ИПВанисх – брзо, сигурно и приватно


Како брига о приватности расте, потрошачи траже решења да своју интернет употребу учине приватном, сигурном и неограниченом. Виртуелне приватне мреже (ВПН-ови) пружају идеално решење, али нису све створене једнаким. Јереми Палмер, потпредседник ИПВанисх-а, расправља о ВПН-у, безбедности корисника и зашто људи морају знати да ако нису муштерија, они су производ.

Реците нам о ИПВанисх-у, историји компаније и шта она ради.

ИПВанисх основан је 2013. године и основа је мрежне групе Хигхвиндс. Хигхвиндс је схватио да његова постојећа инфраструктура хардвера, укључујући сервере, влакна и податковне центре, може бити искоришћена за друге услуге - што је довело до покретања нашег ВПН одељења, ИПВанисх, једне од већих ВПН услуга на свету. Данас, ИПВанисх има преко 200 запослених који се састоје од инжењера, менаџера, финансијских професионалаца и помоћног особља, а клијенти су из преко 180 земаља широм света.

Како сте се укључили у ВПН технологију?

Почео сам као адвокат заштите приватности, веб инжењер и придружени маркетиншки директор са страшћу према индустрији приватности и сигурности. Почео сам са консултацијама за Хигхвиндс 2013. године и придружио се компанији убрзо након тога, у оквиру новоформираног ИПВанисх-а. У почетку сам био у маркетиншком одељењу, али убрзо сам и ушао у развој производа. Данас водим одељења за производе и маркетинг компаније ИПВанисх.

На тржишту постоји стотине ВПН-а - што ИПВанисх чини јединственим?

Оно што нас раздваја од већине конкуренције је то поседујемо 95% нашег хардвера - сталак и стог. Водимо сопствене центре података, влакна, каблове и сервере - свака компонента која је битна. То нам омогућава потпуну контролу над корисничким искуством и омогућава нам да оптимизирамо и брзину и сигурност. Не само да испоручујемо неке од најбољих брзина у индустрији, већ надахњујемо и поверење код корисника јер ниједан други ентитет нема приступ нашој инфраструктури - само ми.

Које производе и услуге пружа ИП Ванисх клијентима?

Ми смо специјалисти. Остали провајдери су се преселили са ВПН-а у друге просторе - али у ствари нисмо. Специјализирали смо се за брз, сигуран ВПН и поносимо се тиме. То не значи да се нећемо диверзификовати у будућности, али за сада смо фокусирани на ласер за пружање најбржег, најсигурнијег ВПН-а на тржишту.

ИПВанисх - брзо, сигурно и приватно

Можете ли описати ко су вам клијенти - предузеће у односу на приватне?

Док имамо неке пословне клијенте, првенствено смо фокусирани на потрошача. Наши купци су људи који желе да своје податке сачувају приватним од пружатеља интернетских услуга (ИСП-а), Гоогле-а и владе или путника који морају да воде пословање на јавном Ви-Фи-ју.  

Како осигуравате да се подаци о корисницима чувају као приватни?

Читава наша компанија укључена је у подешавање и транспарентност наше мреже.  Сви, од главног правног службеника до главног службеника за поштовање закона, који се налазе на истој страници, разумеју мисију и архитектуру наше службе. Цела компанија је фокусирана на приватност. По овом питању су позване и друге компаније, описујући познату изреку да „ако не плаћате производ, онда сте производ.“, нашим корисницима наплаћујемо фер цијену услуге али не користите корисничке податке нити продајте огласне просторе. Усредсређени смо на пружање брзе и добре везе.

Како видите ВПН као алат који се мења како напредујемо? Да ли ће порасти или постати више стандард?

Апсолутно! Приметили смо велики раст, посебно у последње две године. ВПН-ови су у суштини добављачи интернетских услуга којима можете вјеровати. Ми, уместо вашег даватеља интернетских услуга или других мрежних организација, ми смо ти који вам пружају праву приватност. Омогућујемо избор између мреже која има на уму ваше интересе, приватне, неограничене и сигурне у односу на мрежу која непрестано привлачи ваше податке како би их искористила за профит. Конкретно на ИПВанисх-у, желимо да будемо највећи приватни, сигурни и отворени ВПН.

ИПВанисх - брзо, сигурно и приватно

Како људи осигуравају да им се не прикупљају подаци?

За многе компаније подаци су њихово „уље“ - изузетно вредна роба. Потрошачи морају постати образованији и да разумеју ко има приступ и користи њихове податке.

Како видите циљање у стилу Фацебоока и употребу проблема са подацима?

У последњих неколико месеци сигурно је дошло до буне врсте: „Уморни смо од злоупотребе података - дајте нам своју приватност.“ ГДПР (Општа уредба о заштити података) је реакција на потрошаче која каже, „ми не желите да прикупите наше податке. "Ове компаније, попут Фацебоока, мораће да се потруде да заштите податке корисника. Иако никада неће бити 100%, они више не могу злоупотребити корисничке податке као што су имали у прошлости.  Ове компаније ће се заиста морати потрудити да развију и удовоље и регулаторним и јавним захтевима. Коначно, ово је позитиван развој за ову индустрију.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me