Kako trajno izbrisati svoj Tumblr račun – ažuriranje 2020


Popularno web mjesto za mikroblogiranje Tumblr nije bilo strano u sporu.

Krajem 2018. godine objavili su a dekom zabrana 'sadržaja za odrasle'. To je uslijedilo nakon što je trgovina iOS privremeno uklonila aplikaciju nakon što je otkrila da je Tumblr korišten za dijeljenje dječje pornografije. Tumblrova reputacija web mjesta na kojem "sve ide" nestala je u trenu, zajedno s mnogim korisnicima.

Ali korisnici nisu zabrinuti samo zbog sadržaja za odrasle. Bilo je brojna kršenja privatnosti koja su također zabrinjavajuća.

Tumblr je 2016. godine to objavio hakeri su imali pristup korisničkim adresama i slali i složili lozinke, povratak u 2013. Ono što nisu rekli jest da su hakeri sada imali pristup e-adresama korisnika koje su mogle postaju žrtva zlonamjernog softvera ili e-pošte za krađu identiteta, dok izgleda kao istinska komunikacija iz Tumblra.

Zatim je došlo do incidenta krajem 2018. godine, gdje je Tumblr otkrio da su popravili a programski program koji je mogao još jednom izložiti korisnička imena i lozinke, kao i pojedinačne IP adrese.

Greška je postojala u značajki "Preporučeni blogovi" na verziji aplikacije za radnu površinu gdje se, ako se blog pojavio u ovom modulu, softver za uklanjanje pogrešaka mogao bi se koristiti za otkrivanje određenih podataka računa.

Tumblr je tvrdio da nema dokaza da su bilo kakvi podaci bili izloženi, ali postojanje takve bube i dalje je zabrinjavajući razvoj.

Napokon dolazimo do njihovih bizarnih postavki privatnosti. Korisnici moraju otići ekstremne duljine za onemogućavanje dijeljenja podataka sa svojim oglasnim partnerima.

Ako odlučite upravljati svojim mogućnostima prije nego što prihvatite njihovu politiku kolačića (što morate učiniti prije nego što upotrebljavate svoj račun), morate ručno isključite dijeljenje podataka za više od 300 zasebnih partnera. Ne postoji jamstvo da će se ove postavke zadržati jer su mnogi korisnici nakon odjave odustali do zadanih postavki.

Ako je bilo previše briga o privatnosti kod Tumblr-a, možda biste trebali onemogućiti svoj račun. Ovaj članak će vam pokazati kako trajno izbrisati svoj Tumblr račun.

Deaktivacija vs brisanje: što trebate znati

S Tumblr računom imat ćete svoj primarni blog, gdje možete objavljivati ​​sadržaj i koji možete koristiti za praćenje drugih blogova.

Nakon postavljanja vašeg primarnog bloga, imate to mogućnost za postavljanje sekundarnih blogova, koju možete uspostaviti kao privatne članske grupe ograničavajući s kime dijelite informacije. Svi su blogovi povezani s originalnim Tumblr računom koji su ih stvorili.

Imate mogućnost da u potpunosti izbrisati svoj Tumblr račun ili pojedinačno izbrisati bilo koji sekundarni blog.

Brisanje sekundarnog bloga neće utjecati na vaš primarni blog ili Tumblr račun. Međutim, svoj primarni blog možete izbrisati samo brisanjem čitavog Tumblr računa. To znači da ćete biti uklonjeni iz bilo koje grupe kojoj ste se pridružili i izgubiti bilo koji akumulirani Tumblr kredit.

Nakon što se Tumblr račun izbriše, vaš korisničko ime i URL bloga vratit će se u bazen na ponovnu upotrebu. Stoga, ako se predomislite i želite se ubuduće vratiti Tumblru, više im neće biti dostupne.

Brisanje sekundarnog bloga Tumblr

Do izbrisati jedan od svojih sekundarnih blogova na Tumblr, slijedite ove jednostavne korake:

Na aplikaciji za pametne telefone:

 1. Prijavite se na svoj Tumblr račun i kliknite na „Računat ', koja je ikona u obliku osobe.
 2. S popisa blogova odaberite onaj koji želite izbrisati.
 3. Na iOS aplikacija, pređite prstom lijevo na blogu i odaberite "Izbrisati”. Na Android aplikacija, odaberite ikonu zupčanika (postavke) i odaberite "Izbriši ovaj Tumblr”.

Na web-pregledniku:

 1. Prijavite se na svoj Tumblr račun i na izborniku odaberite "Postavke".
 2. Odaberite blog koji želite izbrisati.
 3. Kliknite "Izbriši blogPri dnu zaslona.

Vaš Tumblr blog sada je izbrisan, ali vaš će račun, zajedno s porukama, lajkovima, temama i postovima, biti netaknut. Možete nastaviti koristiti Tumblr kao i obično.

Preuzimanje vaših Tumblr podataka

Ako razmišljate o brisanju bloga ili računa Tumblr, možda to želite preuzmite svoje podatke prije nego što ga zauvijek izgubiš. Da biste zatražili preuzimanje vaših podataka Tumblr:

 1. Pristupite Nadzorna ploča privatnosti, pomaknite se prema dolje do 'Preuzmite svoje podatke”.
 2. Kliknite "Zatraži preuzimanjeI odaberite sve podatke koje želite preuzeti.
 3. Kliknite "Sljedeći"I unesite adresu e-pošte na koju želite biti obaviješteni kad preuzimanje preuzme.
 4. Kliknite "Zatraži preuzimanje”. NAPOMENA: Obrada vašeg zahtjeva može potrajati do 30 dana.
 5. Kada dobijete obavijest da je preuzimanje spremno, ponovno pregledajte nadzornu ploču privatnosti.
 6. Opet pomaknite se na "Preuzmi svoje podatke" i ovaj put kliknite "Zahtjevi za preuzimanje.
 7. Kliknite "Preuzmi". Vaši će se podaci preuzeti JSON format.

Korak po korak: Kako izbrisati svoj Tumblr račun

Vas ne možete trajno izbrisati svoj Tumblr račun putem aplikacije. Mora se obaviti putem web preglednika, slijedeći ove jednostavne korake:

 1. Prijavite se na svoj Tumblr račun. Ako ste se prijavili za dvofaktorsku provjeru autentičnosti (TFA), unesite kôd poslan na vaš mobilni uređaj.Trajno brisanje Tumblr - prijavite se
 2. Kliknite ikonu "Račun" i odaberite "postavke”.Trajno brisanje Tumblr - postavke računa.
 3. Pomaknite se do dna stranice i odaberite "Izbriši račun”. Trajno brisanje Tumblr - brisanje računa
 4. Bit ćete usmjereni na ekran pitajući jesi li siguran. Potvrdite unosom adrese e-pošte i zaporkom i kliknite 'Izbriši sve”. Ako na svom računu imate TFA, ponovno unesite svoju adresu e-pošte i kôd za provjeru autentičnosti koji je poslan na vaš mobilni uređaj.Trajno brisanje Tumblr - brisanje svega
 5. Podsjetit ćete se na Tumblrove Uvjeti pružanja usluge i Pravila o privatnosti, koji opisuje kako njihovi partneri i dobavljači koriste kolačiće. Ako želite nastaviti, kliknite "Prihvati".
 6. vaš Tumblr račun je sada izbrisan, zajedno sa svim povezanim blogovima i podacima.Trajno brisanje Tumblr - nestalo

Drugi načini održavanja podataka privatnim na mreži

Bilo je nekoliko slučajeva u kojima su podaci korisnika društvenih mreža ostali ranjivi, a Cambridge Analytica skandal 2018. godine bio je najglasniji. To nas je zasigurno učinilo svjesnijima rizika koje poduzimamo prilikom razmjene informacija na mreži.

Postoji niz mjera koje možete poduzeti kako biste povećali svoju sigurnost i poboljšali privatnost na mreži. Jedan takav način je zaštiti svoj mobilni telefon. Za mnoge od nas gubitak pametnog telefona nije opcija koliko je bitan za naš profesionalni i društveni život. Međutim, količina podataka koju hakeri mogu preuzeti s mobilnog telefona nevjerojatna je.

Srećom, mnogi pružatelji VPN-a sada imaju kompatibilnost sa pametnim telefonima, kako s iPhone tako i sa Android uređajima. Instaliranjem VPN-a na svom telefonu bit ćete zaštitu i šifriranje podataka vašeg telefona putem sigurne internetske veze, bez obzira gdje se nalazite.

Tijekom upućivanja telefonskih poziva, a Voice over Internet Protocol (VoIP) ponudit će jak krajnje šifriranje putem sigurne internetske veze. Mnoge VoIP aplikacije imat će i mogućnost slanja šifrirane tekstualne poruke također.

Ako želite znati više o zaštiti podataka na mreži, pogledajte našu opsežni vodič.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me