Primerjava ExpressVPN proti PIA – Kaj je najboljše za vas v letu 2020?


To je bitka veteranov VPN. ExpressVPN in zasebni dostop do interneta (PIA) obstajata od leta 2008 oziroma 2010. Danes sta obe službi močnejši kot kdaj koli prej.

Na površini boste težko izbrali boljši VPN. Z robustnim šifriranjem, tisočimi strežniki in intuitivnimi aplikacijami za vse svoje naprave, oboje ExpressVPNin PIAso impresivne po nominalni vrednosti.

Z drugimi besedami, morali boste pogledati globlje - z veseljem vam bomo pomagali! Naša podrobna primerjava preizkuša PIA in ExpressVPN v več pomembnih kategorijah da vidite, kateri VPN je zmagovalec.

Za celoten zajem v teh vrhunskih VPN storitvah se prepričajte, da poglobljeno preverite ExpressVPN pregled in Zasebni pregled dostopa do interneta.

Kazalo

 1. Pretakanje
 2. Torrenting
 3. Cena
 4. Enostavnost uporabe
 5. Kompatibilnost
 6. Hitrost
 7. Strežniki in omrežje
 8. Zasebnost in varnost
 9. Pravnomočna razsodba

ExpressVPN vs zasebni dostop do interneta - kategorije

Za to primerjavo smo se vrnili k bistvom VPN. ExpressVPN in PIA sta bila testirana v osmih ustreznih kategorijah.

Najprej si bomo ogledali pretakanje in hudourništvo potencial. Kateri VPN ima prednost pred izogibanjem geo-omejitvam in zagotavljanjem podpore P2P? Odgovori prihajajo kmalu!

Nato bomo v načrtu primerjali načrte in oznake cen stroški kategorija. Enostavnost uporabe bo tudi naslov - ne zamudite, če morate vedeti, kateri VPN je bolj uporabniku prijazen.

Tisti, ki imajo različne operacijske sisteme in naprave, bodo zainteresirani za kompatibilnost odsek, kjer boste videli, kako fleksibilni sta ExpressVPN in PIA.

Hitrost je odločilni dejavnik za številne uporabnike, zato smo tudi pripravili temeljite teste na več lokacijah po vsem svetu. ExpressVPN je tu najljubši favorit, vendar PIA še ne odpisujte.

Nenazadnje bomo primerjali strežniška omrežja, zasebnost, in varnost. Ni treba posebej poudarjati, da bodo te kategorije zelo blizu, z močnimi argumenti v prid katere koli VPN. Lahko pa je le en zmagovalec.

1. Pretakanje

VPN-ji so lahko izjemno koristni za pretakanje vaše priljubljene vsebine od koder koli, brez kakršnih koli geografskih omejitev. Toda vsaka služba tam nima virov za zagotavljanje zanesljivega dostopa.

ExpressVPN si je ustvaril sloves pretočnega favorita, in za to obstaja veliko dobrih razlogov. Najpomembnejši - dosledno odblokira priljubljene tokove, kot so Netflix, Hulu, BBC iPlayer, in Amazon Prime Video.

Pravzaprav, ExpressVPN je dosegel precej nad povprečjem v naši Netflix testi, ki nam omogoča dostop do regionalnih katalogov v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi, Franciji in na Japonskem. Edini izziv pred tem VPN je Netflix Brazil.

ExpressVPN je tudi eno redkih VPN-jev, ki še vedno deluje z DAZN. Ta športni tok z vsebino je ovira za številne druge vrhunske VPN, vključno s PIA.

Toda DAZN ni edini "opečni zid" pred PIA. Ta VPN ne uspe na mnogih področjih, kjer je ExpressVPN uspešen - dostop do Hulu, BBC iPlayerja in nekaterih drugih je težko zanesljiv.

Glede na to je PIA dosegla spodobne rezultate Netflixa - z nekaj premestitve strežnikov bi lahko na koncu gledali različice ZDA, Velike Britanije, Kanade in Avstrije.

Še vedno, ExpressVPN je v tej primerjavi bolj impresivna storitev. Še bolj, če upoštevate odlične funkcije pretakanja. Split tuneliranje je eden izmed njih.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Razdelitev tunelov vam omogoča prilagajanje prometa VPN tako, da izberete, na katere aplikacije vpliva VPN. Ima veliko uporab - eden od njih hkrati gleda lokalne in tuje tokove na isti napravi.

MediaStreamer je še ena koristna funkcija pretakanja, ki jo dobite s programom ExpressVPN. Ponuja posebne naslove DNS za naprave brez izvorne podpore VPN. Je bolj niša, vendar kljub temu izjemno koristna, če želite pretakati pametne televizorje ali medijske / igralne konzole.

Zmagovalec za pretakanje: ExpressVPN

V primerjavi z dodano vrednostjo ExpressVPN za pretakanje PIA zaostaja zaradi svojega omejenega dostopa in pomanjkanja nobenih pomembnih funkcij pretakanja. Medtem ko oba VPN delujeta z Netflixom, ExpressVPN je zanesljivejša izbira in vam omogoča daljši seznam tokov, ki jih morate gledati.

Poskusite pretakanje s programom ExpressVPN!

2. hudourništvo

Večina oboževalcev BitTorrent potrebuje dve stvari iz svojega VPN - popolno podporo P2P in hitro, zanesljivo povezavo.

Tako ExpressVPN kot PIA omogočata povezave P2P in skupno rabo datotek na vseh svojih strežnikih, zato pokrivajo prvi del enako dobro. Prav?

No, pri PIA je ulov. Čeprav je tehnično pravilno (brez težav se lahko povežete s katerim koli PIA strežnikom in hudournikom), PIA dejansko preusmeri P2P promet, da izbere lokacije strežnika, kot sta Švica in Nizozemska.

Je to velik problem? Ne zares, vendar lahko dosežejo počasnejše skupne hitrosti če izberete strežnik, ki ni optimiziran za P2P, in VPN naredi dvojni skok. Tu je težava, da so nekateri strežniki PIA boljši za hudournike kot drugi, vendar to ni jasno nikjer v aplikaciji.

Enako velja za PIA funkcija za posredovanje vrat. Čeprav je očitna prednost pred ExpressVPN, ki ne ponuja posredovanja vrat, je na voljo le na nekaj lokacijah (trenutno Kanada, Švica, Švedska, Francija, Nemčija, Romunija, Izrael in Nizozemska). In spet, PIA tega ne sporoči pravilno, dokler dejansko ne vklopite funkcije in odprete seznama strežnikov, da bi ugotovili, katere države so bile osenčene.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Če nadaljujete, boste tudi našli SOCKS5 pooblaščenci vključeno v vašo naročnino na PIA. Ti pooblaščenci širijo šifriranje za (običajno) večje hitrosti, vendar še vedno zagotavljajo dodatno varnost z napredno avtentikacijo. Uporabljate jih lahko izključno s svojim odjemalcem torrentov ali jih seznanite s svojim VPN-jem za še boljšo zaščito - na splošno je odlična funkcija, ki jo imate pri hudournikih.

ExpressVPN ne prihaja s posredovanjem vrat ali pooblaščenci SOCKS5, vendar ima svoje prednosti v tej kategoriji. Govorili smo o prednostih pretočnega tuneliranja, vendar ta funkcija je prav tako dragocena, če želite svoj VPN prilagoditi samo za P2P promet.

Poleg tega, Ugodna pristojnost ExpressVPN (Britanski Deviški otoki) mu daje veliko prednost, ko gre za skladnost z DMCA (Digital Millennium Act Act).. Za razliko od ExpressVPN mora ameriška agencija za prometna vprašanja (DMA) zahteve DMCA jemati zelo resno, zato jih tudi imajo ločena politika za ta natančen scenarij.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Samo po sebi se ne strinjamo s kršitvijo avtorskih pravic, vendar veliko DMCA obvestil pošiljajo avtorski avtorji, ki preprosto poskušajo svojo srečo. Tudi če igrate po pravilih in ne delate ničesar nezakonitega, obstaja večja možnost, da se usmerite in stavite na svoj račun z VPN-jem, ki je bolj izpostavljen obvestilom DMCA..

Zmagovalec za hudournike: ExpressVPN

Brez dvoma sta oba VPN-ja v tej primerjavi primerna za hudourništvo. PIA ima prednost v funkcijah, vendar lahko traja nekaj poskusov in napak, preden spoznate, kako jih uporabljati. ExpressVPN je preprost in verjetno boljši za povprečnega uporabnika BitTorrent - plus, zagotavlja mirnost pred senčnimi avtorskimi vilicami.

Poskusite Torrenting s ExpressVPN!

3. Stroški

Doslej je ExpressVPN zbral ugodno prednost. Toda cene so ena od kategorij, pri kateri lahko PIA zagotovo odvrne, saj ima svojo največjo moč.

Preden se pogovorimo o razlikah, si poglejmo, kaj imata skupna ponudnika. Oba ponujata tri načrte vnaprej - ExpressVPN vam omogoča izbiro med mesečno, šestmesečni, in in letna naročnina, ker ima PIA mesečno, letno, in dvoletne možnosti.

Ne glede na načrt, ki ga greste, dobite celotno paleto strežnikov in funkcij. Edino, kar se spremeni, je cena - in to je precej dramatična razlika.

PIA ima nekaj daljših popustov na daljše načrte. Letno hoditi je 40% ceneje več kot eno leto mesečnih plačil. Pri 65% popusta, dvoletni načrt je še boljši posel.

ExpressVPN gre za isto strategijo, a na prvi pogled boste videli samo a 35% popust na svoj letni načrt, z eno- in šestmesečnimi možnostmi po polni ceni.

Dobra novica za lovce na kupce - še en skrit dogovor, če veste, kje iskati! ExpressVPN lahko dobite za eno leto (plus tri mesece brezplačno!) S 49% popusta - in ekskluzivne kupone imamo za vas. Zagotovo je to dolgoročno cenejše od PIA?

No, res ne. ExpressVPN svojim uporabnikom ponuja marsikaj, vendar storitev, ki je poceni, ni ena izmed njih. Njen mesečni načrt je približno 30% dražji od ponudbe PIA, in vrzel se poveča le z enoletno možnostjo (PIA je približno 39% cenejša).

Osupljiva petnajstmesečna pogodba podjetja ExpressVPN obrije ogromno denarja v primerjavi z drugimi načrti, toda tudi to ne uspe premagati ultra lahke cene PIA. Na koncu je PIA še vedno približno 11% cenejša od najboljše konkurenčne ponudbe.

Zmagovalec stroškov: PIA

Lahko bi trdili, da ExpressVPN ponuja boljšo ceno (zlasti za pretakanje), vendar je spodnja vrstica jasna. Če imate omejen proračun, je PIA v vaši denarnici veliko lažji. Kljub temu postane ExpressVPN zelo ugoden, če izkoristite njegovo posebno 12-mesečno ponudbo. Če med mesecem in letom iščete kakšno srednjo plat, je ta VPN tudi dostojna alternativa s svojim šestmesečnim načrtom.

Poskusite zasebni dostop do interneta!

4. Enostavnost uporabe

Kot dve najbolj priljubljeni komercialni VPN, tako ExpressVPN kot PIA zagotavljata čiste, gladke in intuitivne aplikacije. Najti zmagovalca tukaj bo težko - gre za drobne podrobnosti.

ExpressVPN in PIA delita "kompakten, vendar sposoben" pristop. Tudi na namizju je programska oprema navdihnjena za mobilne naprave, zasede droben del zaslona.

Glavni meni ExpressVPN olajša uporabnikom vseh stopenj usposobljenosti. The Funkcija pametne lokacije omogoča preproste povezave z enim klikom.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Celoten seznam strežnikov je lepo pospravljen, vendar še vedno zlahka dosegljiv. Enako velja za nastavitve, ki so oddaljene le s klikom (ali tapkanjem). Ponujajo dobro mero prilagoditve, vendar je privzeta nastavitev popolnoma v redu če želite vse stvari preprosto.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

PIA je videti zelo podobno. Ko prvič odprete aplikacijo, bo strežnik VPN nastavljen na Samodejno, pušča vam samo velik gumb, ki ga morate pritisniti, preden boste varni in varni v spletu. PIA vam omogoča, da glavno ploščo prilagodite svojemu okusu, z dodajanjem ali odstranjevanjem hitrega dostopa do različnih funkcij.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Državo VPN lahko izberete tudi ročno, lahko pa izberete samo določene lokacije (mesta) in ne določenih strežnikov. Na primer, čeprav ima PIA v Franciji 46 strežnikov, bo aplikacija VPN vedno izbrala enega za vas, saj so vsi francoski strežniki na isti lokaciji.

Na zgornji strani, Pri povezovanju s strežniki je PIA zelo impresivna. Ponavadi traja celoten postopek manj kot dve sekundi (tudi na oddaljenih strežnikih), medtem ko nas je ExpressVPN pogosto čakal pet do deset sekund pred vzpostavitvijo povezave.

Še ena majhna težava s PIA na namizju - okna aplikacije ne morete premakniti. Preprosto vztraja, da ostanete v spodnjem desnem kotu.

Razen da, PIA zagotovo ima bolj eleganten videz. Temne in temne teme so prijeten dotik. A samo zato, ker je ta VPN videti oster, še ne pomeni, da je manj funkcionalen.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Pravzaprav, PIA je zelo dobro organizirana, z veliko nastavitvami, razdeljenimi na šest zavihkov. Skupno število funkcij ni veliko večje od paketa ExpressVPN, vendar boste iz nastavitev DNS in šifriranja dobili več globine (več o tem v kratkem).

Nazadnje, če niste preveč zainteresirani za uporabo domače aplikacije, oba VPN-ja ponujata enostaven dostop do konfiguracijskih datotek, potrebnih za ročne nastavitve s tretjimi vmesniki.

Zmagovalec za enostavno uporabo: PIA

ExpressVPN in PIA sta si v tej kategoriji tako blizu, da se na koncu resnično spusti do osebnih želja. Oba VPN-ja pokrivata osnove z lahkoto - ExpressVPN ponuja več prilagodljivosti pri izbiri strežnikov, PIA pa vam prinaša nekoliko več glede na nastavitve. Zmaga PIA zaradi nekoliko bolj optimiziranih aplikacij in boljše prilagoditve, toda vsak od obeh VPN ima svojo privlačnost.

Poskusite zasebni dostop do interneta!

5. Združljivost

Kot smo pričakovali od dveh vrhunskih VPN storitev, ExpressVPN in PIA imata namenske aplikacije za vsako večjo platformo. Z ExpressVPN lahko do pet naprav hkrati. PIA je tukaj bistveno bolj radodarna in ponuja do 10 hkratnih povezav.

Oglejmo si podrobneje aplikacije, od platforme do platforme.

Windows

Windows je izbirni sistem OS za veliko uporabnikov tam, oba VPN-ja pa sta vložena dodatna prizadevanja s polirano programsko opremo, brez težav za to platformo.

ExpressVPN presega kilometrino, s podporo za aplikacije, začenši z operacijskim sistemom Windows XP in Vista. PIA potrebuje vsaj Windows 7 - za večino ni težava, vendar še vedno ne raven podpore, ki jo boste našli v ExpressVPN.

Mac

Aplikacije ExpressVPN lahko zaženete na macOS Snow Leopard (10.6) in novejših različicah. Trend se nadaljuje - PIA ni tako prilagodljiva, saj boste potrebovali vsaj macOS El Capitan (10.11).

Android

Mize se obračajo! PIA podpira vse različice Android od 4.1, ExpressVPN pa Android 5.0.

Aplikacije za Android je enostavno namestiti na vaš Android TV. Še več, tako PIA kot ExpressVPN imata na svojih spletnih mestih datoteke APK, tako da lahko aplikacijo naložite neposredno poleg tega, da jo namestite iz Google Play.

iOS

ExpressVPN se vrne v obrazec - lahko v aplikaciji iPhone ali iPad uživate v njej, dokler imate vsaj iOS 8.0.

PIA je blizu, vendar ne dovolj blizu, podpora za iOS aplikacije pa se začne z iOS 9.0.

Linux

Oba VPN-ja sta v Linuxu močno prikazana, kar pa ni preveč pogosto. V distribuciji Ubuntu, Debian in Arch lahko zaženete ExpressVPN ali PIA. PIA ponuja dodatno podporo za Mint, ExpressVPN pa pokriva CentOS, Fedora in Raspbian.

Na splošno ima ExpressVPN širšo podporo za Linux, vendar lahko zamahne poljubno odvisno od distro, ki ga izvajate.

Usmerjevalniki

Usmerjevalniki so možnost tako za ExpressVPN kot za PIA. Z temeljite in strokovno napisane vaje, tako dobro, kot podpora za najbolj priljubljeno vdelano programsko opremo, lahko enostavno nastavite usmerjevalnik VPN z eno od obeh služb.

Če raje rešite težave, obe VPN lahko najdemo na voljo na vnaprej utripajočih usmerjevalnikih.

ExpressVPN ponuja tudi namensko aplikacijo za usmerjevalnik za več modelov Asus, Linksys in Netgear. Če imate pravi usmerjevalnik, je morda ta VPN boljši izbira PIA, ki ne ponuja podobne aplikacije.

Druge platforme

ExpressVPN deluje na naslednjih dodatnih platformah:

 • Razširitve brskalnika (Chrome, Firefox)
 • Chromebook
 • Bralniki e-knjig (Amazon Kindle Fire, Nook HD)
 • Windows Phone (različici 8.1 in 10)
 • Media in igralne konzole (Amazon Fire TV, Apple TV, Roku, Boxee Box, Chromecast, Nintendo Switch, Nvidia Shield, PlayStation, Xbox in še več)
 • Blackberry
 • Kodi
 • Pametni televizorji

PIA podpira naslednje dodatne platforme:

 • Razširitve brskalnika (Chrome, Firefox, Opera)

Zmagovalec za združljivost: ExpressVPN

Iščete vsestranskega ponudnika VPN s podporo za stare in nove različice? Potem je ExpressVPN tisti, ki bo šel naprej. Kljub temu PIA ne zaostaja preveč in sedem dodatnih povezav je lahko odločilni dejavnik, če želite deliti VPN s prijatelji, družino ali poslovnimi partnerji.

Poskusite ExpressVPN!

6. Hitrost

Imeti hitri VPN ni pomembno samo zaradi hitrosti.

Ko se povežete s strežnikom VPN in šifrirate svoj promet, je hitrost vašega interneta hit. Ta zadetek lahko sega od majhnega udrtina do velike luknje v kakovosti vaše povezave.

Nihče ne želi počasno VPN, vendar je težko oceniti, kako hitra je storitev, preden se naročite na naročnino. Zato smo preizkusili ExpressVPN in PIA, zato vam tega ni treba.

Številni ExpressVPN veljajo za enega najhitrejših VPN-jev na trgu. PIA nima enakega ugleda, vendar vas bodo končni rezultati morda presenetili. Poglejmo, kako sta uspela oba.

Testirali smo 10 lokacij po vsem svetu. Naši testi so bili izvedeni iz vzhodne Evrope. Tu so običajne hitrosti prenosa in prenosa brez VPN:

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Spodnja tabela prikazuje, kako sta ExpressVPN in PIA uspela v naših hitrostnih testih.

Strežnik Hitrost prenosa (Mbps) Hitrost prenosa (Mbps)
ExpressVPN PIA ExpressVPN PIA
Samodejno (najbližje) 71,81 70,63 31.36 35.03
Romunija 67,79 70.12 36,71 33,62
Nemčija 67,72 65,62 34,79 36.43
Združeno kraljestvo 63.41 46,93 28.96 27.58
Portugalska 61.15 N / A 25.53 N / A
Izrael 39,99 39.43 24.15 21.18
ZDA (New York) 59.14 35.25 22.48 30.12
Združene države Amerike (Los Angeles) 23.59 34.56 12,95 17.09
Japonska 51,95 21.81 1.66 2,41
Avstralija 31.38 4,56 0,76 1.01

OPOMBA: PIA na Portugalskem nima strežnikov.

V primerjavi z našimi referenčnimi vrednostmi, obe VPN sta imeli zelo impresivne rezultate. Hitrosti prenosa so se na najbližjih strežnikih komaj zmanjšale, hitrosti prenosa pa so bile celo boljše od pričakovanih. Tudi z naraščajočo razdaljo sta ExpressVPN in PIA zagotavljala velike skupne hitrosti.

Edina izjema je avstralski test PIA - precej slabo kaže, s približno 90-odstotno znižanje pri hitrostih prenosa in prenosa. Upočasnitev je bilo vsekakor čutiti, poleg tega pa smo morali trpeti nekaj bednih nalogov strani poleg motečega nabijanja na videoposnetkih.

ExpressVPN s primerjavo med seboj dokazuje hitrejšo skupno storitev. V Evropi sta oba omrežja VPN zelo blizu, toda ExpressVPN je prepričljivo zmagal UK strežnik (z dodatnim bonusom obhodov blokov BBC). Prav tako ima boljše rezultate na Ameriški strežniki na vzhodni obali, in svinec se le poveča v Japonska in Avstralija.

PIA je bil hitrejši VPN na Los Angeles strežnik in tudi nekoliko boljše rezultate v Romunija test. Toda na koncu ni dovolj premagati ExpressVPN, ki brani svoj ugled kot eden najhitrejših VPN-jev v poslu.

Zmagovalec za hitrost: ExpressVPN

Strežniki ExpressVPN so hitri in stabilni, ne glede na razdaljo. Ni razočaral na nobeni od naših 10 hitrostnih testov in si zaslužil zasluženo zmago. PIA nikakor ni počasno, vendar na nekaterih lokacijah ni tako dosledna.

Poskusite ExpressVPN!

7. Strežniki in omrežje

Zdaj, ko smo dosegli hitrost, nadaljujmo z še en pomemben vidik VPN - strežniški park.

Če pogledate samo na surovo število strežnikov, sta ExpressVPN in PIA presenetljivo podobni. Obe sta na doseg roke več kot 3.000 - vendar to ne pove celotne zgodbe.

Na tisoče strežnikov je skoraj vedno pomirjujoč znak, vendar enako pomemben je tudi način njihovega širjenja. ExpressVPN je nesporni vodja tukaj s 160 VPN lokacij v več kot 90 državah.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Po drugi strani PIA trenutno ima "Samo" 52 lokacij v 30+ držav.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Te številke zagotovo niso slabe, vendar PIA preprosto ne more konkurirati ExpressVPN-ju, ko gre za raznolikost lokacij. ExpressVPN ima veliko več možnosti na skoraj vseh celinah - od Evrope in Amerike do Azije in celo Afrike.

Zdaj vas morda ne zanimajo preveč strežniki v Alžiriji ali Bangladešu, v tem primeru ne bi bilo nič narobe, če bi jih PIA pogrešala. Toda to je primerjava strežniških omrežij in objektivno gledano, ExpressVPN opravlja boljše delo pri raznolikosti strežnikov.

In še ena stvar. Prej smo omenili samodejno izbiro strežnika PIA, tudi ko uporabniki ročno izberejo državo. ExpressVPN ima tu še eno veliko prednost, saj vam omogoča prosto povezovanje s katerim koli od 3.000+ strežnikov naravnost iz aplikacije.

Zmagovalec za strežnike in omrežje: ExpressVPN

Mreža PIA je sama po sebi impresivna, vendar se ne ujema z globalno prisotnostjo strežnika ExpressVPN. Razmislite o PIA, če so vaše države, ki vas zanimajo, na seznamu strežnikov. Če pa potrebujete bolj eksotične lokacije ali samo boljše splošno pokritost, obstaja verjetnost, da vas bo ExpressVPN osvojil.

Poskusite ExpressVPN!

8. Zasebnost in varnost

Če obstajata dve kategoriji VPN, ki jih lahko naredite ali prekinite, sta zasebnost in varnost. Zato se verjetno sprašujete, zakaj bomo o njih govorili nazadnje.

V resnici sta tukaj ExpressVPN in PIA prvaka. Med močno šifriranjem, odličnimi varnostnimi funkcijami in brezhibnimi evidencami o zasebnosti se lahko za spletno varnost zanesete na katero koli storitev.

Kljub temu je nekaj zanimivih podrobnosti. Potopimo se noter.

Politika beleženja

ExpressVPN ima sedež na Britanskih Deviških otokih, ki je odlična lokacija za registracijo ponudnikov VPN. Zakaj? Ker jim to omogoča izogibajte se invazivnim zakonom o hrambi podatkov in široko razširjeno vladno vohunjenje.

Kakšna pa je vse to povezana s smernicami beleženja? Enostavno povedano, pomanjkanje zakonov o hrambi podatkov omogoča, da VPN zagotavlja nič zapisovanja podatkov, saj ponudnik po zakonu ne zahteva, da zbira podatke o povezavi in ​​pasovni širini.

Poleg tega deluje v državi, ki ni del te države 5/9/14-zavezništva za nadzor oči pomaga VPN ohraniti svojo politiko ničelnega beleženja. ExpressVPN je to doslej uspešno dosegel in celo imel dokaz.

Še v letu 2016, ExpressVPN je bil vpleten v turško preiskavo umora velikega značaja. Za brisanje pomembnih dokazov je bil uporabljen ExpressVPN strežnik, ponudnik pa je bil pozvan, naj sodeluje. Žal oblasti ExpressVPN ne bi mogle pomagati, saj resnično ni imel uporabniških dnevnikov.

Počakaj, ker to še ni vse! PIA je tudi dvakrat dokazala legitimnost svoje politike brez zapisovanja podatkov. Prva je bila povezana s preiskavo FBI-ja, spet leta 2016. Druga je bila šele pred kratkim leta 2018, v drugem podobnem primeru, v katerem je sodeloval FBI. BDrugič je PIA branila svoj ugled in ni posredovala nobenih uporabniških podatkov - ker sploh ni zbrala nobenega.

Bottom line - čeprav PIA je ponudnik VPN s sedežem v ZDA (kar ga postavlja v osrčje Pet oči), živi do svojega polnega imena.

Ne glede na to, kako gledate na to, je to žrebanje med dvema zasebnima VPN-jema brez zapisovanja.

Šifriranje in protokoli

Tako ExpressVPN kot PIA zagotavljata 256-bitno šifriranje - industrijski standard zaradi neprebojne varnosti in majhnega vsestranskega vpliva na hitrost.

ExpressVPN teče AES-256 v svojih aplikacijah brez dodatnih možnosti. PIA naredi stvari nekoliko drugače - poleg AES-256 lahko preklopite tudi na AES-128 iz aplikacije.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Kot že ime pove, AES-128 je 128-bitno šifriranje, ki je šibkejše od 256-bitnega kolega, vendar vas ne upočasni toliko. Kadar je to mogoče, priporočamo uporabo 256-bitnega šifriranja, toda tisti, ki so pripravljeni trgovati z varnostjo za delovanje, bodo morda cenili dodatno prilagodljivost PIA.

Oba VPN-ja tudi izvajata Popolna tajnost za naprej s dinamične 2048-bitne DH (Diffie-Hellman) tipke.

Kar zadeva protokole, oba VPN podpirata vrsto njiju, z dodatnim poudarkom na OpenVPN. OpenVPN trenutno velja za zlati standard protokolov VPN, spet zaradi velikega razmerja varnosti in hitrosti.

OpenVPN je privzeti protokol za aplikacije ExpressVPN za Windows, Mac, Android in iOS. Drugi podprti protokoli vključujejo L2TP / IPSec in PPTP (na voljo v aplikacijah) in IKEv2 / IPSec (na voljo za ročne nastavitve).

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

PIA privzeto izvaja OpenVPN v sistemih Windows, Mac in Android, vendar izvorni protokol v iOS-u je IPSec. Možna je ročna konfiguracija OpenVPN za vaš iPhone ali iPad. Poleg tega, L2TP / IPSec je podprt za nekatere ročne nastavitve.

Varnostne funkcije

ExpressVPN in PIA sta opremljeni s koristnimi orodji in nastavitvami za dodatno varnost.

ExpressVPN prihaja z Funkcija Network Lock, kar je samo še eno ime za bistveno stikalo kill. Lahko ga omogočite in onemogočite v Splošno zavihek z nastavitvami. Zaščita pred puščanjem DNS in IPv6 je mogoče najti tudi v Napredno zavihek.

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

PIA je zelo podobna, a kot že omenjeno, obstaja nekaj več njegovih varnostnih funkcij. Na primer, stikalo kill ima dva načina ko je vklopljen - Samodejno (ki blokira zunanji promet) in Nenehno (kar preprečuje uhajanje prometa, če niste povezani s strežnikom).

Primerjava ExpressVPN proti PIA - Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Nekoliko bolj izpopolnjena je tudi zaščita pred uhajanjem DNS. Tako kot pri ExpressVPN lahko tudi to funkcijo omogočite in namesto ponudnika internetnih storitev dobite varne DNS naslove od PIA. Vendar pa, lahko vnesete tudi nastavitve DNS po meri.

PIA ima tudi svojo lastnino Funkcija MACE, ki zagotavlja blokiranje oglasov in zaščita pred zlonamerno programsko opremo. ExpressVPN nima svojega blokatorja oglasov, vendar ga je mogoče uporabiti z oglaševalci drugih oglaševalcev.

Eno področje, kjer je ExpressVPN boljši od PIA, je zatemnjenost. Zahvaljujoč svojim posebne nastavitve prikritega, lahko svojo povezavo še težje zaznate, tako da z lahkoto obidete strogo spletno cenzuro. Zaradi tega je ExpressVPN dober izbor za Kitajsko in druge države z omejeno svobodo interneta, kot so Rusija, Iran in ZAE.

PIA ponuja tudi dodatno plast varnosti. Aplikacija vam omogoča enostavno preklapljanje na vrata 443 na OpenVPN TCP, ki običajno reši vse težave z blokirano povezavo. To je reklo, ta metoda trenutno ni zanesljiva za prehod Kitajskega velikega požarnega zidu, za PIA pa ostaja boj. Nekateri uporabniki so kot delovno alternativo omenili ročno konfiguracijo L2TP.

Zmagovalec za zasebnost in varnost: ExpressVPN

Tako za vsakdanjega uporabnika tako ExpressVPN kot PIA ponujata odlično raven zasebnosti in varnosti s preverjenimi politikami brez beleženja in trdnim šifriranjem. PIA ima v splošnih značilnostih rahlo prednost, vendar sta zanesljiva zamračenost ExpressVPN-a in domača OpenVPN podpora v iOS-u dovolj, da sta vodilna v tej kategoriji..

Poskusite ExpressVPN!

9. Pravnomočna razsodba

ExpressVPN in PIA sta že dlje časa vrhunski storitvi in ​​iskanje boljšega je lahko velik izziv.

ExpressVPN zmaga v šestih od naših osmih kategorij, vendar je ta primerjava veliko bližja, kot kaže končni rezultat. Na koncu bo pri odločitvi pomagal le en dejavnik - vaše potrebe.

Če vključujejo pretočno pretakanje, dostop do zahodnih spletnih mest in storitev iz Kitajske ali oboje, vas ExpressVPN ne bo razočaral.. Vendar bo prišlo po ceni - tnjegov VPN ni poceni, tudi če so stroški več kot upravičeni.

Če pa vas zanima predvsem promet in skrivanje sej brskanja pred radovednimi očmi z občasnim Netflixom ali torrentovsko sejo ob strani, je PIA cenovno ugodna izbira z veliko ponudbo. Seveda nima iste različice strežnikov kot ExpressVPN in je na nekaterih strežnikih opazno počasnejša, toda to je še vedno zmogljiva in enostavna storitev po zelo ugodni ceni.

Skratka, dobite tisto, za kar plačate. Glede na to, kar plačujete, boste v tej primerjavi dobili veliko od katerega koli VPN-ja.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me