Miért ne használjon ingyenes proxy-t?


Mivel a kormányok és a technológiai óriások szerte a világon folytatják az online adatvédelem gyengítésére irányuló kísérletet szigorú felügyeleti törvények és porózus adatvédelmi irányelvek, a felhasználók is egyre inkább vonzódnak névtelen webböngészés a magánélet fokozása, a cenzúra elkerülése és az olyan webhelyek elérése érdekében, amelyek nem állnak rendelkezésre az országukban vagy a munkahelyi hálózatban.

Hogyan működnek az internetes proxyk?

A legtöbb Internet-felhasználó vigasztalást talált a webes proxyk használata során, amelyek anonim módon hozzáférnek az internethez. Ezen webes proxyk többsége kifejezetten ingyenesen kínálják nyitott meghatalmazások - ez részben hozzájárult a szárnyaló népszerűségének növekedéséhez. Gondolj egy webproxyra: olyan számítógép, amely közvetítőként működik az ön és a webhely között, lehetővé téve névtelen böngészést az interneten.

Amikor a felhasználó csatlakozik egy webproxy-kiszolgálóhoz, és kérést tesz egy weboldalról, a proxy úgy reagál, hogy megnyitja a webhelyet, és húzza a kért weboldalt. Ezután visszajuttatja neked, és megnézheti a weboldalt. Ennek az az előnye, hogy az a webhely, amelyen a proxy-n keresztül látogat, csak a proxy internetcímét látja, nem pedig a sajátját. Ezért egy meghatalmazott, egy jó módja annak, hogy biztonságosan navigáljon az interneten anélkül, hogy a valódi internetcímét felfedné a látogatott webhelyekre.

Miért ne használjon ingyenes proxy-t?

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Proxy_server

Az ingyenes proxyk használatával kapcsolatos legnagyobb problémák azonban az, hogy Ön Lehet, hogy nem tudja, ki működteti őket. Lehetnek számítógépes bűnözők, hírszerző ügynökségek mézeskalácsai vagy törvényes társaságok, amelyek baljós üzleti gyakorlattal rendelkeznek. Bár egy proxy szerver elrejti az Ön személyazonosságát és tevékenységeit a meglátogatott webhelyek között, potenciálisan láthat mindent, amit online csinál. Ez aggodalmakat vet fel a bizalom miatt. Azt a kérdést kell feltennie magának, hogy miért költene valaki annyit pénzt egy webes proxy létrehozására, hogy csak ingyenesen kínálja? Megbízható-e egy ilyen üzleti entitás az Ön adataival?

Itt megnézheti a legmegbízhatóbb Proxy szolgáltatásainkat.

Az ingyenes webes proxyk nem biztonságosak

Christian Haschek biztonsági kutató elemzése szerint az ingyenes internetes proxyk többsége nem biztonságos vagy megbízható. Első elemzésében Haschek egy számítógépes programot írt, amelyen 443 ingyenes internetes proxy ellenőrzi, hogy egy adott proxy engedélyezi-e a titkosított (HTTPS) internetes forgalmat, és hogy a proxy megkísérel-e módosítani a webhely tartalmát, vagy hirdetéseket fecskendez a felhasználói böngésző munkamenetébe.

Megállapításai azt mutatják a tesztelt proxyk csak 21% -a nem volt baljós gyakorlat. A megkérdezett internetes proxyk többi 79% -a arra kényszerítette a felhasználókat, hogy a weblapokat titkosítatlan (HTTP) formátumban töltsék be. Ezenkívül Haschek azt is megállapította, hogy az elemzett webes proxyk körülbelül 16% -a módosította a HTML-kódokat, és további 8% -a módosította a JavaScript-kódokat a meglátogatott webhelyeken a hirdetések beillesztése és a sütik ellopása érdekében. A több mint húsz ezer meghatalmazott további elemzése megerősítette eredeti megállapításait. Mindez azt jelenti az ilyen meghatalmazások operátorainak többségében nem lehet megbízni.

A globális tömeges megfigyelés és az érzékeny személyes adatok ellopása növekvő tendenciájával egyre fontosabbá válik a HTTPS protokoll használata az internetes forgalom titkosítására. A HTTPS jelzi a böngészőt, hogy az SSL / TLS néven ismert hozzáadott titkosítási réteget használja a webes forgalom védelme érdekében. Azzal, hogy szándékosan megakadályozza az ügyfelek biztonságos internethasználatát, a Haschek figyelmezteti, hogy ezek a nyitott proxy-k potenciálisan elemezhetik a forgalmat, kényszeríthetnek a webhelyek elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadásokban való részvételére, és ellophatják az olyan érzékeny információkat, mint például hitelkártya vagy bejelentkezés részletek.

Vannak-e jobb alternatívák??

Azok számára, akik már használnak vagy ragaszkodnak a webes proxykhez, a Haschek létrehozott egy ingyenes eszközt, amely segítséget nyújt Önnek annak megerősítésében, hogy egy adott proxy nem manipulál a webtartalommal, vagy arra kényszeríti a felhasználókat, hogy betöltsék a titkosítatlan weblapokat. Ugyanakkor azt ajánlja, hogy a szabad meghatalmazásokat teljes mértékben kerüljék. Szavai szerint: „Mondja meg a barátainak, hogy soha ne használjanak ingyenes proxykat”. Ahogy azt mondják: „ha nem fizetnek egy termékért, akkor valószínűleg a termék”.

Használhatja a vpnMentor proxy eszközt is anonim módon szörfözni az interneten.

De ez nem minden sötét, biztonságos alternatívák léteznek. Ilyen jó példa a virtuális magánhálózat (VPN). (Olvassa el a proxyk és a VPN közötti különbségeket.)

Rangos szolgáltató Mi pontozásunk felhasználói értékelése
A szerkesztő választása 5.0 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
2 4.9 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
3 4.8 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
4 4.8 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
5 4.7 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre

Az a tény, hogy a legtöbb VPN-szolgáltató működésének fenntartása érdekében a havi vagy éves szolgáltatási előfizetésekből származó bevételekre támaszkodik, kevésbé valószínű, hogy a webtartalom vagy a forgalom manipulálására törekszenek a hirdetések beillesztése céljából - ez nem azt jelenti, hogy minden fizetett VPN-szolgáltatás megfelelő ügyfeleik magánéletének figyelembevétele. A biztonság kedvéért kerülje azokat, amelyek naplót vezetnek az Ön böngészési tevékenységeiről, mivel ezek nagyobb valószínűséggel zavaró gyakorlatokat folytatnak. Érdemes lehet megnézni a legnépszerűbb VPN-ajánlatainkat; ez feltétlenül jó hely a kezdéshez.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me