Как да настроите VPN на вашия Apple TV + Най-добри и лесни VPN


Apple TV се откроява като само поточно устройство, което може да донесе цялата iTunes видео библиотека - включително Netflix, Hulu, HBO и много други - към вашия HDTV мигновено. Поне това може да се направи в САЩ.

Това, което Apple TV не може да направи, е да премахне гео ограниченията на съдържанието. Няма нищо по-лошо от това да се радваме на целодневна гуляй от любимите си серии, само да получите това страховито съобщение, че съдържанието не е достъпно във вашето местоположение.

За повечето устройства бихме ви казали, че решението е просто: Инсталирайте висококачествен VPN, изберете сървър в регион, където шоуто не е блокирано, и бум. Премахна кризата.

С Apple TV обаче има проблем. Устройството няма вградена VPN поддръжка, така че няма начин директно да инсталирате VPN на вашия Apple TV.

Задръжте - не се отказвайте още! Нашите експерти са намерили прости решения, които ще ви предложат стрийминг на съдържание от цял ​​свят безгрижен на вашия Apple TV за минути.

Ръководствата по-долу ще ви пренесат три метода за настройка на VPN за вашия Apple TV. Също така ще препоръчаме най-добрите VPN за използване с Apple TV за лесна инсталация и лесен достъп до цялото ви любимо съдържание.

В допълнение на заобикаляйки трудни геоблоки, най-добрите VPN също защити вашата интернет връзка. Можете да разглеждате или предавате поточно от всяко място със знанието, че вашата онлайн активност е частна и безопасна.

Най-добрите VPN мрежи за Apple TV - Бърз списък

 1. ExpressVPN
  Светкавичната скорост на ExpressVPN е идеална за поточно съдържание на вашия Apple TV. Доставчикът предлага селекция от предварително конфигурирани рутери, заедно с подробни ръководства за настройка на VPN на текущия ви рутер. Функцията MediaStreamer също улеснява настройването на интелигентен DNS прокси за вашия Apple TV.
 2. NordVPN
  Силната сигурност и широката гама от сървърни местоположения, предлагани от NordVPN, го правят чудесен вариант за вашия Apple TV. Можете също да закупите предварително конфигурирани NordVPN рутери за безпроблемна настройка.
 3. CyberGhost
  CyberGhost може да подмине почти всички най-трудни geoblocks и предлага специализирана поддръжка на клиенти за поточно съдържание.
 4. PrivateVPN
  Стабилните и надеждни връзки, предлагани от PrivateVPN, са идеални за непрекъснат стрийминг на Apple TV. PrivateVPN предлага и изключителна поддръжка на клиенти за инсталиране.
 5. IPVanish
  Възможността да свързвате до 10 устройства едновременно с IPVanish го прави чудесен избор за използване с вашия Apple TV. IPVanish предлага и селекция от предварително конфигурирани рутери.

Как да настроите VPN за вашия Apple TV

Най- три метода за настройка на VPN за вашия Apple TV имат различни предимства и недостатъци. Ето кратък преглед на плюсовете и минусите на всеки метод, за да ви помогне да решите кой подход е най-подходящ за вашата ситуация.

1. Инсталация на рутер

 • Професионалисти: VPN, инсталиран директно на вашия рутер, ви позволява да лесно защитавайте всички устройства, свързани към вашата wi-fi мрежа, включително и тези, които обикновено не поддържат VPN софтуер. След като VPN е настроен на вашия рутер, вие сте готови. Ще имате достъп до съдържание с геоблокирани устройства от всяко устройство без допълнителна настройка.
 • Недостатъци: Не всички видове рутери поддържат VPN инсталация, и ръчната инсталация на неподдържани рутери е предизвикателна. Освен ако не сте изключително технични, може да искате да изберете друг метод, ако маршрутизаторът ви не се поддържа.

2. Създаване на виртуален рутер

 • Професионалисти: Конфигурирането на виртуален рутер на вашия компютър ви позволява да споделяте неговата защитена с VPN връзка с вашия Apple TV и други устройства. Процесът е прост и съвместимостта на рутерите не е проблем.
 • Минуси: Само PC могат да бъдат превърнати във виртуални рутери. Можете да споделяте интернет връзката на вашия Mac, както показахме в статии за други поточни устройства, но все пак ще ви е необходим компютър, за да създадете виртуалния рутер. Създаването на виртуален рутер може също да доведе до по-бавна връзка, отколкото ще получите при директна инсталация на физически рутер.

3. Smart DNS прокси

 • Професионалисти: Това е най-лесният метод, ако основната ви цел е да преминете през геоблокове. Можете ръчно да насочите вашия Apple TV да се свързва с приложения и уебсайтове чрез сървър на друго място. Умният DNS прокси има допълнителното предимство да не забави скоростта на връзката си.
 • Недостатъци: Въпреки че DNS прокси е най-простият начин да се преодолеят geoblocks, този метод не предоставя защита или сигурност на пълен VPN.

Стъпка по стъпка Ръководства за инсталиране за VPN на Apple TV

Не се притеснявайте, ако се почувствате малко сплашени от процеса на настройка. Имаме ти гръб. Просто следвайте стъпка по стъпка ръководството по-долу за избрания от вас метод за настройка.

1. Инсталация на рутер

Далеч най-лесният начин да настроите пълен VPN за вашия Apple TV е да закупите предварително конфигуриран рутер от вашия доставчик на VPN. Това е идеалното решение, ако все пак обмисляте нов рутер - ще можете да го направите пропуснете тези ръководства за инсталиране напълно!

В противоположния край на спектъра на трудност някои маршрутизатори изобщо не поддържат VPN връзки. Можете да отидете на вашия Уебсайтът на доставчика на VPN за да проверите дали типът ви рутер е съвместим с услугата и намерете специализирано ръководство за инсталиране.

Ако вашият рутер не се поддържа, вероятно е най-добре да настроите виртуален рутер вместо това (вижте по-долу). Тук ще се съсредоточим върху настройката за маршрутизатор, съвместим с VPN. Някои подробности за този процес ще зависят от кой VPN и вида на рутера имате.

За нашия пример ще преминем през стъпките на конфигуриране на съвместим рутер с ExpressVPNapp. Ще използваме рутера Linksys EA6200, но процесът е подобен за повечето ExpressVPN-съвместими рутери.

Да започваме:

 1. След като се регистрирате за ExpressVPN, ще получите поздравителен имейл с връзка с етикет Настройте ExpressVPN. Връзката ще ви подкани да влезете във вашия ExpressVPN акаунт.
 2. След като влезете, щракнете там, където пише Настройте на повече устройства.
 3. Ще ви бъде предоставен списък от устройства, от които да избирате. От лявата страна на екрана щракнете върху Router. Изберете вашия тип рутер - за този пример, Linksys EA6200 - и след това щракнете върху Изтеглете фърмуер.
 4. Следващата стъпка е да свържете компютъра си към рутера с ethernet кабел. Не забравяйте да свържете кабела към един от изходящите портове на рутера (обикновено син и етикетиран) LAN), а не интернет порта (обикновено жълт, понякога с етикет WAN).
 5. Изключете вашия рутер от интернет. Най-простият начин да направите това е да изключите интернет кабела от жълтото интернет или WAN порт на гърба на рутера.
 6. Отворете вашия екран за настройка на рутера, като отидете на linksyssmartwifi.com или да въведете шлюза по подразбиране на вашия рутер в адресната лента. Ако никога досега не сте конфигурирали вашия рутер, поставете отметка в двете полета, които се появяват на вашия екран, и натиснете Следващия.
 7. Ще бъдете подканени да влезете във вашия акаунт на Linkys Smart Wi-Fi. Въпреки това, не влизайте. Вместо това щракнете, където пише За локален достъп щракнете тук в долната дясна част на екрана.
 8. Ще бъдете подканени да влезете с паролата си на рутер. Просто въведете администратор и след това щракнете Впиши се.
 9. В долната лява част на екрана под Настройки на рутера, кликнете върху Свързаност.
 10. В наръчник секция, щракнете Изберете файл. Изберете фърмуера на ExpressVPN. Сега кликнете начало.
 11. Ще се появи известие, което ще ви каже, че е необходимо рестартиране на вашия рутер за актуализация на фърмуера. Изберете да.
 12. Когато инсталацията на фърмуера завърши, ще се появи ново известие, което ще ви информира, че маршрутизаторът се рестартира. Кликнете Добре. Когато маршрутизаторът завърши рестартиране, вашият браузър автоматично ще бъде пренасочен към www.expressvpnrouter.com.
 13. Просто въведете администратор като потребителско име и парола.
 14. Свържете маршрутизатора към интернет отново, като включите интернет кабела в жълтото интернет или WAN порт.
 15. Влезте във вашия ExpressVPN акаунт. Може да бъдете подканени да активирате акаунта си, като въведете 23-цифрения си код за активиране. След като въведете кода, щракнете Активирате.
 16. Познай какво? Готови сте! Всяко устройство, което използва вашата wi-fi връзка, сега има защитата и прекъсването на geoblock на ExpressVPN!

ExpressVPN автоматично ще ви свърже с VPN местоположението, което препоръчва като най-доброто за вас. Можете обаче да щракнете Изберете друго местоположение да се свържете със сървър от която и да е от 94 държави в мрежата ExpressVPN.

Имайте предвид, че тъй като използвате VPN през физическия си рутер, то местоположението, което изберете, ще се прилага за всички свързани устройства.

2. Създаване на виртуален рутер на вашия компютър

Процесът на създаване на виртуален рутер е по-малко сложен отколкото да инсталирате VPN директно на вашия физически рутер. Този метод ви позволява също да се възползвате от пълните предимства за поверителност и сигурност, които предлагат VPN без да се притеснявате за съвместимост на рутери.

Първата стъпка в настройката на виртуален рутер е да настроите VPN за вашия компютър. Просто изберете a VPN доставчик, който поддържа OpenVPN протокола, регистрирайте се и инсталирайте софтуера на вашия компютър.

Следвайте инструкциите на доставчика до настройте вашата VPN и изберете вашето желано местоположение на сървъра. След това следвайте стъпките по-долу, за да настроите виртуален рутер и да споделите вашата VPN-защитена интернет връзка с вашия Apple TV.

Професионален съвет: Ако използвате Windows 10, НЕ трябва да създавате ръчно виртуален рутер! Просто включете мобилната си гореща точка, като отидете на Настройки > мрежа & интернет > Мобилна гореща точка. След това преминете към стъпка 11 в ръководството по-долу.

Техническите командни съобщения в ръководството по-долу може да изглеждат доста обезсърчително, но не се притеснявайте. Ще ви покажем какво точно да напишете за всяка стъпка от процеса.

Да започваме:

 1. Навигирайте до компютъра си Командния ред. Можете да намерите това, като напишете Windows + S за да стартирате лентата за търсене на вашия компютър и след това да пишете ПМС.
 2. Щракнете с десния бутон върху Командния ред и щракнете, за да изберете Изпълни като администратор.
 3. Копирайте и поставете или въведете следния текст в прозореца на командния ред:
  netsh wlan шоу драйвери
 4. Натиснете въведете.
 5. Ако видите следния текст на дисплея, това означава, че мрежовият адаптер на вашия компютър може да създаде виртуален рутер:
  Поддържана хоствана мрежа: Да
 6. Дотук добре! Нека започнем да създаваме виртуален рутер.
 7. Копирайте и поставете или въведете следния текст в прозореца на командния ред:
  netsh wlan set hostednetwork = разреши ssid = NETWORKNAME ключ = PASSWORD
  Важно: Не забравяйте да замените текста NETWORKNAME и ПАРОЛА с всяко мрежово име и парола, които харесвате. Натиснете въведете когато сте готови.
 8. Сега трябва да видите три реда текст, в които се казва, че хост мрежовият режим е зададен позволява, и че паролата за SSID и потребителския ключ са успешно променени. Това означава, че вашият виртуален рутер е създаден!
 9. Въведете следния текст в прозореца на командата, за да включите току-що създадения виртуален рутер:
  netsh wlan започне хостинг мрежа
 10. Натиснете въведете. Сега трябва да видите следното съобщение: Хостваната мрежа стартира. Честито! Вие сте готови за настройка на вашия виртуален рутер. Сега трябва да инструктирате компютъра си да споделя тази връзка с други устройства.
 11. Навигирайте до компютъра си адаптер настройки. За Windows 10 това е под Настройки > Мрежа и Интернет > Промяна на опциите на адаптера. За по-стари версии на Windows кликнете с десния бутон на мишката върху иконата на wi-fi на компютъра в долната дясна част на екрана и кликнете върху Отворете Център за мрежа и споделяне, и след това нататък Промяна на настройките на адаптер.
 12. В списъка с връзки трябва да видите името на мрежата, което сте въвели по-рано в прозореца на командите. Не кликвайте върху тази връзка сега, но си припомнете името, което сте избрали.
 13. Намерете връзката, която има едно от двете името на вашия доставчик на VPN или фразата Чукнете адаптер. Кликнете с десния бутон върху тази връзка и щракнете върху Имоти.
 14. Изберете Споделяне Проверете квадратчето за следната настройка: Разрешете на другите потребители на мрежата да се свързват чрез интернет връзката на този компютър.
 15. В падащото меню под Връзка към домашна мрежа, щракнете върху името на горещата точка, която сте създали (за Windows 10) или името на виртуалния рутер, който току-що създадохте (за други версии на Windows).
 16. Кликнете Добре.

Това е! Вече можете лесно да свържете вашия Apple TV към създадения от вас виртуален рутер и да се насладите на всички предимства на VPN връзка. Просто изберете новата си мрежа за виртуален рутер от опциите wi-fi, налични на вашия Apple TV.

3. Използване на Smart DNS прокси директно на вашия Apple TV

DNS сървърите ви позволяват да промените вашия IP адрес, за да заобиколите гео-ограниченията. Обикновено, когато вашето устройство се опита да получи достъп до уебсайт, заявката се изпраща до локален DNS сървър за превеждане на заявката за име на домейн в IP адреса на уебсайта, до който искате да достигнете.

Уебсайтовете могат да виждат местоположението на сървъра, откъдето идва DNS заявката и следователно могат ограничете достъпа въз основа на вашето местоположение. Ето защо може да имате проблеми с достъпа до любимите си поточни услуги на вашия Apple TV.

за щастие, Apple телевизорите се предлагат оборудвани с възможност за ръчен избор на DNS сървър. Това е най-малко сложният начин да заобиколите геоблоки.

въпреки това, този метод не дава на вашия Apple TV или други устройства защитата и защитата на поверителността на пълна VPN. Затова препоръчваме да използвате само Smart DNS прокси от надежден VPN доставчик.

За нашия пример ще настроим Smart DNS прокси директно на нашия Apple TV, използвайки MediaVtreamer на ExpressVPN особеност. Конфигурирането на различен Smart DNS прокси би било много подобно.

Да започваме:

 1. Използвайте компютъра си, изпълнете стъпките, предоставени от ExpressVPN, за да регистрирате IP адреса на устройството си.
 2. Когато приключите, отворете настройките на вашия Apple TV.
 3. Кликнете върху Общ и тогава мрежа.
 4. Кликнете върху Конфигурирайте DNS и след това изберете наръчник.
 5. На екрана, който се показва, въведете DNS адреса, предоставен от MediaStreamer на ExpressVPN. Ще искате американски IP за услуги като Hulu и HBO или IP във Великобритания за достъп до BBC iPlayer.
 6. Кликнете Свършен.
 7. За да влезе в сила новата конфигурация, рестартирайте своя Apple TV.

Просто ей така geoblocks трябва да изчезнат така че можете да получите достъп до всички ваши любими стрийминг услуги и предавания!

Най-добрите VPN за използване с Apple TV подробно

Без значение кой метод на настройка използвате, той е решаващо е да изберете VPN с богата мрежа от бързи сървъри и способността да се заобикаля строгите гео ограничения и VPN блокове. В противен случай ще преминете през всички проблеми с инсталирането, само за да имате ограничен достъп до съдържание или лошо качество на видеото.

Това са нашите най-ефективните VPN за поточно видео които предлагат лесна инсталация на много видове рутери. Няколко от тях също предлагат Smart DNS прокси услуги.

1. ExpressVPN

Ползи за ExpressVPN

ExpressVPN получава много положителни отзиви за предлагане на някои от най-бързите скорости на пазара, което го прави идеален VPN за използване с вашия Apple TV. С ExpressVPN няма да жертвате скоростта на поточно предаване или качеството на видеото, за да получите сигурност с най-високо ниво.

Можете също да си купите рутер с ExpressVPN вече настроен, спестявайки ви караница от инсталация на рутер или настройка на виртуален рутер. Но ако не сте на пазара за нов рутер, ExpressVPN предлага подробни ръководства за настройка за всички съвместими рутери.

Основни функции:

 • 3 000+ сървъра в над 90 страни
 • Лесно заобикаляйте geoblocks с функцията MediaStreamer DNS
 • Силно 256-битово AES криптиране с OpenVPN, L2TP / IPSec и други протоколи
 • Политика без регистрация, разделно тунелиране, защита от течове на DNS / IPv6 и превключвател за убийство
 • OpenVPN протоколът поддържа създаването на виртуален рутер
 • Незабавна техническа поддръжка чрез 24/7 чат на живо
 • Свържете до 5 устройства едновременно
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите и 7-дневен безплатен пробен период на мобилни устройства

Преглед на ExpressVPN оферти

2. NordVPN

NordVPN устройства

NordVPN е безгрижен избор за всеки, който търси VPN с строги мерки за сигурност и способността да заобикаляйте някои от най-строгите геоблокове в света.

NordVPN на огромна мрежа от сървъри ще ви позволи да получите достъп до всичките си любими поточни услуги по целия свят на вашия Apple TV. Този доставчик също предлага a избор на предварително конфигурирани рутери за незабавна настройка на VPN.

Потребителите последователно отчитат, че NordVPN е един от най-добрите VPN за поточно съдържание с ограничено географско съдържание. Тази VPN ще гарантира, че връзката на вашия Apple TV е частна, анонимна и защитена.

Основни функции:

 • 5 000+ сървъра по целия свят, включително сървъри във всички страни, поддържани от Apple TV приложения
 • Цялостна сигурност с 2048-битово AES криптиране, включително Double VPN и Onion над VPN
 • OpenVPN протоколът поддържа създаването на виртуален рутер
 • Предлага се с превключвател за убийство
 • Строга политика без регистрация
 • Свържете до 6 едновременни устройства
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Вижте оферти за NordVPN

3. CyberGhost

cyberghost множество устройства

CyberGhost е чудесен избор, ако търсите VPN, което е напълно анонимно и сигурно. Разположен в Румъния, подходяща за поверителност, доставчикът не поддържа никакви журнали и предлага предварително конфигурирани режими за сигурно сърфиране и анонимни торенти.

Приложенията също са изключително лесен за използване и включват незабавен достъп до специализирана поддръжка на клиенти за достъп до поточно съдържание. CyberGhost си спечели репутацията на бюджетен VPN, който е изключително надежден, бърз и сигурен.

Основни функции:

 • 6 000+ сървъра в над 90+ страни
 • Защитено 256-битово AES криптиране, заедно с OpenVPN и множество други протоколи
 • Автоматичен ключ за защита и защита от течове на DNS, за да запазите IP адреса си скрит по всяко време
 • OpenVPN протоколът поддържа създаването на виртуален рутер
 • Свържете до 7 едновременни устройства
 • 7-дневна безплатна пробна версия за мобилни устройства и 45-дневна гаранция за връщане на парите

Вижте оферти за CyberGhost

4. ЧастенVPN

privatevpn устройства

С PrivateVPN не е нужно да се притеснявате, че ще бъдете прекъснати в средата на Netflix binge от лоша връзка. Този доставчик се превърна в любим на феновете си надеждност и бързи, стабилни връзки.

PrivateVPN също предлага множество от функции за конкурентна сигурност и виртуална отдалечена поддръжка на клиенти, която да ви води през инсталацията. Уникалната функция Team Viewer дори дава възможност на технологичния екип PrivateVPN да настрои вашата VPN за вас на много устройства!

Основни функции:

 • 100+ сървъра в 55+ страни
 • 2048-битово криптиране с OpenVPN, L2TP, PPTP и IKEv2 протоколи
 • Функциите за защита включват политика без регистрация, защита от течове на IPv6 и превключвател за убийство
 • OpenVPN протоколът поддържа създаването на виртуален рутер
 • Свържете до 6 устройства едновременно
 • 7-дневен безплатен пробен период и 30-дневна гаранция за връщане на парите

Преглед на PrivateVPN оферти

5. IPVanish

ipVanish устройства

IPVanish оферти подробни ръководства за настройка на VPN на повечето популярни рутери. Доставчикът също предлага a избор на предварително конфигурирани рутери за да избегнете излишни ръчни настройки и да получите незабавна защита за всичките си устройства.

IPVanish ще деблокирайте най-популярните стрийминг услуги може да искате да използвате на вашия Apple TV, но не толкова, колкото горните VPN. BBC iPlayer, например, понастоящем не е достъпен с IPVanish.

IPVanish обаче ви позволява да го направите достъп до гео ограничено съдържание в Netflix, което е добър вариант, ако това е предпочитаната от вас услуга за стрийминг. Клиентите хвалят IPVanish за него лесна настройка и прост интерфейс.

Основни функции:

 • 1100+ сървъра в 60+ страни
 • Свържете се с 10 едновременни устройства
 • Високоскоростна връзка с неограничена честотна лента
 • Поддръжка за P2P трафик и превключване на сървъри
 • Силна сигурност с 256-битово AES криптиране
 • Политика без регистрация и достъп до протоколите OpenVPN, IKEv2 и L2TP / IPsec
 • OpenVPN протоколът поддържа създаването на виртуален рутер
 • 24/7 поддръжка за чат на живо
 • 7-дневна гаранция за връщане на парите

Вижте оферти за IPVanish

резюме

VPN ще ви позволи да се възползвате напълно от всички стрийминг услуги, налични с вашия Apple TV. Закупуването на предварително конфигуриран рутер от топ доставчик на VPN прави невероятно лесна защита на вашия Apple TV с VPN.

Но ако в момента новият рутер не е в бюджета ви, просто следвайте едно от указанията за настройка по-горе и целият свят на iTunes съдържание ще бъде на една ръка разстояние за нула време. За повече информация относно инсталирането на VPN рутери, вижте нашата блог серия Best Best VPNs.

И не забравяйте, ние непрекъснато сресваме мрежата, за да ви свържем с най-добрите актуални оферти за VPN.

Вземете NordVPN без риск днес!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me