Kako trajno izbrisati svoj Gmail račun


Iako bi mnogi tvrdili da je Gmail najbolja platforma za e-poštu, postoje oni koji se ne slažu. Bilo da se radi o promotivnim e-porukama, različitim oznakama i oznakama ili se brinete zbog svoje sigurnosti, Gmail možda nije najbolja opcija e-pošte za vas.

Srećom, postoji jednostavan način brisanja računa, ali budući da najvjerovatnije koristite Googleove usluge na drugim platformama (poput Youtubea ili Google pretraživanja), najbolje je dvostruko provjeriti da neće biti izbrisani i ostali podaci.

(Ako želite izbrisati sve svoje Google račune, budite sigurni, i to možete učiniti. Međutim, ovaj je članak usmjeren na one koji jednostavno žele izbrisati svoj Gmail račun.)

Prije trajnog brisanja računa na Gmailu, morate uzeti u obzir i nekoliko stvari:

  1. Ako je vaš Gmail račun povezan s bilo kojim računima na društvenim mrežama, nećete moći vratiti ili resetirati podatke o računu društvenih medija. To uključuje Facebook, Youtube, iTunes, Instagram itd. Prije nego što izbrišete svoj račun, stvorite alternativni račun e-pošte na koji ćete prebaciti sve.
  2. Ako dobijete bilo kakvu pretplatu putem e-pošte koju želite nastaviti čitati, morat ćete i tamo promijeniti podatke svog računa.
  3. Svi kontakti ili podaci pohranjeni na Gmailu bit će izgubljeni. Dobro je preuzeti svoje podatke i poslati ih negdje drugdje.
  4. Brisanje vašeg Gmail računa neće osloboditi vaše korisničko ime. Tako, ako ikada poželite novi Gmail račun, trebat će vam potpuno novo korisničko ime.
  5. Brisanjem vašeg Gmail računa ne brišete svoj Google račun, tako da ćete i dalje moći pristupiti Disku i drugim Googleovim značajkama, ako i dalje želite.

Sada kada ste spremni, evo kako izbrisati svoj Gmail račun. (Možete izvršiti iste korake na telefonu.)

1. korak - prijavite se na svoj račun

Prijavite se na svoj Google račun pomoću myaccount.google.com i kliknite Prijava. Unesite svoje podatke o Gmailu i kliknite Prijavi se.

Kako trajno izbrisati svoj Gmail račun

2. korak - Idite na postavku računa

Na stranici Moji računi pronađite Postavke računa. To je obično prema desnoj strani stranice ili pri dnu, ovisno o veličini zaslona. Kliknite "Izbriši svoj račun ili usluge".

Kako trajno izbrisati svoj Gmail račun

Korak 3 - Odaberite Izbriši proizvode

Google vam daje dvije mogućnosti za brisanje proizvoda ili cijelog računa. Ako se želite riješiti samo Gmaila, kliknite Izbriši proizvode.

Kako trajno izbrisati svoj Gmail račun

Od vas će se tražiti da ponovno unesete zaporku i prijavite se.

Kako trajno izbrisati svoj Gmail račun

Korak 4 - Izbrišite svoj Gmail račun

Google će vam tada prikazati različite račune pod vašim imenom. Odaberite Gmail račun i kliknite kantu za smeće.

Kako trajno izbrisati svoj Gmail račun

Od vas će se tražiti da unesete novu primarnu adresu e-pošte i svoju trenutnu lozinku.

Kako trajno izbrisati svoj Gmail račun

Prije nego što nastavite, dobit ćete konačno upozorenje o tome što znači brisanje računa

Kako trajno izbrisati svoj Gmail račun

Ako ste spremni za nastavak, kliknite na Delete Gmail.

5. korak - Otvorite svoj novi račun

Bit će poruka s uputama za otvaranje adrese e-pošte koja je poslana na vašu novu primarnu adresu e-pošte. Pri dnu bilješke kliknite gumb "U redu, razumijem".

Korak 6 - Potvrdite svoj status

Primit ćete potvrdnu e-poštu. Provjerite detalje i kliknite vezu za potvrdu. Otvorit će se stranica s upitom da li želite potvrditi da želite izbrisati svoj Gmail račun.

Unesite svoju lozinku i kliknite “Potvrdi.” Na kraju, dobit ćete potvrdnu poruku da je vaš račun izbrisan.

Treba proći neko vrijeme i hrpa stranica da biste kliknuli, ali brisanje računa na Gmailu uopće nije teško.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me