Kako spakirati potovanje (in obdržati živce v zalivu)


Že odkar si rezerviral vozovnico, nisi nehal govoriti o svojem prihajajočem potovanju, ampak misel na pakiranje ubija tvojega mojo. Razumemo; pakiranje je lahko zastrašujoče. Ni čudno, da ga mnogi odganjajo do zadnjega trenutka. Pakiranje ni samo tisto, kar je treba spakirati, ampak tudi kako. Poleg tranzita je pakiranje verjetno največja skrb za potnike. Ampak ne skrbi! Tu smo, da olajšamo vašo tesnobo in vam pomagamo, da se pripravite na to super potovanje.

Kako spakirati potovanje (in obdržati živce v zalivu)

1. Previdno izberite svojo prtljago

Ali potujete v hotel in ga odpravite ob bazenu? Ali pa se boste vrnili po mestih in mestih? Izbira ustrezne prtljage je ključna pri pakiranju. Želite nekaj, kar bi lahko prepoznali (predstavljajte si, da bi želeli poiskati svoj črni kovček med vsemi drugimi črnimi kovčki ob prijavi prtljage) in nekaj, kar ne bi bilo preveč težko prenesti. Kotalni kovček je popoln, če boste na asfaltiranih cestah in pločnikih, a nahrbtnik - z dobro podporo za hrbet - je boljši, če boste na turneji in skakali od mesta do mesta. Ne glede na to, katero torbo boste izbrali, se prepričajte, da je trpežna in da ni na zadnji nogi. Nočeš, da pobereš vse svoje stvari, ko se torba nenadoma razcepi.

Kako spakirati potovanje (in obdržati živce v zalivu)

2. Napišite seznam tega, kar boste potrebovali

To je verjetno najbolj zastrašujoč del pakiranja, še posebej za tiste, ki niso najbolj organizirani. A četudi seznami niso vsakdanja navada, jih zagotovo napišite za svoje potovanje. S seznamom boste zagotovili, da ničesar ne boste pustili za seboj, poleg tega pa je tudi dobra referenca za spremljanje vsega med potovanjem. Razmislite o vsakem predmetu, ki ga morda potrebujete. Boste potrebovali suknjič za hladno vreme? Ali kraj, kjer bivate, ponuja liste? Ali lahko tam kupite toaletne potrebščine ali naj prinesete svoje? V glavi pojdite skozi vsak korak potovanja in si zapišite vse, kar boste morda potrebovali od trenutka, ko boste prišli na to letalo, do vrnitve domov. Ne pozabite našteti zdravil ali mazil, ki jih boste potrebovali. Ko vam zmanjka prostora, pojdite skozi vsak predmet in prečrtajte vse, brez česar lahko živite, kar me vodi do mojega naslednjega nasveta ...

Kako spakirati potovanje (in obdržati živce v zalivu)

3. Naj bo to čim manj

Ta druga jopica ali tretji par puloverjev verjetno ni potrebna. Še posebej, če se premikate od kraja do kraja, nič ni moteče kot vleči več prtljage, kot jo potrebujete. Vsi smo krivi, da se preveč spakiramo, toda v resnici potrebujemo samo golo minuto. Preden nekaj odložite v svoj kovček, se samo vprašajte: "Ali bom to res uporabil?" Če je odgovor ne, ga ne pakirajte.

Kako spakirati potovanje (in obdržati živce v zalivu)

4. Razgrnite vsa svoja oblačila

Medtem ko govorimo o zmanjševanju, govorimo o konsolidaciji. Kolesarska oblačila prihranijo več prostora, kot jih zložite, podvojitev prostora - na primer nogavice v čevlje - pa lahko prihrani na tone prostora v vašem kovčku. Tudi vakuumske vrečke so neverjetne prihranke prostora. Če na potovanju ne boste imeli praznine, razmislite o nakupu kompresijskih vrečk, ki jih ne potrebujete.

Kako spakirati potovanje (in obdržati živce v zalivu)

5. Zberite svoje dokumente

Razlog, da je pakiranje tako zastrašujoče, je to, da se bojimo, da bomo kaj pozabili. Velikokrat se lahko na potovanje odpravite brez tistega predmeta, ki ste ga pozabili, vendar, ko gre za vašo identiteto (npr. Vozniško dovoljenje ali potni list), si tega ne morete privoščiti. Pošljite si kopije svojih dokumentov po e-pošti, tako da boste imeli dostop do njih, če se kaj zgodi. Preverite, ali ima potni list vsaj šest mesecev, preden mu poteče rok (ali drugače z njim ne boste mogli leteti). Medtem ko ste tam, preverite, ali država, ki jo obiščete, ne potrebuje potniškega vizuma. Glede na to, kje letite, lahko na meji pridobite vizum za obiskovalce, druge države pa bodo morda zahtevale predhodno pridobljen vizum, preden pristanete. Najbolje je, da preverite, katere dokumente boste morda potrebovali v trenutku, ko rezervirate vozovnico. Tako boste imeli dovolj časa, da posodobite kakršne koli podatke ali pridobite kakršne koli dokumente.

Kako spakirati potovanje (in obdržati živce v zalivu)

6. Varujte svoje orodje

Kdo še ni pomislil na možnost izgube prtljage med potovanjem? Na žalost se prtljaga veliko izgubi ali ukrade. Najboljši način, da to preprečite, je, da imate svojo prtljago vedno pri roki. Če lahko vse zapakirate v torbo, to storite. Če pa morate v torbo preveriti, razmislite o prtljažni prtljagi, da boste lahko ugotovili, ali je bila vaša prtljaga posežena. To isto načelo velja za vaše elektronske naprave - vedno jih imejte pri sebi. Če boste na potovanju uporabljali javni WiFi (bodisi na letalu ali na ciljnem območju), se boste želeli zaščititi tudi pred hekerji in virusi. Še zadnje, kar si želite, je, da vam kradejo kreditno kartico ali identiteto, medtem ko naj bi se sprostili in zabavali. VPN vas lahko zaščiti in zaščiti vaše podatke, tudi če uporabljate javni WiFI. (Ne vem, kako deluje VPN? Preberi to.) Če se odpravljate v državo z internetnimi omejitvami (na primer Kitajsko, Vietnam in Tajsko, če jih želite našteti), boste morali predhodno kupite VPN za dostop do določenih spletnih mest. Naše najbolj priporočljiva VPN-ja so kot nalašč za zagotovitev, da bodo vaša identiteta in informacije ostale varne med potovanjem in raziskovanjem.

Ponudnik uvrstitev Naša ocena uporabniške ocene
Izbira urednika 5,0 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
2 4.9 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
3 4.8 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
4 4.8 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
5 4.7 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto

Nič ne more ublažiti vaše vznemirljivosti pred potovanjem, kot je pakiranje, toda če se vnaprej pripravite in poskrbite, da bodo vaši predmeti ostali na varnem, vas čaka čudovito in gladko potovanje. Srečno potovanje!

Poznate prijatelja, ki potuje? To delite z njimi na Facebooku ali Twitterju.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me