IEEE Computer Society – не става въпрос само за технологиите


IEEE е най-голямата техническа професионална организация в света за развитие на технологиите, а нейното компютърно общество е най-голямото общество в рамките на IEEE. Областите на интерес на членовете му обхващат всички основни области на изчислителните и информационните технологии, включително компютърен хардуер, софтуер, мултимедия, ИТ, сигурност, мрежи, мобилни изчисления и други области.

Две области, които придобиха значителна популярност и значение през последните 15 години, са сигурността и неприкосновеността на личния живот. Имахме щастието да поговорим с изпълнителния директор на компютърното общество IEEE Анжела Бърджис, за да обсъдим сигурността, неприкосновеността на личния живот и тяхното въздействие върху бъдещето на технологиите.

Contents

Моля, кажете ми малко за себе си и вашия произход.

Моят опит и обучение е в журналистиката. След само няколко години се присъединих към компютърното дружество IEEE и тогава станах изпълнителен директор преди десет години.

Какво точно е IEEE? Какви са целите му? Как Компютърното общество се вписва в това?

IEEE е Институтът на инженерите по електротехника и електроника. Това е най-голямото техническо професионално общество в света и е организация с нестопанска цел, посветена на прякото обслужване на своите членове. IEEE се състои от много различни общности. Компютърното общество се занимава с общността на компютърните специалисти и го прави чрез публикации, конференции и стандарти.

Колко активни членове имате днес? Къде са основно разположени?

Като цяло IEEE има около 425 000 членове. Компютърното общество е най-голямото общество в рамките на IEEE с около 60 000 членове. Всички наши членове са разположени по целия свят.

Преди бяхте много ангажирани в публикациите на компютърното дружество IEEE, първо като изпълнителен редактор, а след това като издател. Какви бяха основните ви цели на тези позиции?

Да, попаднах през IEEE организацията, като започнах като изпълнителен редактор, а след това като цялостен издател на Computer Society. Когато започнах преди 20 години, почувствахме, че трябва да разширим обхвата си и да публикуваме публикации в по-нови области на технологиите. Двете основни публикации, които излязоха от тази осведоменост, бяха ITProfessional и Security & Списание за поверителност. И двете публикации продължават да са много популярни сред нашите членове. Следващото голямо предизвикателство беше справянето с цифровата революция - по-конкретно как да управляваме онлайн публикациите. Въпреки че сме изминали дълъг път в тази област, тя все още е в ход.

IEEE Computer Society звучи така, сякаш прави много същите неща като ACM (Асоциацията за изчислителни машини). Виждате ли ги като конкуренти?

От една страна, със сигурност има някаква конкуренция между нас, но от друга страна, ние често си партнираме с тях на опортюнистична основа. Някои от дейностите, в които ще работим заедно, включват:

  • конференции
  • публикации
  • Разработване на учебни програми (за програми по компютърни науки)

Мисля, че е справедливо и точно да се каже, че като цяло ACM е по-академичен и по-ангажиран с технологиите и детайлите (например алгоритми), докато IEEE е по-„практичен“ и фокусиран върху изграждането на неща. В крайна сметка нашите членове са инженери.

Компютърното общество IEEE има списание, посветено на сигурността и неприкосновеността на личния живот. Какво можете да ми кажете за тази публикация?

В тази публикация има много интересна история. Първоначално той беше предложен през 2000 г. и работеше по пътя на процеса на одобрение. Но тогава се случи 11 септември и изведнъж имаше много по-голямо чувство за неотложност. Процесът на одобрение беше ускорен и той всъщност започна живота си през 2001 г. като допълнение към нашето списание Computer, само за да можем да го изкараме там възможно най-бързо. Той беше официално стартиран като независима публикация през 2002 г. Сигурността & Списанието за поверителност постоянно поддържа много високо качество и се оказа една от най-популярните ни публикации. Тя обхваща широк спектър от свързани теми, включително сигурност, отговорност и проходимост. Представя информация в различни различни формати, като например:

  • Научни трудове
  • Казуси
  • уроци
  • колони

По този начин в списанието винаги има по нещо за всички. IEEE Computer Society - не става въпрос само за технологиите

Имате и годишен симпозиум за сигурност и поверителност. Колко посетители обикновено привлича? Какви конкретни теми обикновено са адресирани?

Симпозиумът за сигурност и поверителност IEEE наистина е един от нашите бижута за короната по отношение на конференциите. Вече сме насрочили и обезпечили местоположение до 2021 г. Обикновено привличаме (и го ограничаваме) до 600 участници. Конференцията се счита за едно от най-добрите места за изследователите да публикуват работата си в областта на злонамерения софтуер, използваемостта, криптологията, мобилната сигурност и много други свързани теми. Степента на приемане на предложените документи / презентации е необичайно ниска - при тийнейджърите - поради популярността на конференцията и високия стандарт на качество, който е установен.

Как виждате сигурността и поверителността въпроси и политики развиваща се в следващите години?

Ние сме много ангажирани с проблемите на политиката - не само с технологията в името на технологиите. Това е отразено в реда за етикети на IEEE: Подобряване на технологиите за човечеството Много участвам в инициативата за киберсигурност на IEEE, която е чадър от публикации и конференции на всички членове на IEEE. Като цяло правителствата трудно се съобразяват с изключително бързите темпове на технологиите, така че те ще се опитат да се съсредоточат върху защитата на своите граждани в момента, а не да се опитват да се справят с това, което ще се случи след това. От друга страна, технологичните компании трябва да бъдат по-активни в управлението и политиките, тъй като те са тези, които са практически и правя знайте какво предстои в бъдеще. За тази цел IEEE работи, за да помогне на компаниите да изграждат сигурност от самото начало на проектите си. Например, ние разработихме този много практически насоки документ, избягвайки топ 10 недостатъци в дизайна на софтуер. В крайна сметка правителствата и индустрията трябва да работят заедно за сигурността и неприкосновеността на личния живот.

ieee-cs сигурен дизайн

Защо ефектът, ако има такъв, е използването на облачни изчисления върху сигурността и поверителността?

Облачните компютри по същество се свеждат до съхранение на данни и до това как взаимодействат различни елементи в облачните изчисления. Това означава, че всичко в облака - както всяка друга технология - трябва да бъде обвито със защита и защита на поверителността. Работим над разработването на насоки за изграждане на облаци и облачни приложения, които свеждат до минимум тяхната уязвимост.

IEEE поставя голям акцент върху студентите и образованието. Ако бяхте помолени да дадете адреса за завършване на класа на 2017 г., какво би било вашето послание към тях?

Наистина обичам този въпрос! Прекарвам много време в разговори със студенти по целия свят. Подчертавам важността на етичен дизайн в бъдеще. Не става въпрос само за технологията. Въпросите, които трябва да си задаваме, не се отнасят само до технологиите или какво ли още не мога софтуерът може да направи. Трябва да се питаме какво Трябва софтуерът прави и как трябва ли да го направи. Ако днес разгледаме мобилните приложения и попитаме колко нова технология стои зад тези приложения, отговорът е „не толкова много.“ Но тяхното въздействие е огромно. Същото важи и за бъдещите технологии и разработки. Истинските проблеми са с въздействието, а не с технологиите. Днешните завършващи инженери, за разлика от всяко друго предишно поколение, ще работят и живеят в глобална общност и икономика и ще трябва да мислят извън своята местна общност.

Колко часа на ден обикновено работите? Какво обичаш да правиш, когато не работиш?

Обикновено работя по 10 часа на ден, а понякога и малко през уикенда. Обичам да прекарвам време със съпруга си и домашни любимци (поне толкова, колкото съпругът ми ...). Съпругът ми и аз обичаме да пътуваме заедно и имаме щастието да успеем да направим доста малко от това.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me