Felkészülés az EuroCrypt 2018-ra Orr Dunkelman segítségével


Az elmúlt 30 évben az IACR (a kriptográfiai kutatások nemzetközi szövetsége) a kriptográfiai kutatások élvonalában volt. Évente három konferenciát tartanak; Crypto (az Egyesült Államokban), EuroCrypt és AsiaCrypt.

Orr Dunkelmannel, az EuroCrypt, az Izrael Tel-Avivban április 29-től május 4-ig tartó főigazgatójával beszéltem a konferenciáról és arról, hogy mit várhatunk el.

Meg tudna mondani nekünk egy kis hátteret az EuroCryptről és arról, hogy mit várhatunk el a konferencián?

Ez lesz a 37. éves EuroCrypt - és ez az első alkalom, hogy Izraelben kerül megrendezésre. Ez egy tudományos konferencia, amely a kriptográfia minden aspektusát lefedi.

Az 1980-as években a digitális gyorsítótárra összpontosították. A nulla tudás igazolásáról a 80-as és 90-es években került sor. Viták voltak a titkosításról és a kriptoanalízisről. Néhány dolog még a nyilvános fórumra is bekerült, például a Dual EC forgatókönyvet és az NSA-t először a Crypto-ban mutatták be 2007-ben, amikor az emberek hibákat találtak és hátsóajtó kérdéseket találtak. Találkozási ponttá válunk a kriptográfusok számára.

Szeretnék hozzáfűzni egy nyilatkozatot, ez egy tudományos konferencia, és ez valami azok számára, akik meg akarják tudni, hogy mi a kriptográfia élvonalbeli pontja. Be kell vallanom, hogy a beszélgetések egy része rendkívül technikai jellegű, rejtjelezési kutatási szempontból, és nem feltétlenül mindenki számára. Ezekre a témákra nem csupán háttér-ismeretekre van szüksége.

Hány ember várhatóan vesz részt

Jelenleg több mint 350 embert regisztráltunk a teljes programra, és a regisztráció még nyitva van, így számok növekedését tapasztalhatjuk. Idén próbálunk valami újat, a Blockchain népszerűsége miatt jegyeket árusítunk azoknak, akiknek csak a május 1-jén, kedden érkeznek a Blockchain pályára. Technikai szempontból kissé hozzáférhetőbbnek kell lennie a nagyközönség számára, de továbbra is nagyon magas szintű.

Ezenkívül 2 műhelyre regisztráltak több mint 80 ember, és 29. februárban kerül megrendezésre, mielőtt az esemény hivatalosan elindulna..

A résztvevők a világ minden tájáról érkeznek, beleértve Izrael, Ausztria, Belgium, Svájc, Németország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kanada, Bulgária, Kína, Brazília, Cseh Köztársaság, Franciaország, Hongkong, Korea, Lengyelország, Oroszország, Szingapúr, Törökország és Ukrajna.

Mi a konferencia középpontjában??

Ez tisztán tudományos konferencia. 69 kutatási anyagot kaptunk, amelyek lefedik az élvonalbeli kriptográfia összes alapját. Olyan témákat fedünk le, mint a post-kvantum kriptográfia, a teljesen homomorf titkosítás, a szimmetrikus kriptográfia, a működési módok legújabb eredményei - ez nagy kérdéssé vált, mivel a TLS és az SSL elleni támadások ezen alapulnak. Természetesen a Blockchain technológia és annak fejlesztése, valamint milyen egyéb alkalmazásokhoz használható. Hardver értékpapírok és hogyan védheti meg a hardver korlátozásait, majdnem mindent megvitatunk, amire gondolhatunk, amikor a kriptográfia felmerül a fejedben..

Ez egy konferencia azok számára, akik szeretnének hallani a kriptográfia élvonaláról. Míg a beszélgetések és az előadások fontosak, egy másik fontos szempont a terephez közeli emberek számára, hogy megfigyeljék, hova megy a közösség, és mik a sürgős kérdések. Például az utóbbi 3 évben nagyon túlzottan tárgyaltuk a post-kvantum kriptográfiát. Mert hirtelen láttuk a kvantumszámítás világát, hogy a kvantumszámítógépek hamarosan készen állnak, mint gondolnád, és a kvantum-kriptográfiai infrastruktúrát előre meg kell készíteni.

A NIST (Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet) a közelmúltban versenyt indított a kvantum utáni kriptográfiai szabványok kiválasztására, ezért igyekszünk előre felkészülni a földrengésre, hogy úgy mondjam, mert a jelenlegi internetes protokollok közül sokunk megszakad, és sok infrastruktúrát meg kell változtatni. Tehát megpróbálunk felkészülni a jövőre, és most megtesszük a változásokat, bár ez nem sürgős, ahelyett, hogy olyan helyzetbe kerülnénk, amikor mindent meg kell változtatni MOST MOST MOST.

Tehát láthatjuk, hova megy a bizottság, és mi a hangsúly. A TOR-ról és az anonim kapcsolatokról egy ülés lesz. Ez ismét technikai szempontból a hagyma titkosítás kriptográfiai részleteit vizsgálja.

Tudna egy kicsit beszámolni a konferencia felépítéséről?

Két rész lesz a konferencia során, és az emberek válthatnak oda-vissza, attól függően, hogy mely témák relevánsabbak vagy érdekesebbek számukra.

A zeneszámok mellett két meghívott beszélgetésünk is lesz (főszószólók), Matthew Green a Harminc éves digitális pénznem című előadást tartja: A DigiCash-től a Blockchainig. A második beszédet Anne Canteaut kétségbeesetten keresi SBoxoknak.

Az egyik szórakoztatóbb programunk a Legutóbbi eredmények vagy a Rump ülés, amely kedden este zajlik. Ez az ülés kevésbé formális, mint az előadások, és lehetővé teszi oda-vissza megbeszéléseket. A múltban még énekeltek és táncoltak a Rump üléseken. Ez a résztvevők kikapcsolódhatatlan lehetőségei.

Mint korábban említettem, két műhely lesz, amelybe az emberek regisztrálhatnak az esemény előtt. Az első könnyű kriptográfia; témák, mint például a kényszerített környezetek kriptográfia, IOT eszközök és hasonlók. A második műhely a legkorszerűbb kriptográfiáról szól, és az Intel ezt a 13. évet szervezi. Olyan témákat fog lefedni, mint például a Spectre and Meltdown és a titkosítási törvények. Ezek a műhelyek kevésbé formálisak, és lehetővé teszik az emberek számára, hogy egymással kölcsönhatásba lépjenek és vitákba lépjenek az előadókkal.

Végül kitüntetjük a Legjobb Papír díjat, az oktatók és a bírók testülete elolvassa a benyújtott dokumentumokat, és szavaz a győztestől..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me