NordVPN in TunnelBear primerjava – kaj je najboljše za vas v letu 2020?


NordVPN in TunnelBear sta dve zelo priljubljeni in ugledni VPN storitvi, vendar iz različnih razlogov.

Ko govorimo o vodilnih na trgu, NordVPNvedno najde mesto na vrhu - naše najboljše skupne lestvice VPN niso izjema.

Po drugi strani, TunnelBearje znan po svoji brezplačni različici - eden najboljših tam zunaj, zahvaljujoč se velikodušnemu paketu VPN, ki ne ogroža vaše zasebnosti.

To je reklo, TunnelBear ponuja tudi plačljivo različico, približati konkurenci s neomejena pasovna širina in drugi dodatki. Ali ima tisto, kar je potrebno, da premaga impresivno kombinacijo strežnikov, varnostnih funkcij in intuitivnih aplikacij NordVPN?

Ugotovili bomo! V tej podrobni primerjavi primerja TunnelBear proti NordVPN v več ključnih kategorijah, ki bo določilo končnega zmagovalca.

Za podrobnejše informacije o posameznih VPN vas vabimo, da si ogledate našo NordVPN pregled in Pregled TunnelBear.

Kazalo

 1. Pretakanje
 2. Torrenting
 3. Cena
 4. Enostavnost uporabe
 5. Kompatibilnost
 6. Hitrost
 7. Strežniki in omrežje
 8. Zasebnost in varnost

NordVPN proti TunnelBear - kategorije

Na naši primerjavi med NordVPN in TunnelBear smo temeljili na osem ključnih vidikov VPN.

Najprej si bomo podrobneje ogledali potencial vsake VPN pretakanje in hudourništvo.

Naslednji so stroški in Enostavnost uporabe. V teh dveh kategorijah bomo videli, kateri VPN ponuja boljše ponudbe in / ali vmesnik za aplikacije.

The kompatibilnost V tem razdelku boste našli podrobnejše podrobnosti o podpori platforme NordVPN in TunnelBear.

Če vas v glavnem zanima, koliko strežnikov ima posamezen VPN in kako hitri so, ne preskočite hitrost in strežniško omrežje kategorije.

Nenazadnje se bomo pogovarjali zasebnost in varnost. Tu boste videli, kako se TunnelBear postavlja proti NordVPN, ko gre za zapisovanje pravil, zapisov šifriranja in koristnih varnostnih funkcij.

Zdaj, ko veste, kaj lahko pričakujete od naše primerjave, je čas, da začnete. Oglejmo si, kako sta NordVPN in TunnelBear v različnih testih, ki smo jih pripravili nanje!

1. Pretakanje

Na žalost so najboljša spletna mesta in storitve, ki se pretakajo tam, vedno boljši in boljši pri zaznavanju VPN-jev.

To pomeni potrebujete zanesljivega ponudnika z viri (in željo), da ostanete korak naprej vse bolj zahtevnih geografskih omejitev in blokov.

NordVPN je eden izmed teh ponudnikov. Zahvaljujoč se lastniška funkcija SmartPlay in resnično množična mreža 5.100+ strežnikov v 60 državah (več o tem kasneje), je ta VPN eden najzanesljivejših izbir za brezstično pretakanje.

SmartPlay se samodejno vključi, ko poskušate dostopati do običajno omejene vsebine - na primer kataloge za Netflix, ki niso v regiji. Med naši obsežni Netflixovi testi, smo si lahko ogledali ZDA, Velika Britanija, Kanada, Francoščina, Japonka, in Brazilijske različice z lahkoto.

Netflix pa ni edina platforma, kjer vam NordVPN pomaga. Imate veliko primernih strežnikov za Hulu, BBC iPlayer BBC, HBO, Showtime, Amazon Prime Video, in mnogi drugi.

Skratka, NordVPN je enostavno med najboljšimi storitvami, ki jih izberete, če ste ljubitelj pretakanja. Večina VPN ne more premagati te vsestranskosti, kot je primer v tej primerjavi.

TunnelBear se bori z večino pretočnih spletnih mest in storitev. V najboljšem primeru je dostop do Netflixa igra na srečo - ameriška različica je večino časa blokirana, enako pa velja tudi za druge regionalne kataloge.

Edina platforma, ki smo jo lahko nemoteno gledali, je bila HBO. Drugi, kot Hulu, Amazon Prime Video, in BBC iPlayer, ostali brez omejitev pri TunnelBearu.

TunnelBear ne ponuja iste vrste strežnikov kot NordVPN z opazno manjšim omrežjem in veliko manj izbranih držav. Tudi ni nobenih posebnih funkcij za pretakanje.

Najboljši VPN za pretakanje: NordVPN

TunnelBear je z nekoliko omejenim strežniškim omrežjem in brezžičnimi funkcijami daleč od idealnega VPN-ja za pretakanje. Zmaga NordVPN je tukaj več kot prepričljiva - deluje z dolgim ​​seznamom tokov, ter ima strežnike in funkcije, da ga ohranijo tako.

Poskusite pretakanje z NordVPN!

2. hudourništvo

Preden se poglobite v strmoglavljenje VPN-jev, se morate najprej prepričati v celoti omogočite omrežje P2P.

NordVPN vas ne pusti, da se predolgo sprašujete. Na spletnem mestu lahko hitro najdete zagotovilo, ki ga iščete:

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Z zgoraj navedenimi informacijami imamo samo eno težavo. NordVPN ne ponuja sto strežnikov P2P - ponuja jih na tisoče. Več kot 4.400 v 40+ državah, naj bo natančen.

Še bolje je, da so lepo organizirani v poseben zavihek P2P, zato vam ni treba iskati dolgega seznama, da bi našli primerne možnosti.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

NordVPN vključuje tudi pooblaščence SOCKS5 s svojo naročnino. Te so ločene od aplikacij VPN in zahtevajo, da jih ročno konfigurirate znotraj odjemalca torrent. SOCKS5 proxy šifriranje trgovine za (običajno) hitrejše hitrosti, vendar jih lahko uporabite skupaj z vašo aplikacijo NordVPN za dodatno plast zaščite.

Medtem ko NordVPN ne misli biti odprt glede svoje podpore P2P, TunelBear veliko bolj obotavlja, da to sporoči. Ne skrbi - danes ta VPN omogoča tudi povezave P2P in skupno rabo datotek, vendar ga ne boste našli nikjer omenjenega na spletnem mestu ali v aplikacijah. Ni idealno, še posebej, ker TunnelBear je v preteklosti uporabljal za blokiranje prometa P2P.

Ni treba posebej poudarjati, da je malo neprijetno, ko morate za potrditev zaprositi podporo za stranke:

predor 5

Iti naprej, TunnelBear preprosto ne nudi enake globine kot NordVPN v tej kategoriji. Brez posebnega profila ali funkcij za hudourništvo je ta VPN preprost za uporabo med sejami P2P - morda preveč preprosto Za nekatere.

Če ste ljubitelj BitTorrent-a, beseda "naj" ni tisto, kar bi radi videli. Navsezadnje niste na trgu za VPN, ki bi moral "delovati", ampak takšen, ki zagotavlja varno in anonimno hudourništvo ves čas.

Zmagovalec za hudournike: NordVPN

Še ena prepričljiva zmaga za NordVPN - med domačim P2P profilom, tisoči strežniških strežnikov in uporabnimi proxyji SOCKS 5 v tej primerjavi pritegnemo naprej. TunnelBear je mogoče uporabiti tudi za skupno rabo datotek P2P, toda poudarek tega VPN je očitno drugje.

Poskusite Torrenting z NordVPN!

3. Stroški

Do zdaj NordVPN ni dal nobenega prostora, da bi TunnelBear zasijal. Poglejmo, ali so stvari glede cen označene drugače.

Najprej naj se spušča ena stvar - da, TunnelBear ima očitno prednost v zagotavljanju brezplačne različice. Prihaja z a 500 MB / mesečno omejitev podatkov, ki jo lahko povečate za dodatnih 1 GB če tvitnete v ekipo TunnelBear. Dobite tudi vi celoten obseg strežnikov in aplikacij brez oglasov - sploh ni slabo.

Glede na to tukaj primerjamo plačljivo različico TunnelBear-a. Čeprav je brezplačna možnost odlična, v tej kategoriji ne boste zaslužili dodatnih točk, saj to ni popolna storitev VPN.

Ponudba NordVPN in TunnelBear mesečno in letne naročnine. Z paketom VPN dobite enak paket prek celotne plošče, vendar daljši načrti prihajajo z nekaj sladkimi popusti.

En mesec TunnelBear je približno 17% ceneje kot NordVPN. To ni tako velika razlika, še posebej, če upoštevate dodatno vrednost za denar NordVPN.

Plačilo za kateri koli VPN do meseca je razmeroma drago. Lovci na kupčijo bi morali preveriti enoletne načrte, kjer se britje NordVPN in TunnelBear 41% in 50% (oziroma) od končne cene. Toda tudi tu je TunnelBear cenejši izbor.

NordVPN še ni končan. To postane veliko bolj dostopno na dva- in triletne načrte - najboljši del je, da lahko z našim kuponom prihranite 70% pri naročnini NordVPN!

V primerjavi z najboljšo ponudbo TunnelBear bo dve leti NordVPN približno 20% ceneje na dolgi rok. S triletnim dogovorom postane še boljše - plačali boste 30% manj.

Nazadnje NordVPN prihaja z a 30-dnevno jamstvo vračila denarja v celoti na vseh razpoložljivih načrtih. TunnelBear ima pravilnik o vračilu stroškov, vendar je njegova brezplačna različica dovolj dobra, da lahko opravite nekaj testov in se odločite pred naročnino.

Zmagovalec stroškov: NordVPN

TunnelBear je cenejša možnost, če plačujete mesečno ali letno. Vendar ima NordVPN še dva načrta, s katerimi si prihranite nekaj resnih denarnih sredstev, če iščete dolgoročno storitev VPN. Zaradi tega izstopa v primerjavi stroškov.

Preizkusite NordVPN!

4. Enostavnost uporabe

Kot dva najbolj priljubljena ponudnika VPN, NordVPN in TunnelBear sta vložila več truda v oblikovanje briljantnih, uporabnikom prijaznih aplikacij. In kaže.

Skupna tema z obema VPN je čist, intuitiven vmesnik. Na namizju NordVPN ponuja malo več informacij - lahko vidite vaš novo dodeljeni naslov IP, kot tudi celoten seznam strežnikov na levi strani aplikacije. Informacije o nalaganju strežnika je tudi vključen, tako da se lahko preprosto izognete natrpanim strežnikom.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Če želite ohraniti stvari kompaktne, lahko z desno miškino tipko kliknite tudi aplikacijo NordVPN v sistemski vrstici in se hitro povežete z nedavnimi ali želenimi strežniki.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Dostop do različne nastavitve in funkcije ne bi moglo biti lažje - preprosto odprite Nastavitve in ogledali si boste vse, kar lahko NordVPN ponuja.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Namizna aplikacija TunnelBear je bolj skromna, vendar ravno tako enostavno. Tako kot pri NordVPN, dobite tudi gumb za hitro povezavo in precej zemljevid strežnika. Razume se, da je malo bolj izpraznjeno, toda dobili boste drobnega medveda za kopanje tunelov! Spodaj ni prikazano, obljubljamo pa, da je tam.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Na žalost simpatičnost ne odpravi omejitev TunnelBearja v primerjavi z NordVPN. Velika razlika je, kako deluje izbira strežnika.

NordVPN vam omogoča natančno izbiranje strežnikov in regij, poleg samodejnih povezav. S TunnelBear nimate istega razkošja - lahko izberete državo ali dovolite, da VPN to stori namesto vas, ampak strežniki vedno upravlja programska oprema.

Na zgornji strani, nastavitve so le en klik stran - enako kot pri NordVPN. TunnelBear jih deli na tri jezičke - Splošno, omrežje, in Varnost. The račun "Nastavitve" preprosto vsebujejo podatke o vaši naročnini, zato jih ne bi dali v isto skupino.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Še zadnja stvar. Nekateri uporabniki raje svoje lastne nastavitve po meri, bodisi iz nujnosti bodisi iz osebne želje. NordVPN vam omogoča, da to omogočite potrebne konfiguracijske datoteke na svoji spletni strani. TunnelBear pa ne - bodisi aplikacije ali nič s tem VPN.

Zmagovalec za preprosto uporabo: NordVPN

Brez dvoma sta oba VPN-ja vesela za uporabo. To je reklo, NordVPN uporabnikom omogoča veliko več svobode, hkrati pa ohrani enostavnost. TunnelBear vam omogoča tudi prosti čas s svojimi aplikacijami, vendar nekaj pomanjkljivosti zaostaja za NordVPN v tej kategoriji.

Preizkusite NordVPN!

5. Združljivost

Na večjih platformah ne boste našli razlike v združljivosti nobenega VPN-ja. NordVPN in TunnelBear imajo domače aplikacije za Windows, Mac, Android in iOS. Obe vam dajeta veliko hkratna povezavaje tudi - pet za TunnelBear in šest za NordVPN.

Poglejmo podrobneje o celotni podpori platforme.

Windows

Če želite uporabljati aplikacije Windows Windows NordVPN in TunnelBear, potrebujete vsaj Windows 7. NordVPN ima tudi navodila za ročne nastavitve starejših operacijskih sistemov XP in Vista. Kot smo že omenili, TunnelBear ne podpira ročnih konfiguracij.

Mac

Tu ni razlik - NordVPN in TunnelBear za svoje aplikacije zahtevajo vsaj macOS 10.10 (Yosemite).

Android

Podpora za Android za obe VPN se začne s platformo Jelly Bean. TunnelBear zahteva različico 4.1 in novejšo.

Aplikacija NordVPN je v celoti funkcionalna tudi na televizorjih Android; pri TunnelBearu to ni tako.

Če želiš naložite datoteke APK za aplikacijo Android neposredno, NordVPN vam to omogoča na spletnem mestu. Vaša edina možnost pri TunnelBearu je potovanje v Google Play.

iOS

Ponovno, oba VPN sta identična - iOS 9.0 je najstarejša podprta različica njihovih aplikacij.

Linux

NordVPN ima koristne vadnice za nastavitev za Ubuntu in Debian. TunnelBear je nekoliko drugačen, s podporo za distribucije Ubuntu in Fedora.

Zdi se, da Linux ni v središču pozornosti niti enega od VPN-jev. Tehnično bi NordVPN in TunnelBear morali delovati z različnimi distrofijami, vendar je splošna podpora v tem OS precej omejena..

Usmerjevalniki

NordVPN se vrne v obliko s prilagodljivimi nastavitvami usmerjevalnikov. Podprta vdelana programska oprema vključuje priljubljena DD-WRT in Tomato ter več drugih vrst.

Podrobna navodila so vključeni tudi, če ste nastavitev usmerjevalnika VPN sam.

Vnaprej utripajoči usmerjevalniki so tudi možnost tega VPN-ja - kupite ga lahko pri drugih ponudnikih.

TunnelBear ni mogoče konfigurirati z usmerjevalniki, kar je očitna pomanjkljivost v primerjavi z NordVPN.

Druge platforme

NordVPN deluje na naslednjih dodatnih platformah:

 • Razširitve brskalnikov (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • BlackBerry
 • Kodi
 • Media in igralne konzole (prek usmerjevalnika)
 • Pametni televizorji (prek usmerjevalnika)

TunnelBear podpira naslednje dodatne platforme:

 • Razširitve brskalnika (Chrome, Firefox, Opera)

Zmagovalec za združljivost: NordVPN

NordVPN je v tej primerjavi bolj prilagodljiva storitev, z dodatno funkcionalnostjo za posebne platforme in boljšo splošno podporo za platformo. Povprečen uporabnik verjetno ne bo opazil omejitev TunnelBear-a, vendar se zagotovo držijo v tej kategoriji.

Preizkusite NordVPN!

6. Hitrost

Po definiciji, VPN upočasnjujejo vašo povezavo. Vse šifriranje in preskok strežnika mora priti na račun nečesa, kajne?

Kljub temu ne želite, da vas VPN upočasni preveč, kot to lahko negativno vpliva med brskanjem. V idealnem primeru želite, da številke ostanejo čim višje - vendar tudi vi potrebujete dosledno delovanje na svojih običajnih strežnikih.

Da bi našli boljši VPN v tej primerjavi, smo testirali NordVPN in TunnelBear na več njihovih strežnikih po vsem svetu.. Naša testna lokacija je bila v vzhodni Evropi; spodnja tabela je urejena od najbližjega do najbolj oddaljenega strežnika.

Tu so naši referenčni rezultati (brez VPN):

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

In tukaj je opisal NordVPN in TunnelBear v naših testih:

Strežnik Hitrost prenosa (Mbps) Hitrost prenosa (Mbps)
NordVPN TunnelBear NordVPN TunnelBear
Samodejno (najbližje) 70.05 17.38 32.61 29.84
Romunija 55,90 60.38 34.15 30.55
Nemčija 63,95 63.20 34.53 31.29
Združeno kraljestvo 53,72 9.12 24.44 34.49
Portugalska 33,93 N / A 30.00 N / A
Izrael 34.52 N / A 11.62 N / A
ZDA (New York) 54.35 8.34 27.61 18.12
Združene države Amerike (Los Angeles) 51.12 N / A 7,77 N / A
Japonska 28.09 11.81 2.02 5.97
Avstralija 24.56 3,60 1.97 0,36

* TunnelBear nima strežnikov na Portugalskem in v Izraelu. V vseh naših testih v ZDA smo se povezali tudi s strežniki East Coast - ker nismo mogli izbrati določenih strežnikov, predpostavljamo, da TunnelBear nima nobenih strežnikov na ameriški zahodni obali..

Kot lahko vidite iz tabele, TunnelBear se je sunkovito začel. Samodejna izbira strežnika bi vas morala povezati z najbližjim dostopnim strežnikom, vendar to ne pomeni nujno, da boste dosegli najboljše hitrosti - še posebej, če so strežniki v nekaterih državah manj zmogljivi.

Ne trdimo, da je to pri TunnelBearu (ti so dokaj skrivnostni glede svojega omrežja strežnikov), vendar rezultati to močno kažejo.

TunnelBear odbija nazaj v Romunija in Nemčija testi, toda dobre novice za ta VPN se končajo tukaj.

Hitrosti prenosa so ključne za pretakanje, hudourništvo in celo ležerno brskanje. Medtem ko TunnelBear zagotavlja sprejemljive hitrosti nalaganja po vsem okolju (z eno resno izjemo), v Veliki Britaniji, ZDA, na Japonskem in v Avstraliji je zelo počasen.

Medtem pa NordVPN brizga skozi vsak test. Seveda, strežniki v Portugalska in Izrael niso prehitri v primerjavi z ostalimi rezultati, toda TunnelBear teh držav sploh ne ponuja.

Zmagovalec za hitrost: NordVPN

Samo enemu VPN-ju je v tej primerjavi uspelo doseči konstantno hitre rezultate, tudi na oddaljenih strežnikih. NordVPN je tu zasluženo zmagal - TunnelBear ni preveč impresiven, z veliko nižjimi hitrostmi in omejeno mrežo strežnikov.

Preizkusite NordVPN!

7. Strežniki in omrežje

V tej primerjavi smo tu in tam vzpostavili strežnike NordVPN in TunnelBear. Zdaj je čas, da si ogledate podrobnejše podrobnosti.

Kot verjetno ugibate, TunnelBear je brezupno presegel. Običajno, 22 držav se ne sliši preveč slabo za cenovno dostopen VPN, vendar je konkurenca preveč močna.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

NordVPN prevzema veliko vodstvo z skoraj trikrat več držav in skupaj 5.100+ strežnikov. Z močnejša prisotnost na vseh celinah, ta VPN ni samo hitrejši, ampak tudi bolj prilagodljiv.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Niso pa samo številke. NordVPN zagotavlja veliko večjo globino, s pet vrst posebnih strežnikov. Tukaj je popolna razčlenitev:

 • 4.600+ Standard strežniki (od tega 4,400, ki omogočajo P2P)
 • 460+ Zakrit strežniki
 • 30 Dvojni VPN strežniki
 • 3 Čebula nad VPN strežniki
 • 70+ Namenski IP strežniki (neobvezno dodatni)

Se ponavljamo, ampak pomanjkanje dostopa do dejanskih strežnikov je lahko tudi zelo moteče. Naključni uporabniki - množica TunnelBear očitno cilja - verjetno to ne bodo videli kot velik problem.

Vendar pa, preklapljanje strežnikov je lahko zelo koristno v veliko različnih situacijah. Primeri vključujejo izogibanje preobremenjenim strežnikom, iskanje primernih možnosti za pretakanje ali odpravljanje težav z zmogljivostjo. To je še ena prednost NordVPN v tej kategoriji.

Zmagovalec za strežnike in omrežje: NordVPN

Ne glede na to, ali uporabljate VPN občasno ali vsakodnevno, je NordVPN večji in boljši, ko gre za omrežja strežnikov. Ponudba TunnelBear je sama po sebi primerna v primerjavi s tem.

Preizkusite NordVPN!

8. Zasebnost in varnost

NordVPN in TunnelBear skrbijo za zasebnost svojih uporabnikov zelo resno.

Oba VPN-ja sta v veliki meri, da boste varni v spletu. Med stroge politike brez beleženja, neprebojno šifriranje, in bistvene varnostne značilnosti, hekerji in ostrostrelci se z velikim uspehom držijo stran.

Obe VPN sta bili tudi opravljeni neodvisne revizije varnosti, ki potrjujejo vse zgoraj navedeno.

Za iskanje zmagovalca bomo potrebovali še en potop.

Politika beleženja

NordVPN in TunnelBear imata sedež v Panama in Kanada, oz.

Kar se tiče pristojnosti, NordVPN deluje v zelo ugodnem ozračju za ponudnike VPN. Panama nima obveznih zakonov o hrambi podatkov - ali katero koli drugo potencialno nevarno zakonodajo.

Kanada se za nekatere zadeve, povezane s spletno svobodo, zavzema (za povprečnega državljana). Kljub temu zakoni o hrambi podatkov tudi ne veljajo za ponudnike VPN v tej državi.

Toda za razliko od Paname, Kanada je ustanovna članica zavezništva Five Eyes. To pomeni, da je del več sporazumov o izmenjavi digitalnih podatkov med sodelujočimi državami - ki pogosto vključuje občutljive podatke o uporabniku.

Je to velik problem? Če ne poznate zasebnosti, je lahko. Upoštevajte, da je TunnelBear doslej brezhibno podprl svoje trditve o ničelnem zapisovanju podatkov, ne daje razloga za dvom o tem ponudniku.

Če bi želeli ta dodatni mir, je NordVPN morda boljša izbira.

Šifriranje in protokoli

NordVPN in TunnelBear sta tu skoraj identična.

Začnimo s šifrirnim standardom. Oba VPN-ja uporabljata AES-256 po vsej plošči. Kot že ime pove, je to 256-bitno šifriranje - se pogosto uporablja v večini vrhunskih VPN storitev zaradi nepremagljive varnosti in majhnega splošnega vpliva na hitrosti.

Popolna tajnost za naprej uporabljata tudi NordVPN in TunnelBear. Skratka, to pomeni, da se za dodatno varnost namesto statičnih uporabljajo dinamični šifrirni ključi.

Za protokole dobite industrijski standard OpenVPN na VPN-ju Windows, Mac, in Android aplikacije. Na iOS, oba VPN-ja uporabljata IKEv2 / IPSec protokol. Ponovno je NordVPN nekoliko bolj prilagodljiv, kot to omogoča ročne nastavitve OpenVPN prek vmesnikov tretjih oseb.

Varnostne funkcije

Arsenal funkcij NordVPN je ena največjih prednosti.

Tukaj boste našli vgrajeno blokiranje oglasov in zaščito pred zlonamerno programsko opremo, zahvaljujoč se lastniški paket CyberSec.

Seznam nadaljuje dva ločena stikala za ustavljanje - enega za svojega celotna povezava, in še za določene aplikacije.

Dobite tudi vi napredna zaščita pred puščanjem DNS, z možnostjo uporabe naslovov DNS po meri.

V primerjavi s to zmogljivo kombinacijo varnostnih funkcij, TunnelBear malo primanjkuje.

Obstajajo ni zaščite pred puščanjem DNS, čeprav je bil VPN v naših preskusih neprepusten. Tudi blokiranje oglasov ne izvira izvirno - boste morali namestiti Podaljšek TunnelBear Blocker za to in tudi takrat, je na voljo samo na namizju.

Z drugimi besedami, varnostne nastavitve TunnelBear so videti precej prazne. Če rečem, moraš imeti obvezno stikalo za ukinitev povezave in še eno zelo pomembno (za nekatere) orodje.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

The GhostBear funkcija je TunnelBearjev odgovor na strogo spletno cenzuro. Zasnovan je za zagotavljanje dodatna zamračenost za uporabnike v državah z velikimi internetnimi omejitvami. Zaradi tega je TunnelBear eden redkih VPN-jev, ki še vedno zanesljivo delujejo na Kitajskem.

NordVPN je tudi del tega ekskluzivnega kluba. Če omogočite prikrite strežnike, lahko obidete Great Firewall, vendar ne pozabite, da do tega načina ne boste imeli dostopa do standardnih strežnikov.

NordVPN in TunnelBear primerjava - kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Na splošno je močan prikaz za NordVPN in TunnelBear tukaj.

Zmagovalec za zasebnost in varnost: NordVPN

Oba VPN sta prvaka za zasebnost in varnost, vendar je nekaj majhnih prednosti NordVPN. TunnelBear je najbolj impresiven v tej kategoriji, vendar še vedno ne uspe premagati nasprotnika.

Preizkusite NordVPN!

9. Pravnomočna razsodba

Samoumevno je, da NordVPN in TunnelBear v tej primerjavi niso ravno enaki nasprotniki.

NordVPN zasluži zasluženo zmago v vseh osmih naših kategorijah. To je boljša storitev v vseh pogledih, in čeprav je za TunnelBear možno narediti nekaj primerov, ta VPN na koncu zaostaja..

Trenutno TunnelBear preprosto ne dodaja dovolj vrednosti na plačljivi različici, da upraviči ceno, ki je v istem območju kot NordVPN. Verjetno bi lahko prenašali sunkovito hitrost in manj razvito strežniško omrežje na brezplačnem VPN-ju, vendar bi se morale stvari izboljšati, ko začnete plačevati premijske stopnje učinkovitosti. Zdi se, da ni tukaj.

Kredit moramo plačati tam, kjer je treba - TunnelBear zagotavlja brezhibno zasebnost in varnost, pa tudi ostre namizne in mobilne aplikacije. Toda tako tudi NordVPN, poleg tisoče hitrih strežnikov, brez težav pretakanje, in odlična podpora P2P.

Vse to omogoča NordVPNnesporni zmagovalec v tej primerjavi.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me