Ingyenes VPN vs fizetett VPN – amely a legmegfelelőbb és a legjobb 2020-ban


Nem várunk tökéletességet azoktól a termékektől, amelyeket ingyen kapunk - csak azt akarjuk tudni, hogy ezek elég jók-e célunkhoz. Ha egy új kályhát vagy a régi, elhasználódott kályhát választja, amelyet a szomszéd ad, akkor a kérdés nem az, hogy melyik a jobb, hanem hogy milyen gyakran főz?

Ugyanez az ötlet vonatkozik a VPN-kre is. Mivel emberek milliói használják őket minden nap, ez egyértelmű az ingyenes VPN-szolgáltatások rendben vannak. Nekik is vannak hibáik, tehát tudnia kell, hogyan kell észrevenni ezeket a hibákat, és el kell döntenie, hogy akadályokba ütköznek-e azzal, amit online akarsz tenni.

Mi a különbség az ingyenes és a fizetett VPN között?, és mikor van értelme fizetni a VPN-szolgáltatásért, ahelyett, hogy bármit megszerezne?

Miért van néhány VPN szabad, míg mások nem

Az A legjobb VPN-k teljesen névtelenné teszik az internetet, védelmet nyújt a számítógépes fenyegetésekkel szemben, és hozzáférést biztosít a földrajzilag korlátozott webhelyekhez. Csodálatos az a gondolat, hogy mindezt ingyen megszerezzék.

Az a probléma megbízható VPN-szolgáltatás futtatása - amely magában foglalja a globális szerverhálózat kezelését, az ügyfélalkalmazások fejlesztését és a felhasználói támogatás biztosítását, csak az indulók számára - nem szabad. És a VPN szolgáltatók nem jótékonysági szervezetek; ők üzletek.

Míg a fizetett VPN szolgáltatások előfizetési díjakból keresnek pénzt, a Az ingyenes VPN-knek valamilyen módon jövedelmet kell generálniuk a felhasználásukból.

Bizonyos esetekben a vállalat működésbe hozhatja a dolgokat, egyszerűen korlátozva az ingyenes szolgáltatás funkcionalitását. Ha te csak alkalmanként kell VPN-re a magánélet védelme érdekében, a Előfordulhat, hogy a korlátozott mennyiségű ingyenes VPN jól működik neked.

Mi a helyzet azokkal a VPN-szolgáltatókkal, amelyek teljes, korlátlan szolgáltatást ígérnek költség nélkül? Itt kell legyen óvatosabb. Néhány ingyenes VPN valójában veszélyezteti az adatvédelmet és a biztonságot pénzt keresni. Ez egy abszolút utolsó dolog, amelyet VPN-től szeretne.

Itt található az útmutató, amellyel elkerülhetők a kockázatos ingyenes szolgáltatások, és hogy a lehető legtöbbet hozza ki a bízott szolgáltatásokból. Meg fogjuk magyarázni mit tehetnek a legjobban fizetett VPN-k, hogy az ingyenes szolgáltatások nem?, és hogyan lehet tudni, mikor van ideje frissíteni.

Melyek a kockázatok és problémák az ingyenes VPN használatával??

A kulcskérdés az,Ha a cégek pénzt keresnek azzal, hogy ingyenes szolgáltatást engednek használni, mit tudnak, hogy én nem? A legrosszabb dolgokkal kezdjük, amelyeket néhány ingyenes VPN-szolgáltató tesz a profit megszerzése érdekében, majd nézzük meg azokat a kisebb problémákat, amelyekkel biztonságosan élhetünk alkalmi VPN-használatra..

1. Online nyomon követik és eladják személyes vagy böngészési adatait.

Számos ingyenes VPN, ideértve a Betternet VPN-t is, elismeri, hogy megosztják a munkamenet adatait a hirdetőkkel és a blitz téged hirdetésekkel.

Ha harmadik felek megtehetik elérheti a személyes adatait, és gyűjtheti adatait, az online adatvédelem sérül, megsemmisítve a VPN használatának egyik legfontosabb célját.

Ezen kívül néhány ingyenes VPN akár böngészőt is eltérítsen és átirányítja Önt partner webhelyekre az Ön hozzájárulása nélkül.

2. Hozzáférést biztosítanak más felhasználók számára az Ön kapcsolatához.

A Hola VPN és sok más ingyenes szolgáltató P2P-hálózatként működik, és az adatokat egy másik felhasználó eszközén keresztül továbbítja más felhasználók forgalmának átirányítását a Önéden keresztül. Ez a beállítás azonnal veszélyezteti a rosszindulatú programokat és a DNS-támadásokat, de ez még rosszabbá válik.

Hola VPN valójában eladja a fel nem használt sávszélességet a globális adatpiacon. Így keresnek pénzt, és egyenesen veszélyes.

3. Gyenge és könnyen törhető biztonságot nyújtanak.

Ahogy mondtuk, A szilárd, biztonságos hálózati infrastruktúra üzemeltetése költséges folyamat - hacsak nem vágja le a sarkokat.

A prémium VPN-ektől eltérően, sok ingyenes VPN megbízhatatlan biztonsági intézkedéseket és gyenge titkosítást használ amely hasonló lehet a rosszindulatú programokhoz. Ez a rossz védelem gyakran azt jelenti, hogy az Ön adatait a hackerek és a kémügynökségek, például az USA NSA-ja könnyen megfejtenék.

4. A böngészést a hirdetések folyamatosan megszakítják.

A reklámok értékesítése az egyik leggyakoribb módszer a VPN-szolgáltatások ingyenes felhasználására. Még akkor is, ha a szolgáltató nem követi nyomon az Ön felhasználását vagy nem adja el az Ön adatait, a hirdetések folyamatos bosszantása miatt megbánhat, ha megpróbál megtakarítani néhány dollárt havonta.

Nem valószínű, hogy egy ingyenes VPN az összes hirdetést rosszindulatú és kémprogramokat ellenőrzi, így egy véletlen kattintás komoly problémákat okozhat. Másrészt a legjobban fizetett szolgáltatás NordVPNA CyberSec funkciója megvédi a veszélyes webhelyeket.

5. Lelassítják az internetkapcsolatot.

Ha te ingyenes VPN-t keres a videók streamingjéhez, játszani, vagy letölt torrenteket, akkor szinte biztosan lesz súlyosan csalódott. Bármely VPN használata valamilyen sebességcsökkenéssel jár a titkosítási folyamat miatt, de a legjobban fizetett VPN-ekkel ezt alig veszi észre..

Ez egy másik történet az ingyenes szolgáltatásokkal. Kicsi hálózataik, állandó hirdetéseik vagy szándékos sebességfojtásuk miatt képesek lesznek lassítsa az internetes szörfözést a feltérképezéshez.

Szerencsére a lassú sebesség csak bosszantás, nem pedig veszélyezteti a biztonságát vagy magánéletét. Ha csak bizalmas e-mailt kell küldenie egy wi-fi kávézóból, egy kis türelem és egy megbízható ingyenes VPN szolgálja jól.

6. Korlátozott funkciókat kínálnak, így fizetős szolgáltatásra válthat.

Ha sikerül olyan ingyenes VPN-t találni, amely nem gyűjt adatokat, és elfogadható szinten tartja a hirdetéseket, akkor valószínűleg egy másik problémával fog foglalkozni: szolgáltatási korlátozások. Azonban, igényeinek függvényében, élhet a korlátozásokkal.

Az ingyenes szolgáltatásokat gyakran a prémium VPN-szolgáltatók, akik meg akarják győzni Önt, jobb, ha fizet a tervért. Tehát amíg az ingyenes VPN nem fogja veszélyeztetni az Ön adatait vagy eszközeit, a szolgáltató gondoskodni fog arról, hogy az nem felel meg minden igényének.

Például a fizetett VPN-szolgáltatások legtöbb ingyenes verziója szigorúan korlátozza használatát (sok esetben 500 MB havonta) és a hálózathoz való hozzáférése (néha egyetlen, túlterhelt kiszolgálóra). Ők is nem zárja fel az USA Netflix zárolását vagy a BBC iPlayer.

De a sebességgel kapcsolatos problémákhoz hasonlóan a szolgáltatási korlátozások is frusztrálóbbak, mint veszélyesek. Ha könnyed böngészés, akkor talán soha nem zavar téged egyáltalán.

Szakembereinkkel kapcsolatos további betekintést, hogy egy „ingyenes” VPN hosszú távon hogyan kerülhet Önnek költségekbe, lásd az ingyenes VPN használat kockázatainak átfogó útmutatójában..

Mikor lehet ingyenes VPN-t használni?

Hiányaik ellenére a legbiztonságosabb ingyenes VPN-k jól működnek alkalmi, könnyű felhasználás esetén. Ha rövid utazásra van szüksége, és haza szeretne hozzáférni egy gyengén geoblokkolt webhelyhez, vagy csak kevés védelmet szeretne, ha nyilvános wi-fi-t használ, akkor egy korlátozott ingyenes szolgáltatás szépen elvégezheti a munkát..

És igen, biztonságos ingyenes VPN áll rendelkezésre, mindaddig, amíg hajlandó elfogadni korlátozásaikat.

Először is erősen ajánljuk hogy te kerülje az ingyenes VPN-ket, amelyek állítják, hogy korlátlan szolgáltatást nyújtanak. Ezek közül néhány kockázatosabb lehetőségek elérhető.

Ehelyett keressen prémium VPN-szolgáltatók, amelyek korlátozott ingyenes terveket kínálnak, mint például az TunnelBearVPN, a WindscribeVPN, a Hide.meVPN vagy a Hotspot ShieldVPN.

Noha ezek az ingyenes VPN-ek korlátozhatják a sávszélességet, a sebességet és a kiszolgálóhoz való hozzáférést, ezek a legtöbbet kínálják ugyanazok a biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások, mint a szolgáltatók fizetett szolgáltatásai. Egyetlen önálló VPN sem versenyezhet ezzel a védettségi szinttel.

Csak ne várja el, hogy ezek az ingyenes VPN-k kielégítik minden hosszú távú igényét, mert a szolgáltatók azt szeretnék, hogy frissítsen. Bízhat benne azonban, hogy komolyan veszi az Ön biztonságát és magánéletét.

Ne feledje azonban, hogy mi A legjobban fizetett VPN-k ingyenes próbaverziókat és / vagy pénz-visszatérítési garanciákat kínálnak. Miért kompromisszum a rövid távú használatra, amikor a VPN-ből bármit költség nélkül megszerezhet?

Fizetett VPN-k - Teljes védelem és prémium szolgáltatások minden felhasználáshoz

Tehát ragaszkodunk ahhoz a tényhez, hogy egyetlen ingyenes VPN sem kínál korlátozások nélkül teljes, biztonságos, magas színvonalú szolgáltatást. Ami azonban meglephet, az az mennyire megfizethető sok prémium VPN-előfizetés. Csak egy kérdés marad ...

Mi olyan különleges a fizetett VPN-szolgáltatásokkal kapcsolatban, hogy azok megéri a pénzt?

1. Valódi védelmet nyújtanak személyes adatai számára online.

Amikor leválasztja az internetet, a munkamenet adatai eltűnnek, és prémium VPN esetén is. Míg néhány top VPN szolgáltató részleges csatlakozási naplókat vezet, általában diagnosztikai célokra, egyikük sem követi az Ön tevékenységét vagy megosztja az adatait, valaha.

Még jobb, ha a legjobban értékelt VPN-k egyáltalán nem tartanak naplót, tehát az Ön az online tevékenység valóban névtelen - ahogy kell lennie.

2. Felső szintű hálózati biztonsággal rendelkeznek.

A fizetett VPN-eknek előfizetőkre van szükségük az üzleti tevékenység folytatásához, így szó szerint nem engedhetik meg maguknak a biztonsági hibákat. A legjobb VPN-k biztosítják end-to-end, AES 256 bites titkosítás és számos alagút-protokollt támogat, beleértve az ultra-biztonságos OpenVPN-t.

Néhány VPN még a következő szintre is átveszi a biztonságot olyan kiegészítő funkciókkal, mint a megosztott alagút, a dupla VPN, a kikapcsolók és a DNS és IPv6 szivárgás elleni védelem. Az Ön adatai nem lesznek kitéve, még akkor sem, ha hirtelen leválasztást tapasztal a VPN szerverről.

3. Nem írnak elő sávszélességet vagy sebességkorlátozást.

A fizetett VPN szolgáltatás használatának további előnye, hogy élvezni fogja a biztonságos böngészést anélkül, hogy adatkorlát vagy sebességszabályozás lenne. Ez ideális, ha a VPN-jét online videók és P2P-tevékenységek streamingjéhez használja, vagy játék.

Valójában az elit VPN-k ezen tevékenységek mindegyikére optimalizált kiszolgálókat kínálnak, így elbúcsúzni lehet a pufferelésről és a fájdalmasan lassú letöltésekről..

4. Hozzáférést biztosítanak több szerver helyhez.

A fizetett VPN-k korlátlan hozzáférést biztosítanak a teljes szerverhálózathoz, amely gyakran óriási és az egész világot lefedi. Ezért lesz hozzáférés több földrajzilag korlátozott szolgáltatáshoz és webhelyhez.

Általános szabály, hogy minél több kiszolgáló, annál jobb a webhelyek feloldása és a kapcsolat sebessége. Néhány legjobban értékelt VPN-től azonban meghökkent minket, hogy mennyit tudnak megtenni viszonylag kicsi hálózatokkal, mert ilyen gondosan kezelje ezeket a hálózatokat.

5. Fel tudják oldani a Netflix feloldását, és Kínában is működhetnek.

Most itt ragyog a legjobban elérhető VPN-k. Még a legtöbb fizetett VPN sem oldja meg megbízhatóan a Netflix blokkolását, és nem juthat el a kínai nagy tűzfalen mert ezeket a blokkokat kifinomult VPN-érzékelő szoftverrel erősítik meg.

Mégis, a pénztárca leürítése nélkül a kiváló prémium VPN-k hozzáférést biztosítanak az USA Netflixhez és a BBC iPlayerhez, sőt besurranó a nehéz szűrőrendszerek előtt olyan hírhedt helyeken, mint Kína, Oroszország és Törökország.

6. Számos más funkciót kínálnak a jobb élmény érdekében.

A jobb adatvédelem, biztonság és a világméretű tartalomhozzáférés mellett fizetett VPN-vel sok más jó dolgot is kaphat. Például sok prémium szolgáltatás lehetővé teszi hogy szoftverüket egyszerre több eszközön használhassák, csak egy előfizetéssel.

Mások dedikált IP-ket, P2P-kiszolgálókat és beépített rosszindulatú programok és hirdetésblokkolók. Néhányuk hihetetlenül érzékenyen támogatja az ügyfelek támogatását, mások ragyogóan felhasználóbarát felületek.

Öt legjobban fizetett VPN & Miért érdemelik az árat?

Függetlenül attól, hogy VPN-re van szüksége az online biztonsághoz, a magánélet védelméhez, a korlátozott tartalom streamingjéhez, a torrent-hoz vagy a játékhoz, ezek a VPN-k mindezt sokkal alacsonyabb áron végzik el, mint amire számíthat..

1. NordVPN

NordVPN eszközök

Számtalan oka van annak, hogy a panamai székhelyű NordVPN miért vált közkedvelté, de mindenekelőtt több funkcióval rendelkezik, mint amire valaha is szüksége lenne. NordVPN kettős adattitkosítással védi a teljes 5000 szerver hálózatát (Dupla VPN).

Minden NordVPN alkalmazás rendelkezik a beépített kill kapcsoló és DNS / IP szivárgásvédelem. A szolgáltató egy nagyon szigorú bejelentkezési szabályt követ az Ön személyes adatainak védelme érdekében. Kiváló csatlakozási sebesség és akár 6 egyidejű eszközcsatlakozás teszi ezt a VPN-t a nagyszerű választás streaminghez.

Használja ki az NordVPN előnyeit 30 napos pénzvisszafizetési garancia, amely hozzáférést biztosít minden szolgáltatáshoz és minden kiszolgálóhoz, amelyet a szolgáltató nyújt, kockázatmentesen.

Ez csak a kezdete annak, amit a NordVPN kínál, mindezt egyszerre versenyképes ár.

A NordVPN feloldhatja a blokkolást:

  • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video és Sling TV.

Támogatja a torzítást:

  • Igen, rendelkezésre állnak a P2P speciális kiszolgálói.

A NordVPN ezen eszközökön működik:

  • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome és Firefox. Kompatibilis az útválasztókkal.

Tekintse meg a NordVPN ajánlatokat

2. ExpressVPN

Az ExpressVPN előnyei

Az ExpressVPN kétségkívül a piacon az egyik legnépszerűbb VPN. Bár számos oka van, oly sok felhasználó szeret, az egyik ok a többiek felett áll: SPEED. Ez a VPN megmarad legyőzhetetlen a hálózati sebesség-tesztekben.

A legjobb az egészben, hogy az ExpressVPN biztosítja azokat a villámgyors kapcsolatot, anélkül hogy feláldozza azokat a funkciókat, amelyeket elvárhat egy prémium VPN-től. Ez egy sokoldalú megoldás az online biztonság, a magánélet és az internet szabadsága érdekében.

Az ExpressVPN katonai szintű 256 bites titkosítást használ, amelyet a több fejlett biztonsági protokoll. Egy előfizetéssel egyszerre akár 5 eszközt is biztosíthat.

A Brit Virgin-szigeteken működő szolgáltató nem vezet naplókat online tevékenységét, és beépített kill kapcsolóval rendelkezik minden alkalmazásában. Ezen felül az ExpressVPN megadja az Ön számára nyilvános wi-fi védelem és DNS / IP szivárgásvédelem.

A mobil felhasználók a ingyenes 7 nap ExpressVPN próbaverzió, és az összes előfizetéshez a 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Az ExpressVPN feloldhatja:

  • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN és BBC iPlayer.

Támogatja a torzítást:

  • Igen, minden szerver támogatja a P2P tevékenységet.

Az ExpressVPN az alábbi eszközökön működik:

  • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome és Firefox. Biztosít egy alkalmazást is, amely bizonyos útválasztókkal használható.

Tekintse meg az ExpressVPN ajánlatokat

3. CyberGhost

cyberhost több eszköz

A CyberGhost az egyensúlyozásról szól könnyű használat, fejlett biztonsági és adatvédelmi lehetőségek, valamint versenyképes ár. Üdvözöljük a romániai szolgáltatót, hogy pontosan ezt érte el.

A CyberGhost minden fejlett VPN-funkcióját képes volt illeszteni a vizuálisan barátságos, felhasználóbarát alkalmazás, minden nagyobb platformon elérhető. Csatlakozhat akár 7 készülék egyszerre.

A teljes CyberGhost hálózat AES 256 bites titkosítással van biztonságban, és a hálózat forgalmát nem tárolják naplókkal. Egyéb funkciók közé tartozik a automatikus kikapcsoló és a DNS szivárgás elleni védelem.

Ennek a rendkívül jól megtervezett VPN-nek sok, még sok más tulajdonsága van, így a világ minden tájáról a felhasználók kedvenc választása lehet. Megadhatja kockázatmentesen 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

A CyberGhost feloldhatja:

  • Dedikált streaming profil a következőkre optimalizált szerverekkel: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN és mások.

Támogatja a torzítást:

  • Igen; A dedikált profil megmutatja az országokat és a felhasználók számát.

A CyberGhost ezen eszközökön működik:

  • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux és Chrome.

Tekintse meg a CyberGhost ajánlatokat

4. TunnelBear

alagútberendezések

Az TunnelBear egy kanadai VPN-szolgáltató, amelyet általában nem szeretnénk, mivel Kanada az Öt szemű szövetség tagja. De szeretjük, hogy a társaság önkéntesen részt vett két független biztonsági ellenőrzés azonosítani és kijavítani a hálózat minden gyengeségét.

Mindkét szolgáltatóként a ingyenes és fizetett VPN csomag, az TunnelBear ideális választás, ha még mindig nem döntött a VPN fizetéséért. Az ingyenes csomag adat- és szerverhozzáférési korlátozásokat tartalmaz, de mindkét változat lenyűgöző funkciókat tartalmaz és megbízható biztonsági intézkedések.

Az TunnelBear szerverhálózata 20 országot ölel fel, és 256 bites titkosítással biztosított. Csatlakozhat akár 5 készülék egyszerre egy fizetett előfizetéssel.

A kellemes medvék témája mellett az TunnelBear alkalmazás olyan nehéz szolgáltatásokkal is rendelkezik, mint egyedülálló GhostBear mód, remek lehetőség a szigorú földrajzi és cenzúra-korlátozások megkerülésére. A nagyon szigorú bejelentkezési szabályok névtelenné teszik.

A TunnelBear-rel nincs pénz-visszatérítési garancia, ezért azt javasoljuk A fizetett tervbe történő befektetés előtt először próbálja ki az ingyenes verziót. Azt is megnézheti, hogy a felhasználók mit mondanak róla az óriási vásárlói és szakértői vélemények gyűjteményében.

Tekintse meg az TunnelBear ajánlatokat

5. Szélírás

Szélíró készülékek

A kanadai székhellyel rendelkező Windscribe egy másik szolgáltató, amely ingyenes és fizetős verziókat kínál VPN-termékének. Kínál funkciókban gazdag alkalmazások minden nagyobb platformon, a böngészőbővítmények mellett.

A Windscribe 100 szerverrel rendelkezik 55 országban szerte a világon, és fejlett, katonai szintű titkosítást használ e hálózat biztonságához. Soha nem kerülnek rögzítésre személyes adatok ezeken a szerverekben, amelyek lehetővé teszik, hogy valaki visszakereshesse az ön tevékenységét.

További funkciók a beépített tűzfal és a hirdetésgátló. Nem kapja meg a Netflixet az ingyenes verzióval, de a fizetett szolgáltatás magában foglalja a hozzáférést a dedikált Windflix szerverek a nagyon korlátozott streaming szolgáltatások felszabadításához.

A hálózati méret és az általános sebesség szempontjából a Windscribe nem tud versenyezni a három legfontosabb VPN-vel, de ennek ellenére szilárd szolgáltatás és sok felhasználó számára elérhető VPN..

Tekintse meg a Windscribe ajánlatokat

összefoglalás

Az ingyenes VPN elképzelése természetesen nagyon vonzó. De amikor a A szolgáltatás igénybevételének tényleges költsége az Ön személyes adatainak feláldozása, az eszköz kibernetikus támadásoknak való kitettsége, korlátozott hozzáférés és rossz kapcsolatok esetén a fellebbezés gyorsan eltűnik.

Másrészről, egy megbízható, fizetett VPN sokkal jobb biztonságot és teljesítményt nyújt, valamint sokféle felhasználó-központú funkciót kínál.

Ami igazán szerencsétlen még az összes fizetett VPN nem is megbízható hogy biztonságban legyen, vagy gyors, következetes kapcsolatot biztosítson. Ezért folyamatosan teszteljük a piacon lévő összes nagyobb VPN-t, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a szolgáltató ígéretét betartják-e.

Ha átmenetileg szüksége van egy ingyenes VPN-re, játssza le okosan és használja ki a prémium szolgáltatások által kínált ingyenes próbaverziókat vagy pénz-visszatérítési garanciákat. És mi lenne, ha azt mondanánk neked, hogy most már megtakaríthat a legfontosabb VPN-ekkel? Itt szerezheti meg a legjobb aktuális ajánlatokat.

Szerezd meg a NordVPN-t most!

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me