Obmanjujući napadače u stvarnom vremenu s obmanjujućim bajtovima


Po čemu su zavodljivi bajti jedinstveni?

Većina cyber tvrtki ovih dana koristi AI i strojno učenje, ali ovi su sustavi složeni, zahtijevaju ogromne količine podataka i podložni su čak i malim promjenama i pogreškama. Nadalje, napadači se koriste istim tehnologijama za suzbijanje obrambenog AI / ML-a. Imamo drugačiji pristup.

Postoji puno zlonamjernog softvera koji je vrlo pametan i izbjegava. Kada planiraju napad, napadači pokušavaju razumjeti koji su sigurnosni sustavi instalirani. Prikupljaju informacije kako bi utvrdili vrijedi li njihov napad i je li to sigurno za njih.

Naša tehnologija obmane zaustavlja napadače generiranjem lažnih podataka i obmanjujući ih da vjeruju da su u neprijateljskom ili neprivlačnom okruženju za napad.

Na ofanzivnoj strani zaustavljamo zlonamjerni softver, ostavljajući im dojam da je njihov napad bio uspješan iako se zapravo ništa nije dogodilo, a stroj je netaknut.

Naše rješenje dokazuje da čak i jednostavnija rješenja (za razliku od AI / ML) mogu zaustaviti viruse odjednom. Iako se čini jednostavnim, zapravo je vrlo učinkovit. Uzmimo za primjer NotPetya i WannaCry, dva glavna virusa koja je naše rješenje uspjelo zaustaviti u roku od 2 sekunde bez ikakvog oštećenja na stroju i bez prethodnog znanja, dok je tradicionalnom antivirusu trebalo do tjedan dana da to utvrdi, s ogromnim štetama koje još nisu je oporavljen.

Tko je vaš tipični klijent?

Rješenje zavodljivog bajta pogodno je za poduzeća koja su svjesna da trenutna rješenja, poput tradicionalnog antivirusnog programa, pokrivaju samo oko 20-40% njihove zaštite; Poduzeća koja razumiju da se prijetnje razvijaju i da bi trebala rasti i njihova sigurnost.

Koristili smo kombinaciju znanja i tehnologije da bismo napravili stvarno lagano rješenje, raspoloživo u nekoliko sekundi. Osim toga, to ne ometa korisničko iskustvo, ne zahtijeva mnogo resursa i olakšava obranu krajnjih točaka.

Kako postupate s lažnim pozitivnim rezultatima?

Zbog naše metode koju teško upotrebljava zakoniti softver, lažni pozitivni rezultati su krajnje nepostojeći jer ne pokušavamo razumjeti okolinu ili napadača. Umjesto toga, softver se pokreće automatski kako bi zastrašio čak i manje rizike. Također smo implementirali i druge mogućnosti za smanjenje ometanja zakonitog softvera, tako da on može raditi u pozadini, a da korisnik ništa ne mora učiniti.

Uhvate li ikad napadače u stvarnom vremenu?

Postoje tvrtke koje se usredotočuju na poznavanje napadača i njihovih ruta, ali to nije u našem djelokrugu. Umjesto toga, naš prioritet je zaustaviti napadače što je brže moguće, jer se svake sekunde napadač kreće bočno u mreži ili pronalazi pristup organizaciji, što im daje veće šanse za uspjeh..

Što mislite, kakva budućnost ima za tehnologiju obmane?

To je tehnologija u porastu s ogromnim potencijalom i to će promijeniti način na koji branimo krajnje točke u narednim godinama. Gartner je govorio o prevari kao kibernetičkoj budućnosti budućnosti, spomenuli su nas i ranije ove godine na ovu temu. Rekli su da je obmana ključni aspekt za zaštitu vaše imovine i poduzeća, jer im omogućuje stvaranje lažnih podataka i brzo zaustavljanje napadača.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me