Öt kulcsfontosságú VPN hálózati teljesítményfunkció


Blogunkon elsősorban a VPN hálózat biztonságára és adatvédelmére koncentrálunk. Az új kutatások azonban azt mutatták, hogy a VPN-felhasználók szinte annyira értékelik a jobb szórakoztató tartalomhoz való hozzáférést, mint a névtelen böngészést. Tehát a szolgáltatások teljesítményjellemzőit szintén elemezni kell. Ebben a cikkben elmélyülünk a kutatásban, hogy bemutassuk, hogy vált az elterjedt VPN-használat, és részletezzük számos teljesítménykritériumot, hogy a minőségi médiafolyamokat kereső VPN-vásárlók megalapozott döntéseket hozzanak.

A VPN használata elterjedt és gyakori a föld körül

A 2015. évi negyedik negyedévi felmérés során a Global Web Index azt tapasztalta, hogy a négy válaszadó közül csaknem mindenki használt VPN-hálózatot az internet eléréséhez. 2016 első negyedévére vonatkozóan a GWI nemrégiben új eredményeket tett közzé, amelyek szerint a VPN / proxy szerver felhasználása globálisan 25% -ra nőtt.

A VPN hálózatok teljesítménytényezői: A VPN használata az egész világon elterjedt

És a használat nem egyszeri üzlet; Valójában a megkérdezett VPN-felhasználók megdöbbentő 25% -a mondta, hogy szinte minden nap hozzáférést biztosít a hálózatához. Hatvan százalék mondta, hogy hetente legalább 2-3 alkalommal fér hozzá VPN hálózatához.

A gyorsan növekvő országok a VPN népszerűsége szempontjából a vádot terhelik. Indonézia, Thaiföld, Brazília és Szaúd-Arábia azokban az országokban, ahol az Internet-felhasználók a VPN-ket használják legvalószínűbben - 10-ből mintegy 4-en használják. Kína aránya alacsonyabb (10-ből csaknem 3), de ez a népesség méretének köszönhetően az egyik országban a VPN-felhasználók legnagyobb medencéje.

A VPN használatának motivációi

A GWI a VPN használatának öt fő motivációját említette:

 • Névtelen webes böngészés (31%)
 • Hozzáférés a blokkolt szórakoztató tartalmakhoz (30%)
 • Hozzáférés korlátozott webhelyekhez, mint például a Facebook és a Twitter (27%)
 • Hozzáférés a munkahelyi korlátozott helyekhez (26%)
 • Kommunikáció a barátokkal / családdal külföldön (25%)

Csak 1% -kal ritkábban idéznek, mint anonim internetes böngészést. A VPN-en keresztüli tartalomhoz való hozzáférés a legutóbbi címsorokat is megragadta. A társaság legutóbbi, 2016. áprilisi bevételi felhívása során Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója elmondta a VPN-felhasználókról:

„Ez egy nagyon kicsi, de meglehetősen hangos kisebbség” - mondta Reed Hastings vezérigazgató a héten a bevételi felhívás során. "Tehát ez tényleg nem befolyásolja számunkra, amint láthattad az első negyedéves eredményekben."

Mégis, amint ezt elmondta, a vállalat erőfeszítéseket tett a földrajzilag korlátozott tartalmakhoz való hozzáférés blokkolására is.

És a tartalomhozzáférési csata ígéretét felmelegíti. Lehet, hogy a Netflix a piaci részesedést birtokolja, ám az Amazon, a Hulu és az Apple mind a továbbiakban tervezik streaming szolgáltatásaik bővítését.

VPN-hálózatteljesítmény-problémák

Mivel a „blokkolt szórakoztató tartalmakhoz való hozzáférés” majdnem megegyezett a „névtelen webes böngészéssel” a GWI felmérésében, feltételezhetjük, hogy a leendő VPN-ügyfelek szinte ugyanúgy érdekli a hálózat teljesítményét, mint annak biztonságát. Ez azt jelenti, hogy létfontosságú az a mennyiség, amelyet a hálózat másodpercenként képes továbbítani. Végül is a HD videó streamingje hatalmas sávszélességet vesz igénybe. És a szolgáltatások elveszítik az ügyfeleket, ha a képernyő lefagy és pufferol a megnyitási hitelek alatt.

A VPN-hálózatok teljesítménytényezői: Több probléma együttesen csökkenti a VPN-sebességeket

Sajnos a VPN hálózati sebessége több tényező miatt nem felel meg a szokásos kapcsolattartóknak:

 • Távolság:
  A VPN használatának egyik fő előnye a hozzáférés egy másik ország szerveréhez, ahol a kívánt tartalom elérhető. A hátránya, hogy ez a távolság a helyed és a tartalomszolgáltató között meghosszabbítja az adatcsomagok utazási idejét, csökkentve ezzel a sebességet.
 • Szerver sávszélessége / zsúfoltság:
  Ha a VPN-szerver sebessége lassú, és több felhasználó egyszerre fér hozzá hozzá, akkor a kimenet lassul.
 • Titkosítás felül:
  Számos VPN-hálózat rendelkezik alapértelmezett beállításokkal, amelyek a magánélet prioritást élveznek a teljesítmény felett. Ez azt jelenti, hogy a titkosítás a legmagasabb szintre van állítva, és a protokoll beállításai a lassabb - de biztonságosabb - átviteli vezérlő protokoll (TCP), a gyorsabb helyett, de kevésbé biztonságos felhasználói adatgram protokoll (UDP)..
 • Helyi beállítások:
  Kétféle módszer a VPN-hálózat teljesítményének lecsökkentésére, ha a normál kapcsolattal lassú internet-sebességet használ, és a LAN-kapcsolat helyett használja a Wi-Fi-t..

Keresendő VPN teljesítményfunkciók

Számos szolgáltató felismerve a streaming tartalom iránti erős igényt, kiemelte játékát és foglalkozott a sebesség tényezőivel. Más szolgáltatók azonban elmaradtak és nem nyújtanak optimális teljesítményt. Tehát azok számára, akik a hálózati teljesítményt a biztonsági aggályok helyett értékelik, itt található a figyelmeztetendő szolgáltatások listája.

Hálózati sebesség

Számos nagy VPN-hálózat megengedheti magának a kiszolgáló sávszélességét felhasználónként. A VyprVPN például az összes 700+ szerverét birtokolja, ami gyorsabbá teszi azokat a kisebb hálózatokhoz képest, amelyek megosztják a szerverterületet másokkal.

A VPN-szolgáltatások teljesítménytényezői: ellenőrizze az online erőforrásokat, hogy megismerje a VPN-hálózat sebességét

Operációs rendszer kompatibilitás

Egyes hálózatok nem támogatják a mobil eszközöket. Mások nem támogatják az OSx vagy iOS rendszert. A vásárlóknak feltétlenül ellenőrizniük kell ezeket a teljesítménykritériumokat, mielőtt VPN-t választanának, különben előfordulhat, hogy nem férnek hozzá iTunes könyvtárukhoz, vagy nem tudják stream-ozni tartalmukat az iPhone-ba..

Párhuzamos kapcsolatok

Manapság nagyon kevés ember csak egy eszközön működik. Ha azt szeretné, hogy egy VPN a család élvezetéhez (filmek, zene, YouTube-videók, stb.) Folytasson tartalmat, akkor esély van arra, hogy a tartalmat nem csak laptopján szeretné-e elérni.

A VPN-szolgáltatások teljesítménytényezői: a hálózatok gyakran korlátozzák a lefedett eszközök számát

A szolgáltatók azonban korlátozzák azon eszközök számát, amelyekre a VPN-hálózat lefedi. Néha ez kemény sapka; Más esetekben további eszközöket is felvehet, ha több pénzt fizet. A jó döntés meghozatalához kulcsfontosságú a szám felismerése a regisztráció előtt.

Sávszélesség-szabályozás politikája

A korábbi években a VPN-hálózatoknak fojtási irányelveket és használati korlátozásokat kellett bevezetniük annak megakadályozására, hogy a felhasználók visszaéljenek az erőforrásokkal. Manapság a legtöbbnek nincs gázpedál a szolgáltatás szempontjából. Ennek ellenére érdemes ellenőrizni, hogy a VPN-ek nem futtanak-e a sávszélességet, mielőtt aláírnák a vele.

Szerver kiválasztása / Általános felhasználói felület jelenléte

A VPN-hálózat felhasználói felületének (UI) lehetővé kell tennie a testreszabást anélkül, hogy az operációs rendszeren túl nagy nyomot hagyna. Az olyan funkcióknak, mint például a kiszolgáló kiválasztása és a titkosítási beállítások, gyorsasággal és szabályossággal kell hozzáférniük. Ily módon a felhasználó a teljesítmény maximalizálása érdekében beállíthatja beállításait.

Tipp: Sok szolgáltató megmutatja felhasználói felületét vállalati webhelyein. A felhasználói felületek (ha rendelkezésre állnak) bemutatója jó ötlethez vezet, ha a lehetőségek könnyen elérhetők.

Következtetés: A VPN-hálózatoknak a teljesítménykritériumokra kell összpontosítaniuk

Bár a magánélet és a biztonság böngészése továbbra is a VPN használatának fő motivátora, a szórakoztató tartalmakhoz való hozzáférés nem messze van. Vége azoknak a napoknak, amikor jó volt megtalálni az országában blokkolt filmet; most frusztráló, ha a film nem folyik teljesen hibátlanul HD formátumban. Mint ilyen, a szolgáltatók egyre több és több teljesítmény-lehetőséget kínálnak, miközben lebontják a régi gyakorlatokat, például a sávszélesség csökkentését.

Sajnos néhány szolgáltató sikeresebb volt, mint mások a teljesítmény optimalizálásában. Reméljük, hogy ez a cikk néhány útmutatást nyújt arról, hogy mit kell keresnie, és korlátlan órányi szórakozást kívánunk Önnek, függetlenül attól, hogy melyik országban lakik.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me