Pregled in test ProtonMail (2020): Ali resnično zasluži svoj denar?


Kako varni so e-poštni naslovi, ki jih pošljete sodelavcem in prijateljem? V nekem smislu, vsebino vaših e-poštnih sporočil vedno spremljamo. ProtonMail je bil zasnovan za obdržati uporabniško vsebino izven dosega vladnih agencij in oglaševalcev.

Njihov pristop k šifriranju celo preprečuje, da ProtonMail sam prebere, kaj pošilja in shranjuje zate.

Morda ni resničnega človeka, ki vas vohuni, ko uporabljate znanega e-poštnega odjemalca. Vendar je razlog, da so te storitve brezplačne. E-poštni odjemalci so zasnovani za pridobivanje ključnih besed iz vaših pogovorov in jih uporabite za izberite ciljne oglase za vas.

Poleg tega obstaja resničen nevarnost bolj zlonamernega vohunjenja. Nastane nastavitev običajnih odjemalcev pošte ranljivosti, ki jih lahko izkoristijo hekerji in vladne agencije.

Sporočila, poslana s temi strankami, so redko šifrirano. In tudi ko so, je običajno le, ko jih pošiljajo. Ko so samo sedeli na strežniku ponudnika e-poštnih sporočil, so lahko zlahka prebere vsakdo ki dobi dostop do tega strežnika.

ProtonMail je bil zasnovan tako, da ponuja alternativo k temu modelu. Začele so jo zaposlene pri Evropski organizaciji za jedrske raziskave (CERN), zlasti kot odziv na novice o dejavnostih zbiranja podatkov Nacionalne varnostne agencije (NSA).

Preberite več o tem kako deluje ProtonMail in do ugotovite, ali ga morate uporabiti.

Kako deluje ProtonMail?

Pregled in test ProtonMail (2020): Ali resnično zasluži svoj denar?

Glavno prodajno mesto tega e-poštnega odjemalca je šifriranje od konca do konca. To pomeni, da ko v ProtonMail vtipkate sporočilo in kliknete »pošlji«, je njegovo vsebina je kodirana da postane neberljiv.

Edini način, da to ponovno preberemo, je s pravilnim šifrirnim ključem. In samo naprave ki pripadajo pošiljatelju in predvidenemu prejemniku imeti ta ključ.

Sporočila, poslana med dvema uporabnikoma ProtonMail, se samodejno šifrirajo z uporabo prejemnikovega ključa, tako da jih je mogoče odpreti takoj, ko se uporabnik prijavi.

Toda ProtonMail se lahko uporablja tudi za varno komunikacijo z uporabniki drugih e-poštnih odjemalcev.

Pregled in test ProtonMail (2020): Ali resnično zasluži svoj denar?

Vse kar morate storiti je nastavite geslo za šifrirni ključ in ga dajte predvidenemu prejemniku. Nato morajo le vnesti geslo, da bodo sporočilo odprli v običajni mapi »Prejeto«. Dokler jih na tak način ne dešifriramo, sporočila niso berljiva.

Če se vam to ne zdi dovolj varno, lahko nastavite sporočila ProtonMail za samouničenje. Po določenem času boste šifrirano sporočilo izbrisali s strežnika podjetja.

Nato do njega ni več mogoče dostopati niti od pošiljateljeve niti od prejemnikove naprave. Tole odpravlja vsako nevarnost da vsebina pade v napačne roke.

Toda ta nevarnost je že zanemarljiva od ProtonMaila sporočila ostanejo šifrirana, dokler so shranjena na strežnikih ProtonMaila.

Ti strežniki se ponašajo tudi z odličnimi fizična varnost. Glede na spletno mesto ProtonMail je strankina infrastruktura "nastanjena Najvarnejši podatkovni center v Evropi, pod 1.000 metri trdne skale. "

Podatki uporabnikov so tudi fizično zaščiteni in digitalno šifrirani pravno zaščiten.

Švicarski zakoni o zasebnosti: nekateri najstrožji na svetu

ProtonMail je s sedežem v Švici, dom nekaterih od najstrožji zakoni o zasebnosti na svetu. To postavlja zunaj pravnega dosega ZDA in Evropske unije.

V malo verjetnem primeru, da bi švicarska vlada pridobila sodno odredbo za podatke na strežnikih ProtonMaila, ne bi bilo veliko videti. Brez šifrirnih ključev posameznih uporabnikov ni oblasti praktično ne morejo razvozlati, kaj je v vaših sporočilih.

Zakaj naj uporabljam ProtonMail?

Obstaja veliko razlogov, zakaj boste morda želeli, da se vaša e-poštna sporočila temeljito šifrirajo. In vsi ne vključujejo tega, da bi morali kaj skriti.

Smiselno je biti zaskrbljen o vdorih v vaše zasebno življenje. Mogoče si zaskrbljen o vlad, ki zbirajo podatke na njihove državljane. Mogoče nočeš velikanskih internetnih podjetij razvijati se vse bolj podrobne profile oglaševanja zate.

Te težave lahko nekatere uporabnike e-pošte spodbudijo k temu uporabi šifriranje za vse pošiljajo in prejemajo.

Toda drugi ljudje morda želijo uporabljati ProtonMail le sporočilom z občutljivimi informacijami dodajte varnost ali veliko osebnih podatkov. Ti lahko vključujejo e-pošto o pravnih zadevah, finančnih transakcijah in bančništvu, medicinske podatke ali strokovne pogovore na visoki ravni.

Bolje za podjetja

ProtonMail posebej priporoča uporabo svoje profesionalne ravni storitev za nastavitev več naslovov za organizacije ki jim je treba iskreno sporočiti.

Ugotavlja, da je šifriranje e-pošte idealno orodje za skladno s „strogimi predpisi o zasebnosti in varnosti, na primer zakon o prenosljivosti zdravstvenega zavarovanja in odgovornosti. "

To je tudi popoln način za zagotovitev, da lastniške informacije ne dosežejo ljudi, ki jih delodajalec ne zavezuje sporazum o razkritju..

Če se vam te profesionalne aplikacije storitve zdijo koristne, lahko dostopate do ProtonMail's napredne funkcije po dostopni ceni, ki vam jo zagotavlja pet e-poštnih naslovov in pet gigabajtov prostora za shranjevanje na švicarskih strežnikih.

Če pa morate šifrirati le občasna, posebej občutljiva sporočila, obstaja brezplačna različica programa ProtonMail, ki zagotavlja en naslov in 500 megabajtov prostora za shranjevanje.

Ali je vredno plačati za ProtonMail?

Ker je na voljo toliko brezplačnih odjemalcev e-pošte, se morda zdi nenavadno plačati takšno storitev. To še posebej velja, ko se zavedaš, da je ProtonMail vmesnik ni ravno boljši kot druge alternative.

Seveda pa, ko se naročite na ProtonMail, v resnici plačujete zasebnost, varnost in brezskrbnost. To se verjetno ne zdi tako čudno.

Kot že omenjeno, so tradicionalni e-poštni odjemalci podprti z oglasi. Zanašajo se na pridobivanje vaših podatkov in njihovo uporabo proti sebi.

ProtonMail je eno edino podjetje, ki ponuja alternativo, in je verjetno najboljši. To je vredno podpirati.

In ker obstaja omejena različica, ki je na voljo brezplačno, ste lahko prepričani, da je ProtonMail iskreno zavezan k zagotavljanju najboljše varnosti vsem kdo ga potrebuje.

Ko se naročite na ProtonMail Plus, se prikazuje podpora tej misiji. Prav tako podjetju pomagate pri razvoju in izboljšanju kakovosti svojega varnega odjemalca e-pošte.

Slabe strani ProtonMaila

Odkar se je leta 2014 začela po uspešni kampanji za množično financiranje, je ProtonMail nenehno dodajanje funkcij in izboljšanje uporabniške izkušnje. Ta vzorec se zagotovo nadaljuje.

Obstajajo še nekaj gub, da se izsušijo. The funkcija iskanja je omejena, in filter za neželeno pošto je nepopoln. Obstaja a urejevalnik bogatih besedil za HTML in slike, vendar ni možnosti za shranjevanje predlog ali dodajte priporočeno besedilo in naslove.

Služba je na voljo v mobilnih aplikacijah, vendar ta ne združujejo sporočil v pogovore in niso tako privlačni kot spletna različica. Nobena od teh pomanjkljivosti ne uničuje izkušenj s pošiljanjem ali prejemanjem e-pošte, vendar so lahko nekatere uporabnike frustrira ki so vajeni bolj uveljavljenih odjemalcev e-pošte.

Kljub temu pa nič od tega ne bi smelo biti tako frustrirajoče, kot vedeti, da se vaša e-sporočila berejo po algoritmih in pretvorijo v dodatke. S tradicionalnimi e-poštnimi odjemalci ste brez moči da se to ustavi.

ProtonMail vam povrne moč za nadzor nad lastnimi pisnimi komunikacijami na spletu. To je verjetno vredno nekaj dolarjev na mesec.

Zakaj še vedno potrebujete VPN s ProtonMail

Naš najboljši izbor: NordVPN

nordvpndevices_optimized

ProtonMail je morda bolj varen od povprečnega Gmailovega polja, vendar e-poštna sporočila šifrira samo. Najboljši način za zagotovitev zasebnosti vaših podatkov je seznanite ProtonMail z zaupanja vrednim VPN. NordVPNje vrhunski VPN, zavezan varnosti uporabnikov.

Ko združite VPN z varnim e-poštnim naslovom, dodate dodatno raven varnosti svoji dejavnosti. NordVPN uporablja vojaško šifriranje da ohranite varno celotno povezavo, ne le e-poštnih sporočil. Če za pošiljanje in prejemanje sporočil uporabljate navadno internetno povezavo, obstaja možnost, da se končajo v napačnih rokah. VPN-ji to preprečujejo s povezovanjem uporabniških podatkov skozi varen kanal. Vaša sporočila se ne bodo dotaknila javnih strežnikov. Namesto tega ves vaš internet dejavnost bo preusmerjena prek zasebnega strežnika NordVPNrs. Za preprečevanje puščanja podatkov uporablja tudi DNS zaščita pred uhajanjem tehnologija.

Drugi njeni ukrepi za varovanje zasebnosti vključujejo zelo veliko stroga politika brez zapisov in samodejno stikalo za ubijanje. Z več kot 5000 strežnikov v svoji mreži in a možnost dvojnega šifriranja, NordVPN je najboljša možnost za vse, kar zadeva zasebnost in varnost.

Ti lahko poskusite NordVPN brezplačno 30 dni da ugotovimo, zakaj ga uporabniki tako zelo radi.

Zavarujte svoje podatke z NordVPN

Nadaljnje branje

Oglejte si naš pregled za ProtonVPN za več informacij o podjetju, ki stoji za ProtonMail.

Preberite naš vodič, če želite izvedeti več o šifriranju.

Kaj Google v resnici ve o vas? Več si preberite tukaj.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me