Kako deblokirati spletna mesta v šoli leta 2020 (# 1 je zelo hitro!)


Če ste frustrirani, ker vam šola omejuje dostop do interneta, niste sami. Mnogi šole uporabljajo internetne filtre, včasih zelo ostre, da blokirajo vse vrste spletnih mest, iger in družabnih medijev, kot so Instagram, Snapchat, Discord in celo Facebook Messenger. Včasih ti bloki lahko celo preprečijo, da bi našli informacije, ki jih potrebujete za opravljanje domače naloge!

Čeprav razumemo, da mora vsaka šola varovati svoje učence in varovati svoje računalnike, verjamemo v odprt dostop do informacij za vse, tudi učence, kot ste vi.

Če menite, da je vaša šola predaleko omejila uporabo interneta, smo tu, da pomagamo! Naši strokovnjaki so našli trije najlažji in najvarnejši načini, ko lahko to storite, neomejen spletni dostop do spletnih mest in iger v šoli.

3 preprosti načini za odblokiranje spletnih mest in iger v šoli (vključno z Instagramom, neskladjem, Facebookom in Snapchatom) 

1. S storitvijo VPN odblokirajte spletno mesto v šoli 

Uporaba navideznega zasebnega omrežja ali VPN je najvarnejši in najbolj varen način za odblokiranje spletnih mest v računalnikih in / ali omrežju šole. The najboljši VPN-ji v celoti ščitijo vašo zasebnost in je ne more zaznati niti zelo napredna programska oprema namenjen preprečevanju uporabe VPN.

VPN-ji vam pomagajo pri prehodu prek spletnih mest, tako da vam omogočajo izbiro novega naslova IP s seznama lokacij po vsem svetu. Številni ponudniki VPN imajo strežnike v vsaj 50 državah, včasih z desetinami ali celo stotimi strežniki v vsaki od njih.

Skrivanje lokacije je le eden od mnogih načinov, kako vas VPN lahko zaščiti. Najboljše VPN-je vrhunsko šifriranje, ki prikriva vašo identiteto, da vas zaščiti pred hekerji in od vohunjenja v vaši šoli. Omogočajo vam tudi dodatno zaščito pred virusi in drugo zlonamerno programsko opremo med prenosom in tako varno računalnike vaše šole.

Če želite izvedeti več o VPN-jih in zakaj bi jih uporabljali v šoli in povsod, si oglejte naš članek o vse prednosti VPN-jev.

Kaj, če ne morem prenesti VPN-ja v šoli?

V vaši šoli Internetni filtri vam lahko preprečijo neposreden prenos aplikacije VPN. Eden od načinov za reševanje te težave je, da namestite namestitveni program in vse druge potrebne datoteke na USB ključ in jih nato prenesete v računalnik. Če se vam to zdi preveč zapleteno, ne skrbite, imamo še veliko drugih odličnih nasvetov objava o tem, kako enostavno zaobiti bloke VPN.

Ali bom kršil zakon, če bom uporabil VPN?

Z zelo malo izjemami je odgovor ne. Uporaba VPN je zakonita tudi v večini držav, ki poskušajo blokirati VPN, čeprav je nezakonita uporaba VPN v Združenih arabskih emiratih. Bodite prepričani, da se naučite zakonov države in pravilnikov šole o uporabi VPN.

Lahko vas naučimo, kako odkleniti spletna mesta v šoli, vendar se ne moremo odločiti za vas, kdaj je to pravilno ali narobe.. Ne spodbujamo nezakonite dejavnosti ali katero koli dejavnost, ki bi vašo šolo naredila manj varno za sošolce. Čeprav vaša šola ne bi smela zaznati uporabe vaše VPN, vas kršitev šolskih pravil vedno ogrozi.

Kako lahko dobim VPN?

Če niste prepričani, ali je VPN pravi za vas, lahko preizkusite brezplačen VPN in si oglejte, kako deluje. Na žalost se boste verjetno morali spoprijeti z omejitvami pasovne širine in pojavnimi oglasi.

Za dolgoročno deblokiranje, svetujemo vam, da preizkusite vrhunski VPN za najboljšo hitrost, varnost in zasebnost. Večina vrhunskih ponudnikov VPN ponuja garancija za vračilo denarja, zato ni tveganja! CyberGhost je odlična izbira za začetnike. Ima zelo enostaven uporabniški vmesnik, na tisoče strežnikov po vsem svetu in moč za deblokiranje vse želene vsebine. Z vsemi temi funkcijami in dostopno ceno ni čudno, da je CyberGhost priljubljen uporabnik VPN.

Ponudnik uvrstitev Naša ocena uporabniške ocene
Izbira urednika 4.8 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
2 4.8 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
3 5,0 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
4 4.9 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
5 4.7 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto

2. Uporabite proxy Odblokiranje spletnih mest v šoli 

Če iščete hitro in enostavno rešitev za obhod blokov, lahko poskusite s spletnim proxyjem.

Proxyji delujejo podobno kot VPN, le da ne omogočajo šifriranja. To pomeni, da se pooblaščenci hitreje nastavljajo in jih je lažje zagnati kot VPN, hkrati pa lažje zazna in blokira vašo šolo.

V resnici so internetni filtri vaše šole verjetno že identificirali in blokirali več pooblaščencev, vendar je na voljo na stotine drugih možnosti, ki lahko delujejo, če želite opraviti nekaj iskanja.

Mnogi najboljši ponudniki VPN ponujajo tudi pooblaščenca, ki jih lahko uporabite za osnovno deblokiranje. Brezplačni anonimni proxy strežnika CyberGhost je odlična izbira. HMA ima tudi preprost spletni proxy z lepimi dodatki, kot je možnost izbire določenih strežnikov in onemogočanje piškotkov ali skript, tako da je brskanje težje slediti.

Samo zapomni si to pooblaščenci ne varujejo vaše povezave in ne zagotavljajo zasebnosti. Nekateri od njih so tudi malce počasni in imajo veliko nadležnih pojavnih oglasov.

3. Postavite prenosni brskalnik na USB za odblokiranje spletnih mest v šoli 

Če v šoli ni samo močno filtriranje interneta, ampak tudi prepovedi prenosa datotek, neomejen dostop do interneta v šoli ne bo enostaven. Morda boste ugotovili, da je vaša najboljša možnost, da obidete bloke zaženite brskalnik zunanje pomnilniške naprave.

Če želite to narediti, boste morali naložite prenosni brskalnik na pogon USB. Smo ljubitelji prenosne izdaje Mozilla Firefox, ki je intuitivna in enostavna za uporabo. Poleg tega ima veliko razširitev, ki jih lahko namestite, da razširite svoj dostop do blokiranih spletnih mest.

Največja prednost prenosnega brskalnika je, da vam v brskalnik šole ne bo treba poskušati dodati nobenega orodja. Vse, kar potrebujete, bo dobesedno v žepu.

Glavna pomanjkljivost uporabe zunanjega brskalnika je, da ni zagotovila, da boste dobili dostop do blokiranih spletnih mest. Povezovanje prenosnega brskalnika s kakovostnim proxyjem bo izboljšalo vaše možnosti, vendar še vedno ne boste imeli varnosti in zasebnosti, ki jo dobite z VPN.

Naša izbira za enostavno deblokiranje dostopa do spleta v šoli

Vse naštete metode, ki smo jih našteli tukaj, so preproste rešitve za težavo, kako odblokirati spletna mesta v šoli. Vendar ni dvoma, da so VPN najučinkovitejša orodja za deblokiranje vsebine z vsega sveta, prikrivanje vaše lokacije in zaščito vaše zasebnosti.

Uporabite enega najboljših dostopnih VPN-jev za največjo varnost in najzmogljivejše deblokiranje spletnih mest, ki jih želite obiskati. Da bi vam pomagali najti pravi VPN, so naši strokovnjaki sestavili seznam najboljših VPN-jev na svetu z vsemi najnovejšimi informacijami o njihovih lastnostih in cenah.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me