Primerjava IPVanish proti NordVPN – kaj je najboljše za vas v letu 2020?

IPVanish in NordVPN sta dve znani storitvi VPN, ki sta si prislužili mesto v naše najboljše skupne lestvice VPN. Vsak od njih trdi, da je hiter, prilagodljiv in varen - toda kateri od njih bo zmagal v primerjavi z glavo?


Če ste tukaj, se verjetno vprašate samo to. Z veseljem vam bomo odgovorili na to vprašanje - držimo se okoli, ko IPVanish in NordVPN postavljamo drug proti drugemu v bitki čez več pomembnih kategorij.

Če želite najti vse, kar morate vedeti o teh priljubljenih VPN-jih, si oglejte naše podrobnosti IPVanish pregled in NordVPN pregled.

Kazalo

 1. Pretakanje
 2. Torrenting
 3. Cena
 4. Enostavnost uporabe
 5. Kompatibilnost
 6. Hitrost
 7. Strežniki in omrežje
 8. Zasebnost in varnost
 9. Pravnomočna razsodba

IPVanish vs NordVPN - Kategorije

Za to primerjavo smo izbrali osem vidikov VPN make-or-break.

Začeli bomo z pretakanje in hudourništvo kategorije, da bi ugotovili, kateri VPN je boljši pri obhodu regionalnih omejitev in prenosu hudournikov.

Nato si bomo ogledali stroški, Enostavnost uporabe, in kompatibilnost. Tu bomo primerjali cenovne točke IPVanish in NordVPN, prijaznost do uporabnikov in splošno podporo platformi.

Opravili smo tudi temeljite hitrostne preizkuse, da bi našli hitrejše VPN med obema. Končne rezultate boste našli v hitrost kategorija.

Nazadnje si bomo ogledali strežniška omrežja, zasebnost, in varnost. Ker se VPN ponašata s tisočimi strežniki in neprebojnim šifriranjem, bodo te kategorije zagotovo izpodbijane.

Tesni klic ali prepričljiva zmaga? Zdaj bomo ugotovili - poglejmo, kateri VPN je na vrhu!

1. Pretakanje

Številni uporabniki VPN-ja so danes v času geografskih omejitev zanesljiv dostop do vaše najljubše vsebine.

NordVPN je eden najboljših izbir za pretakanje, če ne celo najboljši. Zasluži odlično oceno v naši podrobni Netflix testi, upravljanje zaobiti bloke za ZDA Netflix, Velika Britanija, Kanada, Francija, Japonska, in celo Brazilija.

Vključujejo tudi druge priljubljene tokove, ki jih lahko prosto gledate z NordVPN BBC, Hulu, HBO GO, Amazon Prime Video in seznam se nadaljuje. Ali lahko IPVanish konkurira temu dolgemu seznamu?

žal ne. Medtem bi ameriški katalog Netflix moral delovati na nekaj strežnikih IPVanish, s tem VPN je celoten potencial deblokiranja precej nizek. Med našimi testi nismo mogli dostopati do preveč tokov - BBC je bil izven meja, Hulu, Amazon Prime Video in HBO GO.

Streaming z VPN je nenehno spreminjajoča se pokrajina in ne trdimo niti VPN nikoli deluje - vendar na podlagi rezultatov IPVanish ne more zagotoviti doslednega dostopa do najboljših spletnih mest. Na drugi strani ima NordVPN v tej kategoriji zvezdniške zmogljivosti. Kaj je razlog za to?

Preprosto povedano, NordVPN vloži dodaten napor za brez težav brez pretakanja. Med 5.100+ strežnikov in samodejna funkcija SmartPlay DNS, ta ponudnik ima tehnologijo in vsestranskost, ki jo morate gledati skoraj vse od kjer koli.

V primerjavi s tem, IPVanish v resnici ne ponuja nobenih strežniško usmerjenih strežnikov ali funkcij in ima manjše omrežje, s katerim se lahko igra. 1.300+ strežnikov ni slaba številka, toda pri večini jih že blokirajo priljubljeni tokovi, lahko vidite, zakaj se IPVanish bori v tej kategoriji.

Zmagovalec za pretakanje: NordVPN

IPVanish ne bi smel biti vaša prva izbira za pretakanje - povedano, ameriški Netflix je še vedno dosegljiv s tem VPN-jem. NordVPN je za lažji dostop do priljubljene vsebine boljša (in cenejša) izbira.

Poskusite pretakanje z NordVPN!

2. hudourništvo

Medtem ko IPVanish in NordVPN podpirata promet P2P, obstaja velika razlika v tem, kako oba pristopata k temu.

IPVanish nima namenskega profila za hudourništvo, namesto tega omogoča povezavo P2P na vseh strežnikih. To je stvari nekoliko lažje, saj za varne seje torrentov preprosto morate povezati VPN kot običajno.

NordVPN gre po nasprotni poti, z ločenim zavihkom P2P kjer lahko izberete strežnike, optimizirane za hudournike. Najboljši del - dobite jih več kot 4.400, kar je veliko več kot celoten seznam strežnikov IPVanish.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Za dodatne funkcije, oba VPN-ja zagotavljata SOCKS5 proxy ki ga lahko nastavite s svojim odjemalcem. Ti pooblaščenci so ponavadi hitrejši, saj jih kriptiranje ne upočasni - vendar je dodatna varnostna plast zahvaljujoč napredni avtentikaciji. Posredovanje vrat ne podpira noben VPN.

Slaba stran IPVanish je politika DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Kot VPN s sedežem v ZDA mora kršitve avtorskih pravic resno jemati in ukrepati na obvestilih DMCA.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Razmere med legalnim in nezakonitim hudourništvom so pogosto nejasne in jih je mogoče zlorabiti s strani avtorskih trolov, ki v ZDA žal širijo. Uporaba IPVanish-a za hudourništvo lahko povzroči glavobole in celo zaustavitev računa, če niste previdni.

Panamski NordVPN ima veliko prednost v zvezi s tem ni treba izpolnjevati zahtev DMCA.

Zmagovalec za hudournike: NordVPN

Oba VPN-ja naredijo hudourništvo hitro in enostavno za začetnike in strokovnjake. Kljub temu ima NordVPN prednost s svojim namenskim profilom za hudournike in P2P prijazno jurisdikcijo. IPVanish deluje zelo dobro, vendar pravne težave lahko (teoretično) uporabnike BitTorrent-a zaustavijo, tudi če niso napačne.

Poskusite Torrenting z NordVPN!

3. Stroški

Vrednost za denar je pomemben vidik pri izbiri vašega naslednjega VPN-ja. IPVanish in NordVPN imata veliko za ponuditi, a kateri ima boljše cene?

Kot običajno pri cenah VPN, ne boste našli ponudbe, če iščete mesečno naročnino. Oba kandidata sta tukaj enako draga, toda IPVanish je na vaši denarnici nekoliko lažji zahvaljujoč dodanemu popustu (običajno približno 15%).

Stvari se spreminjajo z daljšimi načrti. Enoletni načrt NordVPN je 41% cenejši od tistega, ki ga plačujete mesečno, in dvoletna naročnina bo skrčila 58% od končne cene. IPVanish ima podoben dogovor v svojem letnem načrtu (trenutno 46% popusta), vendar je to najboljše, kar boste dobili.

Medtem, lahko izkoristite odlično triletno ponudbo NordVPN s 70% popustom - samo uporabite našo posebno kodo kupona! S tako veliko ponudbo v bistvu dobite enega izmed vodilnih VPN-jev na trgu za zamenjavo žepov.

Kljub temu si vsi ne želijo VPN za zelo dolga obdobja. Če želite med mesecem in letom nekaj srednjega dela, ima IPVanish trimesečni načrt s 25% popustom - ni najboljša ponudba, ki jo lahko dobite, ampak nekoliko bolj prilagodljiva kot letna alternativa.

Zmagovalec stroškov: NordVPN

NordVPN je z rednimi velikimi popusti na daljše načrte storitev, ki jo kupite, če nameravate nekaj časa uporabljati VPN. Na splošno je IPVanish dražji in ponuja manj vrednosti za pretakanje, toda trimesečna naročnina je za nekatere morda odločilna.

Preizkusite NordVPN!

4. Enostavnost uporabe

IPVanish in NordVPN sta dve najboljši VPN-ju vrhunske ponudbe, ki se osredotočata na to, da uporabnikom omogočite preprost in brez težav čas. Kateri pa tukaj dela boljše delo?

Oba VPN-ja gresta za eleganten, a funkcionalen dizajn. Zaradi izbire strežnikov je enostavno hitri meni za povezavo - IPVanish tudi vam daje več spustnih seznamov če želite določeno državo ali mesto.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

NordVPN ponuja podoben pripomoček, vendar dobite seznam kompaktnih strežnikov tudi na levi strani aplikacije.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

S seznama, lahko hitro izberete najhitrejši strežnik (določi aplikacija) ali izberite ročno. Prav tako se lahko izognete natrpanim strežnikom zahvaljujoč dodatnim informacijam o nalaganju strežnika.

Seznam strežnikov IPVanish je na ločenem zavihku, vsebuje pa nekaj zelo uporabnih filtrov. To vam omogočajo razvrstite strežnike po državi, odzivnem času, obremenitvi strežnika, in najljubši.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Oba VPN-ja vas z enim klikom pripeljeta v meni z nastavitvami. Seznam NordVPN je malo daljši, saj je več funkcij omogočiti ali onemogočiti.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

IPVanish ima dva ločena menija za splošne in nastavitve povezave. Vendar skupno število možnosti ni tako veliko, to VPN je nekoliko bolj osnovno v tem oddelku.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Nazadnje, oba VPN-ja ponujata konfiguracijske datoteke OpenVPN na svojih spletnih mestih, če raje zaženete nastavitev po meri z vmesnikom drugih proizvajalcev.

Zmagovalec za preprosto uporabo: NordVPN

Pri enostavni uporabi ne boste razočarani z nobenim VPN. Obe sta preprosti, stabilni in lepi na pogled, vendar NordVPN ponuja bolj primeren vmesnik z veliko odličnimi nastavitvami.

Preizkusite NordVPN!

5. Združljivost

IPVanish in NordVPN lahko namestite na široko paleto platform. Z odličnimi aplikacijami za vse glavne platforme in številnimi možnostmi ročnih nastavitev si bomo morali podrobneje ogledati zmagovalca tukaj.

Windows

Če vam aplikacija Windows VPN povzroča težave, verjetno ni vredna tega. Na srečo noben ponudnik v tej primerjavi tukaj ne spusti žoge.

Podpora za Windows se začne v sistemu Windows 7 za IPVanish in NordVPN. Vendar pa, NordVPN ima rahlo prednost pri starejših različicah, ki omogoča ročno konfiguracijo za XP in Vista. IPVanish ne.

Mac

Združljivost Mac je enaka med IPVanish in NordVPN. Za uporabo njihovih aplikacij potrebujete vsaj različico Yosemite (10.10).

Android

Oba VPN-ja ponujata namensko aplikacijo za različne različice Android. IPVanish je nekoliko boljši, vse do različice 4.0.3, zato je morda boljša izbira, če imate starejšo napravo Android.

iOS

Vaša naprava iOS potrebuje vsaj različico 9.0 za zagon aplikacij VPN. Še en žreb!

Linux

Obe VPN lahko delujeta v Linuxu, vendar sta osredotočeni na različne distribucije. Če imate nameščen Ubuntu, izberite IPVanish; NordVPN je primeren za uporabnike Debiana. Na splošno je podpora Linuxa med tema dvema servisoma precej omejena.

Usmerjevalniki

Oba VPN-ja sta odlična vadnica za usmerjevalnike DD-WRT in Tomato, ampak NordVPN ponuja podporo za nekaj dodatnih vdelanih programov. Ti vodiči so lahko zelo koristni, če vas zanimajo sami nastavite usmerjevalnik VPN.

Vnaprej konfigurirani usmerjevalniki s katerim koli VPN so na voljo tudi na drugih spletnih mestih.

Druge platforme

IPVanish deluje na naslednjih dodatnih platformah:

 • Chromebook
 • Windows Phone

NordVPN podpira naslednje dodatne platforme:

 • Razširitve brskalnikov (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • Blackberry
 • Kodi
 • Media in igralne konzole (prek usmerjevalnika)
 • Pametni televizorji (prek usmerjevalnika)

Zmagovalec za združljivost: NordVPN

Dokler vaša programska oprema ne bo preveč zastarela, boste imeli težave z nobeno od storitev. NordVPN podpira več platform in ima tudi razširitve brskalnikov, zaradi česar je v tej kategoriji bolj vsestranski izbor.

Preizkusite NordVPN!

6. Hitrost

Šifriranje vas varuje na spletu, vendar ti odvzame tudi hitrost. Zato je pomembno imeti stalno hiter VPN.

Hitrosti VPN se lahko zelo razlikujejo odvisno od izbranega strežnika. Kaj je več, stvari lahko postanejo neznosno počasne, če enačbi dodate razdaljo.

Ali sta IPVanish in NordVPN hitra ali počasna? In kateri boljši? Preizkusili smo strežnike na 10 lokacijah po vsem svetu najti odgovore na ta pomembna vprašanja.

Naši testi so bili izvedeni iz vzhodne Evrope. Za referenco, tukaj so naše hitrosti prenosa in nalaganja brez VPN:

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Spodaj si lahko ogledate, kako sta dosegla IPVanish in NordVPN.

Strežnik Hitrost prenosa (Mbps) Hitrost prenosa (Mbps)
IPVanish NordVPN IPVanish NordVPN
Samodejno (najbližje) 69,54 70.05 32.63 32.61
Romunija 64.38 55,90 30,81 34.15
Nemčija 69,33 63,95 30,90 34.53
Združeno kraljestvo 68,25 53,72 35,67 24.44
Portugalska 50.54 33,93 24.13 30.00
Izrael 53.14 34.52 31.09 11.62
ZDA (New York) 43.44 54.35 22.91 27.61
Združene države Amerike (Los Angeles) 21.39 51.12 15.21 7,77
Japonska 0,53 28.09 1.16 2.02
Avstralija 10.67 24.56 0,35 1.97

Končni rezultati so vsekakor impresivni. Oba VPN-ja sta bila v Evropi resno hitra - IPVanish ima nekoliko boljše hitrosti prenosa, medtem ko NordVPN prevzema vodilno vlogo pri prenosu. V celoti so razlike zanemarljive.

IPVanish tudi prepričljivo zmaga na Izraelčevem strežniku, vendar se stvari po tem obrnejo na slabše. NordVPN ima boljše rezultate na obeh ameriških strežnikih in prevladuje na Japonskih in Avstralijskih testih.

Najpomembnejši odvzem - NordVPN deluje na bolje od IPVanish na oddaljenih strežnikih. S tem VPN-om smo lahko dosegli odlične hitrosti, čeprav je bila naša testna lokacija oddaljena tisoč kilometrov.

Kljub temu IPVanish ni preveč razočaranje, razen japonskega strežnika. Poskusili smo preklapljanje strežnikov in testiranje v različnih obdobjih, vendar je povezava na tej lokaciji ostala zelo počasna. Slaba sreča ali slabi strežniki? Kakor koli že, IPVanish ni bil tako dosleden kot NordVPN.

Zmagovalec za hitrost: NordVPN

NordVPN izstopa z neverjetno hitrostjo na strežnikih v bližini in daleč. Evropski testi strežnikov IPVanish so z našimi testi testirali, toda ta VPN je z razdalje postal manj in manj učinkovit.

Preizkusite NordVPN!

7. Strežniki in omrežje

Na tisoče strežnikov in globalna pokritost so odlična novica, če potrebujete svoj VPN, da je prilagodljiv. V tej primerjavi je za enega od VPN-jev treba navesti veliko primera, toda eden izmed njih je tu jasen zmagovalec.

NordVPN zagotavlja blizu 4.600 standardnih strežnikov, od katerih 4.400 podpira P2P. Poleg tega dobite 460+ zasedenih strežnikov, 30 strežnikov Double VPN, 3 strežniki on-over-VPN, in 70+ z namenskimi IP-ji, kar skupno število pripelje na ogromno 5.100+ strežnikov v 60 državah.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Nemalo ponudnikov nima sredstev za premagovanje tega paketa. Še posebej impresiven je seznam ameriških igralcev NordVPN-a - z 1.750+ dostopnih strežnikov v tej regiji ni čudno, da je ta VPN eden najboljših izbir za dostop do ameriške vsebine.

Običajno se pohvalimo IPVanish za njegovo omrežje spodobne velikosti.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Toda v primerjavi z NordVPN lahko vidite, kako 1.300 strežnikov v 50 državah kar naenkrat se mi ne zdi veliko. Poleg tega IPVanish nima posebnih kategorij, ki jih najdete na seznamu strežnikov NordVPN.

Kljub temu moramo podati rekvizite za splošno pokritost. IPVanish je vsaj tukaj, vsaj tu je NordVPN.

Zmagovalec za strežnike in omrežje: NordVPN

NordVPN ima eno najbolj temeljitih strežniških omrežij na trgu, kar kaže. IPVanish je sam po sebi dostojen, vendar v tej primerjavi naredi korak nazaj.

Preizkusite NordVPN!

8. Zasebnost in varnost

Navidezno VPN-jev varnost in zasebnost jemljeta zelo resno. Šifriranje je na mestu, v pravilnikih o zasebnosti pa je obljubljeno nič beleženja podatkov.

Še enkrat pa bomo morali poglobiti, da bomo ugotovili, kateri VPN prinaša zmago.

Politika beleženja

NordVPN ima očitno prednost, ko gre za pristojnost. Registrirano je v Panami - varno zatočišče brez drakonskih zakonov o hrambi podatkov. To omogoča NordVPN, da zagotavlja politiko brez zapisov.

Še več - Panama ni del tega 5/9/14-zavezništva za nadzor oči, kar uporabnike varuje pred morebitnim vladnim vohunjenjem. Na žalost to ni slučaj z ameriškim IPVanishom.

To zdaj ne bi smelo biti veliko vprašanje, kajne? Navsezadnje IPVanish deluje tudi v skladu s strogo politiko ničelnega beleženja - vendar njegov zapis ni čist.

IPVanish je že leta 2016 predal občutljive uporabniške podatke Ministrstvu za domovinsko varnost. Te informacije so se izkazale za zelo koristne v preiskavi zlorabe otrok in pornografije, ki je takrat potekala. Pravičnost je bila res postrežena, vendar je na koncu IPVanish lagal o svoji zahtevi z ničlo. Ni treba posebej poudarjati, da ljudje niso bili zadovoljni.

Dobra novica je, da je StackPath (novi lastnik IPVanish od leta 2017) v storitev uvedel nekaj prepotrebnih sprememb in danes bi moral ta VPN nuditi resnično brezhibno zasebnost. To garancijo je treba še preizkusiti.

Šifriranje in protokoli

Obe VPN izvajata šifriranje AES-256, kar je odlična novica za tiste, ki se ukvarjajo z varnostjo. 256-bitno šifriranje velja za izredno močno in skorajda nezlomljivo.

NordVPN naredi dodaten korak z dodajanjem Popolna tajnost za naprej do mešanice. Skratka, to pomeni, da so vaše seje VPN še bolj varne z dinamičnimi šifrirnimi ključi namesto s statičnimi.

Obe službi močno uporabljata protokol OpenVPN. Kot industrijski standard lahko domačo podporo zanj najdete v aplikacijah Windows, Mac in Android. IKEv2 / IPSec je na voljo tudi.

Poleg OpenVPN in IKEv2 / IPSec, IPVanish deluje s PPTP in L2TP / IPSec.

Varnostne funkcije

NordVPN ima cel arsenal varnostnih funkcij. The lastniški paket CyberSec nudi preprečevanje oglasov in zaščito pred zlonamerno programsko opremo. Dobite tudi vi dva različna stikala za ubijanje in nastavitve DNS po meri, z možnostjo uporabe želenega DNS ali tistega, ki ga nudi NordVPN. Dvojni strežniki VPN so vključeni tudi.

IPVanish ne zaostaja preveč, vendar ne nudi enake globine. Stikalo ubijanja je tam, vendar jih dobite samo za celotno povezavo - NordVPN ima drugo za določene aplikacije. The DNS zaščita pred uhajanjem je prav tako osnovna v primerjavi s ponudbo NordVPN, saj ne morete vnesti svojih nastavitev DNS.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Na zgornji strani, IPVanish vam omogoča enostavno preklapljanje številk vrat OpenVPN, in obstaja zatemnitev. V državah z močno internetno cenzuro je pogosto potrebna dodatna prikrita - Glede na to ne pozabite, da je IPVanish trenutno blokiran na Kitajskem.

Če želite VPN, ki deluje tudi na Kitajskem, je NordVPN odlična izbira. Tako kot IPVanish tudi ta ponuja dodatno zamračenje - vendar tukaj dobite na stotine posebnih strežnikov.

Primerjava IPVanish proti NordVPN - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

To napredno nastavitev je treba uporabljati samo, ko jo potrebujete, saj standardni strežniki ne bodo na voljo v zatemnjenem načinu.

Zmagovalec za varnost in zasebnost: NordVPN

IPVanish ima robustno šifriranje in številne varnostne funkcije, toda pristojnost ZDA je lahko težava za zasebnike. NordVPN je v vseh pogledih te kategorije na prvem mestu in s tem prepričljivo zmaga.

Preizkusite NordVPN!

9. Pravnomočna razsodba

Čist potek za NordVPN - IPVanish se spusti v spodoben boj, vendar zaostaja v vsaki od naših osmih primerjav. Ne glede na to, kaj iščete, bo NordVPN verjetno opravil boljše delo kot njegov konkurent.

NordVPN ima pomembno prednost pri pretakanju, z množičnim strežniškim omrežjem in konstantno visokimi hitrostmi. Prav tako ne pušča nobenih dvomov glede zasebnosti in varnosti - česa IPVanish ne uspe doseči.

Vsakemu ponudniku je težko nasprotovati NordVPN. IPVanish ni nujno slaba storitev - je hiter, poliran in ponuja veliko. Na splošno, odlična alternativa, ki jo morate preučiti, če vas ne zanima preveč.

Toda spodnja vrstica je jasna. NordVPN dokazuje večjo in boljšo storitev v tej primerjavi, saj vam daje veliko večjo vrednost za svoj denar.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me