Miért nem kellene használni az Airbnb WiFi-t?


Azok számára, akik gyakran utaznak, az Airbnb fantasztikus webhely a szállásfoglaláshoz. Nem csak tisztességes árat kap (olvassa el: olcsóbb, mint egy szálloda), de nagyobb esélye van a kultúra és az emberek megtapasztalására is. Manapság szinte minden Airbnb egyik alapvető szolgáltatás a WiFi. Az érkezéstől számított perceken belül a vendégek megkapják a WiFi jelszót, és bár ennek nincs semmi baja, a WiFi használata veszélyes lehet.

Függetlenül attól, hogy Ön látogató vagy házigazda, adatait és fiókjait könnyen feltörheti. Előre megmutatjuk, hogyan lehet megvédeni magát vendéglátás vagy utazás közben.

A Wi-Fi biztonság komoly aggodalomra ad okot

Gondolkozott már azon, hogy ki osztja meg a Wi-Fi-kapcsolatot, amikor nyaralni volt? Nem azt értjük, hogy az Airbnb-házigazdák hackerek közössége, ám az ilyen szálláshelyek Wi-Fi jelszavait általában nagyszámú ember adja át, és a jelszavakat nem változtatják meg gyakran.

Előfordulhat, hogy egy korábbi látogató csatlakozik egy feltört hálózathoz, vagy a tulajdonos esetleg megosztja hálózatát, ezáltal a WiFi még kevésbé biztonságos.

Mivel sok házigazda gyakran ugyanazt a WiFi hálózatot használja a vendégeivel, ők is veszélyeztetik magukat. (Íme 10 további ok, miért kellene abbahagynia a nyilvános WiFi használatát).

Az Airbnb hálózat feltörése nagyon egyszerű

Míg a legtöbb WiFi hálózat titkosítva van, még mindig nagyon egyszerű csapkodni.

Az összes otthoni útválasztót egy böngésző vezérelheti, és bárki, aki kevés műszaki tapasztalattal rendelkezik, gyorsan megtalálja a hozzárendelt IP-címet. Ha beírja az útválasztó IP-címét egy böngésző címsorába, akkor ezt megteheti gyorsan megtalálja az alapértelmezett bejelentkezési adatokat, és megszerezheti az útválasztó és a hálózat irányítását.

Ez nem minden. A router elérése után elérheti és megváltoztathatja az átjárót. Például beállíthat egy Raspberry Pi oldalt úgy, hogy az összes hálózati forgalom a készüléken keresztül irányuljon.

Ha van saját DNS-kiszolgálója ezen az eszközön, létrehozhat oldalakat, amelyek nagyon hasonlóak a Gmailhez vagy a Facebookhoz. Ha egyszer megteszed, nagyon egyszerű meggyőzni a hálózaton résztvevőket, hogy adja meg bejelentkezési adataikat. Soha nem tudnák a különbséget, ám most már rendelkeznek minden szükséges információval ahhoz, hogy ellopják személyazonosságukat.

Bár ez egy túlzott forgatókönyv, mégis megtörténhet. Az Airbnb látogatóinak nagyon egyszerű elrejteni egy eszközt, amely továbbra is gyűjti a jelszavakat és a bejelentkezési információkat amíg az eszközt fel nem fedezik, vagy meg nem változik a WiFi jelszó.

A hálózat megosztása más dolgokat is megoszt

Még hackelés nélkül is, bárki, aki bejelentkezett ugyanabba a hálózatba, láthatja a megosztott dolgokat, például ünnepi fényképeket, táblázatokat, dokumentumokat, PDF-eket, zenét és videókat.

Noha kényelmes (és általában ártalmatlan) a naptár megosztása a hálózat mindenkiével - különösen ha házigazda vagy, és ez az otthoni hálózat - Ha bármely Airbnb látogató belép a hálózatba, akkor azt is láthatják.

Ha nem kap külön hálózatot a látogatók számára, győződjön meg arról, hogy nincs olyan információ, amelyet esetleg nem akarja, hogy látják.

VPN védelem az utazók számára

Ha gyakran látogat fel az Airbnb-nél, és nyílt hálózatokat vagy Wi-Fi-kapcsolatokat használ, akkor VPN-re (virtuális magánhálózat) van szükség. A VPN titkosítja az Ön adatait, és olyan szintű biztonságot nyújt, amely megvédi Önt ugyanazon a hálózaton másoktól. Szinte lehetetlen feltörni, és kötelező, ha online adatait és információit meg akarja védeni.

Számos VPN lehetővé teszi, hogy egynél több eszközt is használjon, így nem kell aggódnia, ha telefonja és laptopja utazásaihoz tartozik. Vagy ha otthon van, néhány emberre van szüksége ahhoz, hogy ugyanazt a VPN-t egyszerre használja.

A VPN-k tartalmaznak néhány nagyszerű biztonsági funkciót, például a gyilkos kapcsolót, amely azonnal lekapcsolhatja az eszközt, ha a kapcsolat bármilyen okból megszakad. A VPN-knek vannak még néhány egyéb apró funkciójuk is, mint például a geoblokkolt tartalom elérése, az eszközök egyidejű csatlakoztatásának lehetővé tétele, és a szerver helyének felvétele a világ minden tájáról..

Nem minden VPN tartalmazza ezeket a funkciókat (és néhányuk még az adatokhoz is hozzáfér), ezért a legjobb, ha az ajánlott VPN-t használja. A legjobb VPN-ek a legmodernebb biztonsági funkciókat tartalmazzák, és szervereik vannak a világ minden tájáról, így csatlakozhat bárhová utazása.

Rangos szolgáltató Mi pontozásunk felhasználói értékelése
A szerkesztő választása 5.0 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
2 4.9 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
3 4.8 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
4 4.8 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
5 4.7 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre

Védje meg magad Airbnb-házigazdaként

Mint Airbnb-házigazda, az online adatainak védelme is fontos. Noha az Airbnbnek van egy átvizsgálási folyamata, amint azt a fentiekben kifejtettük, igazán könnyű valakinek feltörni a hálózatot, és továbbra is elérni azt hosszú idő elteltével..

A legjobb módja annak, hogy megvédje magát, ha külön WiFi hálózat áll a vendégek rendelkezésére, és gyakran módosítja a jelszavát.

Ha megosztja a Wi-Fi hálózatot a vendégekkel, a VPN jó befektetés. Nem csak hozzáférést biztosít a Netflix teljes tartalmához (nyerj!), Hanem titkosítja az Ön adatait, és megvédi Önt minden esetleges megkérdőjelezhető vendégtől..

Bár nem mindig tudja, ki lesz az Airbnb-nál, biztosíthatja, hogy adatai és információi biztonságban maradjanak a VPN-től..

 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me