ProtonMail áttekintés és teszt (2020): Tényleg megéri-e pénzt?


Mennyire biztonságosak az e-mailek, amelyeket kollégáinak és barátainak küld? Bizonyos értelemben, az e-mail üzenetek tartalmát mindig figyeljük. ProtonMail úgy tervezték, hogy tartsa meg a felhasználói tartalmat a kormányzati ügynökségek és a hirdetők számára elérhető.

A titkosítás megközelítése még azt is megakadályozza, hogy maga a ProtonMail elolvassa azt, amit küld és tárol neked.

Lehet, hogy nincs valódi ember, aki kémked téged, ha ismerős e-mail klienst használ. De van egy ok, amiért ezek a szolgáltatások ingyenesek. Az e-mail kliensek célja a kulcsszavak kibontása a beszélgetésekből, és felhasználhatja őket válassza ki az Ön számára célzott hirdetéseket.

Emellett van egy igazi a rosszindulatú kémkedés veszélye. A hétköznapi levelezőprogramok beállítása megtörténik sebezhetőségek, amelyeket a hackerek és a kormányzati ügynökségek kihasználhatnak.

Az ezekkel az ügyfelekkel küldött üzenetek: ritkán titkosítva. És még akkor is, ha vannak, általában csak küldésük idején. Amikor csak az e-mail szolgáltató szerverén ülnek, akkor is bárki könnyen elolvasható ki fér hozzá ehhez a szerverhez.

A ProtonMail-t úgy alakították ki, hogy alternatívát kínáljon ehhez a modellhez. A programot az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) alkalmazottai indították, kifejezetten a Nemzeti Biztonsági Ügynökség (NSA) adatgyűjtési tevékenységeire vonatkozó hírekre adott válaszként..

Olvassa tovább, hogy jobban megértse hogyan működik a ProtonMail és a megtudja, kell-e használni.

Hogyan működik a ProtonMail??

ProtonMail áttekintés és teszt (2020): Tényleg megéri-e pénzt?

Ennek az e-mail kliensnek a fő értékesítési pontja végpontok közötti titkosítás. Ez azt jelenti, hogy amikor beír egy üzenetet a ProtonMail-ba, és rákattint a „küldés” -re a tartalom összekeveredik hogy olvashatatlanná váljon.

Az egyetlen módja annak, hogy újra olvashatóvá tegyék a megfelelő titkosító kulccsal. És csak az eszközök a feladóhoz és a címzetthez tartozó megvan ez a kulcs.

A ProtonMail két felhasználója között küldött üzenetek automatikusan titkosítva vannak a címzett kulcsát használva, így azok a felhasználó bejelentkezésekor azonnal megnyithatók.

De ProtonMail arra is felhasználható, hogy biztonságosan kommunikáljon más e-mail kliensekkel.

ProtonMail áttekintés és teszt (2020): Tényleg megéri-e pénzt?

Csak annyit kell tennie, hogy állítson be egy jelszót a titkosítási kulcshoz, és adja meg a címzettnek. Ezután csak akkor kell beírniuk a jelszót, hogy az üzenetet a normál beérkező levelek között megnyissák. Mindaddig, amíg így nem dekódolják őket, az üzenetek nem olvashatók.

Ha ez nem tűnik elég biztonságnak, beállíthatja a ProtonMail üzeneteket önpusztításra. Az Ön által megadott idő elteltével a titkosított üzenet törlődik a cég szerveréről.

Utána már nem érhető el sem a feladó, sem a címzett eszköze. Ez kiküszöböli a veszélyeket a rossz kezekbe eső tartalom.

De ez a veszély már elhanyagolható a ProtonMail óta az üzenetek titkosítva maradnak mindaddig, amíg tárolják a ProtonMail szerverein.

Ezek a szerverek szintén kiválóan büszkélkedhetnek fizikai biztonság. A ProtonMail webhelye szerint az ügyfél infrastruktúrája „lakik Európa legbiztonságosabb adatközpontja, 1000 méter szilárd szikla alatt. ”

A felhasználók fizikai védelme és digitális titkosítása mellett a felhasználók adatai is jogilag védett.

Svájci adatvédelmi törvények: A világ legszigorúbbjai

A ProtonMail az székhelye Svájcban, otthona néhánynak legszigorúbb adatvédelmi törvények a világban. Ez felteszi az Egyesült Államok és az Európai Unió jogi határain túl is.

Abban a valószínűtlen esetben, ha a svájci kormány bírósági végzést szerezne a ProtonMail szerverekre vonatkozó adatokkal kapcsolatban, nem lenne sok látnivaló. Az egyes felhasználók titkosítási kulcsainak nélkül van gyakorlatilag semmilyen módon nem lehet a hatóságoknak megfejteni, mi van az üzenetében.

Miért kellene használni a ProtonMail alkalmazást??

Sok oka van annak, hogy miért érdemes az e-mail üzeneteket teljesen titkosítani. És nem mindegyikben rejlik valami rejtegetés.

Érdemes aggódni a magánéletbe történő betolakodásokról. Talán aggódsz az adatok gyűjtéséről szóló kormányokról a polgáraikra. Talán nem akarod óriási internetes cégek egyre inkább fejlődni részletes hirdetési profilok neked.

Ezek az aggodalmak arra ösztönözhetnek néhány e-mail felhasználót, hogy mindenre alkalmazzon titkosítást küldnek és fogadnak.

De mások csak a ProtonMail szolgáltatást akarják használni biztonságot adjon az érzékeny információkat tartalmazó üzeneteknek vagy sok személyes adat. Ide tartozhatnak e-mailek jogi ügyekről, pénzügyi tranzakciókról és banki szolgáltatásokról, orvosi információk vagy magas szintű szakmai beszélgetések.

Jobb vállalkozások számára

A ProtonMail kifejezetten azt ajánlja, hogy használja a professzionális szintű szolgáltatást a beállításhoz több cím a szervezetek számára akiknek őszintén kell kommunikálniuk.

Megjegyzi, hogy az e-mail titkosítás ideális eszköz a szigorú adatvédelmi és biztonsági előírások betartása, például az egészségbiztosítás hordozhatóságáról és elszámoltathatóságáról szóló törvény. ”

Ez egy tökéletes módszer annak garantálására is, hogy a védett információk nem érik el azokat az embereket, akiket nem köti a munkáltatói titoktartási megállapodás.

Ha a szolgáltatás ezen professzionális alkalmazásai hasznosnak tűnnek, akkor hozzáférhet a ProtonMail-hez speciális funkciók megfizethető áron, amely az Ön számára biztosítja öt e-mail cím és öt gigabájt tárhely a svájci szerverekre.

De ha csak alkalmi, különösen érzékeny üzeneteket kell titkosítania, akkor van egy ingyenes verzió , amely biztosítja egy cím és 500 megabájt tárhely.

Érdemes fizetni a ProtonMail-ről?

Mivel nagyon sok ingyenes e-mail kliens érhető el, furcsának tűnik fizetni egy ilyen szolgáltatást. Ez különösen igaz, amikor rájössz, hogy a ProtonMail felület nem pontosan jobb mint a többi alternatíva.

De természetesen, ha feliratkozik a ProtonMail-re, amire valójában fizet, a magánélet, a biztonság és a nyugalom. Ez valószínűleg nem tűnik olyan furcsának.

Mint fentebb említettük, a hagyományos e-mail kliensek mind hirdetésekkel támogatottak. Bíznak abban, hogy összegyűjtik az Ön adatait és felhasználják veled szemben.

A ProtonMail az az egyetlen társaság, amely alternatívát kínál, és vitathatatlanul a legjobb. Ez az, amit érdemes támogatni.

És mivel van egy korlátozott verzió, amely ingyenesen elérhető, biztos lehet benne, hogy a ProtonMail őszintén elkötelezett amellett, hogy mindenki számára a legjobb biztonságot nyújtja kinek szüksége van rá.

Amikor feliratkozik a ProtonMail Plus-ra, akkor megmutatja a misszió támogatása. Segít a vállalatnak is a biztonságos e-mail kliens növekedésében és minőségének javításában.

A ProtonMail hátrányai

A sikeres közösségi finanszírozási kampány után 2014-ben indult, a ProtonMail már a funkciók folyamatos hozzáadása és a felhasználói élmény javítása. Ez a minta biztosan folytatódik.

Vannak még mindig van néhány ránc. Az keresési funkció korlátozott, és a a spamszűrő nem tökéletes. Van egy gazdag szövegszerkesztő a HTML és a képek számára, de nincs lehetőség sablonok mentésére vagy adjon hozzá ajánlott szöveget és címeket.

A szolgáltatás elérhető a mobil alkalmazásokban, de ezek nem csoportosítják az üzeneteket beszélgetésekbe és nem annyira vonzó, mint a webes verzió. Ezen hiányosságok egyike sem tönkreteszi az e-mailek küldésének vagy fogadásának tapasztalatait, ám ezek mégis csalódást okozhat egyes felhasználók számára akik hozzászoktak a megalapozottabb e-mail kliensekhez.

Ennek ellenére semmi sem lehet annyira frusztráló, mint annak tudatában, hogy az e-maileket algoritmusok olvasják és hozzáadásokká alakítják. A hagyományos e-mail kliensekkel tehetetlen vagy ezt megállítani.

A ProtonMail visszaadja az energiát saját írásbeli kommunikációjának online ellenőrzése. Ez valószínűleg néhány dollárt ér havonta.

Miért van még szüksége VPN-re a ProtonMail segítségével

Legjobb választásunk: NordVPN

nordvpndevices_optimized

A ProtonMail lehet biztonságosabb, mint egy átlagos Gmail mező, de csak az e-maileket titkosítja. A legjobb módja annak, hogy adatai privát maradjanak párosítsa a ProtonMail-t egy megbízható VPN-sel. NordVPNegy prémium VPN, amely elkötelezett a felhasználói biztonság mellett.

Ha párosít egy VPN-t egy biztonságos e-mail címmel, akkor további biztonsági réteget fog hozzáadni tevékenységéhez. Az NordVPN felhasználja katonai titkosítás az egész kapcsolat biztonságát, nem csak az e-maileket. Ha rendszeres internetes kapcsolatot használ üzenetek küldésére és fogadására, akkor esély lehet, hogy rossz kezekbe kerülnek. A VPN-k ezt megakadályozzák a felhasználói adatok biztonságos csatornán keresztüli csatornázásával. Az üzenet nem érinti a nyilvános szervereket. Ehelyett az összes internet a tevékenységet az NordVPN magánszolgáltatásán keresztül irányítjákrs. Az adatok szivárgásának megakadályozására az is használja DNS szivárgás elleni védelem technológia.

Egyéb adatvédelmi intézkedései között szerepel egy nagyon szigorú, naplómentes politika és automatikus öl-kapcsoló. Val vel több mint 5000 szerver a hálózatában és a dupla titkosítási lehetőség, A magánélet és a biztonság szempontjából a NordVPN a legjobb megoldás.

tudsz próbálja ki a NordVPN-t 30 napig ingyenesen hogy megtudja, miért szeretik a felhasználók annyira.

Biztosítsa adatait a NordVPN segítségével

További irodalom

Tekintse meg a ProtonVPN áttekintését a ProtonMail mögötti társasággal kapcsolatos további információkért.

Olvassa el útmutatónkat, hogy többet megtudjon a titkosításról.

Mit tud a Google valójában rólad? További információ itt található.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me