Najboljših 10 najboljših brezplačnih VPN-jev za prenosnike v letu 2020

Morate zaščititi prenosnik, vendar ne želite plačati bogastva za vrhunski VPN? Popolnoma razumem. Zato sem se odločil poiskati deseterico najboljši brezplačni VPN-ji za prenosnike.


Upoštevajte to noben brezplačni VPN ni nikoli zares brezplačen. Prenesete nekaj brezplačnih VPN-jev zlonamerna programska oprema v napravo in sledite svojim digitalnim odtisom.

Zato priporočam uporabo vrhunske storitve, kot je NordVPN. Uporablja napredne varnostne funkcije in ima strogo politiko brez zapisov, ki zagotavlja vašo anonimnost. Poleg tega lahko odklene vse storitve najboljših pretočnih pretokov, vključno z Netflixom v ZDA. NordVPN ima a 30-dnevna garancija za vračilo denarja brez tveganja tako da lahko poskusite, preden se naročite.

Dobra novica je, da obstaja nekaj brezplačnih VPN-jev, ki so varni za uporabo. Testiral sem 33 VPN-jev, da sem ga našel najvarnejši brezplačni VPN-ji za zaščito prenosnika. 

Najboljši brezplačni VPN-ji za prenosnike - Kratek vodnik

 1. NordVPN: Neomejeno število podatkov, strele strele in robustne varnostne funkcije, vključno z zaščito pred puščanjem DNS in IPv6. Lahko preizkusite NordVPN s 30-dnevno garancijo vračila denarja.
 2. Windscribe: 10 GB brezplačnih podatkov na mesec in možnost zaobiti cenzuro in gebloke, vendar Netflix US ne more deblokirati.
 3. TunnelBear: 500 MB brezplačnih podatkov na mesec in strežnikov v več kot 22 državah. Dovolj je podatkov za preverjanje e-poštnih sporočil in družabnih medijev, vendar ne morete navesti ali pretakati.
 4. ZenMate: Neomejeno brezplačnih podatkov in vojaškega šifriranja, vendar omejuje vašo hitrost na 2Mbps. To je primerno za brskanje, vendar ni dovolj hitro za hudournike ali pretakanje v visoki ločljivosti.
 5. ProtonVPN: Neomejeno brezplačnih podatkov in popolna tajnost naprej, vendar imate dostop le do treh lokacij strežnika.

Oglejte si ostalih 5 brezplačnih VPN-jev za prenosnike

Kaj je ulov z brezplačnimi VPN-ji?

Brezplačni VPN-ji v teoriji zvenijo odlično, vendar dolgoročno te lahko stanejo več kot vrhunski VPN. Oglejmo si tveganja, s katerimi se boste lahko soočili, če v prenosniku uporabljate brezplačen VPN.

Varnost

Izgradnja varnega VPN zahteva veliko načrtovanja, razvoj pa je zelo drag. Brezplačni VPN-ji ne morejo vložiti toliko denarja v gradnjo in vzdrževanje svojega omrežja.

Večina brezplačnih VPN prihrani denar z izrezom bistvenih varnostnih funkcij. Uporabljajo manj varne protokole šifriranja, nekateri pa celo beležijo vašo dejavnost brskanja, da jo prodate oglaševalcem.

Ko že govorimo o oglasih, veliko brezplačnih VPN-jev prikazuje moteče pojavna okna, in nekateri so bili ujeti pri nalaganju škodljive zlonamerne programske opreme na naprave uporabnikov. 

Premium VPN lahko privoščijo vlaganje v močnejše varnostne lastnosti, kot so stikala za ubijanje in šifriranje vojaškega razreda. Uspejo ali ne uspejo na podlagi svojega ugleda, zato ne tvegajo izgube poslovanja, če podatke prepustijo tretjim osebam.

Kompatibilnost

Večina brezplačnih VPN-jev, ki sem jih preizkusila, je imela samo aplikacije za Windows. Če prenosni računalnik uporablja macOS, Linux ali Chrome OS, nimate sreče.

Tudi če vaš prenosnik poganja Windows, z uporabnimi aplikacijami za Windows ne boste našli veliko brezplačnih VPN-jev. Brezplačne storitve ne odpirajo popravkov in posodobitev dovolj pogosto, zato so aplikacije pogosto zaostale. Med testom so mi nekateri celo zamrznili prenosni računalnik, zato sem ga moral znova zagnati, da sem spet deloval. 

Premium VPN ponujajo aplikacije za vse operacijske sisteme. Nekateri imajo celo aplikacije za igralno konzolo in pametni televizor. Te aplikacije se redno posodabljajo, zato vam ni treba skrbeti zaradi slabe učinkovitosti ali zaostajanja.

Omejitve

Prosti VPN omejujejo vašo pasovno širino, hitrost, lokacije strežnika in podatke prihranite denar in vas spodbudite, da nadgradite na premijski načrt.

Omejene lokacije strežnika to pomenijo brezplačni VPN-ji običajno ne morejo zaobiti geblok, zato ne morete dostopati do storitev pretakanja, kot sta Netflix in SlingTV. Tudi če lahko storitev odblokirate, zmanjšana pasovna širina in podatki onemogočajo gledanje v visoki ločljivosti. 

Premium VPN-ji delujejo v globalnih strežniških omrežjih in mnogi imajo strežniško optimizirane strežnike, ki lahko premagajo geo-omejitve in bloke VPN. Ponujajo tudi neomejene podatke, pasovno širino in hitrosti.

Najboljši brezplačni VPN-ji za prenosnike

Preizkusil sem 33 brezplačnih VPN-jev in poiskal najboljše možnosti za prenosnike. Poiskal sem storitve z razširitvami brskalnika, vrhunsko varnostjo, značilnostmi prenosnika.

1. NordVPN

NordVPN

 • Neomejeno število podatkov in visoke hitrosti
 • Čebula čez VPN za Tor
 • Do šest sočasnih povezav
 • Zaščita pred puščanjem DNS in IPv6
 • 5.100+ strežnikov v 60 državah
 • P2P in strežniki optimizirani strežniki
 • Sodeluje z: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, SlingTV
 • Združljivo z: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, AndroidTV, Chrome, Firefox in usmerjevalniki

NordVPN je vrhunska storitev, vendar je velikodušna 30-dnevna garancija za vračilo denarja brez tveganja ga uvršča na vrh mojega seznama. Mesec je dovolj časa, da se odločite, ali vam je storitev všeč, in dobite dostop do vseh svojih premium funkcij medtem ko ga preizkušate.

Uporablja 256-bitno šifriranje AES za anonimnost prometa. NordVPN ohranja stroga politika brez zapisov, kar pomeni, da nikjer ni podatkov o vaši dejavnosti brskanja. Temelji na Panami, prijazni do zasebnosti, zunaj 5/9/14-očiPristojnost.

IPv6 in DNS zaščita pred uhajanjem si prizadevajte, da preprečite morebitne pomanjkljivosti varnosti, ki uhajajo na vašo lokacijo in brskajo po tretjih osebah, na primer pri ponudniku internetnih storitev. Če želite pretakanje, je zaščita pred puščanjem DNS bistveno orodje za obhod VPN blokov.

Njegova mreža je sestavljena iz: 5.100+ hitri strežniki v 59 državah, vključno s strežniško optimiziranimi strežniki, ki lahko odblokirajo Netflix US in Hulu. Funkcija CyberSec blokira oglase in sledilce medtem ko pretakate in brskate. Prav tako pomaga preprečiti okužbe z zlonamerno programsko opremo, tako da blokira sumljiva spletna mesta, preden se naložijo.

NordVPN ima namenske strežnike P2P. Ti strežniki so hitri in optimizirani za hudourništvo. V aplikaciji lahko vklopite funkcijo Onion over VPN za enostaven dostop do spletnih mest Tor in.onion.

Obstajajo aplikacije za skoraj vsak operacijski sistem in lahko z enim računom zaščitite do šest svojih naprav. Torej lahko telefon, televizor in tablični računalnik zaščitite brez dodatnih naročnin.

Podpora je na voljo 24/7 prek klepeta v živo na domači strani NordVPN.

NordVPN smo preizkusili, da vidimo, kako se primerja z drugimi premium in brezplačnimi storitvami. Lahko preberete obsežen pregled mojega kolega o celotnih rezultatih. 

Začnite z NordVPN zdaj!

2. Windscribe

naprave za vetrobransko piko

 • 10 GB brezplačnih podatkov na mesec
 • Zaščita pred puščanjem WebRTC / IPv6 / DNS
 • Strežniki na desetih lokacijah
 • Podpira povezave P2P
 • Sodeluje z: HBO GO, YouTube in Kodi
 • Združljivo z: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox, Opera, Amazon Fire TV, Nvidia Shield, Kodi in usmerjevalniki

Windscribe je a resnično brezplačna storitev VPN z 10 GB podatkov na mesec in naprednimi varnostnimi funkcijami. Dovolj je, da si ogledate deset ur videa, vendar do nobenih storitev pretakanja ne morete, če ne nadgradite. Če potrebujete več podatkov, lahko s tvitovanjem podjetja zaslužite dodatnih 5 GB.

Za razliko od večine brezplačnih VPN-jev, za registracijo ne potrebuje nobenih osebnih podatkov. Navesti morate le svoj e-poštni naslov, kar pomeni, da ne hrani nobenih vaših prepoznavnih podatkov.

Njegova stroga politika brez zapisov in šifriranje vojaškega razreda ostanite anonimni. S pomočjo Stealth Mode lahko uporabite Windscribe obvoz cenzure in geoblokov v celo najbolj omejevalnih regijah sveta, vključno s Kitajsko in Rusijo.

Vetrovnik omogoča hudourništvo, in dovolj hitro, da hitro prenesete velike datoteke Čeprav ne more dostopati do Netflixa ali Huluja, sem lahko nemoteno pretakala YouTube in Kodi.

Do 10 strežnikov imate dostop do strežnikov. To ni tako omejevalno kot večina brezplačnih VPN-jev, vendar pomeni, da ne morete odblokirati zemljepisov z omejenimi geografskimi območji iz drugih držav.

Aplikacije so enostavne za namestitev in vključitev vgrajen požarni zid in tempomat, ki vas poveže z najhitreje dostopnim strežnikom. Ne uporablja vam nobenih pojavnih oken v aplikaciji, vendar ni blokatorja oglasov, zato boste še vedno videli oglase na drugih spletnih mestih, kot je YouTube.

Klepet Windscribe lahko odgovori na skoraj vsa vprašanja o funkcijah in načrtih. Če ne zmore, vas poveže s predstavnikom ljudi za podporo v klepetu v živo.

Želite izvedeti več o Windscribe? Oglejte si, kako se je v naših pregledih izkazalo, kako se je izkazalo za naše teste.

Začnite z Windscribe zdaj!

3. TunnelBear

Najboljših 10 najboljših brezplačnih VPN-jev za prenosnike v letu 2020

 • 500 MB brezplačnih podatkov na mesec
 • Hitri strežniki v več kot 22 državah
 • Ločen, brezplačen zaviralec oglasov za Chrome
 • Sodeluje z: HBO GO, YouTube, Kodi
 • Združljivo z: Mac, Windows, iOS, Android, Opera, Chrome in Firefox

TunnelBear vam daje 500 MB brezplačnih podatkov na mesec. V socialnih omrežjih in e-poštnih sporočilih lahko zabeležite približno 30 minut, toda za prenos velikih datotek ali hudournikov ni dovolj podatkov..

Njene ljubke aplikacije z medvedjo temo so enostavne za prenos in uporabo. Lahko sem ga namestil in konfiguriral v manj kot petih minutah. 

TunnelBear uporablja 256-bitno šifriranje AES in ohranja strogo politiko brez zapisov. Zaradi načina GhostBear so vaši šifrirani podatki pod globokim pregledom paketov (DPI) videti kot običajni promet. To je bistveno v državah, kot je Kitajska, kjer vlada rutinsko blokira povezave VPN. Ko omogočite način GhostBear, nadzorne agencije sploh ne vedo, da VPN sploh uporabljate.

Na voljo je razširitev za Chrome, imenovana TunnelBear Blocker blokira oglase, sledilce in Flash. Kljub temu ni vgrajena v aplikacijo, zato jo boste morali prenesti ločeno.

TunnelBear's Vedno v načinu zažene aplikacijo in vas takoj po zagonu naprave poveže z najboljšim dostopnim strežnikom VPN, tako da nikoli ne boste zaščiteni. Pazljiv način je v bistvu stikalo za odstranjevanje, ki preprečuje uhajanje podatkov v redkem primeru, ko vaša VPN povezava pade.

Uporabite lahko njegovo nastavitev Najbližji predor samodejno se povežete z najhitrejšim strežnikom glede na vašo lokacijo. Primerna je za osnovno zaščito med brskanjem, vendar ni koristno, če želite obiti geoblock.

TunnelBear ne more dostopati do storitev pretakanja, kot so Netflix, Hulu ali BBC iPlayer. Kljub temu pa sem ga lahko uporabil za deblokiranje videoposnetkov, ki so omejeni na YouTube, in dodatkov Kodi.

Ni prepričan, da je TunnelBear za vas? Več informacij o funkcijah najdete v celotnem pregledu ponudnika. 

Začnite zdaj s TunnelBear!

4. ZenMate

Zenmate-naprave-novo

 • Neomejeno brezplačnih podatkov
 • 128-bitno šifriranje
 • Štiri lokacije strežnika
 • Sodeluje z: Netflix US, HBO GO, Hulu in Amazon Prime Video
 • Združljivo s: Chrome, Firefox in Opera

Brezplačna različica ZenMate ponuja neomejene brezplačne podatke, vendar je na voljo samo kot razširitev brskalnika. Podaljški so lahki in enostavni za uporabo, vendar le varujejo promet vašega brskalnika. Podatki iz aplikacij in drugih programov niso šifrirani.

Razširitve brskalnika uporabljajo 128-bitno šifriranje. Čeprav je nižji od 256-bitnega, je še vedno dovolj močan, da zaščiti vaše osebne podatke. ZenMate ne beleži vaše dejavnosti brskanja, bodisi.

Odblokira lahko pretočne storitve, vključno z US Netflix in Hulu. Vendar je vaša hitrost povezave omejena na 2Mbps. Najmanjša hitrost, ki je potrebna za pretakanje Netflixa v standardni ločljivosti, je 3Mbps. Med testi sem bil še vedno zmožen pretakanja, vendar je omejitev hitrosti povzročila varovanje in znižala kakovost mojega videa. 

Imate dostop do strežniki v Nemčiji, Hong Kongu, Romuniji in ZDA. Ker lahko dostopate samo do geoblokirane vsebine, ki je na voljo v teh državah, ne morete pretakati BBC iPlayerja.

ZenMate ima sedež v Nemčiji, ki je članica Zavezništvo 14 oči. Vendar to ni preveč zaskrbljujoče, ker ZenMate ne beleži nobenih vaših podatkov. Tudi če bi zavezniška vlada zahtevala podatke o vas, jim ZenMate ne bi imel ničesar dati.

Ko se prvič registrirate za brezplačen račun ZenMate, prejeli boste 7-dnevno brezplačno preskusno ceno vrhunske storitve. To ni naročnina in ko se preizkusno obdobje izteče, vam ga ne bomo zaračunali.

Klepetanja v živo ni, lahko pa se obrnete na podporo strankam prek kontaktnega obrazca na njegovem spletnem mestu. Ko sem stopil v stik, sem prejel odgovor v 24 urah.

Želim izvedeti več o ZenMate-u? V našem pregledu ZenMate si oglejte, kako se je obnesla.

Začnite z ZenMate zdaj!

5. ProtonVPN

naprave protonvpn

 • Neomejeno brezplačno podatkov in pasovne širine
 • IKEv2 / IPSec in OpenVPN protokolov
 • Strežniki na Japonskem, Nizozemskem in v ZDA
 • Sodeluje z: YouTube, Kodi, Netflix in Hulu
 • Združljivo z: Windows, macOS, Android, iOS in Linux

ProtonVPN vam daje neomejeno brezplačne podatke in pasovno širino. Ne beleži nobene vaše dejavnosti brskanja in nudi popolno tajnost naprej.

Popolna tajnost naprej zagotavlja, da imate za vsako sejo nov začasni šifrirni ključ. To pomeni, da tudi če heker ogrozi enega od vaših šifrirnih ključev, so preostale seje varne.

Uporablja tudi 256-bitno šifriranje AES, zaščita pred puščanjem DNS in samodejno stikalo za uničenje. Sedež je v Švici zunaj Pristojnost 5/9/14-oči.

Aplikacija Vedno v nastavitvi vzpostavi povezavo VPN takoj, ko se vaš prenosni računalnik zažene, tako da ste vedno zaščiteni.

ProtonVPN vam ne prikazuje oglasov, vendar ni vgrajenega blokatorja. Med brskanjem in pretakanjem boste še vedno videli oglase tretjih oseb.

Uspelo mi je pretočiti Netflix in Hulu v standardni ločljivosti z minimalnim pufranjem. Ker ProtonVPN uporablja brezplačne strežnike samo na Japonskem, Nizozemskem in v ZDA, morate nadgraditi na premium, da dostopate do strežnikov v Veliki Britaniji in drugih lokacijah. Prosti strežniki podpirajo povezave P2P. 

Omejena izbira strežnika povzroča preobremenjenost omrežja v času največjih pik. S toliko brezplačnimi uporabniki, povezanimi s samo tremi strežniki, se strežniki preobremenijo in upočasnijo. Ugotovil sem, da je v počasnih obdobjih še vedno dovolj hitro, da sem preveril svojo e-pošto in Facebook, vendar nisem mogel naložiti videoposnetka v YouTubu, dokler se ne zmanjšajo zastoji. 

Na spletni strani je obsežna baza znanja. Če odgovora na svoje vprašanje ne najdete tam, se lahko obrnete na podporo strankam prek sistema za izdajo vozovnic v centru za pomoč.

Več o funkcijah ProtonVPN si lahko preberete v našem obsežnem pregledu.

Začnite zdaj s ProtonVPN!

6. ZasebniVPN

PrivateVPN Naprave

 • 7-dnevno brezplačno preskusno obdobje z neomejenimi podatki
 • OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 / IPSec protokoli
 • IPv6 zaščita pred uhajanjem
 • Sodeluje z: Netflix, BBCiPlayer, YouTube in Kodi
 • Združljivo z: Windows, Mac, iOS, Android

PrivateVPN vam daje neomejeno število podatkov, hitrost in pasovna širina med 7-dnevnim brezplačnim preskusom. Tudi z enim računom lahko povežete do šest naprav.

Vaši podatki hranijo varno vojaško šifriranje in varni protokoli VPN, kot so OpenVPN, PPTP, L2TP in IKEv2 / IPSec. PrivateVPN's IPv6 zaščita pred uhajanjem vaš IP naslov skriva, zato vam ni treba skrbeti, da druge aplikacije puščajo vašo lokacijo.

PrivateVPN ima sedež na Švedskem, ki je del zavezništva 14 oči. Vendar vam ni treba skrbeti, ker PrivateVPN drži strogo politiko brez dnevnika. V vašem brskalniku ni zabeleženo, da bi lahko uhajal.

Imate dostop do 150+ hitri strežniki v 60 državah. Odblokira lahko najbolj priljubljene storitve pretakanja, vključno z ZDA Netflix in BBC iPlayer. Lahko tudi uporabite PrivateVPN, da zaobidete velik kitajski požarni zid z uporabo protokola L2TP.

Če naletite na težave in se obrnete na podporo, se oglasite neposredno razvijalcem, tako da boste vedno dobili odgovor, ki mu lahko zaupate.

Želite izvedeti več o PrivateVPN? Preberite rezultate preskusa uspešnosti v našem pregledu. 

Začnite z PrivateVPN zdaj!

7. Opera VPN

slika naprave opera

 • Neomejeno brezplačno podatkov in pasovne širine
 • Strežniki v treh regijah
 • Registracija ni potrebna
 • Sodeluje z: YouTube in Kodi
 • Združljivo z: Windows, macOS, Linux in Android

Opera VPN je brezplačna razširitev brskalnika za Opera in OperaGX. Ponuja vam neomejene podatke in pasovno širino, vendar so strežniki omejeni na Azijo, Evropo in Ameriko. Ne morete izbrati strežnika z določenega območja v teh regijah, zato je težko zaobiti geobloke z Opera VPN.

Ker gre za razširitev brskalnika, Opera VPN ščiti samo vašo Opera promet. Za druge brskalnike ni na voljo.

Uporablja 256-bitno šifriranje in drži strogo politiko brez zapisov. Med testom sem ugotovil, da strežniki Opera VPN delujejo počasi. Uspel sem si ogledati YouTube videoposnetek v nizki ločljivosti, vendar sem doživel veliko pripravljenosti. Ne more odblokirati Netflixa ali katere koli druge storitve pretakanja.

Na glavnem spletnem mestu Opera je kratek razdelek s pogostimi vprašanji VPN, vendar podpora za razširitev brskalnika ni na voljo.

Več o prednostih in slabostih uporabe Opera VPN lahko izveste pri branje poglobljenega pregleda mojega kolega. 

Začnite z OperaVPN zdaj!

8. skriti.me

okna skriti.me

 • 2 GB brezplačnih podatkov na mesec
 • Samodejno stikalo za izklop in 256-bitno šifriranje
 • Split tuneliranje
 • Sodeluje z: Hulu, Netflix, HBO Go, Spotify in Amazon Prime Video
 • Združljivo z: Windows, macOS, iOS, Android, Amazon Fire OS, Windows Phone, Linux, Blackberry, Chrome, Firefox, usmerjevalniki in NAS

Vsak mesec z hid.me dobite 2 GB brezplačnih podatkov. Dovolj je, da približno dve uri preverite svojo e-pošto in posodobite svoj Facebook ali pretočite v standardni ločljivosti.

Ti lahko dostop do petih lokacij strežnika s svojim brezplačnim načrtom, vendar lahko zaščitite samo eno napravo na račun. hid.me ni primeren, če želite naenkrat povezati celotno gospodinjstvo.

Uporablja vrhunske varnostne funkcije, vključno 256-bitno šifriranje, zaščita pred puščanjem IP in samodejno stikalo za uničenje. Prav tako ne beleži nobenih vaših podatkov.

Lahko uporabite funkcija razdelitve tunelov da prilagodite, kateri promet poteka skozi vaš VPN in kateri uporablja vaš lokalni IP naslov. Le nekaj vrhunskih VPN-jev ponuja razdelitev tunelov, v brezplačnem VPN pa jih je redko videti.

Odblokira lahko Netflix US, Amazon Prime Video in Hulu. Podpira tudi hudourništvo. Hitrosti vaše povezave ne ugasne, kar pomeni, da lahko hudournik in tok brez zakasnitve.

Več o skrivnosti.me najdete v našem strokovnem pregledu.

Začnite zdaj s skrivalom.me!

9. Pospeši

Najboljših 10 najboljših brezplačnih VPN-jev za prenosnike v letu 2020

 • 2 GB brezplačnih podatkov mesečno
 • Podpira povezave P2P
 • 200+ strežnikov v 50 državah
 • Sodeluje z: YouTube, HBO GO in Kodi
 • Združljivo z: Windows, macOS, Linux, iOS in Android

Speedify vam zagotavlja 2 GB brezplačnih podatkov vsak mesec. Vam ni treba prijavljati ali dajati občutljivih informacij in lahko dostopate do 200+ strežnikov v 50 državah.

Čeprav ima strežnike ZDA in Velike Britanije, ne more odblokirati Netflixa, Huluja ali BBC iPlayerja. Med testi sem lahko dobil HBO GO, YouTube in Kodi.

Uporablja šifriranje AES 128-GCM. Ni tako močan kot 256-bitni, vendar je še vedno zelo varen. Vaša aktivnost brskanja ne beleži in nudi tudi zaščito pred puščanjem DNS.

Pospeši ponudbe funkcija povezovanja kanalov, ki zahteva povečanje hitrosti in zanesljivosti vaše povezave s kombinacijo vaših povezav Wi-Fi, Mobile in Ethernet. Medtem ko sem med testom ugotovil, da povezava kanalov ni pomagala. Moja povezava je bila počasna, tudi če je bila ta funkcija omogočena. 

Pomembno je upoštevati tudi to vezava kanalov uporablja dvakrat več podatkov. Če imate mobilni telefon ali brezžični internet na omejenem podatkovnem načrtu, ga morate izklopiti.

Želite izvedeti več o Speedifyju? V našem pregledu preverite, kako se primerja z drugimi najvišje ocenjenimi storitvami. 

Začnite z Speedify zdaj!

10. Betternet

bestnet chromebook

 • 500 MB brezplačnih podatkov na dan
 • Šifriranje vojaškega razreda
 • Sodeluje z: YouTube in Kodi
 • Združljivo z: Mac, Windows, iOS, Android in Chrome

Betternet-ov brezplačni načrt, ki ga podpirajo oglasi, vključuje varnost na vojaški ravni in 500 MB podatkov na dan. To je dovolj, da brskate približno osem ur ali 30 minut brskate po spletu. Na žalost, Betternet ne more odblokirati pretočnih storitev, kot je Netflix, vendar sem lahko gledal YouTube in Kodi v standardni ločljivosti.

Uporablja 256-bitno šifriranje, vendar ni samodejnega stikala za ubijanje. Protokol Catapult Hydra je zasnovan tako, da poveča vašo hitrost povezave.

Betternet s sedežem v ZDA sodi med države Pristojnost 5/9/14-oči. Ko sem preveril njeno politiko zasebnosti, sem to ugotovil vaše dejavnosti brskanja ne beleži, vendar ohranja nekaj zapisov o vaši povezavi, vključno z informacijami o vaši napravi in ​​omrežju. Zbira in šifrira vaš resnični naslov IP, vendar te podatke po prekinitvi povezave izbriše.

Obstaja obsežen razdelek s pogostimi vprašanji, ki lahko odgovori na skoraj vsako vprašanje. Na službo za stranke se lahko obrnete tudi preko kontaktnega obrazca na njegovem spletnem mestu.

Oglejte si naš temeljit pregled Betterneta, če želite izvedeti več o njegovih varnostnih funkcijah. 

Začnite z Betternetom zdaj!

Pogosta vprašanja

Zakaj je šifriranje pomembno za uporabnike prenosnih računalnikov?

Med brskanjem po internetu brez VPN lahko vsakdo vohuni za vašo brskalniško dejavnost. To vključuje vsa sporočila, ki jih pošljete, in vsa gesla, ki jih vnesete na spletna mesta

Šifriranje zaklene vaš internetni promet, tako da hekerji in vohuni ne morejo dostopati do njega. Če heker prestreže vašo povezavo in so vaši podatki šifrirani, namesto vaših osebnih podatkov vidi niz naključnih črk in številk.

Uporabniki prenosnih računalnikov se soočajo z enkratnim tveganjem, ker uporabljajo javna omrežja wi-fi. Vsak lahko upravlja javno omrežje wi-fi, vključno s spletnimi kriminalci. V nevarno omrežje se lahko povežete, ne da bi to sploh vedeli, zato je nujno, da so vaši osebni podatki šifrirani.

Ali so VPN-ji zakoniti?

Da. VPN-ji so v večini držav popolnoma zakoniti. Le nekaj regij omejuje ali prepoveduje uporabo VPN.

Brez skrbi, noben turist ni bil aretiran zaradi uporabe VPN-ja med počitnicami.

Kakšna so tveganja uporabe brezplačnega VPN-ja na prenosnem računalniku?

Na tem seznamu sem težko našel deset varnih brezplačnih VPN-jev. Večina storitev, ki sem jih preizkusil, uporablja šibko šifriranje, beleži podatke uporabnikov ali ima aplikacije, ki ne delujejo.

Ugotovil sem, da večina brezplačnih VPN-jev reže vogale, ko gre za varnostne funkcije. Če uporabljate manj varen VPN, ogrožate svoje osebne podatke. To vključuje vaša gesla za bančništvo, podatke o kreditni kartici in prijave.

Povzetek

Najti resnično brezplačen VPN je skoraj nemogoče. Tudi najboljše brezplačne storitve omejujejo podatke, hitrost in pretakanje. Nekateri celo omejijo varnostne funkcije, tako da nikoli ne veste, ali so vaši podatki res varni.

To je nekaj, o čemer ne bi smeli skrbeti, če uporabljate vrhunski VPN. Večina premium storitev, kot so NordVPN, ponudite brezplačne preizkuse in garancije za vračilo denarja, tako da jih lahko brezplačno preizkusite. Ni vam treba tvegati svoje varnosti ali se omejiti z brezplačnim VPN.

Več o VPN-jih za druge naprave lahko izveste v priročniku mojega kolega najboljši VPN-ji za več povezavAli pa prihranite nekaj denarja za vrhunsko storitev s pomočjo naše ponudbe in kuponi.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me