NordVPN е по-добрият (и по-евтин) избор.

Опитайте поточно с NordVPN!

2. Торент

Докато и IPVanish и NordVPN поддържат P2P трафик, има голяма разлика в начина, по който двамата подхождат към това.

IPVanish няма специален профил на торент, вместо това позволява P2P връзки на всички сървъри. Това прави нещата малко по-лесни, тъй като сигурните сеанси на торенти изискват просто да свържете VPN, както обикновено.

NordVPN върви по обратния маршрут, с отделен раздел P2P където можете да изберете сървъри, оптимизирани за торенти. Най-добрата част - получавате над 4 400 от тях, което е много повече от целия списък на сървъри на IPVanish.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

За допълнителни функции, и двете VPN предоставят SOCKS5 прокси сървъри която може да бъде настроена с вашия торент клиент. Тези прокси сървъри обикновено са по-бързи, тъй като не се забавят чрез криптиране - но има допълнителен защитен слой благодарение на усъвършенстваната автентификация. Пренасочването на порт не се поддържа от нито една VPN.

Един недостатък на IPVanish е политиката на DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Като базиран в САЩ VPN, той трябва да вземе сериозно нарушение на авторските права и да действа върху известията на DMCA.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

Границите между легални и незаконни торентендове често са размити и лесно се злоупотребяват от троловете за авторски права, които за съжаление се разрастват в САЩ. По този начин използването на IPVanish за торент може да доведе до главоболие и дори спиране на акаунта, ако не сте внимателни.

Базираното в Панама NordVPN има голямо предимство в това отношение, тъй като не е необходимо да отговаря на исканията на DMCA.

Победител в Torrenting: NordVPN

И двете VPN правят торентирането бързо и лесно както за начинаещи, така и за експерти. Въпреки това, NordVPN има ръба със своя специализиран профил на торента и поддръжка на P2P. IPVanish се представя много добре, но правните проблеми могат (на теория) да изключат потребителите на BitTorrent, дори ако не са погрешни.

Опитайте Torrenting с NordVPN!

3. Разходи

Съотношение цена / качество е важен аспект при избора на следващия ви VPN. И IPVanish и NordVPN могат да предложат много неща, но кой от тях има по-добра цена?

Както обикновено при цените на VPN, няма да намерите сделка, ако търсите месечен абонамент. И двамата претенденти са еднакво скъпи тук, но IPVanish е малко по-лек на вашия портфейл благодарение на добавената отстъпка (обикновено около 15%).

Нещата се променят с по-дълги планове. Едногодишният план на NordVPN е с 41% по-евтин от това, което плащате месечно, и двугодишен абонамент ще обръсне 58% от крайната цена. IPVanish има подобна сделка в годишния си план (в момента отстъпка 46%), но това е най-доброто, което ще получите.

междувременно, можете да се възползвате от отличното тригодишно предложение на NordVPN със 70% отстъпка - просто използвайте нашия специален код на талон! С толкова много, вие по принцип получавате един от водещите VPN мрежи на пазара за смяна на джобовете.

Все пак не всеки иска VPN за супер дълги периоди от време. Ако искате средно ниво между месец и година, IPVanish има тримесечен план при 25% отстъпка - не най-добрата сделка, която можете да получите, но малко по-гъвкава от годишната алтернатива.

Победител в цената: NordVPN

С редовни големи отстъпки от по-дългите си планове NordVPN е услугата, която купувате, ако планирате да използвате VPN за известно време. Като цяло IPVanish е по-скъп и предлага по-ниска стойност за стрийминг, но тримесечният абонамент може да бъде решение за някои.

Опитайте NordVPN!

4. Лесна употреба

Тъй като две от най-добрите първокласни VPN мрежи, IPVanish и NordVPN са фокусирани върху предоставянето на потребителите лесно и безпроблемно време. Но кой върши по-добра работа тук?

И двата VPN предлагат стилен, но функционален дизайн. Изборът на сървъри е лесен благодарение на меню за бързо свързване - IPVanish също ви дава няколко падащи списъка ако искате конкретна държава или град.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

NordVPN предлага подобна полезност, но получавате a списък на компактен сървър от лявата страна на приложението също.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

От списъка, можете бързо да изберете най-бързия сървър (определя се от приложението) или изберете ръчно. Можете също така да избегнете пренаселените сървъри благодарение на допълнителната информация за зареждане на сървъра.

Списъкът на сървърите за IPVanish е в отделен раздел, но идва с някои много полезни филтри. Те ви позволяват да сортиране на сървъри по държава, време за реакция, натоварване на сървъра, и любими.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

И двата VPN ви отвеждат в менюто с настройки само с едно щракване. Списъкът на NordVPN е малко по-дълъг, тъй като има повече функции за да активирате или деактивирате.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

IPVanish има два отделни менюта за общи и настройки на връзката. Общият брой опции обаче не е толкова голям, което прави този VPN малко по-основен в този отдел.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

накрая, и двете VPN предоставят OpenVPN конфигурационни файлове на своите уебсайтове, ако предпочитате да изпълните персонализирана настройка с интерфейс на трета страна.

Победител за лесна употреба: NordVPN

Няма да останете разочаровани от нито един VPN, когато става дума за лекота на използване. И двете са прости, стабилни и доста за гледане, но NordVPN предлага по-мек интерфейс с много страхотни настройки.

Опитайте NordVPN!

5. Съвместимост

IPVanish и NordVPN могат да бъдат инсталирани в широк спектър от платформи. С отлични приложения за всички основни платформи и множество опции за ръчни настройки, ще трябва да разгледаме по-отблизо, за да намерим победителя тук.

Windows

Ако приложението ви за VPN за Windows ви създава проблеми, вероятно не си струва. За щастие нито един доставчик в това сравнение не пуска топката тук.

Поддръжката на Windows започва от Windows 7 и за IPVanish и NordVPN. въпреки това, NordVPN има леко предимство за по-старите версии, позволявайки ръчна конфигурация на XP и Vista. IPVanish не.

Mac

Съвместимостта на Mac е равна между IPVanish и NordVPN. За да използвате приложенията им, трябва поне версията на Yosemite (10.10).

андроид

И двете VPN предлагат специално приложение за различни версии на Android. IPVanish е малко по-добър, стигайки до версия 4.0.3, така че може да е по-добрият избор, ако имате по-старо устройство с Android.

IOS

Вашето устройство с iOS се нуждае от поне версия 9.0 да стартирате приложенията на VPN. Поредното равенство!

Linux

И двете VPN могат да работят на Linux, но те са фокусирани около различни дистрибуции. Изберете IPVanish, ако използвате Ubuntu; NordVPN е подходящ за потребители на Debian. Като цяло поддръжката на Linux е доста ограничена между тези две услуги.

Маршрутизаторите

И двата VPN имат страхотни уроци за DD-WRT и Tomato рутери, но NordVPN предлага поддръжка за няколко допълнителни прошивки. Тези ръководства могат да бъдат много полезни, ако се интересувате самостоятелно да настроите VPN рутер.

Предварително конфигурираните рутери с който и да е VPN са достъпни и на уебсайтове на трети страни.

Други платформи

IPVanish работи на следните допълнителни платформи:

 • Chromebook
 • Windows Phone

NordVPN поддържа следните допълнителни платформи:

 • Разширения на браузъра (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • къпина
 • Коди
 • Медийни и игрови конзоли (чрез рутер)
 • Интелигентни телевизори (чрез рутер)

Победител за съвместимост: NordVPN

Докато софтуерът ви не е прекалено остарял, няма да имате проблеми с никоя от услугите. NordVPN поддържа повече платформи и също има разширения за браузъри, което го прави по-универсалния избор в тази категория.

Опитайте NordVPN!

6. Скорост

Шифроването ви държи в безопасност онлайн, но това също отнема от вашата скорост. Ето защо е важно да имате постоянно бърз VPN.

Скоростите на VPN могат да варират значително в зависимост от избрания от вас сървър. Какво още, нещата могат да станат непоносимо бавни, ако добавите разстояние към уравнението.

IPVanish и NordVPN бързи ли са или са мудни? И кой от тях се представя по-добре? Тествахме сървъри в 10 места по света за да намерите отговорите на тези важни въпроси.

Тестовете ни бяха проведени от Източна Европа. За справка, ето нашите скорости за изтегляне и качване без VPN:

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

По-долу можете да видите как IPVanish и NordVPN вкараха.

Сървър Скорост на изтегляне (Mbps) Скорост на качване (Mbps)
IPVanish NordVPN IPVanish NordVPN
Автоматично (най-близко) 69.54 70.05 32.63 32.61
Румъния 64.38 55.90 30.81 34.15
Германия 69.33 63.95 30.90 34.53
Великобритания 68.25 53.72 35.67 24.44
Португалия 50.54 33.93 24.13 30.00
Израел 53.14 34.52 31.09 11.62
Съединени щати (Ню Йорк) 43.44 54.35 22.91 27.61
САЩ (Лос Анджелис) 21.39 51.12 15.21 7.77
Япония 0.53 28.09 1.16 2.02
Австралия 10.67 24.56 0.35 1.97

Крайните резултати определено са впечатляващи. И двата VPN бяха сериозно бързи в Европа - IPVanish има малко по-добри скорости на изтегляне, докато NordVPN е водеща при качването. Като цяло разликите са незначителни.

IPVanish също взема убедителна победа на сървъра на Израел, но нещата се обръщат към по-лошо след това. NordVPN има по-добри резултати както на американските сървъри, така и доминира в тестовете за Япония и Австралия.

Основното извличане - NordVPN се представя много по-добре от IPVanish на отдалечени сървъри. Успяхме да постигнем отлична скорост с този VPN, въпреки че тестовото ни местоположение беше на хиляди километри.

Все пак IPVanish не е твърде разочароващо, с изключение на японския сървър. Опитахме да превключваме сървъри и да тестваме по различно време, но връзката остана ужасно бавна на това място. Лош късмет или лоши сървъри? Така или иначе IPVanish не беше толкова последователен като NordVPN.

Победител за скорост: NordVPN

NordVPN се откроява с невероятна скорост на сървъри близо и далеч. Европейските сървъри на IPVanish пламнаха чрез нашите тестове, но този VPN стана все по-малко ефективен с разстояние.

Опитайте NordVPN!

7. Сървъри и мрежа

Хиляди сървъри и глобално покритие са страхотна новина, ако се нуждаете от вашия VPN, за да бъдете гъвкави. В това сравнение трябва да се направи сериозен случай за двата VPN, но един от тях е ясният победител тук.

NordVPN предоставя близо до 4600 стандартни сървъра, от които 4 400 поддържат P2P. В допълнение, вие получавате 460+ Замразени сървъри, 30 Double Double VPN сървъри, 3 Onion over-VPN сървъри, и 70+ със специални IP адреси, довеждане на общия брой до огромни 5100+ сървъра в 60 страни.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

Не много доставчици разполагат с ресурси да победят този пакет. Американският списък на NordVPN е особено впечатляващ - с 1750+ налични сървъри в този регион не е чудно, че този VPN е един от най-добрите варианти за достъп до американско съдържание.

Обикновено ние даваме похвала на IPVanish за неговата мрежа с приличен размер.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

Но в сравнение с NordVPN, можете да видите как 1300 сървъра в 50 страни изведнъж не ми се струва голяма работа. Освен това в IPVanish липсват специалните категории, които можете да намерите в сървърния списък на NordVPN.

Все пак трябва да дадем реквизит за цялостното покритие. IPVanish е наравно с NordVPN, поне тук.

Победител за сървъри и мрежа: NordVPN

NordVPN има една от най-задълбочените сървърни мрежи на пазара и това показва. IPVanish е приличен сам по себе си, но прави крачка назад в това сравнение.

Опитайте NordVPN!

8. Поверителност и сигурност

На повърхността и двете VPN приемат сигурността и поверителността много сериозно. Шифроването е на мястото, а в политиките за поверителност е обещано регистриране на нулеви данни.

Отново ще трябва да се задълбочим, за да открием кой VPN взема печалбата.

Политика за регистрация

NordVPN има явно предимство по отношение на юрисдикцията. Регистрирано е в Панама - сигурно убежище без драконовски закони за запазване на данни. Това позволява NordVPN да гарантира политика без регистрация.

Има още нещо - Панама не е част от 5/9/14-Съюзи за наблюдение на очите, което предпазва потребителите от потенциално правителство шпиониране. За съжаление това не е така с базирания в САЩ IPVanish.

Това не трябва да е голям проблем, нали? В крайна сметка IPVanish също работи при стриктна политика за нулева регистрация - но записът му не е чист.

Още през 2016 г. IPVanish предаде чувствителни потребителски данни на Министерството на вътрешната сигурност. Информацията се оказа много полезна при разследване на насилие над деца и порнография, което продължаваше по това време. Правосъдието наистина беше обслужено, но в крайна сметка IPVanish се излъга за искането си за нулева регистрация. Излишно е да казвам, че хората не бяха доволни.

Добрата новина е, че StackPath (новият собственик на IPVanish от 2017 г.) въведе някои много необходими промени в услугата и днес този VPN трябва да предлага истински непокътнат личен живот. Тази гаранция все още не е тествана.

Шифроване и протоколи

И двете VPN реализират криптиране AES-256, което е чудесна новина за тези, които се занимават със сигурността. 256-битовото криптиране се счита за изключително силно и практически нечупливо.

NordVPN прави допълнителна стъпка чрез добавяне Перфектна тайна за напред към сместа. Накратко, това означава, че вашите VPN сесии са още по-сигурни с динамични кодове за криптиране вместо статични.

Протоколът OpenVPN се използва активно и от двете услуги. Като стандарт за индустрията можете да намерите собствена поддръжка за нея в приложенията за Windows, Mac и Android. IKEv2 / IPSec също е на разположение.

В допълнение към OpenVPN и IKEv2 / IPSec, IPVanish работи с PPTP и L2TP / IPSec.

Функции за сигурност

NordVPN има цял арсенал от функции за сигурност. Най- собственият пакет CyberSec осигурява блокиране на реклами и защита срещу злонамерен софтуер. Вие също получавате два различни ключа за убийство и персонализирани настройки на DNS, с възможност да използвате предпочитания от вас DNS или тези, предоставени от NordVPN. Двойни VPN сървъри са включени и.

IPVanish не изостава много, но не предлага същото ниво на дълбочина. Превключвателят за убийство е там, но получавате само един за цялата си връзка - NordVPN има втори за конкретни приложения. Най- DNS защита от теч също е основен в сравнение с предлагането на NordVPN, тъй като не можете да въведете вашите собствени DNS настройки.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

Отдолу, IPVanish ви позволява лесно да превключвате номера на порта на OpenVPN, и има обфуксация функция. Често е необходим допълнителен стелт в страни с тежка цензура в Интернет - въпреки това, имайте предвид, че IPVanish в момента е блокиран в Китай.

Ако искате VPN, който също работи в Китай, NordVPN е идеалният избор. Подобно на IPVanish, той предлага и допълнително затъмняване - но тук получавате стотици специални сървъри.

Сравнение на IPVanish срещу NordVPN - кое е най-доброто за вас през 2020 г.?

Тази разширена настройка трябва да се използва само когато ви е необходима, тъй като стандартните сървъри няма да бъдат достъпни по време на Замразения режим.

Победител за сигурност и поверителност: NordVPN

IPVanish има стабилно криптиране и множество функции за защита, но юрисдикцията на САЩ може да е проблем за неприкосновеността на личния живот. NordVPN излиза напред във всеки аспект на тази категория, като печели убедителна победа.

Опитайте NordVPN!

9. Окончателна присъда

Чиста почистване на NordVPN - IPVanish води прилична битка, но изостава във всяко от осемте ни сравнения. Независимо какво търсите, NordVPN вероятно ще свърши по-добра работа от конкурента си.

NordVPN има значителна преднина за стрийминг, с масивна сървърна мрежа и постоянно високи скорости. Освен това не оставя никакви съмнения по отношение на личния живот и сигурността - нещо, което IPVanish не успява да постигне.

Трудно е някой доставчик да се изправи срещу NordVPN. IPVanish не е непременно лоша услуга - той е бърз, излъскан и може да предложи много. Като цяло, чудесна алтернатива за разглеждане, ако не се интересувате твърде много от стрийминга.

Но долната линия е ясна. NordVPN доказва по-голямото и по-добро обслужване в това сравнение, като ви дава много повече стойност за парите си.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me