Kako trajno izbrisati svoj Instagram račun – Ažurirajte 2020


Instagram je, kao i njegova matična korporacija Facebook nije nepoznanica skandala s privatnim privatnostima.

Krajem 2018. godine prijavljeno je da postoji propust u sigurnosti u Instagram funkciji "Preuzmi svoje podatke", koji procurile korisničke lozinke u običnom tekstu.

Ironično, jer je značajka izvorno uvedena za poboljšanje sigurnosti i zaštite privatnosti i podataka korisnika. Nadalje, implementiran je tako da um svojih korisnika odmori nakon Cambridge Analytica curenje.

Nakon što se pojavilo curenje lozinke, Instagram je brzo objavio da je samo mali broj korisnika u opasnosti i da je problem brzo riješen. Međutim, postoji i niz drugih načine kako Instagram predstavlja prijetnju vašoj privatnosti.

Na primjer, Instagram's zadana postavka automatski će pratiti vašu lokaciju, osim ako ga ručno ne isključite.

Ti se podaci upotrebljavaju za prikazivanje oglasa u odnosu na lokaciju na kojoj provodite puno svog vremena. U Dodatku, Instagram dijeli vašu aktivnost u aplikaciji - poput lajkova, komentara, vaše interakcije s pričama itd. - s drugim korisnicima.

Zatim je tu ažuriranje na njihovu DM uslugu Došlo je početkom 2018. Uznemirivanje korisnika nije bila samo "viđena" obavijest ili mjehurić za tipkanje, već obavijest o statusu.

Instagram je sada bio informiranje korisnika kada su drugi bili aktivni, pa čak i zadnji put kad su bili aktivni. Ova je značajka zadana postavka, ali može se onemogućiti u odjeljku "Privatnost i sigurnost" postavki računa.

Ako želite podijeliti nešto manje interneta, možda biste razmotrili brisanje ili deaktiviranje računa na društvenim mrežama. Ovaj članak će vam pokazati kako trajno izbrisati svoj Instagram račun.

Deaktivacija vs brisanje: što trebate znati

Možete i deaktivirati i trajno izbrisati svoj Instagram račun, ovisno o vašim željama.

Deaktivacija računa je privremena, ali dok je deaktiviran, bit će vaš račun, zajedno s vašim profilom, sljedbenicima, fotografijama kao što su i komentari skriveno od drugih korisnika. Da biste obnovili sve te podatke i ponovno počeli normalno koristiti Instagram, jednostavno se prijavite na svoj račun.

Brisanje Instagram računa ne može se poništiti - izbrisani račun nije moguće vratiti. Kada izbrišete svoj Instagram račun, svi vaši podaci, uključujući fotografije, sljedbenike, lajkove itd., bit će izbrisani zauvijek. Ubuduće, ako se odlučite ponovo prijaviti na Instagram, više nećete moći koristiti isto korisničko ime, niti će itko drugi.

Deaktiviranje Instagram računa

Ne možete deaktivirati Instagram putem aplikacije, to se mora učiniti u web pregledniku na Instagram web mjestu. Ako se želite odmoriti od Instagrama, svoj račun možete deaktivirati na sljedeći način:

 1. Na Instagram web stranica, prijavite se na svoj račun i kliknite na ikonu osobe da biste otišli na svoj stranicu profila.
 2. Odaberi 'Uredi profil", Pomaknite se do dna stranice i kliknite"Privremeno onemogućite moj račun”.
 3. Od vas će se zatražiti 'Zašto onemogućavate svoj račun?", S padajućeg izbornika odaberite razlog.
 4. Ponovno unesite zaporku i odaberite "Privremeno onemogućite račun”.
 5. Vaš je račun sada deaktiviran i bit će skriven od drugih korisnika dok se još jednom ne prijavite u njega. BILJEŠKA: Prema Instagram pravilima upotrebe, račun na Instagramu možete deaktivirati samo jednom tjedno.

Preuzimanje vaših podataka na Instagramu

Nakon što izbrišete svoj Instagram račun, svi vaši podaci nestaju u dobroj mjeri i ne mogu se dohvatiti.

Stoga možda želite preuzmite svoje podatke na Instagramu prije nego što obrišete svoj račun, tako da još uvijek imate sve fotografije, videozapise itd. koje ste postavili tijekom vremena. Da biste preuzeli kopiju svojih podataka na Instagramu:

 1. Idite na svoj Instagram profil i odaberite „Postavke'(Ikona zupčanika).
 2. Klikni na 'Privatnost & sigurnosti"I kliknite"Zatraži preuzimanje”.
 3. Uđi email adresa gdje želite primiti vezu do svojih podataka na Instagramu, nakon čega slijedi zaporka.
 4. U roku od 48 sati trebali biste primiti e-poruku s vezom prema vašim podacima pod nazivom "Vaši podaci na Instagramu”. Kliknite "Preuzmi podatke".

Korak po korak: Kako izbrisati svoj Instagram račun

Kao i kod deaktiviranja, an Instagram račun može se izbrisati samo putem web preglednika. Da biste trajno izbrisali svoj Instagram račun, slijedite ove jednostavne korake:

 1. Prijavite se na svoj račun na Instagram web stranica.Trajno brisanje Instagrama - prijavite se
 2. Idite na Instagram stranice Izbrišite svoj računStranicu. S padajućeg izbornika odaberite razlog svog odlaska.Trajno brisanje Instagrama - brisanje stranice vašeg računa
 3. Unesite lozinku i kliknite 'Trajno izbriši moj račun”.Trajno brisanje Instagrama - Obrišite moj račun
 4. vaš Instagram račun je sada izbrisan.Trajno brisanje Instagrama - račun je izbrisan

Drugi načini za čuvanje podataka

Mnogi od nas koriste a Usluga skladištenja u oblaku za sigurnosnu kopiju naših važnih podataka i / ili za pohranu datoteka. Ako koristite jednu od ovih usluga pohrane, odaberite je automatski šifrira vaše datoteke. Međutim, budući da pružatelj usluga oblaka drži ključ za vaše šifriranje, oni to mogu imati pristupite svojim podacima i čak ih dijelite s državnim vlastima na njihov zahtjev.

Ovaj problem možete zaobići ručno šifriranje datoteka prije nego što ih pošaljete u oblak. Stoga, vi ćete biti jedini koji drži ključ svojih podataka. Vaš pružatelj usluga oblaka neće imati pristup sve dok također ne prenesete ključeve za šifriranje u oblak.

Postoji niz besplatni programi enkripcije vani koje su jednostavne za upotrebu, čak i ako nemate prethodno iskustvo s ručnim šifriranjem podataka.

Odaberite softver za šifriranje koji je kompatibilan s vašim računalom i mobilnim operativnim sustavima te s davateljem usluge pohrane u oblaku. Vaš program za šifriranje također bi trebao imati enkripcija od početka do kraja, i nikada ne bi trebali pohraniti vašu lozinku.

Zaključak i daljnje čitanje

Ovih je dana važno učiniti sve što možete kako biste bili sigurni na društvenim medijima i izbjegli postati žrtva cyber kriminala.

Ako vas zanima što više načina na koje možete zaštiti svoju privatnost na mreži, provjerite naše detaljan vodič.

Ili, ako želite izbrisati svoj profil na Facebooku, pogledajte naš detaljne upute.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me