Kako trajno izbrisati svoj račun Telegram – posodobiti 2020


Če ste eden od milijonov ljudi, ki uporabljajo zasebno aplikacijo za sporočila Telegram, preberite na preberite več o varnostnih težavah Telegrama in do ugotovite, kako trajno izbrisati svoj račun če se to odločiš.

Zaskrbljenost zasebnosti glede zasebne aplikacije za sporočila Telegram so bili postavljeni kmalu po uvedbi leta 2013. Privzeta nastavitev aplikacije ne šifrira komunikacije med vami in prejemnikom. Če ne omogočite funkcije Secret Chat, pogovori bodo shranjeni na telegramovih strežnikih, ki se nahajajo po vsem svetu.

Telegram trdi, da so vaši shranjeni podatki klepeta šifrirani na njihovih strežnikih in da shranjujejo podatke, če želite obnoviti stare klepete. Vendar se tu poraja vprašanje, zakaj shranjevanje podatkov ni omogočeno, ali zakaj Končno šifriranje ni privzeta nastavitev. Shranjevanje podatkov je za neprofitno podjetje drago prizadevanje, zakaj torej to počnejo?

Poleg tega je bilo s tem dokumentom več vprašanj varnost Telegrama v preteklosti. Hekerji so v letu 2017 v programski opremi Telegram izkoristili napako Unicode, ki jim je dovolila na ranljive računalnike sistema Windows namestite rudarje kriptovalute na daljavo in zlonamerno programsko opremo.

Zaskrbljenost glede Telegrama še vedno obstaja, zato se mnogi strokovnjaki za šifriranje sprašujejo, zakaj Telegram uporablja domači kriptografski protokol, znan kot MTProto. Telegram vztraja, da je njegova programska oprema za šifriranje varna, toda s protokoli, ki so na voljo, ki jih neodvisni strokovnjaki kažejo na učinkovito, zakaj imajo svojo?

Ta domači protokol z šifriranjem na visoki ravni je dejansko prispeval k Telegramu senčen ugled. Zloglasno je bilo ki jih uporabljajo teroristi za načrtovanje napadov in širjenje propagande, med drugimi težavami.

Zaradi tega je bil v številnih državah prepovedan, v drugih pozorno nadzorovan in je bil celo enakomeren na kratko odstranjen iz trgovine z aplikacijami v začetku leta 2018, ko je bila odkrita skupna raba neprimernih vsebin.

Če ste zaskrbljeni zaradi nenavadnih protokolov in pravilnikov šifriranja ter slabega ugleda aplikacije za sporočila, vam bo ta članek pokazal kako trajno izbrisati Telegram.

Navodila po korakih: Kako izbrisati račun Telegrama

Obstaja nekaj različnih načinov za izbris računa Telegram. Vnaprej morate vedeti, da ko ste izbrisali svoj račun, ga ni mogoče razveljaviti. Vaše klepete, seznam stikov, skupine itd. Bodo trajno izbrisani, tudi če pozneje znova prenesete Telegram.

Brisanje s prilagajanjem nastavitev samouničenja

Samodejno uničenje je ena od zaščitnih funkcij Telegrama, ki vidi to račun se po določenem času neaktivnosti izbriše. Privzeto obdobje samouničenja je šest mesecev neaktivnosti, vendar lahko to spremenite v krajše časovno obdobje, kot sledi:

 1. V napravi se prijavite v račun Telegram in izberite »Nastavitve". Izključitev Telegrama - nastavitve
 2. Kliknite na 'Zasebnost in varnost". Izključitev Telegrama - zasebnost in varnost
 3. Pomaknite se navzdol do „Izbrišite svoj račun, če sem odsotenIn spremenite na 1 mesec.

  Izključitev telegrama - časovna omejitev

 4. Če ne želite uporabljati Telegrama, po izteku enomesečnega obdobja, vaš račun bo izbrisan, skupaj z vsemi pogovori in stiki.

Če prilagodite nastavitve samouničevanja, vam daje možnost, da se premislite v času neaktivnosti. Preprosto uporabite aplikacijo za klepet in obdobje samouničenja se bo ponastavilo. Če ne želite čakati in želite izbrisati svojega Telegram račun takoj, beri naprej.

Ročno brisanje telegrama

Tukaj je v aplikaciji Telegram ni možnosti za brisanje računa, to mora storiti prek spletnega brskalnika v mobilni napravi ali računalniku. Sledite tem preprostim korakom:

 1. Obiščite Stran za deaktivacijo telegrama in vnesite telefonsko številko računa v pravilni mednarodni obliki. Trajno brisanje Telegrama - domača stran
 2. Pozvani boste k temu dodajte potrditveno kodo, ki je bilo poslano na vašo mobilno številko.
 3. Na naslednji strani lahko vnesete razlog za odhod, če izberete, preden kliknete »Končano". Trajno brisanje telegrama - razlog za odhod
 4. Pojavno okno vpraša »Ali ste prepričani?« Kliknite »Da, izbriši moj račun". Trajno brisanje telegrama - Ali ste prepričani
 5. Vaš Račun Telegrama je zdaj izbrisan in aplikacijo lahko odstranite iz svoje naprave.

Če si premislite, bo verjetno šlo za a nekaj dni, preden lahko ustvarite nov račun Telegram.

Izvoz podatkov telegrama

Preden izbrišete Telegram, boste morda želeli izvozite svoje podatke tj. klepeti, fotografije in drugi mediji. Potrebovali boste najnovejšo različico Telegram namizje za prenos podatkov v oblikah JSON ali HTML. Za izvoz podatkov:

 1. Odprite namizje Telegrama in izberite »Nastavitve".
 2. Izberite »Izvozi podatke telegrama".
 3. Nato izberite »Izvozi zgodovino klepetovIn izberite vrsto podatkov, ki jo želite izvoziti.
 4. Zdaj lahko ogled podatkov Telegrama brez povezave.

Drugi načini za ohranjanje zasebnih podatkov

Telegram sicer ni neznanka v polemiki, vendar to ni edina aplikacija za klepete, ki je podvomila o varnosti. Hekerji so postali bolj izpopolnjeni kot kdaj koli prej nikoli ni bilo pomembnejše, da bi bili vaši podatki zasebni v spletu.

Za izboljšanje varnosti na spletu lahko storite več korakov, ki vključujejo z uporabo visokokakovostnega VPN-ja pri brskanju po spletu, pretakanju ali pošiljanju informacij po spletu. VPN-ji so enostavni za uporabo celovita spletna zaščita, preprečevanje kršitev, preden se zgodijo. Z uporabo več plasti zaščite in šifriranja je vaš povezava je anonimna, varna in zasebna.

Nadaljnje branje

Za več informacij o VPN-jih in o tem, kako izbrati najboljšega za vas, si oglejte Kako izbrati najboljši VPN.

Preberite več o varovanju spleta Končni vodnik za spletno zasebnost.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me