Je li Wikipedia blokirana? Evo kako to postići 2020. godine [Easy Hack]

Wikipedija je sjajan izvor informacija. Praktično ima materijala za svaku moguću stvar pod suncem. Web mjesto koriste gotovo svi, od učenika do posjetitelja ureda, i od roditelja koji ostaju kod kuće do putnika.

S više od 5,5 milijuna engleskih članaka i brzinom izmjene od 10 uređivanja u sekundi, Wikipedija je vjerojatno najveće skladište informacija na svijetu. Međutim, nije tako slobodno dostupan kakav bi trebao biti.

Wikipedija je blokirana u mnogim zemljama. Na primjer, Turska je blokirala Wikipediju jer je web mjesto odbilo izbrisati određene članke koji navodno povezuju tursku vladu i terorističke organizacije.

Rusija i Kina također su blokirale Wikipediju u različito vrijeme.

Zbog ovog bloka korisnici ne mogu dobiti potrebne informacije o nekoliko važnih tema. Ispod, mi vam pokazujemo kako možete deblokirati Wikipediju.

Kako deblokirati Wikipediju pomoću VPN-a

Ako živite u Turskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj je Wikipedija djelomično ili u potpunosti blokirana, postoji jednostavan način za deblokiranje putem VPN-a.

VPN mijenja vašu geolokaciju tako da se čini kao da ste u drugoj zemlji. Postoje mnoge druge dodane značajke koje dolaze s VPN-om. Više o tome možete saznati ovdje.

Mnogo je ljudi koji koriste anonimni proxy za deblokiranje Wikipedije. Problem sa proxy-ima je što nisu stabilni. Oni koji su radili ranije, sada ne rade, pa je jedino održivo rješenje korištenje pouzdane VPN.

Na tržištu postoji nekoliko VPN-ova, ali ako želite zaobići vladina ograničenja, treba vam pouzdan VPN koji vaše podatke ne ostavlja. Zbog toga se preporučuje upotreba plaćene VPN usluge koja ne vodi evidencije i ne maskira vaš identitet u potpunosti.

Kako vam VPN omogućuje pristup Wiki-u

VPN kriptira vaš promet i mijenja vašu IP adresu tako da vaš davatelj internetskih usluga ne može vidjeti stranice koje otvorite.

Korisnici koji pokušaju pristupiti Wikipediji u bilo kojoj od zemalja u kojima je blokirana vidjet će poruku "Vrijeme je isteklo". To se događa jer vaš davatelj internetskih usluga zna da ste pokušali otvoriti blokiranu stranicu.

Ako imate VPN, vaš davatelj internetskih usluga ne može vas nadzirati, tako da lako možete otvoriti bilo koju stranicu Wikipedije.

Na vrhu toga, VPN stvara siguran tunel za sav vaš promet tako da vlada ne može voditi kartice o vašim mrežnim aktivnostima. To je posebno važno ako ste novinar koji izvještava o osjetljivim materijalima.

Najbolji VPN-ovi za deblokiranje Wikipedije

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. CyberGhost
  4. VyprVPN
  5. PrivateVPN

Ostanite povezani s bilo kojeg mjesta na svijetu

Ne cenzurira sadržaj samo Turska. Nekoliko zemalja, uključujući Sjevernu Koreju, Kinu, Saudijsku Arabiju i Iran, cenzuriraju njihov sadržaj.

Ako živite u zemlji koja vam ne dopušta pristup globalnom internetu, morat ćete pronaći način kako zaobići ograničenja. A to se može učiniti sigurno pomoću VPN-a.

Pogledajte naš popis preporučenih VPN-ova bez evidencije koji vam mogu pomoći zaobići blok Wikipedije u Turskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me