Miért nem lehet megbízni a titkosított üzenetküldő alkalmazásokban?


Melyik üzenetküldő alkalmazásokat találta a legsebezhetőbbeknek és miért?

A WhatsApp és a Confide közérdekű kérdéseket jelentettek ebben az évben. Ugyanakkor csak egy olyan kérdés van, amelyet a kutatók tesztelhetnek (nevezetesen maguk az alkalmazások és a háttérük nyilvános interfészei). Az alkalmazások által használt infrastruktúra hátrányai lehetnek olyan biztonsági rések, amelyek kihallgatás vagy más problémák miatt teheti ki az embereket.

Milyen visszaélések a leggyakoribbak az üzenetküldő alkalmazásokban?

Bár eddig még sokat sem történt a széles körű csalás, úgy jellemezném, hogy az üzenetküldő alkalmazások használata erősen célzott vagy kísérleti jellegű. Általában magában foglalja valaki bizalmának visszaélését, amely szerint a „titkosított” üzenetküldés azt is jelenti, hogy „megbízható”, ha az eredendően nem megbízhatóbb, mint a többi üzenetküldő alkalmazás. Védelmet nyújtanak a hallgatás ellen, de a rossz működésnek más formái is vannak.

Mi a Nem hívja a rendszerleíró adatbázis? És hogyan segíthet megakadályozni a csalást és a spamot az üzenetküldő alkalmazásokban?

A Do Not Call Registry egy részét képezi az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága, amelyben telefonszámát felveheti egy listára, amelyre a telemarkereknek szükségük van, és amelyet felhasználhat annak megakadályozására, hogy felhívják Önt. A probléma az, hogy a jogalkotás engedélyezése csak a telefonhívásokra vonatkozik, és nem vették figyelembe a nem telefonos kommunikációt, például a titkosított szöveges üzeneteket vagy a telefonhívásokat (azaz olyan alkalmazásokat, mint a Signal).

Mit tehetnek az üzenetküldő alkalmazásokat használók az adatvédelem érdekében?

Fontos észrevenni, hogy ellenőriznie kell az új névjegyek azonosságát az alkalmazáson kívül (vagyis fel kell hívnia őket telefonon, e-mailt küldeni). Vegye figyelembe az üzenetek furcsa változásait vagy nyelvi furcsaságait. Például, ha egy kapcsolattartó amerikai, és elkezdesz olyan szavakat írni, mint például a „színes”, akkor valami megtörténhet.

Véleménye szerint mit kell tennie az üzenetküldő alkalmazások üzemeltetőinek a felhasználók biztonságának biztosítása érdekében?

Mint minden titkosító rendszer esetében, a titkosításuk és biztonságuk átlátható, harmadik fél általi ellenőrzését is közzé kell tenni, hogy a felhasználók nagyobb bizalommal bírjanak a szolgáltatókban. Proaktívan keresniük kell a spameleteket, csalókat és másokat is, akik visszaélnének a rendszerükkel és blokkolnák őket.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me