Kako se spakirati za putovanje (i držati živce u uvali)


Nisi prestao razgovarati o svom nadolazećem putovanju otkako ste rezervirali kartu, ali pomisao da pakiranje ubija vaš mojo. Razumijemo; pakiranje može biti zastrašujuće. Nije čudo što ga mnogi odbacuju do posljednjeg trenutka. Nije samo što spakirati, već i kako se spakirati. Osim tranzita, pakiranje je vjerojatno najveća briga za putnike. Ali ne brini! Ovdje smo da bismo vam olakšali anksioznost i pomogli da se pripremite za to fenomenalno putovanje.

Kako se spakirati za putovanje (i držati živce u uvali)

1. Pažljivo odaberite svoju prtljagu

Putujete li u hotel i odmarate ga uz bazen? Ili ćete se vratiti natrag kroz gradove? Odabir odgovarajuće prtljage ključan je kada je riječ o pakiranju. Želite nešto što možete prepoznati (zamislite da pokušate pronaći svoj crni kofer među svim ostalim crnim koferima na zahtjev za prtljagu) i nešto što neće biti previše teško nositi. Kofer s kotačima savršen je ako ćete biti na asfaltiranim cestama i pločnicima, ali ruksak - uz dobru podršku za leđa - bolji je ako budete u turneji i skakali s mjesta na mjesto. Koju god torbu odaberete, provjerite je li trajna i nije na zadnjoj nozi. Ne želite naći da uzimate sve svoje stvari kada se torba odjednom otvori.

Kako se spakirati za putovanje (i držati živce u uvali)

2. Napišite popis onoga što će vam trebati

Ovo je vjerovatno najstrašniji dio pakiranja, posebno za one koji nisu najbolje organizirani. Ali čak i ako popisi nisu vaša svakodnevna navika, svakako biste je trebali napisati za svoje putovanje. Imati popis osigurava da ništa nećete ostaviti iza sebe, a također je dobra referenca za praćenje svega tijekom putovanja. Razmislite o svakom stavku koja će vam možda trebati. Trebat će vam jakna za hladno vrijeme? Da li mjesto gdje boravite pruža plahte? Možete li tamo kupiti toaletne potrepštine ili biste trebali ponijeti svoje? Krenite kroz glavu svaki korak putovanja i zapišite sve što vam može trebati od trenutka kad se ukrcate na taj avion pa sve do povratka kući. Ne zaboravite navesti lijekove ili masti koje su vam potrebne. Nakon što vam ostane malo prostora, prođite kroz svaki predmet i prekrižite sve što možete živjeti, što me vodi do sljedećeg savjeta ...

Kako se spakirati za putovanje (i držati živce u uvali)

3. Smanjite ga na minimum

Taj drugi džemper ili treći par natikača vjerojatno nisu potrebni. Pogotovo ako se krećete s mjesta na mjesto, ništa vam više ne smeta nego izvlačenje više prtljage nego što vam je potrebno. Svi smo krivi što se previše spakiramo, ali realnost je da nam treba samo goli minimum. Prije nego što nešto stavite u svoj kofer, zapitajte se, "hoću li to zaista iskoristiti?" Ako je odgovor ne, nemojte to spakirati.

Kako se spakirati za putovanje (i držati živce u uvali)

4. Razvaljajte svu odjeću

Dok govorimo o minimiziranju, govorimo o konsolidaciji. Prekrivanje odjeće štedi više prostora nego što ih sklapate, a dvostruko veći prostor - poput stavljanja čarapa u cipele - može uštedjeti tona prostora u vašem koferu. Vakumske vrećice također su nevjerojatne uštede prostora. Ako na svom putovanju nećete imati pristup vakuumu, razmislite o kupnji vreća za kompresiju koje mu nisu potrebne.

Kako se spakirati za putovanje (i držati živce u uvali)

5. Skupite svoje dokumente

Razlog zašto je pakiranje toliko zastrašujuće je to što se bojimo da ćemo nešto zaboraviti. Mnogo puta možete putovati bez one stavke koju ste zaboravili, ali kad je riječ o vašem identitetu (npr. Vozačka dozvola ili putovnica), ne možete to priuštiti. Pošaljite sebi kopije dokumenata kako biste im imali pristup u slučaju da se nešto dogodi. Provjerite ima li vaša putovnica najmanje šest mjeseci prije isteka roka (ili u protivnom nećete moći letjeti s njom). Dok ste kod njega, provjerite da zemlja koju posjetite ne zahtijeva putničku vizu. Ovisno o tome gdje letite, vizu za posjetitelje možete dobiti na granici, ali drugim će zemljama možda trebati prethodno pribavljena viza prije nego što sletite. Najbolje je provjeriti koji su vam dokumenti možda potrebni kad rezervirate kartu. Na taj način imat ćete dovoljno vremena za ažuriranje bilo kakvih podataka ili dobijanje bilo kakvih dokumenata.

Kako se spakirati za putovanje (i držati živce u uvali)

6. Čuvajte opremu

Tko nije razmišljao o mogućnosti da izgube prtljagu tijekom putovanja? Nažalost, prtljaga se puno izgubi ili ukrade. Najbolji način da se to spriječi je da svoju prtljagu držite u ruci u svakom trenutku. Ako možete sve spakirati u kofer, učinite to. Ali ako morate provjeriti u torbi, razmislite o prtljažniku s kopčom, tako da možete znati je li vaša kovčega neovlašteno uništena. Isti princip vrijedi i za vaše elektroničke uređaje - uvijek ih držite sa sobom. Ako ćete na svom putovanju koristiti javni WiFi (u avionu ili na odredištu), također ćete se htjeti zaštititi od hakera i virusa. Posljednje što želite je da vam se ukrade kreditna kartica ili identitet dok se vi trebate opuštati i zabavljati. VPN može zaštititi i osigurati vaše podatke čak i ako koristite javni WiFI. (Ne znam kako VPN funkcionira? Pročitaj ovo.) Ako idete u zemlju s internetskim ograničenjima (poput Kine, Vijetnama i Tajlanda, trebate ih spomenuti), morat ćete unaprijed kupite VPN kako biste pristupili određenim web mjestima. Naše top preporučeni VPN-ovi savršeni su za osiguravanje vašeg identiteta i informacija kako bi ostali sigurni dok putujete i istražujete.

Ocjena davatelja naših ocjena Ocjena korisnika
Izbor urednika 5.0 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
2 4.9 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
3 4.8 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
4 4.8 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
5 4.7 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto

Ništa ne može ublažiti vaše uzbuđenje prije putovanja poput pakiranja, ali pripremajući se unaprijed i osiguravajući da vaši predmeti ostanu sigurni, obavezno vas čeka strašno i glatko putovanje. Sretna putovanja!

Poznajete prijatelja koji putuje? Podijelite to s njima na Facebooku ili Twitteru.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me