Изживейте частно и безплатно сърфиране с CactusVPN


Моля, предоставете малко информация за CactusVPN.

Започнахме от желанието всички хора да имат право на частно и безплатно сърфиране. Първоначално си спомням, че всички бяхме много развълнувани, че можем да направим нещо, за да приведем убежденията си в действие и да направим света по-добро място. Сега, когато погледна назад, с радост казвам, че усилията ни бяха добре изразходвани. След само две години упорит труд, през 2013 г. бизнесът ни надхвърли всички очаквания. Трябваше да наемем повече хора, за да отговорим правилно на нуждите на нашите клиенти, но също така успяхме да запазим духа на приятелите, които работят заедно. И ето ни сега.

Какви мерки се предприемат в CactusVPN, за да се предотврати външни лица, както и служители, да гледат данните на вашия потребител?

Моят отговор на този въпрос е прост и доста прям. Ние свеждаме взаимодействието си с данните на нашите клиенти до минимум и само за да гарантираме поддръжка за услугите, които им предоставяме. Ние не пазим техните журнали и не свързваме IP адреси с хората, които ги използват. Дори когато плащанията за нашите услуги са направени, не търсим по-подробна информация за нашите клиенти. Просто валидираме транзакциите и се връщаме към нашия бизнес, който много се отнася до поверителността и не забравяме това за секунда.

Какви са някои от предизвикателствата, с които се сблъсквате, когато се опитвате да защитите поверителността на потребителите си, без да регистрирате данните им?

Е, повечето предизвикателства бяха в отдела за техническа поддръжка, тъй като ние постоянно се опитваме да предоставим на нашите клиенти най-доброто VPN изживяване. Често това означава, че бихме могли да използваме правилните регистрационни файлове, за да предотвратим потенциални проблеми с свързването. Тъй като не се водят дневници, ние трябва да адресираме допълнителни въпроси към нашите клиенти, за да можем да открием проблема.

Какви са личните ви мнения за Google VPN?

Sergiu Candja: Определено аплодирам всички усилия, които целят да направят онлайн средата по-безопасна. Но и в този конкретен случай намирам, че е малко иронично, че Google предлага защита от опити за пропадане, когато всички знаят, че едни и същи профили в Google се използват за по-добро насочване към тях с рекламни съобщения. Освен това е малко ограничителен, тъй като работи като инструмент за криптиране само за смартфони Nexus и Pixel и само когато те имат достъп до обществени Wi-Fi мрежи.

Докато някои европейски държави прилагат политики за масово наблюдение, правилата на ЕС за поверителност стават по-строги с всеки изминал ден. Как си обяснявате тази двойственост?

Мисля, че са заложени много политически и икономически интереси и, както в много случаи преди, те не представляват най-добрите интереси на хората. Неприятно е да наблюдаваме как някои европейски държави се опитват през годините да наложат по-строг контрол върху онлайн средата си, за да затвърдят властта си над своите граждани. И може би щяха да успеят, ако не бяха някои смели гласове, които отнесоха въпроса пред общественото мнение. Следните скандали спряха или забавиха тези опити за насилие, така че много се радвам, че тези гласове съществуват. Оценявам и всички усилия, които ЕС полага, за да спре тази лудост да се опита да контролира интернет.

Какви промени можем да очакваме да видим на пазара за онлайн сигурност през следващите 5 години?

Като тенденция забелязах нарастващ интерес към VPN домейна и като цяло към онлайн сигурността от големи компании и консорциуми. Следователно, повечето доставчици на VPN бяха погълнати и станаха част от тези компании, въпреки че това не винаги е видимо за хората отвън. Факт е, че в този момент са останали само няколко независими VPN доставчици и CactusVPN е един от тях.

В следващите пет години предвиждаме този процес да продължи. Също така, държавите по света ще продължат да се опитват да поемат контрол над Интернет, така че в повечето случаи свободата онлайн ще бъде договорена между големи икономически субекти и правителства.
Друго, което може да се случи е, че много компании със свързана услуга ще добавят онлайн сигурност като бонус към основните си продукти. Google VPN е чудесен пример за архивиране на този сценарий. А по отношение на технологичната еволюция мисля, че протоколите за сигурност ще стават все по-ефективни. Ние от CactusVPN влагаме парите си в SoftEther, защото го виждаме като голям потенциал. В момента използваме най-новата версия на този протокол и сме много доволни от резултатите по отношение на бързината и сигурността.

Добавете отзива си за CactusVPN тук.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me