Routere VPN: Ce sunt și cum se instalează unul (în timp record)


Configurarea routerului cu o VPN nu este atât de complicată cum credeți. Daca vrei protecție fără probleme pentru o întreagă rețea de dispozitive conectate, merită absolut efortul.

Indiferent dacă este casa, biroul sau afacerea dvs., un router VPN poate aduce multe beneficii ale unei conexiuni VPN cât mai mulți utilizatori doriți.

Din criptare puternică și sigură și deblocare simplă Netflix la accesarea unor mari oferte regionale și chiar îmbunătățind viteza dvs. de internet, potențialul este nesfârșit - iar partea cea mai bună este că puteți împărtăși cu ușurință aceste beneficii.

Dacă utilizați deja un serviciu VPN, probabil știți că puteți face deja toate cele de mai sus prin intermediul aplicațiilor și clienților fără probleme. Deci, care este apelul real al router-urilor VPN și de ce ar trebui să parcurgeți efortul de configurare?

În acest ghid veți găsi răspunsurile la aceste întrebări importante, precum și multe altele. Rămâneți alături de noi, pentru că avem și câteva sugestii VPN grozave care oferă setări simple de router!

Dacă doriți să sari rapid la o secțiune specifică a acestui ghid, nu ezitați să utilizați tabelul de mai jos:

Cuprins

 • De ce ai nevoie (mai) de un router VPN
 • Când să luați în considerare un router VPN
 • Cum să obțineți un router VPN
 • Serviciile VPN Ideale pentru routerul dvs. VPN
 • Concluzie

De ce ai nevoie (mai) de un router VPN

Înainte de a începe, să lămurim un lucru: obiectivul final al unui router VPN este exact același ca atunci când lansați aplicația VPN pentru desktop sau mobil.. Singura diferență majoră este scara.

Ce ne referim la asta? Ei bine, dacă utilizați deja o VPN premium (cum ar fi ExpressVPNor NordVPN), probabil știți cât de ușor este să vă criptați conexiunea și să vă mențineți în siguranță pe internet. Însă acest lucru nu merge decât în ​​ceea ce privește numărul de conexiuni permise de către furnizorul dvs. și numai pentru dispozitivele proprii.

Limitele sunt limite. Router-urile VPN oferă totuși o soluție la această problemă potențială. Există, de asemenea alte avantaje unice să obțineți protecția VPN „direct de la sursă”.

Iată o listă a ceea ce pot face routerele VPN pentru dvs.:

 • Asigurați conexiuni nelimitate.
  Când vă conectați la serverele VPN prin intermediul routerului, puteți utiliza oricâte dispozitive doriți. De asemenea, puteți partaja conexiunea criptată cu prietenii și oaspeții, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la distribuirea contului (care este aproape întotdeauna interzisă în condițiile serviciilor VPN).
 • Permiteți o mai bună flexibilitate a platformei.
  Aveți un Smart TV? Sau poate o consolă de streaming precum Apple TV, Amazon Fire TV sau Chromecast? Din păcate, astfel de dispozitive nu au suport VPN autohton.
  Vestea bună este că încă le poți adăuga pe lista dispozitivelor protejate conectându-le la un router VPN. În timp ce unii furnizori de top oferă servicii specifice pentru aceste platforme (de ex ExpressVPN și DNS-ul MediaStreamer), routerele VPN sunt opțiunea mai bună dacă doriți criptarea, precum și accesul global la emisiunile preferate.
 • Este necesară o singură conectare - pentru totdeauna.
  Adesea, mulți oameni uită să se conecteze la VPN-ul lor sau să-și stabilească clienții pentru a rula automat la pornire.
  După ce configurați un router VPN, nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic - trebuie doar să furnizați datele de autentificare de conectare o singură dată și sunteți toate setate atât timp cât doriți! Dacă utilizați întotdeauna un VPN pe mai multe dispozitive, aceasta este o soluție practică și eficientă.
 • Faceți conexiunea VPN disponibilă 24/7.
  Dacă aveți un server VPN preferat pe care îl utilizați în mod constant, puteți rămâne conectat la acesta tot timpul (cu condiția să fie pornit routerul). Deși acest lucru este ușor realizat cu funcțiile de conectare automată la clienții VPN, routerele VPN oferă un mod și mai ușor, împreună cu celelalte avantaje evidențiate mai sus.

Cu acestea spuse, există și ele unele dezavantaje ale routerelor VPN ar trebui să știți despre:

 • Routerele VPN sunt (în general) costisitoare.
  În cele mai multe cazuri, un router VPN nu reprezintă o investiție mică. Aveți nevoie de caracteristicile și specificațiile potrivite pentru a rula software-ul VPN pe un router și asta înseamnă adesea că dispozitivele de bază nu vor putea face treaba.
  Există modalități de a cheltui mai puțin sau de a vă salva anumite probleme - cum ar fi modernizarea routerului cu un firmware avansat (Dacã este potrivit) sau achiziționarea unui router compatibil VPN dacă aveți deja nevoie de unul nou. Mai multe despre asta în scurt timp.
 • Mai multe dispozitive conectate pot duce la scăderi de performanță.
  Încărcarea serverului este foarte importantă pentru performanța VPN-ului. Dacă alegeți serverele cu atenție, aceasta nu ar trebui să fie o problemă importantă - dar rețineți că, cu cât aveți conexiuni mai mari, cu atât șansele de încetinire a vitezei dvs. de internet sunt mai mari..
  Cel mai mare factor aici este propria dvs. conexiune la internet, însă alegerea serviciului VPN potrivit este, de asemenea, un factor major.
 • Mai puțină flexibilitate a serverului.
  Spuneți că aveți două locații VPN preferate pe care le comutați regulat. Cu clientul dvs. VPN, este o muncă ușoară făcută în doar câteva clicuri, dar un router VPN de obicei nu este la fel de flexibil - veți fi limitat la orice server ați utilizat în configurație și ar trebui să îl schimbați prin interfața routerului dacă doriți ceva diferit.
  Unele routere permit configurarea a mai mult de un singur server, dar ușurința de utilizare nu este la același nivel ca aplicațiile VPN - nu încă, cel puțin.

După cum puteți vedea, există atât argumente pro și contra pentru a obține un router VPN. Există însă câteva situații în care punctele puternice le depășesc puternic pe cele slabe.

Când să luați în considerare un router VPN

După cum am menționat anterior, routerele VPN pot fi o idee grozavă dacă doriți confidențialitate și securitate online la o scară mai mare.

Să aruncăm o privire la prietenul nostru imaginar, Johnny. Johnny are o cafenea hip care atrage sute de clienți dornici în fiecare zi cu băuturile sale nemaipomenite și wi-fi-ul super rapid.

Acum, Johnny nu vrea să se îngrijoreze de hackerii sau hoții de identitate din rețea, și dorește să se asigure că patronii săi sunt siguri online, deoarece acest lucru este bun pentru afaceri.

Deci, Johnny a investit într-un router VPN, care ascunde datele sensibile ale tuturor utilizatorilor conectați și permite vizitatorilor să se bucure de o cafea sau un smoothie delicios, în timp ce navighează departe în pace.

Sara, pe de altă parte, deschide un start-up. Un departament de cibersecuritate este acum în afara bugetului, așa că următorul lucru cel mai bun pentru compania ei nou-născut este un router VPN care va păstra organizația securizată online și va oferi un plus de confidențialitate.

Există mulți Johnnies și Saras în întreaga lume - și poate vă aflați într-o situație foarte similară! Dacă da, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui router VPN pentru locul dvs. social sau pentru mediul de afaceri la scară mică.

Nu dorim să păcălim pe nimeni - deci să fim clar că este posibil să nu aveți nevoie de amploarea și atingerea unui router VPN. Un exemplu este dacă utilizați mai ales un VPN singur. Același lucru se aplică dacă sunteți un utilizator ocazional și lansați VPN-ul aici și acolo.

Merită să remarcăm și asta nu toate serviciile VPN au setările și suportul necesare pentru routere. Dacă utilizați o VPN de bază gratuită, este posibil să nu o puteți rula cu routerul sau, mai rău, s-ar putea să sfârșiți prin ruperea routerului și crearea unei dureri de cap masive pentru tine.

Dacă sunteți serios în legătură cu trecerea la un router VPN (sau pur și simplu doriți un serviciu VPN de cea mai înaltă calitate în jur), vă recomandăm să aruncați o privire la furnizori de lider VPN precum ExpressVPN și NordVPN. Cu toate caracteristicile lor excelente și reduceri mari, vă veți da seama rapid de ce sunt considerați VPN-uri premium - dar veți observa cu greu prețul.

Cum să obțineți un router VPN

De obicei, aveți două opțiuni atunci când vine vorba de routere VPN - fie obținerea unui dispozitiv cu suport VPN încorporat, sau îmbunătățiți propriul dvs. dacă permite asta (cunoscut și sub numele de „intermitent”). Rezultă trei tipuri principale de routere VPN - routere compatibile cu VPN, routere preconfigurate și routere intermitente manual.

Iată o imagine de ansamblu a fiecărui tip, precum și câteva indicatoare utile:

1. routere compatibile cu VPN

Cand: Cumpărați un router mai bun și căutați să economisiți niște bani cu costul timpului de configurare.

De ce: Vrei un router VPN fără să treci intermitent sau să plătești suplimentar pentru configurare.

Ce anume sa cauti: Firmware intuitiv, suport OpenVPN nativ.

Dacă ați decis că este timpul pentru un router nou, dar nu v-ați gândit încă, Obținerea unui dispozitiv cu suport VPN integrat este mișcarea de făcut. Cu firmware-ul care permite deja conexiunile VPN, procesul de configurare se reduce la introducerea pur și simplu a serverului VPN și a informațiilor de autentificare.

În timp ce majoritatea routerelor pregătite pentru VPN au tot ce ai nevoie pentru a funcționa fără probleme împreună cu serviciul VPN, este o idee bună să verificați dublu dacă acceptă protocolul OpenVPN, deoarece este considerată în prezent cea mai sigură opțiune.

Vă recomandăm să alegeți OpenVPN de fiecare dată când utilizați un serviciu VPN, indiferent de platformă - pentru a afla de ce, aruncați o privire la comparația noastră de protocol VPN.

2. Routere VPN pre-configurate

Cand: Cumpărați un router mai bun și căutați cea mai rapidă configurare, cu efort minim - chiar dacă costă suplimentar.

De ce: Vrei să scoți din casă un router pregătit pentru VPN și nu te deranjează să plătești mai mult pentru configurare.

Ce anume sa cauti: Vânzători de reputație.

Routerele pre-configurate sau „pre-fulgerate” sunt cea mai scumpă opțiune pentru un router VPN, dar primiți un dispozitiv complet operațional pentru prețul pe care îl plătiți.

Principalul bonus de acest tip este ușurința de utilizare - deoarece puteți alege, de asemenea, pentru ce serviciu VPN doriți să fie pregătit routerul, practic nu trebuie să faceți altceva decât să alegeți serverul preferat, în măsura în care se instalează.

Cu asta a spus, există câteva dezavantaje destul de mari la routerele VPN pre-fulgerate.

În afară de cât de scumpe sunt, este, de asemenea, greu de găsit varietate în furnizorii de încredere. Vânzătorii precum Flashrouters oferă de-a lungul anilor un serviciu de încredere ferește-te de site-urile înșelătorie.

Un alt dezavantaj este faptul că, de cele mai multe ori, online este singurul mod în care poți obține un router VPN pre-configurat - în funcție de locul în care locuiți, este posibil să nu fie o opțiune rentabilă între costurile de transport și retururi dificile dacă ceva nu este în regulă cu dispozitivul dvs..

3. Routere cu VPN intermitent manual

Cand: Îmbunătățiți routerul actual și căutați cel mai ieftin mod de a-l îmbunătăți.

De ce: Vrei un router VPN, nu ești interesat să cumperi un dispozitiv nou și ești încrezător în abilitățile tale pentru a efectua configurarea.

Ce anume sa cauti: Ghiduri utile, informații de pe routerul dvs. și dacă acceptă un firmware avansat.

Activarea routerului este o sarcină dificilă, care necesită unele cercetări, dar nu este atât de greu sau de riscant pe cât pare. Dacă mai degrabă vă pregătiți router-ul VPN de unul singur, fără a trebui să cheltuiți o avere mică pe unul nou, acesta este calea de urmat.

După cum am menționat, „intermitent” este scurt pentru instalarea firmware-ului avansat pe router. Cele mai populare două tipuri sunt DD-WRT și Roșie - ambele au laturile lor puternice.

Iată un rezumat a ceea ce trebuie să știți despre aceste două piese de firmware. DD-WRT este opțiunea mai versatilă, oferind sprijin pentru 80+ mărci de router - inclusiv modele la nivel de intrare de furnizori precum TP-Link, Tenda și D-Link.

Tomato-ul este compatibil cu o selecție mult mai limitată de routere, dar de obicei funcționează mai bine cu OpenVPN, are caracteristici unice (cum ar fi să permită rularea simultană a două servere VPN) și este considerat pe larg o interfață mai curată decât DD-WRT.

În cele din urmă, alegerea firmware-ului dvs. va depinde de routerul pe care îl aveți. Oricare ar fi cazul, sfatul nostru este să vă asigurați că routerul dvs. este potrivit pentru această sarcină prin verificarea bazei de date DD-WRT și / sau a listelor de routere care acceptă Tomato INAINTE DE începeți procesul de intermitere. În caz contrar, există un mare risc de a vă încurca routerul dincolo de reparații.

Serviciile VPN ideale pentru routerul dvs. VPN

După ce vă familiarizați cu tipurile de routere VPN disponibile, este timpul să discutați despre serviciile VPN cu care sunt asociate.

Alegerea furnizorului VPN potrivit este la fel de importantă ca alegerea unui router adecvat. Efectuarea unei alegeri corecte garantează că veți putea adăuga protecție VPN fără prea multă dificultate, dar asta nu va însemna prea mult dacă VPN în sine are partea sa de probleme..

Cum evitați această problemă? Prin încrederea serviciului VPN potrivit pentru job.

Indiferent de platformă, există câteva criterii pe care doriți să le îndeplinească VPN-ul. Servere rapide și fiabile, și confidențialitate garantată toate sunt la fel de importante.

Întrucât tot traficul dvs. va trece prin combinația de router VPN +, trebuie să vă asigurați că conexiunea este suficient de rapidă pentru a vă acoperi activitatea online de zi cu zi - de la navigare casual la streaming HD, descărcare și jocuri.

Dacă aveți experiență cu ocolirea geoblocurilor, știți, de asemenea, cât de important este varietatea de server veți dori o alegere bună a locațiilor VPN din întreaga lume pentru acces la fluxurile și serviciile dvs. preferate.

în cele din urmă, VPN-ul dvs. trebuie să funcționeze în baza unei politici fără logging dacă vă pasă de confidențialitatea online (indiciu: ar trebui). Performanța este crucială, dar la fel și securitatea - motiv pentru care mulți optează pentru un VPN în primul rând.

Există, de asemenea, funcții VPN specifice routerului, pe care le veți găsi utile. Acestea variază de la tutoriale de configurare aprofundate să te ajut, să firmware personalizat îl puteți descărca de pe site-ul web al furnizorului și îl puteți folosi pentru a bluta ruterul, făcându-l pregătit pentru VPN.

Rețineți că nu toate serviciile VPN sunt ideale pentru a se asocia cu un router. Dacă aveți nevoie de sugestii, consultați următorii furnizori:

1. ExpressVPN

Dispozitive ExpressVPN

ExpressVPNeste un furnizor de frunte, oferind cele mai rapide servere la magazin. Este, de asemenea, prietenos cu confidențialitatea, păstrând jurnalele de utilizator sensibile la zero și deblochează totul Netflix SUA la canalul dvs. local de știri geoblocate.

Un avantaj unic pentru acest serviciu este gama de aplicații VPN personalizate pentru mai multe routere Asus, Linksys și Netgear, ceea ce face configurarea și mai ușoară dacă aveți modelul potrivit.

Chiar dacă nu, acest VPN rapid fulger poate fi configurat manual pe o varietate de mărci de router, cu asistența Tutoriale utile pas cu pas.

ExpressVPN oferă routere pre-luminate, precum și ghiduri de configurare detaliate pentru toate routerele acceptate, inclusiv firmele DD-WRT și Tomato. Pentru a afla mai multe despre ExpressVPN și reputația sa, consultați recenziile utilizatorilor de pe site-ul nostru.

În cazul în care ceva nu merge bine, ExpressVPN vine cu un Garanție de returnare de 30 de zile și o politică fără întrebări.

ExpressVPN poate debloca:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN și BBC iPlayer.

Suporta torrenting:

 • Da, toate serverele acceptă activitatea P2P.

ExpressVPN funcționează pe aceste dispozitive:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome și Firefox. De asemenea, oferă o aplicație pentru utilizarea cu anumite routere.

Obțineți ExpressVPN acum

2. NordVPN

Dispozitive NordVPN

NordVPNeste un alt furnizor premium valoare uimitoare pentru prețul său.

Acest VPN cu sediul în Panama are 5.100+ servere, A politică strictă fără jurnaluri, și AES-256 OpenVPN criptare cu Perfect secret înainte, dar securitatea sa excelentă nu înseamnă că nu este rapid.

Cu Actualizări regulate de servicii, ghiduri de configurare utile pentru mai multe routere și funcții utile, cum ar fi accesul la informațiile de încărcare a serverului, NordVPN este o alegere excelentă pentru routerul dvs. VPN la un preț pe care puțini îl pot bate.

NordVPN are progrese aprofundate pentru configurațiile de router, împreună cu o selecție de routere preconfigurate. În pagina de tutorial, veți găsi instrucțiuni pentru o varietate de aparate de firmă, inclusiv DD-WRT, Tomato, pfSense și OpenWRT. Pentru mai multe informații despre acest VPN versatil, vezi ce au de spus utilizatorii despre asta.

NordVPN oferă un Garanție de returnare de 30 de zile, astfel încât să îl puteți testa cu routerul înainte de a investi într-un plan pe termen lung.

NordVPN se poate debloca:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video și Sling TV.

Suporta torrenting:

 • Da, sunt disponibile servere de specialitate P2P.

NordVPN funcționează pe aceste dispozitive:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome și Firefox. Este compatibil și cu routerele.

Obțineți NordVPN acum

3. SaferVPN

safervpn-dispozitive

în cele din urmă, SaferVPN este o alternativă decentă cu routere pre-luminate și ghiduri manualepentru 20 de firme de router diferite. Dacă este prima oară când auziți despre acest VPN solid, puteți aflați mai multe din recenziile utilizatorilor.

SaferVPN poate debloca:

 • HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, BBC iPlayer și altele.

Suporta torrenting:

 • da.

SaferVPN funcționează pe aceste dispozitive:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox și routere.

Obțineți SaferVPN acum

Concluzie

Instalarea unui VPN pe routerul dvs. nu trebuie să fie o sarcină dificilă, chiar dacă mergeți pentru o configurare manuală. Cu furnizorul potrivit, veți avea toate îndrumările necesare pentru a avea succes.

Acum știți care sunt avantajele și detaliile ruterelor VPN, precum și cele mai bune servicii VPN pentru a duce la bun sfârșit treaba. Pentru a obține și cele mai bune prețuri, nu uitați să consultați oferte și cupoane pagina. Mult noroc!

Lectură ulterioară:

Cele mai bune VPN-uri de afaceri

Cum se creează o blocare VPN nedetectabilă și se ocolește blocurile VPN

Verificarea scurgerii VPN - Cum să diagnosticăm și să remediem scurgerile DNS

Sfaturi pentru soluționarea problemelor VPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me