Primerjava NordVPN proti ProtonVPN – kaj je najbolje za vas v letu 2020?


NordVPN in ProtonVPN sta dva ponudnika s širokim poudarkom na varnosti, a tudi veliko dodatne vrednosti. Kateri je boljši kramp?

Odgovor na to vprašanje ni tako preprost, kot bi si mislili oboževalci NordVPN. Čeprav NordVPN pogosto najde mesto na top seznamih in v njem izjemno uspešno nastopa naše najboljše skupne lestvice VPN, ProtonVPN je zelo dober primer z lastno polirano storitvijo.

Če želimo najti zmagovalca, se moramo poglobiti. V tej primerjavi smo v preizkus postavili NordVPN in ProtonVPN v več ključnih kategorijah. Preberite nadaljevanje, če želite izvedeti, kje je vsaka od teh premium VPN-jev najmočnejša in katera ponuja boljšo vrednost.

Za celotno zajemanje teh dveh ponudnikov vrhunskih polic vas vabimo, da si ogledate naš poglobljeni pregled NordVPN pregled in ProtonVPN pregled.

OPOMBA: ProtonVPN ima tri plačljive načrte z različnimi funkcijami. Za to primerjavo smo uporabili ProtonVPN Plus, ki je po lastnostih in ceni najbolj podoben NordVPN.

Kazalo

 1. Pretakanje
 2. Torrenting
 3. Cena
 4. Enostavnost uporabe
 5. Kompatibilnost
 6. Hitrost
 7. Strežniki in omrežje
 8. Zasebnost in varnost
 9. Pravnomočna razsodba

NordVPN proti ProtonVPN - Kategorije

To primerjavo smo zasnovali na osem bistvenih atributov VPN.

Najprej so na vrsti pretakanje in hudourništvo kategorije, kjer bomo preučili sposobnost vsakega VPN-ja, da zaobide geografske omejitve in primerja funkcije P2P.

Nato bomo primerjali cene oznak NordVPN in ProtonVPN, prijaznost do uporabnikov in podporo platforme v stroški, enostavnost uporabe, in kompatibilnost odseki.

Izvedli smo tudi podrobne teste za iskanje hitrejšega VPN-ja na različnih strežnikih po vsem svetu. Ne preskočite hitrost kategorijo, če vas zanimajo končni rezultati!

Nenazadnje bomo preverili, kako sta ti dve premium VPN-ji ceneli v strežniška omrežja, zasebnost, in varnost primerjave.

Tako so določeni pogoji, in dirka je naprej! Poglejmo, kateri VPN je pred vami.

1. Pretakanje

Ni skrivnost, da je zanesljivo geo-skrivanje nujno, če želite dostop do svoje najljubše vsebine od koder koli.

Vendar ne more vsaka storitev VPN zagotoviti dosledno pretakanje, ne da bi se ovirale regionalne omejitve. Ali lahko NordVPN in ProtonVPN uspe in kateri je boljši?

V obetavnem prvem pogledu, oba VPN-ja delata z različnimi priljubljenimi storitvenimi storitvami. NordVPN ima za Imflix bolj impresivne rezultate, odobritev preprostega dostopa do katalogov v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi, Franciji, na Japonskem in v Braziliji. ProtonVPN ne nudi enake prilagodljivosti tukaj, ampak dostop do ZDA Netflix ne bi smel biti težava.

Vključeni so tudi drugi tokovi, ki jih lahko spremljate s katerim koli VPN-jem Hulu in Amazon Prime Video. NordVPN potegne še bolj naprej, saj lahko tudi dostopa BBC iPlayer - nekaj, kar ProtonVPN ni uspelo doseči v naših testih.

Pravzaprav boste tam verjetno našli delujoči strežnik NordVPN za praktično kateri koli tok. Razloga za to sta dva: NordVPN ima resnično množično mrežo s 5.100+ strežnikov, in ima zelo uporabno funkcijo, imenovano SmartPlay.

SmartPlay je šifriran, pametni proxy DNS, ki se samodejno razporedi ko poskušate dostopati do storitve pretakanja z regionalnimi bloki. To ne zagotavlja samo zanesljivega pretakanja na večini priljubljenih spletnih mest, ampak tudi za uporabniška izkušnja brez težav - vse kar morate storiti je, da izberete pravo državo (na primer, če želite US Netflix, se preprosto povežite z ameriškim strežnikom).

V primerjavi s storitvenimi zmogljivostmi NordVPN, ProtonVPN zaostaja. Nima nobenih funkcij za boljši dostop in ponuja veliko manj raznolikosti na strežnikih in lokacijah.

Zmagovalec za pretakanje: NordVPN

ProtonVPN dokazuje dostojno izbiro za nekatere ameriške tokove, kot sta Netflix in Hulu, vendar to za zmago tukaj ni dovolj. NordVPN je očitni favorit v tej kategoriji - njegova prednost pri strežnikih in funkcijah pretakanja ima za posledico zanesljivejši dostop do širšega obsega vsebine po vsem svetu..

Poskusite pretakanje z NordVPN!

2. hudourništvo

NordVPN in ProtonVPN omogočata povezave P2P in skupno rabo datotek, s podobnim pristopom. V aplikacijah VPN boste našli posebne strežnike za gonjenje.

NordVPN je enostavnejša storitev od nastanka namenski zavihek P2P.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

ProtonVPN nima vnaprej pripravljenega profila P2P, vendar lahko nastavite svojega v samo nekaj sekundah. Na splošno deluje enako kot NordVPN, vendar se boste morali še dodatno potruditi, da dodate želene profile.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

To je treba tudi omeniti ProtonVPN vam ne daje veliko strežnikov P2P. Trenutno lahko izbirate med 69 in Avstralija (4), Nizozemska (16), Singapur (20), in Švedska (16). Te številke so nekoliko razočarajoče in pomanjkanje lokacij P2P v Ameriki / vzhodni Evropi Uporabniki v teh regijah lahko predstavljajo težavo.

NordVPN je veliko bolj impresiven s blizu 4.400 strežnikov P2P v 45 držav. Ne glede na to, kje živite, boste verjetno našli primeren strežnik, ki je zelo blizu vaše fizične lokacije - zelo pomembno, če želite najboljše zmogljivosti iz svojega VPN-ja.

Dobite tudi vi Podpora za proxy SOCKS5 s svojo naročnino NordVPN. Ti pooblaščenci so konfigurirani v vašem odjemalcu za hudournike in ponavadi zagotavljajo večje hitrosti, zato mnogi navdušeni torrent oboževalci uživajo..

ProtonVPN ne prihaja s pooblaščenci SOCKS5, vendar ponuja razcepljeni predori. S to funkcijo lahko prilagodite VPN posebej za P2P tako, da dodate seznam dovoljenih odjemalcev. To je reklo, ne morete istočasno omogočiti razdelitve predorov in stikala za ubijanje, zato to ni idealna stvar pri prenosu hudournikov.

Zmagovalec za hudournike: NordVPN

V tej primerjavi ne boste imeli težav s hudournikom z nobenim VPN, čeprav je razlika očitna. NordVPN ima veliko boljše omrežje P2P in dodaten bonus proxy SOCKS5. ProtonVPN ni grozen VPN za hudournike, vendar je omejen seznam strežnikov P2P lahko težava, če niste s sedežem v Evropi, Avstraliji ali Jugovzhodni Aziji.

Poskusite Torrenting z NordVPN!

3. Stroški

Ko iščete VPN, je cena ponavadi gonilni dejavnik. Ali lahko ProtonVPN končno odnese zmago NordVPN v tej kategoriji?

Če ste na trgu za kratkotrajno storitev, lahko to preprosto storite. Mesec ProtonVPN Plus je približno 16% cenejši od NordVPN, vendar ne bo pomote - mesečni načrti so precej dragi. Če iščete dobro ponudbo, si vsekakor oglejte daljše načrte.

Tu se stvari spremenijo. V primerjavi s pavšalnimi 20-odstotnim popustom ProtonVPN na letne naročnine, NordVPN izstopa pri 41%. Zaradi tega je letni načrt NordVPN skoraj 13% ceneje kot alternativa ProtonVPN.

Dobra novica za uporabnike NordVPN se tu ne konča. Lahko se naročite tudi za dve leti, kar vam daje sladko 58% popust. Še bolj impresiven pa je triletni načrt - dobite ga lahko z enim izmed naših posebnih kuponov in končno ceno znižate za neverjetnih 70%! Z nekaj hitre matematike boste to ugotovili Tri leta NordVPN se konča le nekoliko dražje kot eno leto ProtonVPN Plus.

Zmagovalec stroškov: NordVPN

Oba VPN staneta drago in postaneta z daljšimi naročninami razumna cena. Kljub temu pa NordVPN absolutno trpi ProtonVPN, ko gre za popuste, še posebej, če se odločite za morilski triletni posel. Tukaj ni nobenega tekmovanja - NordVPN je prepričljivo zmagal.

Preizkusite NordVPN!

4. Enostavnost uporabe

The Aplikaciji NordVPN in ProtonVPN sta veseli uporabe. Z nobeno storitvijo ne boste imeli težav, vendar smo tu, da poiščemo boljšo. Poglejmo natančneje.

NordVPN je videti oster in čist na vseh platformah. Mobilne aplikacije so bolj kompaktne, a namizna različica je tudi enostavna za uporabo. The Gumb za hitro povezavo je tam, če raje pustite, da VPN poišče optimalen strežnik. Če želiš izberite ročno, tudi to je enostavno, samo vzemite izbiro s seznama priročnih strežnikov na levi strani.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

ProtonVPN je po funkcionalnosti skoraj enak, kot lahko vidite na spodnjem posnetku zaslona.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

A omembe vredna razlika so Profili zavihek, ki smo ga omenili prej. S tem dodatnim zavihkom lahko ProtonVPN prilagodite svojim potrebam tako, da ustvarite ločene profile z določenimi nastavitvami protokola, države in strežnika.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Obe VPN zagotavljata informacije o nalaganju strežnika, zato se je enostavno izogniti natrpanim strežnikom - seveda bolj pri NordVPN, zaradi svoje prednosti v številnih številkah pred ProtonVPN.

Dostop do nastavitev je preprost - točno tisto, kar pričakujete od katerega koli VPN-ja. NordVPN vse nastavitve (tudi napredne funkcije) postavi v polje Splošno zavihek.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

ProtonVPN uporablja nekoliko drugačen pristop in deli nastavitve na Splošno, Povezava, in Napredno zavihki.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Če vas ne zanimajo dodatne funkcije, ki jih ponujajo aplikacije, oba VPN-ja ponujata konfiguracijske datoteke OpenVPN za ročne nastavitve. Najdete jih, ko se prijavite v svoj račun.

Zmagovalec za preprosto uporabo: NordVPN

NordVPN vam ponuja resnično enostavno izkušnjo s posebnimi jezički strežnika, pa tudi enostaven dostop do strežnikov in nastavitev. ProtonVPN ne zaostaja, vendar so prilagodljivi profili lahko dvorezen meč - odlična novica za napredne uporabnike, ki pa lahko zmede za začetnike.

Preizkusite NordVPN!

5. Združljivost

Tako NordVPN kot ProtonVPN podpirata široko paleto platform in operacijskih sistemov. Ali je v tej kategoriji jasen zmagovalec?

Uganili ste - globlje moramo pogledati.

Windows

Obe VPN za svoje aplikacije potrebujeta sistem Windows 7 ali novejši. Če še vedno uporabljate XP ali Vista iz nekega razloga, lahko zaženete katero koli storitev z ročno konfiguracijo - tudi koristne vadnice!

Mac

NordVPN podpora za aplikacije na macOSu se začne od različica 10.10 (Yosemite). ProtonVPN ni tako prilagodljiv - potrebovali boste vsaj macOS 10.12 (Sierra).

Android

NordVPN bi moral sodelovati s čim drugim od Androida 4.0 in zgoraj. Za uporabo ProtonVPN v napravi Android preverite, ali deluje vsaj različica 4.4.2.

Na vašem omrežju je mogoče namestiti oba VPN-ja Android TV. To je reklo, NordVPN ponuja bolj polirano aplikacijo - ProtonVPN se počuti kot misel na televiziji.

Nazadnje, neobdelane datoteke APK lahko dobite neposredno pri katerem koli ponudniku. NordVPN jih ima takoj na voljo na spletni strani, kar je prednost pred ProtonVPN, ki zahteva vstopnico za podporo, preden dobite povezavo do zadnje različice.

iOS

Teči NordVPN v telefonu iPhone ali iPad boste potrebovali vsaj iOS 9,0. Spet je ProtonVPN le rahlo piknik, s podporo za iOS aplikacijo, začenši z različico 10,0.

Linux

ProtonVPN je bolj vsestranski v Linuxu, s podrobnimi navodili za Ubuntu in Fedora ter Arch Linux in Manjaro. Ponudba NordVPN je osredotočena na Debian, zaradi česar je podpora za Linux precej omejena.

Usmerjevalniki

Obe VPN lahko namestite na usmerjevalnike. Če ste sredi nastavitve usmerjevalnika VPN, boste našli odlične vadnice za DD-WRT in paradižnik. NordVPN prevzema vodstvo s podporo za nekaj dodatne strojne programske opreme.

Če niste v redu, če zapravite dodatno gotovino za predhodno utripajoči usmerjevalnik, NordVPN vključuje to možnost. ProtonVPN ne ponuja nobenih vnaprej konfiguriranih usmerjevalnikov, bodisi neposredno bodisi prek drugih ponudnikov.

Druge platforme

NordVPN deluje na naslednjih dodatnih platformah:

 • Razširitve brskalnikov (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • Blackberry
 • Kodi
 • Media in igralne konzole (prek usmerjevalnika)
 • Pametni televizorji (prek usmerjevalnika)

ProtonVPN ne podpira izrecno nobenih dodatnih platform.

Zmagovalec za združljivost: NordVPN

Z izjemo Windows in Linuxa je NordVPN bolj vsestranska storitev - čeprav nekoliko. ProtonVPN je morda boljši izbira za nekatere uporabnike Linuxa, in če imate zadnjo različico svojega operacijskega sistema, ne boste imeli težav s tem VPN.

Preizkusite NordVPN!

6. Hitrost

Za vse prednosti šifriranja obstaja ena od možnih pomanjkljivosti - počasnejše hitrosti.

Glede na to, zelo pomembno je imeti hiter VPN. Ne samo za hvalisanje pravic, ampak tako lahko dejansko nadaljujete z brskanjem, pretakanjem in nalaganjem brez težav. In ne samo hitro na nekaterih strežnikih; bi morali iskati dosledne rezultate v vsaki državi strežnika, ki je primerna za vas.

Z veseljem vam bomo pomagali pri tem.

Na 10 strežnikih po vsem svetu smo testirali NordVPN in ProtonVPN, iz lokacije v vzhodni Evropi. Tu so naši referenčni rezultati (brez VPN):

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Spodnja tabela prikazuje, kako sta oba VPN delovala v vsakem od naših testov.

Strežnik Hitrost prenosa (Mbps) Hitrost prenosa (Mbps)
NordVPN ProtonVPN NordVPN ProtonVPN
Samodejno (najbližje) 70.05 68.09 32.61 28.18
Romunija 55,90 N / A * 34.15 N / A *
Nemčija 63,95 56,89 34.53 30.80
Združeno kraljestvo 53,72 45.49 24.44 23.22
Portugalska 33,93 4.09 30.00 5.62
Izrael 34.52 14.78 11.62 15.86
ZDA (New York) 54.35 38,50 27.61 17.31
Združene države Amerike (Los Angeles) 51.12 14.84 7,77 15.39
Japonska 28.09 17.17 2.02 2.00
Avstralija 24.56 17.51 1.97 1.53

*ProtonVPN trenutno ne ponuja nobenega strežnika v Romuniji.

Veliki prevzem - NordVPN je stalno hiter na vseh strežnikih, tudi če Portugalska in Izrael rezultati bi lahko bili boljši. Seveda se številke na daljših razdaljah manjšajo, vendar so še vedno impresivno tudi na oddaljenih strežnikih, kot sta Japonska in Avstralija. Upoštevajte, da bodo rezultati verjetno boljši, če boste bližje tem državam.

Pravi vrhunec je delovanje NordVPN na ameriških strežnikih. Naša testna lokacija je tisoč milj in en ocean stran od New Yorka in Los Angelesa, vendar je skupno znižanje za 25% oziroma 29% (več) več kot sprejemljivo..

Kljub močnemu začetku stvari za ProtonVPN ne izgledajo tako dobro. Resnično spusti žogo noter Portugalska (94% zmanjšanje) in Izrael (80% zmanjšanje). Strežniki v ZDA, na Japonskem in v Avstraliji so zagotavljali funkcionalne hitrosti, vendar nič posebnega.

Je torej ProtonVPN počasen? Kot celota v resnici ne. Toda v primerjavi z NordVPN je razlika očitno videti.

Zmagovalec za hitrost: NordVPN

Lahko zaupate NordVPN, da bo minimalen vpliv na vašo povezavo, ne glede na to, katero državo ste izbrali in kako daleč je od vaše fizične lokacije. ProtonVPN na številnih strežnikih preveri polje »hiter«, vendar ne na vseh, zaradi česar je manj konsistenten VPN, ko gre za hitrost.

Preizkusite NordVPN!

7. Strežniki in omrežje

Če iščete tisoče strežnikov in a dolg seznam razpoložljivih lokacij, samo eden od dveh VPN-jev v tej primerjavi lahko zagotovi to kombinacijo.

To je NordVPN. Razčlenimo ga 5.100+ strežnikov:

 • 4.600+ Standard strežniki (od tega 4,400, ki omogočajo P2P)
 • 460+ Zakrit strežniki
 • 30 Dvojni VPN strežniki
 • 3 Čebula nad VPN strežniki
 • 70+ Namenski IP strežniki (neobvezno dodatni)

Tole je eno največjih omrežij strežnikov v industriji. Še več, med njimi lahko izbirate 60 države. Z drugimi besedami, ponudbo NordVPN tukaj je težko premagati.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Resnično, ProtonVPN je tu popolnoma presežen. Običajno 400 strežnikov in 33 držav ne deluje slabo, vendar bledijo v primerjavi z veliko raznolikostjo parkov in lokacij strežnikov NordVPN.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Da stvari postavimo v perspektivo, NordVPN ima samo 1693 strežnikov v ZDA v času tega pisanja. To je štirikrat več kot celoten park strežnikov ProtonVPN.

Kljub temu ProtonVPN prihaja z nekaj posebnimi lastnimi strežniki. Ti vključujejo 69 P2P-optimizirani strežniki smo že omenili, pa tudi 33 Varno jedro (dvojni hop) strežniki in 3 Tor-združljive možnosti v Hong Kongu, Švici in ZDA.

Zmagovalec za strežnike in omrežje: NordVPN

Skoraj izgleda kot nepoštena primerjava - NordVPN in ProtonVPN se lahko v večini kategorij enakomerno ujemata, vendar ne, ko govorimo o strežnikih. NordVPN je tu nesporno zmagal.

Preizkusite NordVPN!

8. Zasebnost in varnost

Ta kategorija bo verjetno najbolj izpodbijana doslej, in tu je razlog:

NordVPN je neprebojno šifriranje, a brezhiben zapis o zasebnosti, in an neodvisna revizija Big Four potrjujejo vse zgoraj navedeno.

ProtonVPN, po drugi strani je bil ustvarili isti ljudje za ProtonMail - odprtokodna, šifrirana e-poštna storitev, ki se tudi zgodi največji na svetu - s en glavni namen. Varnost.

Torej še enkrat, zmagovalec bo odločil najtanjše podrobnosti.

Politika beleženja

Obe VPN delujeta pod stroga politika ničelne beleženja, podprto s fugodne pristojnosti: NordVPN ima sedež v Panami in ProtonVPN deluje zunaj Švice. Dobra stvar teh dveh držav je, da zakoni o hrambi podatkov ne obstajajo (Panama) ali se sploh ne izvajajo (Švica).

Drug pomemben vidik, ki se zaveda zasebnosti, so nadzorne zveze, ki pogosto sodelujejo v resnih vohunjenjih in si med seboj delijo občutljive informacije. Na srečo, niti Panama niti Švica nista članici sporazumov 5/9/14 Oči.

Skratka, tukaj ni jasnega favorita. Odlična novica, če nas vprašate.

Šifriranje in protokoli

Trend se nadaljuje, kot oba VPN-ja sta na vrhu svoje igre ko gre za šifriranje in protokole.

NordVPN in ProtonVPN uporabljata oba Šifriranje AES-256, kar se šteje za nepremagljivo. Oba ponujata Popolna tajnost za naprej prav tako varnostna funkcija, ki namesto statičnih uporablja dinamične šifrirne ključe.

Podpora protokolom je še eno področje, kjer sta dva identična. Za oba, OpenVPN je privzeti (in edini) protokol za aplikacije Windows, Mac in Android, ker IKEv2 / IPSec se uporablja za iOS. Če raje imate OpenVPN na svojem iPhone ali iPadu, lahko oba VPN-ja nastavite ročno prek vmesnika OpenVPN (programska oprema tretje osebe).

Varnostne funkcije

Do zdaj sta lahko NordVPN in ProtonVPN zelo enaka storitev, kar zadeva zasebnost in varnost. Zagotovo mora biti nekaj razlik?

Ja, obstajajo. Medtem ko oba VPN pokrivata osnove z lahkoto, NordVPN je bolje opremljena storitev s prednostmi, ki vključujejo blokiranje oglasov in zlonamerne programske opreme (hvala lastniški paket CyberSec), dva različna stikala za ubijanje, in DNS zaščita pred uhajanjem z možnostjo uporabe nastavitev DNS po meri.

ProtonVPN ponuja tudi must-have kill stikalo, vendar za razliko od NordVPN, za določene aplikacije ni dodatnega stikala za uničenje. Vključena je tudi zaščita pred puščanjem DNS, vendar ste omejeno na DNS naslove ProtonVPN, brez možnosti vnosa svojega.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Na zgornji strani, ProtonVPN ponuja Funkcija samodejnega povezovanja in omogoča dodatno prilagoditev za Gumb za hitro povezavo.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Oba VPN-ja vam omogočata enostavno preklapljanje med OpenVPN UDP in TCP. OpenVPN UDP običajno omogoča boljše hitrosti, vendar ga včasih požarni zid lahko zazna in blokira. V tem primeru boste morali spremeniti v OpenVPN TCP.

Ko že govorimo o požarnih zidovih, je NordVPN ena najboljših možnosti za obhod Velikega požarnega zidu Kitajske. Zahvaljujoč svojim posebne zakrčene strežnike, ta VPN je dobro pripravljen na strogo internetno cenzuro. Upoštevajte to omogočanje prikritih nastavitev v celoti spremeni aplikacijo NordVPN, in imeli boste dostop samo do prikritih strežnikov, dokler jih ne onemogočite.

Primerjava NordVPN proti ProtonVPN - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

ProtonVPN se po drugi strani bori za zanesljiv dostop s Kitajske. Nima nobenih naprednih nastavitev zakrivanja ali strežnikov, vendar so nekateri uporabniki poročali o uspehu pri ročnih konfiguracijah z vmesnikom OpenVPN.

Zmagovalec za zasebnost in varnost: NordVPN

NordVPN-jev arzenal funkcij in dodana globina ga uvršča pred ProtonVPN v tej kategoriji. ProtonVPN je zelo blizu in je celo enak NordVPN, če uporabljate oglaševalski oglas drugih proizvajalcev in ne potrebujete zanesljivega VPN-ja za Kitajsko.

Preizkusite NordVPN!

9. Pravnomočna razsodba

Na koncu je NordVPN čisto pregled. ProtonVPN je ugleden nasprotnik, vendar ne more zahtevati zmage v nobeni od osmih kategorij.

Preprosto povedano, karkoli lahko počne ProtonVPN, lahko NordVPN naredi boljše. Ventilatorji za pretakanje in hudourništvo bodo od NordVPN dobili veliko več, za manj denarja pa tudi. Z cenejši dolgoročni načrti, hitrejše celotne hitrosti, in a resna prednost pri strežnikih, NordVPN ne dopušča nobenega prostora, da bi izzivalec zasijal.

Ne razumite nas narobe - ProtonVPN je več kot dostojen sam po sebi. Zasebnost in varnost sta na vrsti, in elegantne, intuitivne aplikacije bo zagotovo osvojil veliko uporabnikov.

Toda na koncu, zakaj bi izbrali ponudnika, ki ponuja višjo vrednost po višji ceni? ProtonVPN ga mora okrepiti in izboljšati nekatere ključne vidike svoje storitve, če želi kmalu kmalu premagati NordVPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me