Pregătirea pentru EuroCrypt 2018 cu Orr Dunkelman


În ultimii 30 de ani în plus, IACR (Asociația Internațională pentru Cercetări Criptografice) a fost la vârful cercetării criptografice. Ei organizează trei conferințe pe an; Crypto (în Statele Unite), EuroCrypt și AsiaCrypt.

Am vorbit cu Orr Dunkelman, președintele general al EuroCrypt, care are loc la Tel Aviv, Israel, în perioada 29 aprilie - 4 mai, despre conferință și despre ce ne putem aștepta.

Ne puteți spune câteva informații despre EuroCrypt și ce ne putem aștepta de la conferință?

Acesta va fi cel de-al 37-lea EuroCrypt anual - și prima dată va avea loc în Israel. Este o conferință academică care acoperă toate aspectele criptografiei.

În anii 1980, accentul a fost pus pe cache-ul digital. Dovezi despre cunoașterea zero au fost discutate în anii 80 și 90. Au fost discuții despre criptare și criptanaliză. Unele lucruri chiar au intrat în forul public, cum ar fi scenariul Dual EC și NSA a fost prezentat pentru prima oară la Crypto în 2007, oamenii găsind bug-uri și probleme de backdoor. Am devenit un punct de întâlnire pentru criptografi.

Vreau să adăugăm o exonerare de răspundere, aceasta este o conferință academică și este ceva pentru persoanele care doresc să știe care este vârful criptografiei. Trebuie să recunosc, unele dintre discuții vor fi extrem de tehnice, din perspectiva cercetării criptografice, și nu neapărat pentru toată lumea. Veți avea nevoie de mai mult decât de o cunoaștere de fond pe aceste subiecte.

Câte persoane sunt de așteptat să participe

De acum avem peste 350 de persoane înregistrate pentru programul complet, iar înregistrarea este încă deschisă, astfel că putem observa o creștere a numărului. Încercăm ceva nou în acest an, datorită popularității Blockchain, vânzăm bilete pentru persoanele care sunt interesate doar să vină pe piesa Blockchain marți, 1 mai. Ar trebui să fie ceva mai accesibil publicului larg, din punct de vedere tehnic, dar va rămâne totuși un nivel foarte ridicat.

În plus, există 2 ateliere care au înregistrat peste 80 de persoane care vor avea loc duminică, 29 înainte ca evenimentul să înceapă oficial.

Participanții vor veni din toată lumea, inclusiv Israel, Austria, Belgia, Elveția, Germania, SUA, Marea Britanie, Canada, Bulgaria, China, Brazilia, Republica Cehă, Franța, Hong Kong, Coreea Polonia, Rusia, Singapore, Turcia și Ucraina.

Care este accentul conferinței?

Aceasta este o conferință pur academică. Am primit 69 de lucrări de cercetare care acoperă toate bazele în criptografia de ultimă oră. Vom acoperi subiecte precum criptografia post-cuantică, cele mai recente rezultate în criptarea completă homomorfă, criptografia simetrică, modurile de operare - acest lucru a devenit o problemă majoră cu multe atacuri la TLS și SSL. Desigur, tehnologia Blockchain și modul de îmbunătățire a acesteia și la ce alte aplicații se poate utiliza. Valorile de securitate hardware și modul în care puteți proteja limitările hardware-ului, vor fi discutate aproape orice lucru despre care vă puteți gândi atunci când vă va apărea criptografia.

Aceasta este o conferință pentru persoanele care doresc să audă despre vârful criptografiei. În timp ce discuțiile și prezentările sunt importante, un alt aspect important este ca persoanele apropiate de domeniu să vadă încotro se îndreaptă comunitatea și care trebuie să abordeze problema urgentă. De exemplu, discutăm în ultimii 3 ani despre criptografia post-cuantică, într-o manieră excesivă. Pentru că, dintr-o dată, am văzut semnale din lumea computerelor cuantice că computerele cuantice vor fi gata mai devreme decât crezi și trebuie să pregătim în prealabil infrastructura criptografică cuantică.

NIST (Institutul Național de Standarde și Tehnologie) a început recent o competiție pentru selectarea standardelor criptografice post-cuantice, așa că încercăm să ne pregătim în prealabil pentru cutremur, ca să spun așa, deoarece multe dintre protocoalele de internet actuale pe care le avem în prezent se vor rupe, și o mulțime de infrastructură va trebui să se schimbe. Deci, încercăm să fim pregătiți pentru viitor și să facem schimbările acum, în timp ce nu este urgent în loc să fim într-o situație în care totul trebuie schimbat ACUM ACUM ACUM ACUM.

Deci, putem vedea unde se îndreaptă comisia și care este atenția noastră. Va avea loc o sesiune despre TOR și conexiuni anonime. Din nou, va fi dintr-un unghi tehnic, analizând detaliile criptografice despre criptarea Onion.

Ne puteți spune un pic despre structura conferinței?

Vor fi două piese pe tot parcursul conferinței, iar oamenii se pot schimba înainte și înapoi, în funcție de ce subiecte sunt mai relevante sau mai interesante pentru ei.

În afară de piesele pe care le vom avea și două convorbiri invitate (vorbitori cheie), Matthew Green va susține o discuție intitulată Treizeci de ani de monedă digitală: De la DigiCash la Blockchain. Al doilea discurs va fi susținut de Anne Canteaut, intitulat Desperately Seeking SBoxes.

Unul dintre cele mai distractive programe pe care le avem este Rezultatele recente sau sesiunea Rump, care va avea loc marți seara. Această sesiune este mai puțin formală decât prezentările și permite discuții înainte și înapoi. În trecut au existat chiar cântece și dans la sesiunile Rump. Este oportunitățile de relaxare pentru participanți.

După cum am menționat anterior, vor exista două ateliere la care oamenii se pot înscrie înainte de eveniment. Primul este criptografia ușoară; subiecte precum Criptografie pentru medii restricționate, dispozitive IOT și altele asemenea. Al doilea atelier se referă la criptografia de ultimă generație și este al 13-lea an în care este organizat de Intel. Acesta va acoperi subiecte precum Spectre și Meltdown și legile de criptare. Aceste ateliere sunt mai puțin formale și permit oamenilor să interacționeze și să se certe înainte și înapoi cu prezentatorii.

În cele din urmă, vom acorda Premiul pentru cea mai bună hârtie, un grup de educatori și judecători va citi lucrările depuse și va vota un câștigător.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me