Google и VPN мрежи – Наистина ли сте безопасни? Актуализирано ръководство 2020


Откакто се утвърди като най-добрата търсачка в интернет, Google се разраства с практически във всяка уеб услуга. Google дори предлага собствена VPN услуга. Прочетете на научете повече за плюсовете и минусите на Google Cloud VPN и да открием най-добрите алтернативи.

През последните години Google стана дете на плаката за нарушения на поверителността в дигиталната ера. Така че, когато обмисляте да използвате Google Cloud VPN, трябва да се запитате: защитавам ли се или се излагам на различен вид риск?

Тази статия ще ви помогне отговори на вашите въпроси относно Google Cloud VPN и проучете другите алтернативи на пазара.

Какво е Google Cloud VPN?

Повечето VPN се рекламират като инструменти за поддържане на поверителността ви, като същевременно остават в безопасност в интернет.

Google Cloud VPN наистина няма същата мисия от две части. То също не се опитва да се представи като решение на индивидуални проблеми, свързани със сигурността.

Вместо това се фокусира върху повишаване на сигурността на организациите и мрежите, конкретно тези, които се интересуват използвайки други услуги на Google Cloud.

Google Cloud VPN се различава от много други, защото създава a сигурен път само за връзки между рутер и рутер.

то е а не вида услуга, която бихте използвали, за да скриете IP адреса на вашия личен лаптоп или таблет, когато се свърже с интернет.

Той не е настроен на това устройство, а на рутер, който може да се използва за множество устройства, които се свързват с Google Cloud.

Всички данни, които минават през този рутер, за да стигнат до интернет, са кодирани, преди да преминат през прокси мрежа.

Както при всеки надежден VPN, процесът на криптиране в две стъпки протича в двете посоки и го прави много повече трудно за хакерите за да видите какво се изпраща или получава през клиентската мрежа.

Google се хваля, че това „защитава вашите данни, докато пътуват по интернет.“ Но за разлика от много други VPN мрежи, не казва нищо за поверителността.

Това показва, че Google може все още да имат достъп до данните който минава през облачния VPN. И тези данни могат да бъдат архивирани или използвани за същите съмнителни цели, както и цялата друга информация, която Google непрекъснато събира.

Дори ако никой не може да каже за какво се използва този VPN за достъп, той винаги ще е ясно, че трафикът преминава през VPN.

Други услуги предприемат стъпки, за да скрият откъде идва трафикът. Но Google Cloud VPN обединява целия трафик в оригиналната мрежа, с уникалния си IP адрес.

Какви са алтернативите?

То може да изглежда, че си заслужава риска да бъдат идентифицирани, стига никой друг освен Google да не може виждам какво правиш. И това може да е вярно, ако потребителите на вашата мрежа се притесняват от хакване, но не и за корпоративното подслушване на Google. Но ако можете да имате най-доброто от двата свята, защо не бихте?

Това е което следните VPN услуги оферта. Всеки от тях може да бъде използва се точно в браузъра ви вместо да бъдете настроени във вашата мрежа.

Но това не ви пречи да ги използвате за защита на цяла организация, защото всеки от тях може да бъде инсталиран на множество устройства. След това всяко устройство може да се наслаждава отделно криптиране и отделни пътеки до интернет.

Следните VPN също поддържат политики без регистрация така че никой не може да сглоби и идентифицира трафика, който влиза и оставя прокси сървър.

По този начин потребителите имат краткосрочна защита срещу опортюнистични хакери, плюс дългосрочна защита срещу корпорации и държавни агенции. Независимо дали използват легални или незаконни средства, те няма да могат да видят какво правите или какво правите.

Тези предимства са общи за повечето добре познати VPN. Но имайки това предвид, нека класираме пет най-добри VPN за достъп до услугите на Google Cloud без Google Cloud VPN.

1. NordVPN

Google и VPN мрежи - Наистина ли сте безопасни? Актуализирано ръководство 2020

Ако използвате Google Cloud VPN, вашият прокси сървър вероятно ще се намира някъде с малко законни защити за поверителност и много корпоративно влияние.

Но NordVPN е намира се в Панама, който е извън Алианса 5/9/14-Eyes и се счита за a добра юрисдикция за поверителност. Той контролира повече от 5200 сървъра в 60 страни, давайки ви безброй сигурни пътища.

Единственият проблем с настройката е, че тя може да направи връзките малко по-бавни отколкото при други VPN. Но това не е голяма цена за заплащане на криптиране, което ви поставя извън обсега на хакерите докато сигурни сървъри ви поставят извън обсега на рекламодателите.

Говорейки за рекламодатели, NordVPN предлага редица допълнителни функции включително рекламен блокер и a филтрира злонамерени сайтове.

Включва и a убийте превключвател който може да бъде настроен да изключи напълно интернет връзката ако нещо се опита да заобиколи проксито. Това плюс стриктна политика без регистрация означава, че никой няма да може да види представа какво правите онлайн.

И това може да бъде вярно за петима ваши колеги или приятели, когато плащате само за един абонамент за NordVPN. Не може да бъде стартирайте на шест устройства наведнъж. Това може да са компютри на Microsoft или Mac, телефони с Android или iOS.

Прочетете какво трябва да кажат потребителите за NordVPN или опитайте сами с 30-дневна гаранция за връщане на парите. 

Готови ли сте да се абонирате? Спестете пари от абонамента си с нашия купон код.

Опитайте NordVPN сега!

2. Surfshark

Surfshark

В зависимост от плана, за който се регистрирате, Surfshark може да бъде по-малко скъп опция от NordVPN.

То има малко по-малко географско разнообразие и по-малко сървъри, но има все още стотици опции.

И пак можете да се свържете практически всяко устройство, или чрез добавки в браузъра както за Firefox, така и за Google Chrome.

Surfshark съответства на NordVPN по отношение на повечето функции, които предлага. Те включват a убийте превключвател и a политика без регистрация.

Но Surfshark дори отива по-далеч с „режим на камуфлаж,“, Което прави невъзможно почти всеки, включително вашия доставчик на интернет услуги, да види, че използвате VPN. Това дори може да ви помогне достъп до повечето сайтове, които ограничават VPN.

Тези блокове не трябва да са проблем за организация, която се опитва да използва услугите на Google Cloud или нещо подобно.

Но нормалните VPN обикновено ограничават броя на членовете на организацията да имат достъп до тези услуги наведнъж. Surfshark не прави това.

Можеш свържете колкото се може повече устройства в една и съща мрежа. Това е основна точка на продажба, особено за хора, които са мислили да използват Google Cloud VPN.

Можете да опитате Surfshark, без риск, с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако искате да научите повече за този доставчик, прочетете нашия подробен преглед.

Опитайте Surfshark сега!

3. IPVanish

IPVanish устройства

Не можете да победите неограничен достъп. Но въпреки че IPVanish не предлага точно това, той позволява 10 връзки наведнъж.

Това би трябвало да е достатъчно за повечето екипи за сътрудничество и малки компании това трябва сигурен достъп до облачни услуги или чувствителни онлайн данни.

Ако са необходими по-голям брой връзки, това може да не е толкова добра опция, колкото Surfshark или NordVPN, тъй като най-ниската цена не е толкова ниска като техните. И е интерфейсът не е толкова лесен за използване, поне за хора, които са нови в VPN.

Но като оставим тези проблеми настрана, IPVanish е солиден VPN с покритие на сървъра, което е сравнимо с неговите конкуренти.

Той също има репутация на това един от най-бързите VPN наоколо. Това може да е място за продажба, ако трябва много потребители свършете работата бързо или ако трябва да прехвърлят по-големи обеми от данни. И тези трансфери ще бъдат добре криптирана и защитени от a политика без регистрация.

IPVanish работи върху всички основни устройства и платформи, но в момента няма разширения за браузър.

Това не е сериозен недостатък, особено когато го сравнявате с VPN, който трябва да бъде настроен на рутера на вашата мрежа. Но това добавя допълнителна стъпка в процеса на сигурна връзка, която някои хора ще се окаже разочароваща.

Научете повече за IPVanish в пълния ни преглед.

Опитайте IPVanish сега!

4. CyberGhost

CyberGhost устройства

Тази услуга просто изпреварва NordVPN по отношение на максималния брой връзки. Можете да го използвате на до седем устройства с един абонамент, и ще получите някои от най-надеждните защити за поверителност на пазара днес.

Ангажиментът на CyberGhost за поверителност и обслужване на клиенти се подчертава от факта, че той пуска годишен доклад за прозрачност. Това е нещо, което наистина поставя надежден VPN освен услуга, която се предоставя от Google.

Най-големите компании в мрежата изглежда не знаят значението на думата прозрачност. А съмнителното им поведение са едно от основните неща, срещу които VPN като CyberGhost би трябвало да защити.

На всяко устройство VPN ще автоматично изберете най-добрия сървър за постигане на тази цел.

Но ако искате още по-голяма гаранция за защита, CyberGhost поддържа първокласни сървъри NoSpy в Румъния с равномерно по-добри скорости отколкото обикновено са налични.

Това добавя към сигурността на криптиране на високо ниво, кое е освежава се с нови защитни ключове на всеки час че връзката остава отворена.

Висока скорост, постоянна сигурност и множество връзки всички правят CyberGhost водещ избор на VPN за хора, които искат да работят съвместно през облака, но в сигурна среда.

Можете да го изпробвате сами с щедра 45-дневна гаранция за връщане на парите. Ако сте решили, че това е VPN за вас, спестете пари от абонамента си с нашия код на талона.

Опитайте CyberGhost сега!

5. VyprVPN

VyprVPN устройства

Тази VPN беше специално създаден вследствие на скандала за наблюдение на НСА, така че можете да сте уверени в неговия ангажимент за поверителност.

то е със седалище в Швейцария, където законите за поверителност са сред най-прогресивните в света.

Той предлага сървъри в също толкова държави, колкото NordVPN. Най- общият брой сървъри е много по-малък, но те са добре поставени за осигуряване на последователно обслужване и надеждни скорости.

Там, където VyprVPN наистина свети, е неговото криптиране. Той използва различни различни протоколи а също така предоставя на потребителите достъп до защитната му стена.

А премиен план също така осигурява достъп до протокола Chameleon, който крие факта, че използвате VPN и ви позволява да сърфирате в мрежата при пълна свобода. Можете да получите достъп до тази и други функции само с a скромна добавена такса, и VyprVPN е иначе един от най-достъпните опции, дори ако се регистрирате само за една година.

Много разумна месечна цена ще осигури достъп до VyprVPN за пет устройства. Но за съжаление, само три едновременни връзки са позволени. Така че, ако планирате да използвате тази опция за сигурен достъп и сътрудничество в облака, вие и вашите колеги ще работите най-вече отделно.

Прочетете нашето ревю, за да научите повече за VyprVPN или го опитайте сами с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Изпробвайте VyprVPN сега!

заключение & Допълнителна информация

Има няма причина, поради която трябва да жертвате поверителност заради сигурността при избора на VPN. Смисълът на повечето подобни услуги е да предоставят и двете неща.

И въпреки че няколко VPN са създадени, за да осигурят групова сигурност към цяла мрежа, много от тях позволяват множество връзки.

Това дори може да бъде за предпочитане пред мрежови VPN тъй като всеки потребител може да използва отделен VPN тунел и избягвайте излагането на информация за тяхното местоположение и дейност.

Най- Google Cloud VPN може да бъде добра опция за някои организации. Но това изисква ниво на комфорт с корпоративно шпиониране които повечето VPN потребители просто нямат.

Ако искате да избегнете насочени реклами и правителствен мониторинг, както и потенциално хакване, има много възможности за избор. И някои от тези опции са направени да бъдат споделени с колеги, семейство и приятели.

Най-голямата операция по събиране на данни в света изглежда е вездесъща. Но никога не трябва да се убеждавате, че не можете да получите онлайн без Google. Ако можете да търсите в мрежата без нея, вие със сигурност не се нуждаят от Google за VPN услуги.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me