Najbolji (i najgori) blokeri oglasa ažurirani za 2020. godinu


Nekoliko je stvari frustriranije od klika na videozapisu s YouTube-a i zatim se prisiliti da prođe kroz oglas koji je čak duži od videozapisa koji pokušavate gledati.. Što je previše, previše je.

Ali gubljenje vremena samo je jedno od mnoge negativne stvari koje adware može učiniti na vaše iskustvo pregledavanja.

Najbolji Adblockers

 1. AdBlock
 2. CyberSec od NordVPN
 3. CleanWeb by Surfshark
 4. ROBERT. od Windscribe
 5. CyberGhost
 6. AdLock

Najgori blokatori oglasa

 1. Adblock Plus
 2. Smart Popup Blocker

Što je Adware?

Adware je bilo koji softver dizajniran za prikazivanje oglasa. Poanta adwarea je stvoriti prihod za svog programera. Imate adware uvijek kada posjetite web mjesto s oglasnim natpisom ili ste prisiljeni gledati videozapis da biste koristili besplatnu telefonsku aplikaciju.

Svi oni neugodni oglasi kroz koje ste morali proći da biste prešli na sljedeću razinu Candy Crush-a? Imate adware na čemu ćete se zahvaliti.

Oglašivači žele zaraditi što više novca, a prikupljanje podataka o vama pomaže im da to urade. Veliki su poticaj da u što većem broju naruše vašu privatnost tako da vas mogu ciljati određenim oglasima.

Oglas ne ostaje uvijek tamo gdje treba. Može prate vas od web mjesta do web stranice, prikupljajući podatke o vašim navikama pregledavanja, zanimanjima i lokaciji.

Može se koristiti i za širenje zlonamjernog softvera. Zlonamjerni adver može zaraziti vaš preglednik ili uređaj kad kliknete oglas, ali najstrašnije je što vas neke vrste adwarea mogu zaraziti čak i bez klika.

Pregled blokatora oglasa

Blokatori oglasa mogu zaštiti svoju privatnost i spriječiti da se preglednik ili uređaj zaraze zlonamjernim softverom. Možda ćete i vi doživjeti brže vrijeme učitavanja, bolji vijek trajanja baterije, i jednostavnije iskustvo pregledavanja nakon instaliranja blokatora oglasa.

Budući da je vani toliko naprednih adware-a, važno je odaberite blokator oglasa koji će vas u potpunosti zaštititi. Postoji nekoliko različitih blokatora oglasa. Evo nekih od vaših izbora:

 1. VPN-ovi s namjenskim blokatorima oglasa: Dolaze i neke VPN usluge ugrađene aplikacije koji vas štite od adwarea. Budući da vas VPN-ovi mogu zaštititi od više vrsta praćenja, adware će zaista teško prikupljati podatke o vama. Još jedna prednost povezivanja s VPN-om je ta što ga mnoge usluge olakšavaju zaštitite više uređaja jednom pretplatom.
 2. preglednici: Dolaze mnogi web preglednici ugrađeni softver za blokiranje oglasa, tako da bez ikakvog napora možete izbjeći adware. Neke su prilično učinkovite, ali njihove su značajke obično ograničene u usporedbi s blokadom treće strane.
 3. Proširenja: Možete zaštititi preglednik od adwarea tako što ćete odabrati jedno od mnogih proširenja preglednika treće strane. Tamo su kako besplatne tako i plaćene aplikacije vani koji rade s većinom web preglednika. Obično vam omogućuju da prilagodite svoje iskustvo više od ugrađenih blokatora oglasa pretraživača.
 4. Uređaj ili usmjerivač: Namjenski usmjerivač za blokiranje oglasa ili virtualni usmjerivač mogu se postaviti sa DNS filter koji će automatski blokirati zahtjeve od poslužitelja za koje se zna da pružaju adware ili usluge praćenja.

Uvijek možete kombinirati više vrsta blokatora oglasa da biste postigli najbolju moguću zaštitu.

Najbolji blokatori oglasa:

1. AdBlock

Adblock je jedan od najpopularnija proširenja preglednika vani radi blokiranja oglasa, a nije teško razumjeti zašto. Istina za svoje ime, AdBlock ne samo da zaustavlja one dosadne pop-up oglase, već i blokira ostale oglase koje ćete pronaći na web stranicama.

AdBlock to također može riješite se oglasa na YouTubeu i mnoge usluge streaminga, što je s mnogim blokatorima oglasa.

Ono što mi stvarno volimo o AdBlocku je kako možete ga prilagoditi. Opcije uključuju unaprijed postavljene filtre, blokiranje pojedinačnih oglasa, omogućavanje prikazivanja drugih oglasa i listu s popisa. Adblock prema zadanim postavkama dolazi s dodatnom značajkom "Prihvatljivi oglasi" omogućuje određene sigurne i nenametljive oglase. To se može isključiti u postavkama ako želite blokirati sve oglase.

to je dostupan kao proširenje za većinu preglednika i jednostavno je instalirati. Veliki broj značajki u ovome besplatna aplikacija stavlja ga na vrh popisa.

Napomena: AdBlock je drugačija usluga od AdBlock Plus-a koja je dalje na našem popisu.

Preporučeni? Da

2. CyberSec od NordVPN

Jedan od mnogih razloga zbog kojih preporučujemo NordVPN zbog sigurnosni paket CyberSec.

Ova opcionalna značajka NordVPN zaustavlja adware i štiti vas blokiranjem DNS zahtjeva s velikog popisa poslužitelja koji su uključeni u zlonamjerni softver, špijunski softver, adware i praćenje. To znači da vi ne mogu komunicirati s opasnom web stranicom osim ako ručno ne promijenite svoje postavke kako biste joj omogućili pristup.

Jedna od stvari zbog koje je ova značajka posebna jest ta što vas može zaštititi čak i ako ste već zaraženi zlonamjernim softverom. NordVPN blokira komunikaciju s opasnih poslužitelja, što sprečava praćenje zlonamjernog softvera opasnim aktivnostima.

NordVPN nije besplatna, ali nudi neke od njih najbolja zaštita na tržištu po izvrsnoj cijeni.

Preporučeni? Da

3. CleanWeb by Surfshark

VPN Surfshark dolazi s izvrsnom značajkom koja se zove CleanWeb. Značajku CleanWeb morate ručno uključiti u postavkama Surfshark-a, ali kad je ona dostupna, nudi vam neke jaka zaštita od oglasa, zlonamjernog softvera i pratilaca.

Prekida neželjenu komunikaciju s web mjesta od strane blokiranje DNS zahtjeva sa opasnih poslužitelja.

Surfshark nije besplatna usluga, ali jeste vrlo jeftino za kvalitetu blokiranja oglasa koje nudi.

Preporučeni? Da

4. R.O.B.E.R.T. od Windscribe

VPN usluga Windscribe-a uključuje sjajnu značajku nazvanu R.O.B.E.R.T. da štiti vaše uređaje od oglasa, zlonamjernog softvera, pokušaja krađe identiteta i pratilaca. Blokira sve DNS zahtjeve s popisa poznatih domena.

Značajka dolazi s četiri različite konfiguracije koje nude različite razine zaštite. Windscribe nudi kompletnu R.O.B.E.R.T. zaštitu na više istodobnih uređaja s besplatnim i plaćenim planovima. Za besplatnu uslugu Windscribe nudi zaista sjajnu zaštitu.

Loša strana je što besplatna verzija daje samo 10 GB podataka mjesečno, što je lako preći ako napravite puno strujanja ili bujica.

Preporučeni? Da

5. CyberGhost

CyberGhost sjajna je VPN usluga koja se postavlja s funkcijom blokiranja oglasa. Ovaj blokator oglasa djeluje umjesto da blokira sve DNS zahtjeve s određenih web lokacija uklanjanje dijela koda iz zahtjeva poslužitelja koji pokušava privući oglase.

Bloker oglasa CyberGhosta neće zaustaviti prikazivanje svih oglasa, ali jeste vrlo učinkovit u blokiranju zlonamjernog adwarea i štiti vas od praćenja. Ujedno vas može zaštititi bez usporavanja brzine pregledavanja, što je veliki plus.

Ovo je druga opcija koja nije besplatna, ali ima pristupačna cijena to se isplati zbog dobivene kvalitete.

Preporučeni? Da

6. AdLock

AdLock je ad blokiranje softvera za vaš uređaj a ne kao proširenje za preglednik.

Izvrsna stvar u vezi s AdLockom u usporedbi s mnogim drugim uslugama je ta što umjesto blokiranja oglasa na vašem web pregledniku također koristi blokira oglase u bilo kojoj aplikaciji koja se povezuje na internet. To znači da ste i dalje pod zaštitom AdLocka kada upotrebljavate BitTorrent ili Skype.

AdLock nije besplatan, a vi to morate platiti za svaki uređaj želite pokriti. Trenutno je dostupan samo za Windows i Android. Ako vas zanima, možete isprobati 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

Preporučeni? Da

Najgori blokatori oglasa - koga treba izbjegavati

7. Adblock Plus

Ne treba brkati s AdBlockom, Adblock Plus jedan je od najstarijih blokatora oglasa vani. I Adblock i Adblock Plus blokiraju oglase na sličan način, ali Adblock-ov sustav filtriranja i mogućnosti prilagođavanja ukupno su napredniji..

S Adblock Plusom to možete odaberite da biste omogućili određene skočne prozore za određene web stranice napravite popis dopuštenih i izradite vlastiti filtar.

Međutim, Adblock Plus ima dobio kritike za primanje novca od mrežnih izdavača na popisu specifičnih oglasa. Čini se da je to a sukob interesa koje biste mogli izbjeći u blokatoru oglasa.

Preporučeni? Ne baš. Postoje bolje mogućnosti.

8. Smart Popup Blocker

Nismo bili impresionirani izvedbom ovog blokatora oglasa. I ne samo to dopuštaju kroz mnoge neintruzivne oglase da ih je trebao blokirati, ali iskusili smo i nekoliko skočnih oglasa u našem testu.

Dok to nudi neke korisne značajke poput bijele liste i upravljanja kolačićima za brisanje neželjenih kolačića, također se usredotočuje na neke značajke koje vam vjerojatno nikad neće trebati, poput skočnog bloka za Windows Messenger.

Sa svojim datirane značajke i nesposobno blokiranje, Ne možemo preporučiti ovaj blokator.

Preporučeni? Ne

Oglašivači oglasa - koga treba izbjegavati

Pazite na izbjegavajte prevare s blokadom oglasa kada ste spremni za preuzimanje. Ovi lažni blokatori oglasa hoće potajno prikuplja podatke o vašim navikama pretraživanja, a može čak i promijeniti ponašanje vašeg preglednika.

Ponekad hoće pokušati vas prevariti upotrebom imena istog ili sličnog stvarnom, pouzdanom blokatoru oglasa. Prije preuzimanja trebali biste provjeriti imate li pravu kopiju.

Evo nekoliko imena koja su lažna proširenja koristila u prošlosti:

 • Adblock Plus
 • Adblock Pro
 • HD za YouTube
 • uBlock Plus
 • AdRemover za Google Chrome
 • Suberblock Adblocker
 • Webutation
 • HD za YouTube

Sažetak

Blokatori oglasa mogu učiniti puno za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja, ali što je još važnije, mogu i oni štiti vas od praćenja i zlonamjernog adwarea.

Mnogo je opcija za isključivanje oglasa, a svi nude različite razine zaštite. Preporučujemo vam kombinirajte različite blokade oglasa na ovom popisu za najbolju moguću zaštitu adwarea i privatnosti na svim svojim uređajima, kao što je kombiniranje blokatora oglasa temeljenog na pregledniku i Blokada VPN oglasa.

Možda će vam se također svidjeti:

 • 5 najboljih proširivanja za VPN Chrome (koje zapravo rade!)
 • Kako napraviti anonimni Chrome Chrome zaista privatnim
 • Najboljih 5 (zbilja) besplatnih VPN-ova za Google Chrome

 

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me