Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?


Ne preseneča, da so CyberGhost in NordVPN pogosto zloženi drug proti drugemu - so naravni konkurenti.

Z oba dosledno uvrščata med prve tri na mnogih spletnih seznamih - vključno z našo najboljšo skupno lestvico VPN - je bitka med njimi huda. Na prvi pogled, NordVPNima prednost v surovih številkah in dodatnih funkcijah, ampak CyberGhostni daleč zadaj, s svojim množične omrežne in večnamenske aplikacije.

Ali so res tako blizu, ali lahko en VPN vzame drugega v odločnem pregledu? Odgovor na to vprašanje (in še veliko več) boste dobili v tem poglobljena primerjava CyberGhost in NordVPN.

Podrobneje si bomo ogledali, kako se vsak VPN vozi na najpomembnejše načine. Glede na to ne pozabite, da tukaj ne moremo zajeti absolutno vsega. Za popolno merjenje teh dveh vodilnih VPN storitev se prepričajte si oglejte naše podrobnosti CyberGhost pregled in NordVPN pregled.

Kazalo

 1. Pretakanje
 2. Torrenting
 3. Cena
 4. Enostavnost uporabe
 5. Kompatibilnost
 6. Hitrost
 7. Strežniki in omrežje
 8. Zasebnost in varnost
 9. Pravnomočna razsodba

CyberGhost vs. NordVPN - kategorije

Preden se podamo v primerjavo, si oglejmo osem ključnih kategorij temelji na.

Prva dva sta pretakanje in hudourništvo, kjer bomo videli, kako dobro CyberGhost in NordVPN delujeta z geografsko omejeno vsebino in protokolom BitTorrent.

Nato bomo primerjali oznake cen in vmesnik. The stroški in Enostavnost uporabe v razdelkih boste našli, kateri VPN ima boljše ponudbe in ponuja bolj intuitivno izkušnjo.

Če ste tukaj, da vidite, kako dobro CyberGhost in NordVPN delujeta z vašo napravo ali ste radovedni glede omrežnih številk in zmogljivosti, ne zamudite združljivost, hitrost, in strežniško omrežje kategorije. Za vas smo pripravili temeljite sezname - od vseh podpora za platformo in rezultati preskusov hitrosti do popolne razčlenitve trenutno na voljo vsakega VPN-ja strežniki in lokacije.

Nenazadnje bomo videli, kateri VPN ponuja boljšo ponudbo zasebnost in varnost. Zanimajo me podrobnejše podrobnosti o politike zasebnosti, šifriranje, protokoli, in varnostne funkcije? V tem primeru je ta kategorija za vas obvezno branje.

Zdaj je čas, da se lotite poslovanja. Poglejmo, ali CyberGhost ali NordVPN prevzame vodilno vlogo!

1. Pretakanje

Zanesljiv VPN vam lahko pomaga pri pretakanju priljubljenih filmov, oddaj in druge vsebine od koder koli, brez kakršnih koli geografskih omejitev.

Tu je ključna beseda "zanesljiv." Ni vsak VPN idealen za pretakanje brez težav - vendar na srečo, tako CyberGhost kot NordVPN ponujata veliko v tej kategoriji.

Ko gre za Netflix, naši obsežni testi so pokazali, da je NordVPN absolutni prvak za pretakanje te priljubljene storitve. Uživali smo lahko v katalogih iz ZDA, Velike Britanije, Kanade, Francije, Japonske in Brazilije - z drugimi besedami, NordVPN nam je omogočil blizu globalnega dostopa do Netflixa.

Za ta odlična rezultata sta dva glavna razloga - posebne funkcije pretakanja in a velika izbira strežnikov.

SmartPlay je zaščiten dodatek NordVPN, ki samodejno optimizira vašo povezavo, ko poskušate dostopati do vsebine, ki je običajno blokirana na vaši lokaciji. Zaradi tega je NordVPN zelo enostaven za uporabo za pretakanje skoraj vse, kar želite.

NordVPN ponuja impresivno raznolikost strežnikov, s 1.600+ strežnikov samo v ZDA - torej ne glede na spletno mesto ali storitev, ki jo imate v ZDA, boste verjetno našli primerno možnost. Ostale pomembne lokacije vključujejo Velika Britanija (680+ strežnikov), Kanada (420+ strežnikov), Nemčija (230+ strežnikov), Avstralija (220+ strežnikov), Francija (180+ strežnikov), in Japonska (110+ strežnikov).

Ta zmagovalna kombinacija omogoča, da NordVPN dosledno deluje Hulu, HBO, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, in številni drugi potoki.

Ali se CyberGhost lahko ujema ali celo premaga to vsestranskost? Tako je sprva videti, zahvaljujoč se namenski profil pretakanja. Ta VPN ima posebne strežnike, optimizirane za različne priljubljene in ne tako znane tokove. Najboljši del je, da jih lahko vidite neposredno iz aplikacije.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

CyberGhost ne laže - brez težav smo lahko gledali ameriški in nemški Netflix, čeprav je bil naš uspeh na Netflix France le zmeren, zaradi sunkovite hitrosti.

Tako kot pri NordVPN lahko tudi do CyberGhosta računate Hulu, BBC iPlayer in Amazon Prime Video. Profil za pretakanje ponuja delujoče strežnike tudi za številne druge platforme.

Kljub temu je CyberGhost za Netflix nekoliko manj prilagodljiv, in to bori za ponudbo enake raznolikosti strežnikov v nekaterih državah. Na primer številke v ZDA (680+ strežnikov) in Velika Britanija (300+ strežnikov) so odlični, vendar še vedno zaostajajo za NordVPN. Trend se nadaljuje z Avstralija (60+ strežnikov) in Japonska (30+ strežnikov), vendar CyberGhost vseeno napreduje Nemčija (600+ strežnikov) in Francija (320+ strežnikov).

Zmagovalec za pretakanje: NordVPN

Oba VPN-ja pokrivata osnove pretakanja z lahkoto in vsaka ima svoje prednosti za vsebino v določenih državah. CyberGhost za odličen profil pretakanja osvoji dodatne točke. Vendar pa NordVPN zasluži zmago zaradi boljšega splošnega dostopa do Netflixa in daljšega seznama strežnikov v večini držav.

Poskusite pretakanje z NordVPN!

2. hudourništvo

Hudourniki so zelo priljubljeni in tudi a veliko varnostno tveganje če se ne zaščitite. Uporaba VPN je hiter in enostaven način za to, vendar še enkrat, potrebovali boste tisto, ki dejansko opravi svoje delo.

Dobra novica je, da tako CyberGhost kot NordVPN podpirata P2P promet - zato ne boste imeli groznega presenečenja, ko poskusite prenesti hudournik. In tukaj je veliko več podobnosti:

Obe VPN omogočata povezave P2P na določenih strežnikih, v nasprotju s celotnim omrežjem. Ne skrbi - še vedno imate veliko izbire.

CyberGhost vam nudi strežnike, prijazne P2P, v več kot 25 državah, ločeno v čistem profilu hudournika. NordVPN ima tudi poseben zavihek P2P, ki je del kategorij strežnikov posebnosti. Tu lahko izbirate več kot 40 držav, za skupaj 4.400+ strežniških strežnikov.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Z NordVPN se lahko povežete s primernimi strežniki P2P na številnih lokacijah - vključno s ZDA, Singapur, in Hong Kong. Trenutno teh držav ne boste našli v profilu hudournikov CyberGhost. Kanada in Japonska sta uporabnikom najbližje v Ameriki oziroma Jugovzhodni Aziji.

Ponovno je vsestranskost pri NordVPN veliko boljša. Ampak natančnost je večja prednost v tej kategoriji. NordVPN vam omogoča, da na seznamu izberete določen strežnik P2P, ker CyberGhost omogoča samo izbiranje države, pri čemer so strežniki izbrani samodejno.

Proxy SOCKS5 je še ena funkcija, ki jo boste našli v NordVPN, vendar ne v CyberGhost. NordVPN kot del vaše naročnine ponuja pooblaščence SOCKS5 - lahko jih konfigurirate v svojem odjemalcu torrent in jih uporabite kot samostojno storitev ali skupaj z vašim VPN za dodatno plast zaščite.

Zmagovalec za hudournike: NordVPN

CyberGhost in NordVPN ponujata enostavno, zanesljivo hudourništvo in veliko število lokacij P2P. Toda eden od njih izstopa: NordVPN ponuja boljšo prisotnost strežnika, več svobode pri izbiri želenih strežnikov in dodatno vrednost za napredne uporabnike torrentov s proxyji SOCKS5.

Poskusite Torrenting z NordVPN!

3. Stroški

Kar se tiče cen, sta CyberGhost in NordVPN skoraj identična.

Ne boste našli razlike v številu ali dolžini naročnin. Obe VPN trenutno prihajata z mesečnimi, letnimi, dvoletnimi in triletnimi načrti. Ti pridobite celoten paket ne glede na vašo izbiro - to pomeni vse strežnike in funkcije. Edina izjema so namenski IP-ji - neobvezni (in precej dragi) dodatni pri obeh VPN.

Tudi popusti na CyberGhost in NordVPN so zelo podobni. Oba VPN-ja se pri mesečnih načrtih začneta višje, z večjimi prihranki na daljših. Če niste zadovoljni z dolgoročno naročnino, en mesec NordVPN je približno 11% cenejši od CyberGhosta.

Lovci na barante naj zagotovo izhajajo iz letnih načrtov, čeprav. Plačali boste okoli 56% manjše leto dni CyberGhosta v primerjavi z enomesečno ponudbo, in le izboljša se: Dvo- in triletni načrti so za 73 in 80 odstotkov cenejši, oz.

Tudi NordVPN ni slab. Tako kot pri CyberGhostu dobite tudi sladki popust letno (41% ceneje) in dvoletno (66% ceneje) načrti. Še bolje je, da lahko 70% poprijete za naročnino NordVPN, če unovčite enega od teh posebnih kuponov med nakupom.

Edina pomembna razlika med CyberGhost in NordVPN je v politikah vračila. CyberGhost je na papirju zmagovalec z ogromno 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja - vendar je to malo zavajajoče. Velja samo za enoletne in višje načrte, medtem ko mesečna naročnina pokriva 14-dnevno obdobje vračila. NordVPN, vendar prihaja z a 30-dnevna garancija za vračilo denarja v celoti.

Zmagovalec za ceno: CyberGhost

Cene za CyberGhost in NordVPN so približno enake, zato stroški v resnici niso odločilni dejavnik. Oba VPN sta zelo dostopna glede na ponudbo, še posebej, če iščete dolgoročnega ponudnika. CyberGhost je na splošno nekoliko cenejši, z daljšim jamstvom za vračilo denarja. Če želite stvari počasi izvajati, ima NordVPN boljši enomesečni dogovor in širše obdobje vračila.

Preizkusite CyberGhost!

4. Enostavnost uporabe

Vsi smo bili tam - lansirali smo nov, nov VPN samo zato, da bi našli težaven vmesnik, ki je neroden in težko navigacijski. Ali vas CyberGhost in NordVPN rešita pred tem glavobolom in če je tako, katera bo naredila boljše delo?

Kot bi pričakovali od dveh vodilnih storitev na trgu, enostavnost uporabe je prednostna naloga obeh kandidatov. CyberGhost je še posebej impresiven - poglejmo natančneje.

Omenili smo že Namenski profili podjetja CyberGhost za pretakanje in hudourništvo - brez dvoma dve pomembni funkciji v aplikacijah tega VPN-ja. Vendar jih je še več. Pri CyberGhostu je veliko možnosti, ki vam jih ponuja vmesnik:

Ali vam je všeč ostanite stvari kompaktne? Potem boste cenili to intuitiven majhen meni ki se pojavi, ko prvič odprete VPN.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Želite malo več globine? Brez problema - preprosto razširite vmesnik in dobili boste celoten seznam strežnikov, skupaj z koristne informacije o razdalji in obremenitvi. Tukaj boste našli tudi namenske profile.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Začetniki se bodo s CyberGhostom odlično zabavali, in ne samo zato, ker ga je enostavno slediti. To VPN ponuja poglobljeni opisi skoraj vsake nastavitve in funkcije. Ni veliko drugih služb vam pove, zakaj, kako in kdaj uporabljati različna orodja tako podrobno.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Če menite, da je CyberGhost primeren samo za nove uporabnike, se motite. Obstaja celota arzenal naprednih funkcij in pravila, ki jih lahko uporabite, vendar o tem več.

NordVPN mora pokrivati ​​veliko tal če želi vzeti zmago tukaj. Poglejmo, kako ocenjuje:

Že na začetku boste opazili a čistejša zasnova z manj razpoložljivimi informacijami. NordVPN ima vsekakor bolj minimalističen vmesnik - kar pa ni nujno slabo.

Na namizju je lahko tudi ta VPN kompaktna ali podrobna, podobno kot CyberGhost. Z desno miškino tipko kliknite ikono aplikacije v sistemski vrstici, se prikaže sporočilo manjša plošča VPN, kjer se lahko hitro povežete s trenutnimi in nedavnimi strežniki.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Uporablja se tudi celostni meni. Dostop do seznama strežnikov je preprost, množicam s dodane informacije o nalaganju strežnika.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Za razliko od CyberGhosta lahko izberite določene strežnike v različnih zavihkih posebnosti.

NordVPN opisuje tudi njegove lastnosti in nastavitve kjer je potrebno, vendar to se ne spušča v iste podrobnosti kot CyberGhost. Kljub temu je nastavitve enostavno najti in vam ne bi povzročale težav, tudi če samo vstopite v VPN.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Če raje zaženete svojo lastno konfiguracijo, tako CyberGhost kot NordVPN zagotavljata surove datoteke OpenVPN na njihovih spletnih straneh.

Zmagovalec za preprosto uporabo: NordVPN

To je še ena kategorija brez jasnega zmagovalca - niti VPN nima nobenih resnih pomanjkljivosti. NordVPN trdi zmago zahvaljujoč nekoliko boljšemu vmesniku strežnika. Aplikacije CyberGhosta so v večini primerov enako ostre in so morda celo lažji za izbiro za začetnike.

Preizkusite NordVPN!

5. Združljivost

Če vsak dan uporabljate kup različnih naprav, je ključna splošna združljivost VPN-ja.

CyberGhost in NordVPN se tega dobro zavedata, zato tudi oboje je mogoče namestiti na široko paleto platform in naprav. Obe sta prilagodljivi, ko gre za to hkratne povezave tudi - vstanete 7 z CyberGhost, in 6 z NordVPN.

Še enkrat pa bomo morali pogledati podrobnosti, da bomo našli zmagovalca v tej kategoriji:

Windows

Ponudba CyberGhost in NordVPN obsežna podpora za stare in nove različice sistema Windows. VPN lahko uporabljate v katerem koli od XP in Vista do najnovejšega sistema Windows 10.

Mac

NordVPN ima tu rahlo prednost - aplikacijo lahko uporabljate v kateri koli različici macOS-a od Yosemite (10.10) in višje. CyberGhost potrebuje vsaj macOS Sierra (10.12).

Android

Oba VPN delujeta z a najnovejše in bolj starejše različice Androida. Aplikacije lahko namestite tudi na vaš Android TV, in so primerno optimizirani za uporabo z daljincem.

Če želite, da se aplikacije za Android dobijo naravnost iz vira, imata oba VPN-ja APK datoteke na voljo na njihovih spletnih straneh.

iOS

Če želite zagnati CyberGhost na svojem iPhone ali iPadu, preverite, ali vaša različica iOS ni starejša od 9.3. NordVPN je nekoliko bolj prilagodljiv, s podporo za iOS aplikacijo, začenši z različico 9.0.

To je vredno omeniti Število sočasnih povezav CyberGhosta je zmanjšano na 6 naprav na Apple ID če kupite VPN v App Store. NordVPN ponuja privzeto 6 povezav in to v iOS-u ostane nespremenjeno.

Linux

CyberGhost trdi, da deluje na Ubuntu (16.04, 18.04) in Fedori 29. To ni najširši razpon distribucij Linuxa, vendar je še vedno boljši od ponudbe NordVPN, ki trenutno pokriva podporo samo za Debian.

Usmerjevalniki

CyberGhost in NordVPN delujeta z različnimi vdelanimi programi. Na voljo so tudi koristne vadnice če želiš konfigurirajte usmerjevalnik VPN sam.

VPN lahko najdete tudi v predhodno utripajočem usmerjevalniku od drugih proizvajalcev.

Nekateri VPN-ji so na voljo tudi z namensko aplikacijo usmerjevalnika - na žalost niti NordVPN niti CyberGhost tega trenutno ne ponujata.

Druge platforme

CyberGhost deluje na naslednjih dodatnih platformah:

 • Razširitve brskalnika (Chrome, Firefox)
 • Chromebook
 • Windows Phone (različica 8.1)
 • Media in igralne konzole (Amazon Fire TV, Roku, Chromecast, PlayStation, Xbox in še več)
 • Kodi

NordVPN podpira naslednje dodatne platforme:

 • Razširitve brskalnikov (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • BlackBerry
 • Kodi
 • Media in igralne konzole (prek usmerjevalnika)
 • Pametni televizorji (prek usmerjevalnika)

Zmagovalec za združljivost: NordVPN

Spodnja vrstica je preprosta - niti VPN ne bi smel imeti težav z združljivostjo, tudi če imate nekoliko zastarel OS. NordVPN je nekoliko bolj prilagodljiv v Macu in iOS-u. Kljub temu imata oba VPN-ja svoje prednosti in slabosti na manj priljubljenih platformah.

Preizkusite NordVPN!

6. Hitrost

Šifriranje VPN ima številne prednosti, vendar prihaja s ceno - počasnejšimi hitrostmi.

Če želite to nadomestiti, potrebujete hiter VPN. Brez napake - ne govorimo o izboljšanju kakovosti vaše povezave (čeprav je mogoče, če vas internetni ponudnik ugasne). V večini primerov, "hiter" VPN je tako majhen vpliv na vašo povprečno hitrost, da ne boste čutili razlike.

Najboljši način za oceno uspešnosti VPN je izvedba temeljitih hitrostnih testov na strežnikih po vsem svetu. In ravno to smo storili.

Spodaj boste videli hitrosti, ki sta jih CyberGhost in NordVPN dosegla na strežnikih na 10 različnih lokacijah. Naši testi so bili izvedeni iz vzhodne Evrope z naslednjimi referenčnimi rezultati (brez VPN):

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Tu so hitrosti za vsak VPN:

Strežnik Hitrost prenosa (Mbps) Hitrost prenosa (Mbps)
CyberGhost NordVPN CyberGhost NordVPN
Samodejno (najbližje) 68,56 70.05 32.66 32.61
Romunija 61,82 55,90 31.41 34.15
Nemčija 67.05 63,95 31.61 34.53
Združeno kraljestvo 30.28 53,72 34.33 24.44
Portugalska 47.18 33,93 6.31 30.00
Izrael 52,98 34.52 25.02 11.62
ZDA (New York) 32,86 54.35 8,75 27.61
ZDA (Los Angeles) 23.48 51.12 15.23 7,77
Japonska 18.78 28.09 1.97 2.02
Avstralija 20.34 24.56 1,55 1.97

Kot lahko vidite, oba VPN-ja prinašata odlične rezultate na vseh področjih. V primerjavi z našimi primerjalnimi vrednostmi CyberGhost in NordVPN komajda staknejo na bližnjih strežnikih v Evropi.

CyberGhost prevzame prepričljivo zmago v Portugalska. Nekoliko hitrejša je tudi v Romuniji in Nemčiji, vendar je razlika zanemarljiva. NordVPN je bolje v UK.

Hitrosti prenosa so zelo pomembne saj določajo, kako hitro boste odprli spletno mesto ali naložili video. Tukaj niti VPN ne spusti žoge CyberGhost hitro začne izgubljati tla na NordVPN, saj se razdalja povečuje.

Z veliko boljšimi rezultati na strežnikih New York in Los Angeles, NordVPN dokazuje hitrejši VPN za brskanje, pretakanje in prenos v ZDA. CyberGhost tukaj ni nujno počasen, ampak očitno traja večji davek na vaši povezavi. Tole lahko privede do težav z varovanjem če imate hkrati odprtih več potokov.

Trend se nadaljuje na najbolj oddaljenih strežnikih v Japonska in Avstralija. NordVPN zagotavlja večje hitrosti Tukaj, vendar CyberGhost ne zaostaja preveč.

Zmagovalec za hitrost: NordVPN

Oba VPN-ja sta bila v naših hitrostnih testih konstantno hitra. CyberGhost ima svoje trenutke, vendar NordVPN daje boljše splošne rezultate. Razmislite o tem VPN preko CyberGhosta, če vas zanima predvsem odlična zmogljivost na strežnikih v Evropi in Ameriki.

Preizkusite NordVPN!

7. Strežniki in omrežje

CyberGhost in NordVPN sta znana po svojih velikih omrežnih strežniških omrežjih in oba sta se v tej kategoriji obetala za začetek..

Število držav, ki so na voljo, je skoraj enako - 90 za CyberGhost in 60 za NordVPN. CyberGhost ima tudi strežnike v Belorusija, Kolumbija, Kenija, in Pakistan, ker NordVPN vključuje Ciper, Egipt, Gruzija, Latvija, in puran.

Pri tem resnično izstopajo surove številke strežnika. CyberGhost ima več kot 5.700+ - sploh ni slab seznam. Vendar pa, NordVPN popolnoma trpi, da ima svojo ogromno mrežo 5100+ strežnikov.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Res je, da število strežnikov CyberGhost vključuje posebne namene za pretakanje in hudourništvo. Ampak NordVPN je to sposoben premagati tudi, s petimi ločenimi kategorijami posebnosti. Tukaj je popolna razčlenitev:

 • 4.600+ Standard strežniki (od tega 4,400, ki omogočajo P2P)
 • 460+ Zakrit strežniki
 • 30 Dvojni VPN strežniki
 • 3 Čebula nad VPN strežniki
 • 70+ Namenski IP strežniki (neobvezno dodatni)

O prednostih raznolikosti strežnikov smo govorili v zgornjem razdelku Streaming. Saj ni CyberGhost slab, NordVPN je le preveč dober.

Zmagovalec za strežnike in omrežje: NordVPN

Oba ponudnika vam ponujata odlično izbiro strežnikov in lokacij, vendar je odvzem jasno. NordVPN ne pušča prostora za CyberGhost, da sija, in na koncu zmaga zahvaljujoč svoji ogromni, vsestranski mreži.

Preizkusite NordVPN!

8. Zasebnost in varnost

Če iščete najvišjo raven zasebnosti in varnosti, sta CyberGhost in NordVPN dve storitvi, ki vas ne bosta izneverili..

Za to obstaja več razlogov - tudi vojaško šifriranje, odlična podpora protokolom, in dolg seznam uporabne varnostne funkcije. Več o tem spodaj:

Politika beleženja

Ničelna sečnja je politika, ki si jo delita oba VPN-ja, in to je podprto ključni dejavnik - pristojnost.

CyberGhost in NordVPN imata sedež v Romunija in Panama, oz. Nobena od teh držav nima obveznih zakonov o hrambi podatkov. To postavlja ponudnike v zelo ugoden položaj, saj zakonsko niso dolžni zbirati občutljivih informacij o svojih uporabnikih.

Poleg tega Romunija in Panama nista članici zveze 5/9/14 Eyes, kar pomeni, da nista del nobenih sporazumov med vladnimi nadzornimi agencijami. Še več dobrih novic za zasebnike.

To je reklo, NordVPN ima eno prednost pred CyberGhostom tukaj - an neodvisna revizija varnosti podjetja Big Four, ki potrjuje trditve ponudnika o zasebnosti. CyberGhost ne more nuditi enakega miru, saj mora še opraviti tretjo revizijo.

Šifriranje in protokoli

Privzeti (in edini) šifrirni standard v aplikacijah CyberGhost in NordVPN je AES-256, ki se šteje izjemno varen, in je nemogoče razpokati. Oba ponujata tudi Popolna tajnost za naprej in dinamični šifrirni ključi za dodatno zaščito.

Tu je velika razlika podpora protokola:

The CyberGhost namizne aplikacije, poleg industrijskih standardov OpenVPN protokol, tudi delati s IKEv2 in L2TP. Še bolje je, da lahko med njimi enostavno preklapljate.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Za iOS CyberGhost uporablja domače IPSec protokol.

NordVPN se osredotoča izključno na OpenVPN za aplikacije za Windows, Mac in Android. IKEv2 / IPSec je edina možnost v aplikaciji za iOS, vendar lahko protokol OpenVPN nastavite ročno na vaš iPhone ali iPad z vmesnikom drugih proizvajalcev.

Varnostne funkcije

Kar zadeva varnost, sta oba VPN napolnjena z osnovnimi potrebami, pa tudi impresivno paleto naprednih orodij.

CyberGhost deli svoje značilnosti na tri različna območja, večina pa se nahaja na Funkcije povezave zavihek.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Tukaj boste našli blokator oglasov in zaščita pred zlonamerno programsko opremo. (NordVPN jih ponuja tudi v svojih lastniški paket CyberSec.)

CyberGhost zagotavlja proti prstnim odtisom tudi. Ta funkcija varuje vašo brskalniško aktivnost in navade pred sledenjem. Morda se boste vprašali, zakaj ne vidite samodejnega avtomata kill stikalo. Brez skrbi, to je tam - CyberGhost ga je postavil v Splošno pod zavihkom Nastavitve.

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

NordVPN ponuja dodatno funkcionalnost two kill stikala; poleg običajnega stikala za ubijanje za celotno povezavo dobite še eno, ki izbranim aplikacijam prepreči uhajanje podatkov v nujnih primerih.

Ta VPN je temeljitejša storitev, ko gre za DNS zaščita pred uhajanjem, tudi. Čeprav CyberGhost vključuje ta varnostni ukrep, lahko uporabite samo varne DNS naslove ponudnika. NordVPN vam omogoča tudi vnašanje naslovov DNS po meri, če raje uporabite svoj.

Tudi NordVPN ima pravo orodje za delo, ko gre za to prikrite nastavitve za zanesljivo prehitevanje stroge internetne cenzure. To se imenuje Zmedeni strežniki, v resnici pa gre za popolnoma ločen način VPN.

V zatemnjenem načinu imajo dostop le do 460+ posebnih strežnikov, dokler ga ne izklopite. Zaradi tega načina je NordVPN eden izmed priljubljenih množic za obhod kitajskega požarnega zidu, vendar ga lahko uporabljate tudi v drugih državah, ki so zelo pomembne za cenzuro..

Primerjava CyberGhost proti NordVPN: Kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Na žalost, CyberGhost za Kitajsko ni zanesljiva izbira v tem trenutku.

Zmagovalec za zasebnost in varnost: NordVPN

NordVPN je bolj vsestranski, ima impresivne funkcije in prikrite nastavitve, vendar sta oba VPN-ja močna izbira za zasebno in varno brskanje. Če vas ne skrbi cenzura, ima CyberGhost svoje odlične lastnosti, pa tudi več raznolikosti v protokolih VPN.

Preizkusite NordVPN!

9. Pravnomočna razsodba

NordVPN zmaga v sedmih od osmih kategorij, in celo osma cena - zlahka niha v drugo smer. To pomeni, da je CyberGhost veliko slabši, kajne?

Sploh ne. Besedilo "oba VPN-ja" smo z razlogom uporabili več kot 20-krat - CyberGhost in NordVPN sta tako blizu drug drugemu.

CyberGhost morda ne bo zahteval zmage v večini razdelkov, vendar vseeno ponuja veliko. Ne glede na to, ali je pretakanje, hudourništvo ali varnost na vrhu seznama, ima ta cenovno dostopen VPN hitrosti, strežnike in funkcije za odlično dostopnost in zanesljivo zaščito - in vse to je zavito v izjemne aplikacije.

NordVPN pa se v vseh teh vidikih izkaže boljše, po skoraj enaki ceni. Ponuja popolnejši paket, če le rahlo. Za tiste, ki se boste strinjali samo z najboljšimi, je to VPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me