ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super – kaj je najbolje za vas v letu 2020?


Kar se tiče vrhunskih storitev VPN, sta ExpressVPN in NordVPN v svoji kategoriji.

Ta dva VPN-ja vodita na skoraj vseh naših najboljših seznamih in pogosto je zelo blizu boj za prvo mesto med njimi. NordVPN pride ven naprej naše skupne lestvice VPN, vendar le rahlo. Brez napake - ExpressVPN nudi tudi veliko za varnost in delovanje.

Bitka za naslov najboljšega VPN je huda. Tako ExpressVPN kot NordVPN imata zelo močne trditve, toda kateri je boljši za vaše potrebe? Na to vprašanje lahko odgovorimo le na en način - seveda s poglobljeno primerjavo, ki zajema vse pomembne vidike VPN!

V tem članku smo v več kategorijah testirali ExpressVPN in NordVPN. Oba ponudnika si zaslužita odlične ocene naokoli, vendar to so majhne podrobnosti ki so pomembne. Tukaj smo, da vam pokažemo, kje ena storitev prekriva drugo - zapognite, ta bo blizu!

Za celoten zajem teh dveh impresivnih VPN storitev si oglejte naše podrobne podatke ExpressVPN pregled in NordVPN pregled.

Kazalo

 1. Pretakanje
 2. Torrenting
 3. Cena
 4. Enostavnost uporabe
 5. Kompatibilnost
 6. Hitrost
 7. Strežniki in omrežje
 8. Zasebnost in varnost
 9. Pravnomočna razsodba

ExpressVPN vs NordVPN - Kategorije

Na osnovi primerjave med ExpressVPN in NordVPN smo zasnovali naokoli osem ključnih vidikov ki bodisi naredijo ali prekinejo storitev VPN.

Začnemo z iskanjem, katera je tista najboljši VPN za pretakanje, ki mu sledi najboljša VPN storitev za hudourništvo - obe kategoriji sta v današnjem svetu geo-omejitev in široke uporabe BitTorrentja izredno pomembni.

Nato nadaljujemo s primerjavo cenovne točke in Enostavnost uporabe, da bi ugotovili, kateri ponudnik je cenejši in uporabniku prijaznejši.

Zajemali bomo tudi združljivost platforme in kakovost povezave podrobno - skupaj z vsemi previdnimi razlikami med operacijskimi sistemi in rezultati hitrostnih preizkusov za strežnike po vsem svetu.

Nenazadnje si bomo podrobneje ogledali, kako sta se vozila ExpressVPN in NordVPN strežniška omrežja in splošna varnost.

Pogoji so določeni in pripravljeni smo na to! Poglejmo, kateri VPN ima rob.

1. Pretakanje

ExpressVPN in NordVPN sta dva favorita za nemoteno pretakanje prek spleta. Sodelujejo z najbolj priljubljenimi platformami naokoli, od Netflixa in Huluja do iPlayerja BBC in Amazon Prime Video.

Med našim obsežni Netflixovi testi, oba VPN-ja sta imela dostop do katalogov Netflix v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi, Franciji in na Japonskem. Toda za razliko od ExpressVPN, NordVPN je lahko tudi brez telcanja pretakal Netflix Brazil.

Razlog za nekoliko boljše delovanje Netflixa je NordVPN lastniška funkcija SmartPlay DNS, ki vas samodejno poveže s primernim strežniškim strežnikom, ko poskušate gledati svojo najljubšo vsebino. In z 5.100+ strežnikov med katerimi lahko izbirate (ExpressVPN ima "samo" 3.000+), verjetno boste vedno našli način, kako premagati nadležne bloke in omejitve.

ExpressVPN ima tudi nekaj svojih trikov. Ne vključuje resno velike hitrosti (več o tem kasneje), zagotavlja 160 VPN lokacij v 90+ državah. V primerjavi s 60 državami za NordVPN dobivate širšo pokritost in več možnosti za pretakanje.

ExpressVPN je tudi eden redkih VPN-jev za dostop do DAZN - bonus nad NordVPN, ki trenutno ne deluje s to pretočno platformo. Upoštevajte to, če ste oboževalec DAZN!

Češnja na vrhu za ExpressVPN je MediaStreamer funkcija, kar vam omogoča posebne DNS strežnike za uporabo v napravah brez izvorne podpore VPN. NordVPN nima tako polirane funkcije, čeprav je njena Pametni strežnik DNS (vključeno z vašo naročnino) je podobno.

Zmagovalec za pretakanje: ExpressVPN

ExpressVPN ima majhen, a opazen vodnik za pretakanje. Izberite ga, če želite imeti dostop do več držav ali če redno pretakate vsebine na Apple TV / pametnih televizorjih / igralnih konzolah. Za tiste, ki jih zanima Netflix, je NordVPN boljši (in cenejši) izbor.

Poskusite pretakanje s programom ExpressVPN!

2. hudourništvo

Na prvi pogled ne boste našli velike razlike med ExpressVPN in NordVPN, ko gre za hudournike. Podrobnosti bodo odločile o zmagovalcu tukaj.

Oba VPN-ja omogočata promet P2P in oba sta glede tega odprta - pomembno, če iščete VPN za dolgoročno mučenje.

Nekateri morda menijo, da je subjektivna, vendar ExpressVPN se je v naših testih izkazal za lažjo uporabo s torrent strankami. Glavni razlog - vsi njegovi strežniki podpirajo P2P, zato je varno hudourništvo dobesedno naloga z enim klikom.

ExpressVPN lahko prilagodite tudi tako, da izključno zaščitite svoj promet P2P, zahvaljujoč funkcija razdelitve tunelov (na voljo v sistemih Windows, Mac in Android).

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

NordVPN ima mrežno prednost, s 4.300+ strežnikov, pripravljenih za P2P - še vedno več kot celoten park strežnikov ExpressVPN. Vendar pa obstaja dodatni korak, saj na kartici Specialty strežniki boste morali izbrati ustrezen strežnik P2P.

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Kljub temu ima NordVPN eno funkcijo, ki je ne boste našli v ExpressVPN - SOCKS5 pooblaščenci. Te so ločene od aplikacije VPN in jih boste morali konfigurirati v svojem odjemalcu torrent. Proxy SOCKS5 običajno omogočajo boljše hitrosti z sprejemljivo stopnjo varnosti (ne šifriranja). Ampak še enkrat - dodatni napor je, da jih nastavite.

Zmagovalec za hudournike: ExpressVPN

Medtem ko oba VPN nemoteno sodelujeta s priljubljenimi odjemalci hudournikov, je ExpressVPN zmagovalec za hudourništvo brez težav. Glede na to bodo napredni uporabniki BitTorrent-a cenili dodatno vrednost P2P NordVPN-a. Še en tesni klic, vendar ExpressVPN na koncu potegne naprej.

Poskusite Torrenting s ExpressVPN!

3. Stroški

Doslej sta bila ExpressVPN in NordVPN precej vratu. Toda cene so eno področje, na katerem imamo jasen zmagovalec.

Uporabniki s proračunom naj se izogibajo mesečnim načrtom ponudnika, saj so precej dragi - nesrečni, a pogosti s storitvami VPN. Dolgoročne naročnine so tam, kjer bi morali iskati lovce na kupce.

NordVPN pri svojih dvo- in triletnih načrtih ponuja veliko ponudb (58% oziroma 70% ceneje kot mesečna opcija). Še bolje, lahko z našimi ekskluzivnimi kodami kuponov obrijete 70% svoje naročnine na NordVPN!

Če se ne želite takoj zavezati, vam NordVPN ponuja veliko možnosti za testiranje s 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Pričakovali bi, da bo ExpressVPN tukaj predstavil enako privlačen predlog, vendar temu ni tako. V primerjavi z NordVPN, ima tudi 30-dnevno garancijo vračila denarja, ampak ponudbe manj in dražji načrti. Trenutno je letna naročnina na ExpressVPN dražja za 19% kot ekvivalent NordVPN.

Na srečo, lahko s posebnim kuponom dobite 49% popust na ExpressVPN (plus tri mesece brezplačno!). Toda tudi to ni dovolj za premagovanje NordVPN-ove triletne ponudbe, več kot polovico stroškov na dolgi rok.

NordVPN-ove cene:

3-letni načrt: 3,49 USD / mesec (plačajte 125,64 USD vsaka 3 leta - 70% popust)
Dvoletni načrt: 4,99 USD / mesec (plačajte 119,76 USD vsaki 2 leti - 58% popusta)
Enoletni načrt: 6,99 USD / mesec (plačajte 83,88 USD vsako leto - 41% popusta)
1-mesečni načrt: 11,95 USD / mesec (izplačana osnovna cena mesečno - ni popustov)

Cene ExpressVPN:

12-mesečni načrt: 6,67 USD / mesec (vključuje tri proste mesece; plačajte 99,95 USD prvih 15 mesecev, nato vsako leto - 49% popust)
6-mesečni načrt: 9,99 USD / mesec (plačujejte 59,95 $ vsakih 6 mesecev - 23% popust)
1-mesečni načrt: 12,95 USD / mesec (izplačana osnovna cena mesečno - ni popustov)

Zmagovalec stroškov: NordVPN

NordVPN to kategorijo prevzema z roko, zahvaljujoč svojim prilagodljivim načrtom in cenovno ugodnim cenam. Cenovna cena za ExpressVPN je morda upravičena, vendar ne more premagati vrednosti za denar NordVPN.

Shranite z NordVPN!

4. Enostavnost uporabe

Kot dve vodilni komercialni VPN, ExpressVPN in NordVPN stvari olajšata uporabnikom vseh stopenj usposobljenosti. Kateri pa ima boljše delo?

Oba VPN ponujata kompaktne in intuitivne aplikacije s preprostimi vmesniki. Načelo vodenja je jasno - povezave z enim klikom in hiter dostop do nastavitev.

ExpressVPN ohranja mobilno zasnovan dizajn, tudi na namizju. Na glavni plošči lahko hitro izberete strežnik z dodatno pomočjo funkcije Smart Location.

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Meni z nastavitvami najdemo enostavno. Imate veliko stvari, s katerimi se lahko nagajate, ali pa lahko stvari preprosto poenostavite, če vas nič kaj naprednega ne zanima.

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

NordVPN se odloči za bolj eleganten, a enako funkcionalen vmesnik. Ena prednost pred ExpressVPN je lažji dostop do celotnega seznama strežnikov - tukaj jih lahko najdete na glavni plošči namesto da odprete seznam strežnikov v ločenem oknu.

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

NordVPN je tudi enostavno konfigurirati - po odpiranju menija z nastavitvami boste našli vse v enem lepo urejenem oknu.

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Če raje nastavite ročno z uporabo vmesnika OpenVPN, oba VPN-ja ponujata neobdelane konfiguracijske datoteke. ExpressVPN jim olajša dostop do spletnega mesta, vendar z nobenim ne boste imeli težav.

Zmagovalec za preprosto uporabo: NordVPN

Tu imajo veliko vlogo osebne želje, vendar je NordVPN videti svež in je lažje krmariti, če raje izberete svoje strežnike. ExpressVPN s svojimi čistimi, brez pretiranih aplikacij ne zaostaja.

Preizkusite NordVPN!

5. Združljivost

ExpressVPN in NordVPN zajemata široko paleto platform, vključno z glavnimi operacijskimi sistemi in usmerjevalniki. Še enkrat, majhne podrobnosti so pomembne.

Windows

Kot najbolj priljubljena platforma za namestitev VPN-ja, V tej primerjavi sta oba ponudnika strokovno zajeta Windows. Napravo lahko zaženete na katerem koli od Windows XP do Windows 10.

To je reklo, aplikacija ExpressVPN zajema tudi operacijski sistem Windows XP in Vista, medtem ko se podpora za aplikacijo NordVPN začne s sistemom Windows 7 z ročno konfiguracijo, ki je potrebna za starejše različice. Zelo priporočamo, da posodobite računalnik, če še vedno uporabljate XP ali Vista - če to ni možnost, je ExpressVPN morda najboljša izbira za vas.

Mac

Aplikacije ExpressVPN lahko namestite na macOS Snow Leopard (10.6) in novejše različice. Spet se ta ponudnik izkaže za bolj prilagodljiv kot NordVPN, ki zahteva vsaj macOS Yosemite (10.10).

Android

Oba VPN-ja sta na voljo za naprave Android, z obsežno podporo tudi za starejše različice. Prav tako dobite delujoče aplikacije za Android TV pri katerem koli ponudniku.

iOS

Tako ExpressVPN kot NordVPN imata domače aplikacije za vaš iPhone ali iPad. Kot običajno, ExpressVPN pri starejših napravah rahlo vodi, s podporo od iOS 8.0. NordVPN zahteva iOS 9.0 ali novejši.

Linux

Ponudba Linuxa NordVPN je osredotočena na Debianove distribucije, vendar jo lahko zaženete tudi na Ubuntuju. ExpressVPN je veliko bolj vsestranski, s podporo (in podrobnimi navodili) za Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, Raspbian in Arch.

Usmerjevalniki

Ko gre za usmerjevalnike, oba VPN-ja sijata z odličnimi vadnicami za različne vire. Poleg tega lahko iz polja dobite vnaprej utripajoči usmerjevalnik, ki je konfiguriran z VPN.

Če boš sami nastavite usmerjevalnik VPN, ExpressVPN zagotavlja a namenska aplikacija za izbrane usmerjevalnike Asus, Linksys in Netgear. Če imate pravi model, je morda ta ponudnik boljši izbira kot NordVPN, ki trenutno nima lastne aplikacije za usmerjevalnik..

Druge platforme

ExpressVPN deluje na naslednjih dodatnih platformah:

 • Razširitve brskalnika (Chrome, Firefox)
 • Chromebook
 • Bralniki e-knjig (Amazon Kindle Fire, Nook HD)
 • Windows Phone (različici 8.1 in 10)
 • Media in igralne konzole (Amazon Fire TV, Apple TV, Roku, Boxee Box, Chromecast, Nintendo Switch, Nvidia Shield, Playstation, Xbox in še več)
 • Blackberry
 • Kodi
 • Pametni televizorji

NordVPN podpira naslednje dodatne platforme:

 • Razširitve brskalnikov (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • Blackberry
 • Kodi
 • Media in igralne konzole (prek usmerjevalnika)
 • Pametni televizorji (prek usmerjevalnika)

Zmagovalec za združljivost: ExpressVPN

Če imate najnovejši operacijski sistem, ne boste imeli težav z nobenim VPN. Obe pokrivata široko paleto platform, vendar je ExpressVPN tisti, ki ga izberete, če potrebujete domačo aplikacijo VPN za starejše različice OS.

Poskusite ExpressVPN!

6. Hitrost

Šifriranje VPN-ja vas varuje na spletu, vendar obremenjuje tudi internetno povezavo. ExpressVPN in NordVPN sta dva ponudnika, ki zmanjšata ta negativni vpliv na minimum, in kaže.

Pravzaprav, hitrost je največja moč ExpressVPN. Ima ugled kot najhitrejši VPN na trgu z razlogom, nenehno pretepa izzivalce, ki poskušajo ugrabiti njegov naslov.

V drugem kotu je VPN, ki je pred nekaj leti veljal za počasno. Toda po močnih izboljšavah je danes NordVPN tam z najhitrejšimi storitvami.

Kljub temu dejanja govorijo glasneje kot besede. Tako smo oba ponudnika postavili na preizkus.

Želeli smo ugotoviti, kako hiter je bil vsak VPN v svetovnem merilu. Spodaj si lahko ogledate, kako sta ExpressVPN in NordVPN delovala, ko ste bili povezani z 10 različnimi lokacijami po vsem svetu.

Izvedli smo hitrostne teste z lokacije v vzhodni Evropi. Tu so naše referenčne hitrosti (brez VPN):

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

In tu so končni rezultati naših testov:

Strežnik Hitrost prenosa (MB / s) Hitrost prenosa (MB / s)
ExpressVPN NordVPN ExpressVPN NordVPN
Samodejno (najbližje) 71,81 69,82 31.36 31.28
Romunija 67,79 67,50 36,71 29.10
Nemčija 67,72 62.16 34,79 29.09
Združeno kraljestvo 63.41 66.41 28.96 31.08
Portugalska 61.15 33,93 25.53 30.00
Izrael 39,99 38.42 24.15 34.53
ZDA (New York) 59.14 35.25 22.48 16.70
Združene države Amerike (Los Angeles) 23.59 30,71 12,95 5.53
Japonska 51,95 17.58 1.66 1,70
Avstralija 31.38 15,90 0,76 2.04

Brez presenečenja - ExpressVPN prevzame vodilno vlogo pri hitrostih prenosa, ki z razdaljo postane še bolj izrazit. Edini izjemi sta strežnika Los Angeles in London, kjer se je njen konkurent izkazal nekoliko hitreje.

Še vedno, NordVPN ima svoje. Na Portugalskem, Japonskem in v Avstraliji je bilo opazno počasnejše, a je v celoti ostal zelo blizu ExpressVPN. Kaj je več, NordVPN je šel celo v hitrosti nalaganja - ni majhne zmage, če ste proti hitro hitri VPN.

Zmagovalec za hitrost: ExpressVPN

NordVPN se potrudi po svojih najboljših močeh, vendar številke govorijo same zase - ExpressVPN je vedno hitrejši, še posebej, če se povežete z oddaljenim strežnikom. Če se boste dogovorili le za najhitrejše hitrosti, je to VPN za vas. Kljub temu je NordVPN dovolj blizu, da se lahko šteje za zelo razumno, cenejšo alternativo.

Poskusite ExpressVPN

7. Strežniki in omrežje

ExpressVPN in NordVPN delujeta v velikem omrežju strežnikov v primerjavi s številnimi drugimi storitvami VPN. Toda v primerjavi med seboj lahko opazite jasne razlike v filozofiji med tema dvema ponudnikoma premium.

NordVPN vam omogoča izbiro med 5.100 in več strežniki, kar je impresivno število, ne glede na to, kako gledate na to. To je trijumf ExpressVPN-jevih 3.000+ strežnikov, vendar je treba še veliko govoriti.

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Ko gre za pokritje naokoli, ExpressVPN podpira 30 več držav kot NordVPN. To vključuje razmeroma redke najdbe regij na Bližnjem vzhodu in v Afriki - za primerjavo, NordVPN nima močne prisotnosti na teh celinah.

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Strežniki ExpressVPN imajo tudi na splošno večjo zmogljivost, kar bi lahko bil eden od razlogov za njegovo manjše (a še vedno množično) omrežje. NordVPN vam nudi več možnosti, vendar je običajno videti vsaj 10 strežnikov, ki delajo s polnim nalaganjem na svojih bolj priljubljenih lokacijah, kot so ZDA, Velika Britanija in Nizozemska.

Zmagovalec za strežnike in omrežje: NordVPN

NordVPN je tukaj najljubši, če že le z majhno mejo. Za večino uporabnikov je raznolikost strežnikov v zahodnem svetu pomembnejša za pretakanje in visoke hitrosti, zato ta VPN prinaša več na mizo. Močna prisotnost ExpressVPN-a v Afriki in Aziji je lahko odločilen dejavnik za uporabnike v teh regijah.

Preizkusite NordVPN!

8. Zasebnost in varnost

Ko gre za varno brskanje, sta ExpressVPN in NordVPN prvaka.

Obe službi odlično pokrivata osnove. Z neprebojnim šifriranjem, ničelnim beleženjem, bistvenimi lastnostmi in neodvisnimi varnostnimi pregledi, ki potrjujejo vse zgoraj, ne morete iti narobe z nobenim VPN. Ampak tega ne bomo pustili, ne??

Uganili ste - moramo iti globlje.

Politika beleženja

ExpressVPN deluje zunaj Britanskih Deviških otokov, medtem NordVPN je registriran v Panami. Obe lokaciji na morju zaradi ugodnih zakonov o zasebnosti veljata za varno zatočišče, saj sta oddaljeni od 5/9/14-zavezništva za nadzor oči.

To omogoča, da ExpressVPN in NordVPN obljubljata stroge politike brez beleženja, kar pomeni, da storitev VPN ne shranjuje in ne deli nobenih občutljivih podatkov, povezanih s povezavo ali pasovno širino. Z drugimi besedami, brezhibna zasebnost je kakovost obeh ponudnikov v tej primerjavi. ExpressVPN je celo naročil neodvisno revizijo, da bi zagotovil, da uporabnikom ponuja najvišjo raven zasebnosti.

Šifriranje in protokoli

Oba VPN-ja uporabljata šifriranje AES-256 s popolno tajnostjo naprej. Odlična novica, saj velja, da 256-bitno šifriranje praktično ni mogoče razbiti.

Iti naprej, boste našli popolno podporo za OpenVPN v namiznih aplikacijah in aplikacijah Android obeh ponudnikov. To je industrijski standardni protokol, ki ponuja najboljšo kombinacijo varnosti in učinkovitosti.

To je reklo, ExpressVPN je eden redkih ponudnikov, ki ponuja domače OpenVPN za iOS. NordVPN v aplikaciji iOS izvaja protokol IKEv2 / IPSec, ki zahtevajo programsko opremo tretje osebe in ročno konfiguracijo za OpenVPN. To daje ExpressVPN rahlo prednost za iPhone in iPad.

ExpressVPN vam omogoča tudi večjo raznolikost protokolov, tudi PPTP in L2TP / IPSec.

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Ti so lahko uporabni za pretakanje in obhod blokov OpenVPN, vendar so veliko manj varna kot OpenVPN ali IKEv2 / IPSec. V preteklosti je NordVPN zagotavljal PPTP, SSTP in L2TP / IPSec, vendar je pred kratkim prenehal s podporo za te protokole.

Varnostne funkcije

NordVPN je znan po obsežnem osredotočanju na varnost. Med lastniški paket CyberSec (zaščita pred blokiranjem in zlonamerno programsko opremo), Dvojni strežniki VPN, in dve različni uklopni stikali, dobite cel seznam dragocenih funkcij za dodatno zaščito.

Poleg tega so nastavitve "prikrite" na voljo po meri NordVPN Zmedeni strežniki.

ExpressVPN proti NordVPN: Oboje super - kaj je najbolje za vas v letu 2020?

Ti posebni strežniki so nameščeni za posebne namene, kot so mimo Velikega požarnega zidu Kitajske. Delati bi morali tudi v drugih državah z močno cenzuro, kot so Rusija, Iran in ZAE.

Zahvaljujoč svojim prikrite nastavitve in široko paleto protokolov, ExpressVPN je odličen izbor za neomejen dostop do interneta na Kitajskem tudi.

Ta VPN ima tudi veliko varnostnih funkcij za predstavitev. Tako kot NordVPN prihaja z a kill stikalo in DNS zaščita pred uhajanjem, vendar so nekoliko bolj racionalizirani. Nekaj ​​primerov - nimate drugega stikala za uničenje, ki je specifično za aplikacijo, in prilagojene nastavitve DNS so samo stikalo za izklop (NordVPN vam omogoča vnos lastnih nastavitev DNS).

Vendar ima ExpressVPN en konkurent nad svojim konkurentom - ekstra varni strežniki. Zahvaljujoč se vrhunskemu stanju ExpressVPN TrustedServer tehnologija, njegovi strežniki delujejo samo z RAM-om. Zaradi tega ni mogoče, da se kateri koli od vaših podatkov shrani na strežnik ExpressVPN, tudi po pomoti.

Zmagovalec za varnost in zasebnost: NordVPN

Obe VPN vam bosta zagotovili varnost, dostopnost in brezskrbnost, ki jo iščete, vendar ni dvoma - NordVPN je bolje opremljen, ko gre za varnostne funkcije. ExpressVPN nima stikala za ubijanje adblockerjev in aplikacij, vendar lahko dodatna zaščita strežnika in raznolikost protokola za nekatere uporabnike odločijo..

Preizkusite NordVPN!

9. Pravnomočna razsodba

Dve vodilni VPN, osem hudo borbenih krogov in enakomeren rezultat. Če bi od katerega koli ponudnika pričakovali stisko, je tukaj ne boste našli.

Tu je povzetek zmagovalca za vsako kategorijo:

 1. Pretakanje: ExpressVPN
 2. Torrenting: ExpressVPN
 3. Cena: NordVPN
 4. Enostavnost uporabe: NordVPN
 5. Kompatibilnost: ExpressVPN
 6. Hitrost: ExpressVPN
 7. Strežniki in omrežje: NordVPN
 8. Zasebnost in varnost: NordVPN

Na površini sta ExpressVPN in NordVPN impresivne storitve za kakršne koli namene. To ostane res tudi ob natančnejšem pogledu.

Kateri je torej boljši? Brez jasnega zmagovalca je resnično vse do osebnih želja pri teh dveh. Enako verjetno se boste zaljubili v katerega koli.

Pravo vprašanje - ali je ExpressVPN vreden cene? Če morate imeti najboljši, najhitrejši VPN okoli, odgovor je pritrdilen. Je stabilen, uporabniku prijazen in odličen od vsega, od pretoka / torrentov do osnovne in napredne varnosti.

Toda tako je tudi NordVPN.

Če želite imeti hiter VPN-jev, ki je tudi cenovno ugoden, priporočamo, da preizkusite NordVPN. Uživali boste v njegovi ogromni strežniški mreži, poceni stroških in neverjetnih ponudbah.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me