Pet pomembnih funkcij delovanja omrežja VPN


Naš blog se pretežno osredotoča na varnost in zasebnost omrežja VPN. Kljub temu pa nove raziskave kažejo, da uporabniki VPN-a cenijo dostop do boljše zabavne vsebine skoraj toliko, kot brskajo anonimno. Torej je treba za analizo značilnosti storitev tudi analizirati. V tem članku se bomo podali v raziskavo, da bomo pokazali, kako razširjena uporaba VPN je postala, in podrobno predstavili več meril uspešnosti, tako da bodo kupci VPN, ki iščejo kakovostno pretakanje medijev, lahko izbirali na podlagi informacij..

Uporaba VPN je razširjena in pogosta po vsem svetu

Globalni indeks je v svoji četrtletni raziskavi 2015 ugotovil, da je skoraj vsak od štirih anketirancev za dostop do interneta uporabil omrežje VPN. Za prvo četrtletje 2016 je GWI nedavno objavil nove rezultate, po katerih je ugotovil, da se je uporaba VPN / proxy strežnika na svetovni ravni povzpela na 25%.

Dejavniki uspešnosti za omrežja VPN: Uporaba VPN je razširjena po vsem svetu

In uporaba ni enkratna pogodba; pravzaprav je osupljivih 25% anketiranih uporabnikov VPN povedalo, da do svojega omrežja dostopajo skoraj vsak dan. Šestdeset odstotkov jih je povedalo, da so do svojega omrežja VPN dostopali vsaj 2-3 krat na teden.

Države, ki hitro rastejo, se zaračunavajo v smislu priljubljenosti VPN. Indonezija, Tajska, Brazilija in Savdska Arabija so države, kjer uporabniki interneta najpogosteje uporabljajo VPN - približno 4 od 10. Kitajska je stopnja nižja (skoraj 3 od 10), vendar to predstavlja največje število uporabnikov VPN v eni državi, zahvaljujoč številu prebivalstva.

Motivacije za uporabo VPN

GWI je navedel pet glavnih motivacij za uporabo VPN:

 • Anonimno brskanje po spletu (31%)
 • Dostop do blokirane zabavne vsebine (30%)
 • Dostop do omejenih spletnih mest, kot sta Facebook in Twitter (27%)
 • Dostop do delovnih mest z omejenimi možnostmi (26%)
 • Komunikacija s prijatelji / družino v tujini (25%)

Nedavni naslovi so zgrabili le 1% manj kot anonimno brskanje po spletu, blokiran dostop do vsebine prek VPN-jev. Med zadnjim klicem zaslužka v aprilu 2016 je direktor Netflixa Reed Hastings o uporabnikih VPN povedal:

"Gre za zelo majhno, vendar precej glasno manjšino," je med tednom razpisa o zaslužku povedal direktor Reed Hastings. "Torej je za nas res nepomembno, kot ste lahko videli v rezultatih Q1."

Kljub temu, da je družba tudi to povedala, je okrepila tudi prizadevanja za blokiranje dostopa do geografsko omejenih vsebin.

In bitka za dostop do vsebine obljublja, da se bo bolj razgrela. Netflix ima morda zdaj tržni delež, vendar Amazon, Hulu in Apple nameravajo razširiti svoje storitve pretakanja.

Težave z zmogljivostjo omrežja VPN

Ker je »dostop do blokirane zabavne vsebine« v raziskavi GWI skoraj enak »anonimnemu brskanju po spletu«, lahko predvidevamo, da bodo potencialne stranke VPN zainteresirane za delovanje omrežja skoraj toliko kot njegova varnost. To pomeni, da je količina podatkov, ki jo omrežje lahko prenese na sekundo, ključnega pomena. Navsezadnje pretakanje HD videov zavzame ogromno pasovno širino. Storitve lahko izgubijo stranke, če zaslon med začetnim kreditom zamrzne in medpomni.

Dejavniki uspešnosti za omrežja VPN: Več težav je v kombinaciji, da postanejo počasnejše hitrosti VPN-ja

Na žalost hitrosti omrežja VPN ne morejo ustrezati njihovim običajnim povezavam zaradi več dejavnikov, med drugim:

 • Razdalja:
  Ena glavnih prednosti uporabe VPN je dostop do strežnika v drugi državi, kjer je dostopna želena vsebina. Slaba stran je ta razdalja med vašo lokacijo in strežnikom, ki ponuja vsebino, podaljša količino potovanja časovnih paketov podatkov in tako zmanjša hitrost.
 • Pasovna širina strežnika / gneča:
  Če ima strežnik VPN počasno mbps hitrost in ima več uporabnikov do njega naenkrat, se izhod upočasni.
 • Šifriranje nadzemno:
  Več omrežij VPN ima privzete nastavitve, ki dajejo prednost zasebnosti pred zmogljivostjo. To pomeni, da je šifriranje nastavljeno na najvišjo raven in nastavitve protokola nastavljene na počasnejši - a bolj varen - protokol za nadzor prenosa (TCP) namesto na hitrejši - vendar manj varen uporabniški protokol programa Datagram (UDP).
 • Lokalne nastavitve:
  Počasna hitrost interneta z redno povezavo in uporaba Wi-Fi-ja namesto LAN-povezave sta dva načina za zmanjšanje uspešnosti omrežja VPN, preden se sploh začne.

Funkcije zmogljivosti VPN, ki jih želite iskati

Številni ponudniki so zaradi občutljivega povpraševanja po pretakanju vsebin postavili svoje igre in obravnavali dejavnike hitrosti. Drugi ponudniki pa zaostajajo in ne ponujajo optimalne učinkovitosti. Torej, za tiste, ki cenijo delovanje omrežja zaradi varnosti, je tukaj seznam funkcij, na katere morate biti pozorni.

Omrežna hitrost

Številna velika omrežja VPN si lahko privoščijo več pasovne širine strežnika na uporabnika. VyprVPN, na primer, ima v lasti vseh svojih 700+ strežnikov, zaradi česar so hitrejši v primerjavi z manjšimi omrežji, ki delijo strežniški prostor z drugimi.

Dejavniki uspešnosti za storitve VPN: preverite spletne vire, če želite izvedeti več o hitrostih omrežja VPN

Združljivost operacijskega sistema

Nekatera omrežja ne podpirajo mobilnih naprav. Drugi morda ne podpirajo OSx ali iOS. Kupci morajo zagotovo preveriti ta merila uspešnosti, preden izberejo VPN, sicer ne bodo mogli dobiti dostopa do svoje knjižnice iTunes ali pa bodo mogli pretakati vsebine na svoj iPhone.

Sočasne povezave

Zelo malo ljudi te dni deluje samo na eni napravi. Če želite, da VPN pretaka vsebino za družinsko uživanje (filmi, glasba, videoposnetki v YouTubu itd.), Je verjetno, da boste želeli, da je vsebina na voljo na več kot prenosnem računalniku..

Dejavniki uspešnosti za storitve VPN: omrežja pogosto omejujejo število zajetih naprav

Vendar ponudniki omejujejo število naprav, ki jih omrežje VPN lahko pokriva. Včasih je trda kapa; drugi čas lahko dodate več naprav s plačilom več denarja. Poznavanje te številke pred prijavo je ključno za dobro odločitev.

Politika proženja pasovne širine

V prejšnjih letih so bila potrebna omrežja VPN za uvedbo pravilnikov o omejitvi uporabe in omejitev uporabe, da uporabniki preprečijo zlorabo virov. Dandanes večina nima nobene zastave v smislu storitve. Kljub temu je dobro, da se pred podpisom z njo prepričate, da VPN-ji ne zmanjšajo pasovne širine..

Izbira strežnika / Splošna prisotnost uporabniškega vmesnika

Uporabniški vmesnik (UI) za omrežje VPN mora omogočiti prilagoditev, ne da bi pustil prevelik odtis na operacijskem sistemu. Funkcije, kot so izbira strežnika in nastavitve šifriranja, morajo biti dostopne s hitrostjo in pravilnostjo. Tako lahko uporabnik prilagodi svoje nastavitve, da poveča zmogljivost.

Nasvet: Mnogi ponudniki prikažejo uporabniški vmesnik na svojih spletnih mestih podjetja. Z ogledom uporabniških vmesnikov (če so na voljo) boste imeli dobro idejo, če so možnosti enostavno dostopne.

Zaključek: omrežja VPN se morajo osredotočiti na merila uspešnosti

Medtem ko je brskanje po zasebnosti in varnosti še vedno glavni motivator za uporabo VPN, dostop do razvedrilnih vsebin ne zaostaja. Dnevi, ko je bilo v vaši državi kul film, ki je bil blokiran, so končani; zdaj je frustrirajoče, če film v HD-ju ne predvaja popolnoma brezhibno. Ponudniki ponujajo vse več možnosti za uspešnost, hkrati pa razbijajo stare prakse, kot je dušenje pasovne širine.

Na žalost so nekateri ponudniki pri optimizaciji delovanja uspešnejši od drugih. Upamo, da ta članek ponuja nekaj napotkov, na kaj iskati, in vam želimo neomejeno ur zabave, ne glede na to, v kateri državi prebivate.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me