Можете ли да използвате VPN с вашия акаунт в Amazon?


Трябва ли да използвате VPN за централния продавач на Amazon?

Като продавач, има няколко причини, поради които бихте използвали виртуална частна мрежа (VPN) за централния продавач на Amazon.
Но понякога, може да стане рисковано.

Тук ще разгледаме някои от последствията от използването на такъв и какво можете да направите, за да избегнете неблагоприятни ефекти (например спиране на акаунта ви).

Причини за използване на VPN за Amazon Seller Central

Можете ли да използвате VPN с вашия акаунт в Amazon?

Винаги е добра идея да се предпазите от потенциални нарушения на сигурността, когато имате достъп до акаунта на продавача си от обществени интернет точки в кафенета или хотели.

VPN услуга ще попречи на хакерите да откраднат паролите ви или да се намесят във вашия акаунт.

Можете също така да искате да промените географското си местоположение за IP, когато използвате VPN за Amazon Seller Central.

Amazon може да ви блокира да получите достъп до акаунта си на продавача в САЩ, ако посещавате друга държава.

VPN може да е единственият начин за извършване на всеки бизнес в акаунта на вашия продавач, докато сте далеч от САЩ. Един със сървъри в САЩ ще изглежда така, сякаш имате достъп до акаунта си от американски IP адрес.

VPN е полезен и ако имате няколко акаунта в Amazon. Amazon строго забранява това, освен ако не поискате второ поради законна бизнес причина, тъй като само един географски регион е разрешен.

Да речем, че искате резервен акаунт, в случай че основният ви е спрян. Ако Amazon открие, че достъпът до няколко акаунта е от един и същ IP адрес, той може да ги спре.

VPN ще ви даде различен IP от обичайния ви и ще подмами Amazon да мисли, че влизате от друго място.

Проблемът с използването на VPN за Amazon Seller Central

Amazon и VPN

Въпреки че VPN могат да предлагат допълнителен слой сигурност, те не са безусловни, тъй като Amazon може да открие IP адрес от VPN. Това се дължи на начина, по който VPN определят IP адреси.

В общи линии, VPN предлагат две услуги за IP адреси.

Или всички клиенти, влизащи в клиента по едно и също време, са назначени на един и същ адрес, или VPN мрежата ще назначи на клиентите един от хилядите IP адреси, които притежават.

След като клиентът се откаже, адресът се връща към партидата, за да бъде преразпределен по друго време.

Ако няколко продавачи с една и съща VPN са назначени на един и същ IP адрес, Amazon ботовете могат да открият това като един потребител, който отваря множество акаунти на продавачи от едно и също място - нарушение на съществуващите правила на Amazon.

Дори ако сте законен продавач само с един акаунт, това може да постави червен флаг.

Малко вероятно е обаче акаунтът ви да бъде блокиран само защото сте влезли от един и същ IP адрес като много други продавачи.

Amazon използва няколко критерия, за да определи дали има нарушение на политиките, например, опериране на множество акаунти в Amazon.

Важно е също така да се има предвид, че някои недобросъвестни продавачи използват VPN, за да пренасочат географското си местоположение или да работят с няколко акаунта.

Ако влезете в акаунта на продавача си със същия IP адрес като вече спрян акаунт, може да бъдете забранени поради възприеманата връзка към съмнителния продавач.

Стига да не нарушавате изрично правилата на Amazon, като използвате няколко акаунта, може да се измъкнете от използването на VPN поради другите причини, които споменахме - сигурността, поверителността и гео-измама при пътуване - дори ако в крайна сметка ви бъде зададен същия IP адрес като друг продавач.

По-голям е рискът ви да бъде спрян, ако влезете от същия IP адрес като спрян, отколкото ако влезете като друг потребител, който има легитимен акаунт.

Как да защитим централния си акаунт на продавача на Amazon

1. Ако имате нужда от повече от един акаунт на продавача, поискайте такъв.

Ако наистина не искате да говорите с Amazon за това, можете да използвате VPN, за да скриете истинското си местоположение, но не забравяйте, че това не е глупаво; вашите акаунти могат лесно да бъдат спрени.

2. Избягвайте използването на безплатни или популярни VPN мрежи.

Те имат много малко IP адреси за разпространение на клиентите, така че има по-голям шанс да ги споделят с други съмнителни или законни продавачи. Това лесно може да постави червени знамена към вашия акаунт.

3. Посъветвайте се с вашия доставчик на интернет услуги (ISP) за статичен IP адрес, но бъдете подготвени за голяма цена за такава услуга.

Освен това VPN със статичен IP адрес ще ви струва допълнително, но не е толкова скъпо, колкото получаването на такъв от вашия интернет доставчик.

Има както плюсове, така и минуси за използване на VPN с акаунта на вашия продавач в Amazon. В крайна сметка решението е ваше и се надяваме това обяснение да ви помогне да изберете какво да правите.

Ако търсите добър VPN за Amazon, ето най-добрите:

Доставчик на ранг Нашата оценка Потребителска оценка
Избор на редакторите 5.0 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
2 4.9 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
3 4.8 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
4 4.8 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
5 4.7 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me