Hogyan lehet a Chrome Incognito-t valóban privátvá tenni 2020-ban?


Psst ... mondjuk el nekünk egy titkot: az inkognitómód egyszerűen nem elég ahhoz, hogy az Ön böngészési tevékenysége valóban, valóban privát és biztonságos maradjon..

De van egy dolog, amely biztosíthatja, hogy senki sem kövesse nyomon az online tevékenységeket: VPN.

De először: mi az inkognitómód? 

A Google Chrome jelenleg a világ legnépszerűbb böngészője. Könnyen kezelhető, és gyorsan betöltődik.

A Chrome információkat is tárol rólad, például böngészőjét és keresési előzményeit. Ha engedélyezi az automatikus kitöltést, akkor a nevét, címét, telefonszámát és jelszavait is nyomon követi.

Ez nagy kényelemnek tűnik. Ha azonban nyilvános számítógépen dolgozik, vagy más emberek férhetnek hozzá az eszközéhez, akkor valószínűleg nem akarja, hogy az összes elérhető információ megtalálható legyen számukra - ekülönösen, ha különösen privát vagy érzékeny tartalmat keres online.

Ezért fejlesztette ki a Google Chrome az inkognitómódot. Ha inkognitómódot használ, a Chrome nem menti el tevékenységét, miután befejezte a böngészési munkamenetet. Ez magában foglalja a meglátogatott webhelyeket és az Ön által megadott információkat, beleértve a jelszavakat.

Az inkognitómód is megakadályozza a sütik tárolását a számítógépen. Ez azt jelenti, hogy a webhelyek nem használhatják az Ön böngészési tevékenységét célzott hirdetések küldésére.

Az inkognitómód valóban privát? 

Hát nem.  

Az inkognitómód bizonyos fokú adatvédelmet kínál,  de nem nyújt teljes névtelenséget. Valójában egy inkognitóablak megnyitásakor ezt kifejezetten kijelenti előfordulhat, hogy böngészési tevékenysége továbbra is látható lesz a meglátogatott webhelyek számára, a munkáltatóját vagy az iskolát, valamint az internetszolgáltatót.

Továbbá, nem nyújt védelmet a hackerek és a kormányzati felügyelet ellen.

Hogyan lehet a Chrome Incognito-t valóban privátvá tenni 2020-ban?

A VPN a válasz 

A virtuális magánhálózat (VPN) olyan eszköz, amely titkosítja az Ön adatait, és létrehoz egy privát és biztonságos alagutat az információk áthaladásához. Ha egy hacker hozzáférést kap a titkosított adatokhoz, akkor nem tudják dekódolni. Így, még akkor is, ha elfogják az Ön adatait, az adatai továbbra is rejtve maradnak.

A legtöbb VPN szolgáltató szerverhálózattal rendelkezik a világ minden tájáról. Amikor csatlakozik egy VPN-hez, az adatok ezen szervereken keresztül továbbítódnak.

Csatlakozás után a készülék megszerzi a használt VPN szerver IP-címét. Ily módon, a meglátogatott webhelyek nem látják a valódi IP-címét. Alapvetően az Ön adatait nem csak az internetszolgáltató és a hackerek, hanem az olyan webhelyek is védik, amelyek meg akarják látni az Ön IP-adatait..

A VPN-knek számos gyakorlati előnye van, amelyekről itt olvashat.

Nem biztos benne, melyik VPN-t használja? Nézze meg ajánlásainkat.

Az összes legfontosabb VPN-t közvetlenül a saját webhelyükről lehet letölteni, és igazán könnyű telepíteni. A VPN telepítése után a számítógépen marad, készen áll a használatra, amikor csak szüksége van rá.

Miért érdemes VPN-t használni inkognitómódban?

Inkognitó mód megakadályozza, hogy az eszköz többi felhasználója látja böngészési előzményeit és személyes adatait.

A VPN megállítja a hackereket, nyomkövetőket és az online kémeket attól, hogy megnézze böngészési tevékenységét és adatait.

Kombinálva létrehozják a végső online biztonsági eszközt amely biztosítja, hogy senki sehol sem férhet hozzá a személyes adataihoz.

Hogyan lehet belépni inkognitómódba a Chrome-on VPN-sel

Ebben a példában használjuk ExpressVPN.

Az ExpressVPN a mi legjobb választásunk inkognitómóddal való használatra, mert szupergyors és csúcstechnológiájú biztonsági funkciókat használ az adatvédelem érdekében.

1. Keresse meg és nyissa meg a VPN alkalmazást a készüléken.

2. Válassza ki azt a szervert, amelyhez csatlakozni szeretne, vagy kattintson az „Intelligens hely” elemre, hogy csatlakozzon a rendelkezésre álló legjobb szerverhez.

Hogyan lehet a Chrome Incognito-t valóban privátvá tenni 2020-ban?

3. Siker! Ön csatlakozik a VPN hálózathoz.

Hogyan lehet a Chrome Incognito-t valóban privátvá tenni 2020-ban?

4. Következő, nyissa meg a Google Chrome-ot.

5. Kattintson a böngésző jobb felső sarkában található három pontra, és válassza a lehetőséget Új inkognító ablak.

Hogyan lehet a Chrome Incognito-t valóban privátvá tenni 2020-ban?

Az inkognitóablak megnyitásához kattintson a Ctrl-Shift-N gombra is, ha PC-t használ, vagy a Command-Shift-N, ha Mac van..

Ez megnyit egy új ablakot, amelyet ugyanúgy használhat, mint a szokásos Chrome ablakot. A különbség az nem fog emlékezni a megadott részletekre, beleértve az URL-eket. Ez azt jelenti, hogy ha valaki hozzáfér a számítógépéhez, akkor nem fogja látni az Ön böngészési tevékenységét.

Hogyan lehet a Chrome Incognito-t valóban privátvá tenni 2020-ban?

Ha inkognitómódot szeretné alapértelmezett beállításként beállítani, kattintson a jobb gombbal a Chrome ikonra, és válassza a Tulajdonságok lehetőséget. Lépjen a Parancsikon ablakba, és keresse meg a Cél mezőt. A szöveg végére adjon meg egy szóközt, kötőjelet és az inkognitó szót. Ezután kattintson az OK gombra.

Hogyan lehet a Chrome Incognito-t valóban privátvá tenni 2020-ban?

Ez az!

Most már tudja, hogyan lehet elrejteni böngészési adatait azoktól az emberektől, akik hozzáférnek az eszközéhez, miközben megvédi magát a hackerektől, a trackerektől és az internetes megfigyeléstől..

További irodalom 

Biztonságos a VPN-je? Itt vannak a legjobban áttekintett és összehasonlított VPN-szolgáltatások.

Szeretne megtakarítani nehezen megkeresett pénzt? Költségvetés-hozzáértő szakértőink összeállították a jelenleg elérhető legjobb VPN-ajánlatok listáját.

Keresi a legjobb VPN-kiterjesztéseket a Chrome-hoz? Ezek a legfontosabb VPN-k segíthetnek!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me