Minden, amit tudnod kell az ICO-ról


Mi az ICO??

A kezdeti érmeajánlás (ICO) a közösségi finanszírozás szabályozatlan alternatív módja olyan új digitális kriptovaluták alapján, amelyek a hagyományos pénzügyi rendszeren kívül alakultak ki. A közelmúltban növekedett a népszerűsége, hogy az induló vállalkozások fő tőkeforrásává váljon.

Az első ICO-készlet - amelyet Omni Layer (hivatalosan Mastercoin) tartott 2013-ban és Ethereum 2014-ben - befejezése óta még sokan követik a példát.

Több mint 3,2 milliárd dollárt gyűjtöttek ebben az évben a digitális valuták befektetőknek történő eladása miatt. Ez a modell sok projekt és induló vállalkozás számára segítséget nyújt az üzleti élet megkezdéséhez szükséges finanszírozás megszerzéséhez.

Két feltörekvő induló vállalkozás, a Filecoin és a Tezos kínál eddig a legnagyobb érmekibocsátást: 257 millió dollár és 232 millió dollár..

Hogyan működik az ICO??

Az induló vállalkozások pénzt szereznek azzal, hogy saját digitális valutájukat, azaz tokeneket hozzák létre és értékesítik. A tokenek felépítése és jellemzői hasonlóak az olyan digitális valutákhoz, mint a Bitcoin és az Ether.

Saját digitális valuta létrehozása és ICO kezdeményezése nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Az ICO-k általában az Ethereum hálózaton zajlanak, amely az ICO-k vezető blokklánca (a digitális valuták mögött meghúzódó technológia) és platform..

Az Ethereum és a Bitcoin mögött egy nyílt forrású szoftver jelent, azaz a forráskód bárki számára szabadon elérhető az Ethereum intelligens szerződés segítségével módosíthatja és létrehozhatja saját digitális valutáját.

Ez egy számítógépes protokoll, amely lehetővé teszi a digitális eszközök átvitelét a felek között a megállapodás szerinti kereskedelem feltételein belül. Ha nem szívesen zavarja a kódot, vannak olyan vállalatok, amelyek hajlandók ezt megtenni Önért egy kis díj ellenében.

A befektetők általában az új érméket vagy zsetonokat vásárolják a fejlesztők Bitcoin vagy Ether küldésével - a digitális valuta az Ethereum hálózaton belül. A megvásárolt tokeneket kizárólag egy olyan számítógépes szolgáltatásra használják, amelyet a fejlesztők építenek vagy éppen ígérnek.

Például egy induló film streaming szolgáltatás elindítás előtt értékesíthet előfizetési jogkivonatot a nyilvánosság számára, és felhalmozhatja az ügyfelek ösztönzését a szolgáltatás reklámozására, mihelyt az életbe lép..

Ugyanakkor a befektetők meggyőzése a zsetonja vagy érme megvásárlásáért a jövőbeli érték ígéretével általában a nehéz feladat, és sok induló vállalkozás csődbe megy, mielőtt bármit is megérdemelnének..

Miért fektetnek az emberek ezekbe az érmékbe??

Az ICO adománygyűjtők a tokentulajdonosoknak hozzáférést ígérnek egy jövőbeli online szolgáltatáshoz vagy alkalmazásplatformhoz.

Az általuk értékesített tokeneket belépőjegyként használják a platformra. Szinte minden esetben nincs konkrét termék vagy szolgáltatás, csak ígéret.

Ezenkívül az emberek befektetnek érmékbe, mert azt remélik, hogy az érték felértékelődik, ha a fejlesztők által ígért szolgáltatások befejeződnek, és ezáltal keresletet generálnak a tokenek számára.

Minden, amit tudnod kell az ICO-ról

Mi a kapcsolat az IPO és az ICO között??

Noha a kezdeti nyilvános ajánlatok (IPO) ihlette, a kezdeti érmeszolgáltatás (ICO) a valóságban más.

Az ICO-k nem kínálják a befektetőknek a részvények tulajdonjogát, és a legtöbb, ha nem mindegyik, Az ICO-k mögött meghúzódó projekteknek nincs tényleges funkcionális terméke vagy szolgáltatása.

ellenére, dacára, mindazonáltal, Az ICO-k olcsóbb alternatíva az IPO-k számára, mivel nem támaszkodnak a tőzsdékre és az ahhoz kapcsolódó szigorú papírmunkára.

Több pénzt gyűjthet az ICO-kkal induló vállalkozásként, mint amit valaha tőzsdei vagy kockázatitőke-befektetők beszerezhetnek.

Az ICO törvényes vagy csalás?

Mivel a törvények küzdenek lépést tartani a technológiai fejlődéssel, a szabályozási hiányosságok elkerülhetetlenek.

Egyértelműen ez a helyzet az ICO-kkal a legtöbb országban, kivéve Kínában és Dél-Koreában, ahol őket egyenesen tiltják.

Néhány ország, például az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság az ICO-k szabályozási felügyeletének fokozása, hasonlóan a részvények és a kötvények szabályozásának módjához. Időközben azonban az ICO adománygyűjtők és befektetők terepi napot tartanak.

Az ICO-k számos tevékenységre felhasználhatók, az induló alapgyűjtéstől és a vállalati finanszírozástól az egyenes csalásig. Az átlagos befektető számára nehéz lehet az ICO-projektekkel kapcsolatos átvilágítás elvégzése, valamint a „pénzkezelés és működtetés” rendszerekből származó potenciális lehetőségek felismerése.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) figyelmeztette a befektetőket, hogy vigyázzanak a csalókkal szemben, akik ICO-kat használnak a „pump and dump” rendszerek végrehajtására..

A csalók itt megtévesztő pozitív nyilatkozatokkal mesterségesen felfújják a tulajdonban lévő token árát annak érdekében, hogy eladják, miután az árat az általuk létrehozott vásárlási őrület „felszívja”..

Amint a „dump” rendszer üzemeltetői eladják túlértékelt tokeneiket, az ár esik, és a befektetők elveszítik a pénzt.

Minden, amit tudnod kell az ICO-ról

Mit mondnak a pénzügyi cégek az ICO-król??

Imádni vagy gyűlölni, az intézményi befektetők számára egyre nehezebb figyelmen kívül hagyni a digitális valutákat. A legtöbb pénzügyi cég megkezdi a blokklánc-technológia kihasználásának lehetőségeit. Egyre növekszik az ügyfelek iránti érdeklődés és nyomás a digitális érmék nyomon követésére és még kereskedelmére.

Például a jelentések szerint az Goldman Sachs konzultál a kriptovaluta-szakértőkkel egy Bitcoin-kereskedelmi vállalkozás elindítása érdekében. A társaság szóvivőjét, Tiffany Galvin-t idézték: "Válaszul az ügyfelek digitális valuták iránti érdeklődésére, azt vizsgáljuk, hogyan lehetne őket legjobban kiszolgálni az űrben."

Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója azonban meglepő módon, a Bitcoin csalásnak nevezett, annak ellenére, hogy bankja továbbra is a Bitcoin árait idézi. A Reuters szerint Dimon azt mondta: „Nem lehet olyan vállalkozása, ahol az emberek kitalálhatnak egy valutát a levegőből, és azt gondolhatják, hogy az emberek, akik ezt vásárolják, valóban okosak. Ha bármelyik JPMorgan kereskedő kriptovalutával kereskedne, akkor egy pillanat alatt tüzet engednék két okból: Ez a szabályainkkal ellentétes és ostoba, és mindkettő veszélyes. "

Mások, például Chris Dixon, az Andreessen Horowitz (egy amerikai kockázatitőke-társaság) szerint ezt állítják a tokenek modellt nyújthatnak a nyílt, decentralizált hálózatok és a megosztott számítási erőforrások létrehozására (számítógép, adatbázisok és fájltárolás), amelyek - Chris szerint - elősegíthetik az internet központosítását.

Be kellene fektetnem az ICO-ba?

Gondoljon alaposan, mielőtt befektetne egy ICO-ba. Általában nem olyan könnyű megbizonyosodni a projektek életképességéről üzleti és technológiai szempontból.

Sok ICO-kibocsátó indokolatlan megtérülést ígér, bár sok befektető egészen nevetett a bank felé, mivel néhány érme értékben robbant fel. A szakértők szerint azonban a piacot továbbra is hatalmas volatilitás jellemzi.

Ez az oka annak, hogy néhányan felszólítják a szabályozókat, hogy tegyék a nagy botot felelőtlen ICO-kra. Mivel jelenleg nincs sok igény, a valószínűsíthető eredmény az, hogy a befektetők pénzt veszítenek, amikor a dolgok szétszóródnak.

Ezért bölcs dolog, mint általában Soha ne kössön több pénzt, mint amennyit megengedhet magának.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me