Melyek a legjobb .onion webhelyek és hogyan lehet őket biztonságosan elérni 2020-ban


Tegye fel a búvármaszkot, mert hamarosan belemerülünk a mélyhálóba.

Az összes olyan webhelyre, amelyről megbeszélést készítünk, csak a Tor segítségével lehet hozzáférni. A szokásos böngészője nem tud megnyitni olyan linkeket, amelyek inonionnal végződnek.

Ha még nem ismeri a.ionion webhelyeket, ne aggódjon. Mindent áttekintünk, amit tudnunk kell az internet ezen rejtett részeinek biztonságos felfedezéséhez.

Best.onion webhelyek - Gyors útmutató

 1. ProPublic
  A ProPublic volt az első nagyobb hírszervezet, amely állást foglalott az online adatvédelem mellett, és webhelyének online változatát készítette.
 2. Blockchain
  A kriptovaluta névtelenül kezelheti a Blockchain biztonságos online webhelyét.
 3. Sci-Hub
  A Sci-Hub a tudományos kutatás aranyminta. Ingyenesen tallózhat a kutatási és tudományos cikkek hatalmas adatbázisában.
 4. Facebook
  A Facebook meglepő módon elkészítette népszerű közösségi médiaplatformjának a.onion verzióját.
 5. Rejtett válaszok
  Rejtett válaszok egy Q&Olyan fórum, mint a Yahoo Answers, de teljesen szabályozatlan.
 6. SecureDrop
  A SecureDrop lehetővé teszi, hogy biztonságosan és névtelenül tippeket és dokumentumokat nyújtson be a főbb hírszervezetekhez.

Mi a mély web?

Ha olyan webhelyet szeretne meglátogatni, mint például az Amazon vagy a Wikipedia, akkor nem lesz gondja annak megtalálásával, még akkor sem, ha nem emlékszik a pontos URL-re. Csak beírhatja, amit keres, a Google-ba vagy a Bing-be, és egy link megjelenik a keresési eredmények között.

Nem minden weboldal található ilyen módon. A mély web az Internet bármely olyan része, amelyet a keresőmotorok nem indexelnek, és amely a keresési eredmények között nem található meg..

Annak ellenére, hogy a mély web félelmetesnek tűnik, magában foglalja sok hétköznapi, mindennapi weboldalt, mint például a vállalati intranet, webmail platformok és magán adatbázisok..

Még a személyes Google Drive tartalma is része a mély internetnek mert el vannak rejtve egy hitelesítési folyamat mögött.

A mélyhálón belül az internet egy másik része, az úgynevezett sötét web. Ezek a webhelyek annyira rejtve vannak, hogy normál böngészővel egyáltalán nem érhetők el. A sötét web nagy részére csak a Tor használatával lehet hozzáférni.

Mi az a Tor??

A Tor, rövidítése az Onion Router-nek, egy ingyenes, nyílt forrású szoftver, a kiszolgálók globális hálózatával kombinálva, amely segít az online névtelenségnek.

Amikor a Tor használatával csatlakozik az internethez, az adatok többrétegű biztonságos titkosításba vannak csomagolva. A titkosított adatok ezután egy önként működtetett, csomópontoknak nevezett szerverek véletlen sorozatán vezetik át.

Mindegyik csomópont, amelyen áthalad, egy réteg titkosítást dekódol, hogy megtudja, hová irányítja a forgalmat. A következő csomópont dekódolja a következő titkosítási réteget stb. Az Onion Router „hagyma” része abból a folyamatból származik, amely során a titkosítási rétegeket megtisztítják, mint például a hagymát..

A Tor többrétegű titkosítási rendszere biztosítja, hogy minden önkéntes szerver tudja, melyik csomópontról jöttél és melyik csomóponthoz kell küldeni, de semmi más. Ez megnehezíti az internetes tevékenység nyomon követését.

A Tor-t nemcsak az internet névtelen böngészésére használják, hanem a többszintű titkosítás mögött rejtett webhelyek fogadására is.

A Tor-ról itt olvashat bővebben.

Milyen are.onion oldalak??

Minden, a Tor hálózat részét képező weboldalnak egy olyan URL-je van, amely inonionban végződik, és csak a Tor használatával érhető el. A szokásos böngésző nem fogja tudni megtekinteni ezeket a webhelyeket.

.a hagyma URL-ek általában különböznek a megszokott URL-ektől. Ezek általában hosszúak, összetettek és nehéz megjegyezni. A Some.onion webhelyek rendszeresen megváltoztatják URL-jüket az adatvédelem maximalizálása érdekében.

Az Are.onion webhelyek biztonságosak?

Noha a Tor célja a névtelenség védelme, ez nem garantálja teljesen az Ön biztonságát vagy magánéletét. Egyrészről, az internetszolgáltató tudja, mikor használja a Tor-ot az internet eléréséhez. Ha ISP tudja, akkor teljesen valószínű, hogy a kormány is tudja.

A legtöbb országban nem illegális a Tor vagy az access.onion webhelyek közötti böngészés. azonban, továbbra is magával vonzhatja a nem kívánt figyelmet azáltal, hogy nyilvánvalóvá teszi, hogy elrejti tevékenységét.

Ezenkívül az a csomópont-sorozat, amelyre a Tor használatakor a forgalom irányítja, mind önként működik. Fogalma sincs, ki irányítja ezeket a kiszolgálókat. Annak ellenére, hogy a Tor többrétegű titkosítási rendszere erős, nem tökéletes, és hiányzik a VPN kiegészítő biztonsági funkciói..

Ezért határozottan javasoljuk, hogy a Toron mellett használjon VPN-t, amikor felfedezi a.onion webhelyeket.

Hogyan lehet biztonságosan elérni az online webhelyeket

A webhelyek biztonságos elérésének legjobb módja a Tor és a legjobban értékelt VPN kombinációjának használata.

Ennek egyik módja az, ha először egyszerűen csatlakozik a VPN-hez, majd a Tor böngészővel csatlakozik a Tor-hoz. Töltse le a Tor böngészőt a Tor hivatalos webhelyén, ha még nem rendelkezik ezzel.

Ez a módszer „Tor over VPN” néven ismert. Mivel a VPN azonnal elrejti az Ön IP-címét és titkosítja a forgalmat, soha nem szabad nyilvánosságra hoznia az adatait a Tor hálózatban..

Néhány VPN-szolgáltató beépített Tor szolgáltatásokat is kínál, amelyek még könnyebbé teszik a VPN és a Tor együttes használatát. Például az NordVPN egy Onion over VPN szolgáltatást kínál, amely lehetővé teszi, hogy speciális NordVPN szervereken keresztül csatlakozzon a Tor-hoz, a Tor böngésző használata helyett..

Van egy másik módszer, az úgynevezett „VPN over Tor” néven, de egy kicsit trükkösebb a beállítás. A különféle módszerekről itt olvashat bővebben.

Bármelyik módszert is választja, az utolsó lépés ugyanaz. Miután biztonságosan csatlakozik a VPN-hez és a Tor-hoz, egyszerűen írja be, másolja és illessze be a.onion URL-t böngészőjébe, és.

Íme néhány további tipp, amelyek segítenek biztonságban maradni a webhelyek böngészése közben:

 • Ellenőrizze, hogy helyes-e az URL. Bár a.onion webhelyek nem ártanak neked, ha biztonságosan csatlakozik a hálózathoz, mégis találhat néhány nagyon sötét dolgot, amelyek idegesíthetik. Érdemes megnézni több forrást, mielőtt meglátogatná az.onion webhelyet.
 • Vigyázzon, amit megosztasz, és akivel kapcsolatba lépsz. A sötét web nem szabályozott, amely nagyszerűen használható a cenzúra elleni küzdelemre és az információk megosztására, de azt is jelenti, hogy sok területen használják az illegális tevékenységeket. Győződjön meg róla, hogy tudja, merre tart, és legyen különösen óvatos a csalókkal és a rosszindulatú szándékkal élőkkel szemben.
 • Ne töltsön le fájlokat, és ne engedélyezze semmilyen szkriptet az unknown.onion webhelyeken. Tartalmazhatnak rosszindulatú programokat.
 • Kerülje az olyan proxyszolgáltatásokat, mint a Tor2Web amelyek lehetővé teszik, hogy a szokásos böngészőn keresztül elérje az online webhelyeket. Nem biztonságosak, sőt ellophatják vagy el is adhatják az Ön adatait.

Best.onion oldalak

Íme néhány népszerű és megbízható.onion webhely, amelyet meglátogathat, hogy megtapasztalja, amit az internet legmélyebb része kínál..

1. ProPublic:

https://www.propub3r6espa33w.onion/

A ProPublic volt az első jelentős hírszervezet, amely weboldalának a.onion verzióját indította el. Ez volt az első online sajtóközlemény, amely Pulitzer-díjat nyert.

Ez a nonprofit szervezet a magánélet és a szólásszabadság nagy támogatója. Az a hírszervezet, amely webhelyük a.onion változatát kínálja, az, hogy megkönnyíti a való cenzúrával rendelkező országok emberek számára a valódi információkhoz való hozzáférést..

2. Blockchain:

https://blockchainbdgpzk.onion/

Nagyon óvatosnak kell lennie, ha bármit megvásárol az a.onion webhelyen, de ha bármilyen vásárlást tervez, akkor kriptovalutát kell használnia..

A népszerű kripto pénznem szolgáltatás, a Blockchain segíti a bitcoinok névtelen küldését és fogadását. Webhelyük.onion verziója extra réteg névtelenséget biztosít.

Ez egyike azon kevés.onion webhelyeknek is, amelyek HTTPS tanúsítvánnyal védettek, így a kriptovaluta kezelhető a biztonság veszélyeztetése nélkül.

3. Sci-Hub:

http://scihub22266oqcxt.onion/

A Sci-Hub azzal a hiedelemmel jött létre, hogy mindenkinek szabad, nyílt hozzáféréssel kell rendelkeznie a tudományos ismeretekhez. Ez a platform több millió kutatási anyagot és tudományos cikket tárol a legkülönbözőbb témákban.

4. Facebook:

https://www.facebookcorewwwi.onion/

Meglepett, hogy látta a Facebook-ot ebben a listában? Igaz, hogy a közösségi média platformjának nincs a legjobb hírneve a magánélet vonatkozásában.

Noha a Facebook ez a hivatalos online verzió nem fog tenni semmit a magánélet védelme érdekében a Facebook ellen, ez segít megvédeni Önt a kormányzati kémkedés és cenzúra ellen..

A Facebook ezt a verziót elsősorban azért indította el, hogy segítsék az emberek azon országokban, amelyek korlátozzák a szólásszabadságot, továbbra is biztonságosan és akadályok nélkül tudnak kommunikálni és együttműködni.

5. Rejtett válaszok:

http://answerstedhctbek.onion/

A Rejtett válaszok olyan kérdés-válasz fórum, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy kapcsolatba lépjenek egymással és információcserét folytathassanak, például a Reddit vagy a Yahoo Answers.

A különbség az, hogy sokkal anonim és teljesen szabályozatlan. Ez felszabadítja az embereket, hogy teljesen őszinte legyek, és olyan kérdéseket tegyenek fel, amelyekkel attól félhetnek megosztani őket.

Mint a mély weben található dolgokhoz, ez nagyszerű az általa biztosított ingyenes információcserére és cenzúra hiányára, de figyelmeztetnünk kell arra, hogy egyes témákat sértőnek vagy zavarónak találhat..

6. SecureDrop:

http://secrdrop5wyphb5x.onion/overview/

A SecureDrop egy nyílt forráskódú beküldési rendszer, amely lehetővé teszi a bejelentők számára, hogy biztonságosan nyújtsanak be tippeket és érzékeny információkat a hír- és médiaszervezeteknek. A projektet a Sajtószabadság Alapítvány készítette.

A SecureDrop webhelyen linkeket találhat a főbb hírszervezetek.onion benyújtási webhelyeire. Ezen webhelyek mindegyikével biztonságosan és névtelenül nyújthat be tippeket és dokumentumokat a Tor-on keresztül.

Íme néhány példa:

 • Az őrző: http://33y6fjyhs3phzfjj.onion/
 • The Washington Post:http://jcw5q6uyjioupxcc.onion/
 • NPR: http://5ha7oig7du2jeyer.onion/
 • Forbes:http://fje2vboa55bbxjpm.onion/
 • Associated Press: http://3expgpdnrrzezf7r.onion/
 • BuzzFeed: http://ndg43ilvrrj465ix.onion/

További linkeket találhat a hírekhez és a médialehetőségeknek a.onion SecureDrop webhelyekhez itt:

https://securedrop.org/directory/

Következtetés

Bár a mélyháló feltárásakor mindig körültekintően kell eljárnia, a legalacsonyabb indokok miatt indokolt a visit.onion webhelyek felkeresése. Ezen webhelyek közül sok értékes szolgáltatásokat kínál, és ösztönzi a szabad információcserét a cenzúrától való félelem nélkül.

Sokkal biztonságosabb ezeket a webhelyeket felkeresni egy megbízható VPN-szolgáltató védelme mellett, amely erős biztonságot és névtelenséget kínál.. Vessen egy pillantást a a Tor által használható VPN-k.

További irodalom

Tor vs VPN

A végső útmutató a Tor böngészőben

5 legjobb VPN a Tor böngészőhöz

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me